Zip-Off Bukser

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Zip-off bukser er en populær buks inden for friluftslivet, da de mere eller mindre er designet med henblik på udendørsaktiviteter. Det unikke ved zip off bukser er, at de kan lynes af, så dine ben fra knæene af bliver fri. Dermed kan du hurtigt omdanne dine lange zip-off bukser til et par shorts.

Zip-Off Bukser Test: Top 5 Bedste Zip Off Bukser Til Dame Og Herre

revolutionrace-gp-pro-zip-off-vandrebukser-herre
Annonce

1. RevolutionRace GP Pro Zip-Off

Bedste allround zip-off bukser
Pris: 799 DKK

Med GP Pro Zip-Off bukser får du et par holdbare og slidstærke bukser, der kan anvendes året rundt. De er designet med forstærkning på lår, bagen og underben. Derudover også vandafvisende grundet DWR-behandling. RevolutionRace GP Pro Zip-Off bukser fås i mange forskellige farver og helt sikkert også din yndlings.

DWR-behandling giver vandafvisende effekt
Forstærket på udsatte områder
Kan fås i 8 farver
Tåler let regn
revolutionrace-nordwand-pro-zip-off-bukser
Annonce

2. RevolutionRace Nordwand Pro-Zip Off

Bedste billige zip off bukser
Pris: 799 DKK

Nordwand Pro Zip-Off bukser giver dig outdoor bukser og shorts i én samlet beklædningsenhed. Forstærket på lår og underben, firevejs-stretch på bagen, hofter og knæ samt vandafvisende. RevolutionRace Nordwanad Pro Zip-Off bukser er også designet med forbøjede knæ og støvlekroge samt kommer i et hav af farver.

Vandafvisende med DWR-behandling
Forbøjede knæ
Fås i 6 farver
Design tiltaler ikke alle
fjallraven-abisko-midsummer-zip-off-bukser
Annonce

3. Fjällräven Abisko Midsummer Zip Off

Bedste premium zip off bukser
Pris: 1.799 DKK

Med Abisko Midsummer Zip-Off bukser fra Fjällräven får du et par letvægtige, ventilerende og gode vandre-/trekkingbukser til det varme vejr. Fjällräven Abisko Midsummer Zip-Off bukser er lavet i det åndbare og velkendte G-1000 materiale fra mærket, der skaber en fantastisk buks.

Hurtigtørrende og åndbare - G-1000 materiale
Masser af lommer
Fremstillet med økologisk bomuld
Høj pris
fjallraven-karla-pro-zip-off-bukser
Annonce

4. Fjällräven Karl/Karla Zip Off

Bedste Fjällräven zip-off bukser
Pris: 1.599 DKK

Karla/Karl Zip Off bukser fra Fjällräven er utrolig alsidige, slidstærke og kan holde til det meste. De er fremstillet i G-100 Silent Eco materialet, som er lidt blødere end det traditionelle G-1000. Fjällräven Karl/Karla er en best-seller hos Fjällräven, og zip-off modellen er ikke anderledes - her får du en enestående og slidstærk buks.

Høj slidstærke & god holdbarhed
Perfekt til vandreture & andre friluftsaktiviteter
Mange lommer
Prisen
tierra-tarfala-zip-off-bukser
Annonce

5. Tierra Tarfala Zip Off

Bedste zip off bukser til dame og herre
Pris: 1.199 DKK

Tierra Tafala er de perfekte zip off bukser til dig, der ønsker et par softshellbukser med zip-off, der ovenikøbet er hurtigtørrende. 4-vejs stretch materiale, fluorcarbon-fri DWR og mange, gode lommer. Tierra Tarfala Zip-Off bukser vejer kun 360 gram og har elastisk justering af benender.

Hurtigtørrende & fluorcarbon-fri DWR
Tynd softshellbuks med zip-off
Bælte til justering af talje
Lille udvalg af farver

Indholdsfortegnelse

Skal du på vandreferie eller bruger meget tid udendørs, hvor vejret kan være skiftende, er et par zip-off bukser til dame, herre og børn et oplagt valg. Vi har hos Friluftsfreak samlet en bedst i test af zip-off bukser til herre og dame, så du kan blive meget klogere på valget.

Tjekliste til køb af zip-off bukser

Når du skal købe de bedste zip-off bukser til dig på markedet, er det en god ide, at du gør dig nogle overvejelser inden, så du får valgt et mærke og model, som passer til dine behov. Vi har herunder lavet en lille tjekliste, som du kan tage i brug:

Formål: Hvad skal du bruge dine zip off bukser til? Skal du på vandreferie, længere vandreture rundt i Danmark og udland eller på camping, backpacking eller blot hverdagsbrug? Overvej også gerne specifikke aktiviteter, du vil anvende bukserne til, da de er bedre egnet til nogle end andre.

Vejrforhold: Hvilke vejrforhold og årstider kommer du oftest til at bruge bukserne i? Ud fra dette kan du komme nærmere på hvilket materiale, du skal vælge dem i - og om de skal være vandtætte, åndbare, lette eller andet.

Pasform og bevægelsesfrihed: Vi anbefaler altid, at du prøver zip-off bukserne, inden du køber dem. Dermed er du sikker på, at de passer til dig, sidder godt og har den rette komfort. Vær opmærksom på, om du kan have bælte i bukserne, og om de giver en god mængde bevægelsesfrihed.

