Glamping Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Indianertelte, pyramide telte og glamping telte har én ting til fælles - de har som regel et pyramideformet telt bestående af en presenning og en midterstang. Teltet sikres yderligere på siderne med pløkke og reb. Læs med her, og bliv klogere på de bedste glamping telte på markedet!

Glamping Telt Test: Top 5 Bedste Telte til Glamping

amaroq-glamping-telt
Annonce

1. Amaroq Glamping Telt

Bedste glamping telt i test
Pris: 6.499 DKK

Danske Amaroq Glamping tilbyder fire glamping telte (str. S-XL), som passer perfekt til ture og haven. Kommer 100% vandtætte, stærk bund i PVC samt myggenet og opklappelige sider. Med Amaroq Glamping teltet får du god ventilation, åndbarhed og flot, dansk design.

Meget værdi for pengene
Dansk mærke
Findes i flere størrelser (4, 8, 10 & 14 pers)
Fås kun i én farve
grand-canyon-indiana-10-tipitelt
Annonce

2. Grand Canyon Indiana 10

Bedste billige glamping telt
Pris: 2.298 DKK

Godt og prisvenligt telt til glamping der kan indeholde hele 10 personer. Teltet har en lav vægt på 11 kg, hvilket er det ideelt at have med på tur. Grand Canyon Indiana 10 glamping teltet har plads til 10 overnattende gæster med dets grundareal på hele 20 m2.

Glamping telt til 10 personer
Godt alternativ til dyrere mærker
Lav vægt på 11 kg
Knap så holdbart
nordisk-midgard-20-basic-cotton
Annonce

3. Nordisk Midgard 20 Basic Cotton

Bedste premium glamping telt
Pris: 15.382 DKK

Glamping telt med plads til hele 10 personer fra danske Nordisk. med et grundareal på 20 m2 har du plads til større grupper af familie og venner. Glamping telt i ultrahøj kvalitet. Nordisk Midgard 20 Basic har et grundareal på 20 m2 og kommer i et flot design, der passer godt ind i haver.

Indvendig ståhøjde på 3 meter
Glamping telt til hele familien
Opdelte sovekabiner & fællesareal
Prisen
robens-chinook-ursa-8-tipi-telt
Annonce

4. Robens Chinook Ursa 8 Tipi

Bedste store glamping telt
Pris: 7.577 DKK

Rummeligt 8 personers tipi telt til glamping fra anerkendte Robens. Fremstillet i 65% polyester og 35% bomuld samt tilhørende myggenet. Robens Chinook Ursa 8 Tipi er en funktionelt lavvu, der ovenikøbet fås til en god og fordelagtig pris.

Designet med myggenet
10.000 mm vandsøjletryk
Vejer 21.7 kg
Design tiltaler ikke alle
nordisk-utgard-13-2-basic-cotton
Annonce

5. Nordisk Utgard 13.2 Basic Cotton

Bedste Nordisk glamping telt
Pris: 6.928 DKK

6 personers telt fra danske Nordisk i rektangulært design. Teltet er velegnet til glamping, camping eller hygge i haven. Kommer med dør, to vinduer og myggenet. Nordisk Utgard 13.2 teltet har god ventilation, udsyn og behageligt lys. 

Justerbar stanghøjde
Materiale af bomuld og polyester
Vejer 22.5 kg
Høj vægt

Indholdsfortegnelse

Der er mange fordele ved glamping telte, som blandt andet er muligheden for åben ild takket være en åbning i toppen af teltet. Grundet selve konstruktionen på et glamping telt, er det også meget stabilt. Dette er også en af grundene til, at et glamping telt er optimalt til længerevarende ophold udendørs.

I vores bedst i test af glamping telte kaster vi et overblik over populære modeller på markedet. Derudover forklarer vores tjekliste også, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe det bedste glamping telt. Er du åben over for andre muligheder, kan du også læse vores bedst i test af tipi telte og vores test af familietelte.

Tjekliste til køb af glamping telt

Hvis du vil købe et glamping telt, skal du være opmærksom på et par kriterier og funktioner, når du skal finde frem til det bedste glamping telt på markedet. Vi kommer herunder ind på de vigtigste punkter, så du på nem vis kan danne dig et overblik:

Konstruktion: Glamping telte har som oftest en teltstang i midten, som understøtter en stor pressing og er fastgjort med reb i hjørnerne. Dertil et vindue i toppen, som giver tilstrækkelig med ventilation. Det er en konstruktion, som muliggør en hurtig og ukompliceret opsætning. Glamping telte fås desuden med og uden gulv.

 • Med gulv: Gulvet er fastsyet til presennignen, hvilket beskytter gulvet mod fugtighed fra jorden samt eventuel regn.

 • Uden gulv: Det anbefales, at du køber en eventuel gulvmåtte eller lign, som du kan sætte ind og dermed beskytte mod fugt og insekter.

Plads: Et godt glamping telt byder på enormt meget plads, og de større modeller kan rumme helt op til 10 personer eller derover.

Indertelt: Visse telte har et indertelt, og for andre skal det købes som tilbehør. Med er indertelt følger flere funktioner, f.eks. beskyttelse mod myg, men kan også bruges som adskillelse af områder i teltet.

Vejrbestandighed: Det er vigtigt, at teltets materiale kan modstå påvirkninger fra naturens side.

 • Regn: Sørg for, at glamping teltet er fremstillet i vandtæt stof.

 • Vind: Teltet skal naturligvis være tæt og stabilt, så det kan stå fast til jorden - selv ved kraftige vindstød.

 • UV-stråling: De fleste glamping telte har integreret UV-beskyttelse. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du læser produktbeskrivelsen hos producenten grundigt.

Hvad er et glamping telt?

Glamping teltet minder utrolig meget om et tipi telt eller pyramide telt, som navnet også går under. I dag kendes de dog under navnet, glamping telt (omtrent det samme som lavvu telte), og er som oftest fremstillet i materialet, bomuld.

Gode glamping telte kan modstå kraftigt vejr, såsom regnvejr og blæst, og køber du blandt de bedste glamping telte, kan de anvendes året rundt - uanset om du er i Danmark eller udlandet. 

Glamping er blevet utrolig populært, og det er der en god grund til. Teltet samler nemlig hele familien under samme tag, og giver det muligt at slappe af, lave mad eller blot nyde varmen med en brændeovn inde i selve teltet. Et glamping telt er et større luksus familietelt, som er ideelt til større forsamlinger, enten med familie eller venner og bekendte.

Et glamping telt sikrer en kombination af friluftsliv, luksus og udendørs ophold, hvor du kan hygge dig naturen, men også den nyde alle funktioner ved luksus teltet.

glamping-telt-bedst-i-test

Hvad skal jeg bruge et glamping telt til?

De populære og luksuriøse glamping telte kan bruges til mange forskellige aktiviteter og formål, men er oplagte til at samle større forsamlinger, såsom gode venner og familie. De kan også slås op i haven til familien med børn til børnefødselsdage eller til hygge i haven, uanset om det er sommer eller vinter.

Et glamping telt giver en lang række muligheder, uanset om du vil have det med på ferie, weekendtur eller have det slået op i haven.

Hvorfor skal jeg købe et glamping telt?

Elsker du at være i naturen og dyrke friluftslivet, men sætter samtidig pris på, at det også er lækkert, og at der er nok plads til jer alle. Med et glamping telt får du teltet, som kan det hele. Du har god ventilation, mulighed for madlavning, plads til mange gæster (+10 personer ved de største modeller) samt den nødvendige luksus i teltet, som gør det lækkert.

Hvilket glamping telt skal jeg vælge?

Vi har alle hver vores kritier til, hvad et glamping telt skal kunne. Det bedste glamping telt for os, vil ikke nødvendigvis være det bedste til dig. I vores bedst i test af glamping telte, kommer vi med fem bud på de bedste glamping telte på markedet.

Den endelige beslutning vil altid være din, og vi anbefaler, at du vælger det luksus telt, som opfylder dine personlige købskriterier.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om glamping telte

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!