Materiale og åndbarhed: Hvilket materiale vil du gerne, at bukserne er fremstillet i? En lang række af modellerne er lavet i nylon og polyester, der giver gode egenskaber og lang holdbarhed. Skal du bruge zip-off bukserne i varmere temperaturer, bør de gerne være åndbare og fugttransporterende.

Lommer og opbevaring: Hvor mange lommer bør de have? Skal du opbevare mange genstande, f.eks. bilnøgler, kort, kompas, telefon, m.m., kan det være godt at have rigeligt med lommer.

Lynlåse: Zip-off bukser er naturligvis lavet med lynlåse, så du kan lyne en del af buksebenet af og dermed få et par gode vandreshorts. Test derfor gerne lynlåsene i bukserne inden køb, så du er sikker på, at alt fungerer, som det skal.

Hvad er zip-off bukser?

Zip off bukser er i bund og grund ret simple, men stadig mere “komplicerede” end traditionelle frilufts- eller vandrebukser. Bukserne er nemlig fremstillet med lynlåse, der gør, at du kan lyne en del af buksebenene af og omdanne dem til shorts.

Zip-off bukser er derfor et oplagt valg til skiftende vejrforhold eller til dig, som ønsker en 2-i-1 friluftsbuks. De er meget alsidige, praktiske og er ofte letvægtige, har god komfort og lommer til opbevaring af genstande, snacks og hvad du ellers har brug for.

Skal du på en længere rejse eller tur, er zip off bukser til dame eller herre et oplagt valg, da du ved køb af disse både får et par bukser, men også shorts. Samtidig fylder de oftest ekstremt lidt, hvormed du reducerer bagagevægten og har mindre at bære på i din store vandrerygsæk.

zip-off-bukser-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg vælge zip-off bukser?

Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør købe et par zip off bukser. Skal du på en lang vandretur eller blot bruge meget tid i naturen, kan du hurtigt tilpasse dig skiftende vejrforhold. Start din dag i lange bukser, og når solen kommer frem i løbet af dagen og det bliver varmere, kan du lyne dem til shorts.

Bukserne er meget letvægtige, hvilket gør dem oplagte til længere backpacking rejser, vandreferier eller til dig, der lægger en høj værdi i letvægtsprodukter. Derudover får du masser af bevægelsesfrihed, god komfort samt masser af lommeplads til opbevaring af genstande, outdoor udstyr og andet grej.

Zip off bukser kan også være det økonomiske valg, når det kommer til valget af friluftsbukser. Her får du nemlig en 2-i-1 løsning, og pengene kan derfor være godt givet ud i forhold til at købe gode outdoor bukser og shorts enkeltvis.

Valget af zip-off bukser vil naturligvis altid afhænge af dine egne behov og præferencer til, hvad et par gode bukser skal kunne. Er du en Friluftsfreak og elsker du godt friluftsgrej, hvor du hurtigt kan tilpasse dig springende temperaturer, kan et par praktiske og funktionelle zip off bukser til dame og herre være en god mulighed.

Fordele og ulemper ved køb af zip off bukser

Alt efter dine behov og præferencer har zip off bukser flere fordele og ulemper. Vi har herunder forsøgt at danne et overblik af de forskellige fordele og ulemper, som vi finder ved zip off bukser:

Fordele

 • Fleksibilitet ved skiftende vejrforhold

 • Lette og pladsbesparende

 • Kan anvendes til mange udendørsaktiviteter

 • Praktiske lommer

 • Bevægelsesfrihed og komfort

 • Økonomisk valg (2-i-1 buks)

Ulemper

 • Holdbarhed

 • Kompliceret design

 • Ofte fremstillet i tyndt materiale

Alt i alt er zip-off bukser en utrolig praktisk og alsidig løsning, som kan bruges til en lang række friluftsaktiviteter og med muligheden for at lyne buksebenene af, kan de også anvendes i skiftende vejrforhold.

Zip off bukser mærker

Fjällräven

Du har helt sikkert hørt om Fjällräven for her i Norden, for det er blandt de største friluftsmærker, der findes. Mærket, Fjällräven, blev stiftet i 1960 af den 24 årige Åke Nordin i Sverige. I dag fremstiller Fjällräven zip off bukser, outdoor jakker, skaljakker og meget mere til.

Columbia

Columbia - også kendt som Columbia Sportswear - startede som et familieejet firma, der solgte hatte og blev etableret i 1938. I dag udvikler og fremstiller Columbia Sportswear en lang række forskelligt sports- og friluftstøj, blandt andet zip off bukser, gode vandrestøvler og meget andet udstyr i denne kategori.

Haglöfs

Mærket, Haglöfs, blev startet i år 1914 i Sverige af Wiktor Haglöf - det er også deraf navnet kommer. Wiktor Haglöf havde en drøm om at skabe den bedste backpacking rygsæk, som kunne klare turene gennem de svenske landskaber. Haglöfs har naturligvis også lavet blandt flere gode zip off bukser.

RevolutionRace

Det svenske mærke, RevolutionRace, er stiftet af Pernille og Niclas Nyrensten. De er ægte friluftsfanatikere, og startede mærket i 2014, hvorfor det er forholdsvis nyt. RVRC som det også kaldes laver alt til friluftslivet, og selvfølgelig også zip off bukser. 

Bergans

Bergans er et norsk friluftsmærke, der udvikler og fremstiller alt i udendørs produkter og tøj. Mærket blev startet i 1908 og formår stadig at lave masser af god beklædning, rygsække og andet outdoor udstyr.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om zip-off bukser

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!