Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Glamping Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 12, 2023

Indianertelte, pyramide telte og glamping telte har én ting til fælles - de har som regel et pyramideformet telt bestående af en presenning og en midterstang. Teltet sikres yderligere på siderne med pløkke og reb.

Der er mange fordele ved glamping telte, som blandt andet er muligheden for åben ild takket være en åbning i toppen af teltet. Grundet selve konstruktionen på et glamping telt, er det også meget stabilt. Dette er også en af grundene til, at et glamping telt er optimalt til længerevarende ophold udendørs.

I vores bedst i test af glamping telte kaster vi et overblik over populære modeller på markedet. Derudover forklarer vores tjekliste også, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe det bedste glamping telt.Er du åben over for andre muligheder, kan du også læse vores bedst i test af tipi telte og vores test af familietelte.

Glamping Telt Test: Top 5 Bedste Telte til Glamping

amaroq-glamping-telt

1. Amaroq Glamping Telt

Bedste allround glamping telt

Pris: 6.499 DKK

Danske Amaroq Glamping tilbyder fire glamping telte (str. S-XL), som passer perfekt til ture og haven. Kommer 100% vandtætte, stærk bund i PVC samt myggenet og opklappelige sider.

Meget værdi for pengene
Dansk brand
Findes i flere størrelser (4, 8, 10 & 14 pers)
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
grand-canyon-indiana-10-tipitelt
Bedste billige glamping telt

Pris: 2.311 DKK

Godt og prisvenligt telt til glamping der kan indeholde hele 10 personer. Teltet har en lav vægt på 11 kg, hvilket er det ideelt at have med på tur.

Glamping telt til 10 personer
Godt alternativ til dyrere mærker
Lav vægt på 11 kg
Knap så holdbart
TIL BUTIK
nordisk-midgard-20-basic-cotton

3. Nordisk Midgard 20 Basic Cotton

Bedste premium glamping telt

Pris: 14.599 DKK

Glamping telt med plads til hele 10 personer fra danske Nordisk. med et grundareal på 20 m2 har du plads til større grupper af familie og venner. Glamping telt i ultrahøj kvalitet.

Indvendig ståhøjde på 3 meter
Glamping telt til hele familien
Opdelte sovekabiner & fællesareal
Prisen
TIL BUTIK
robens-chinook-ursa-8-tipi-telt

4. Robens Chinook Ursa 8 Tipi

Bedste premium glamping telt

Pris: 7.577 DKK

Rummeligt 8 personers tipi telt til glamping fra anerkendte Robens. Fremstillet i 65% polyester og 35% bomuld samt tilhørende myggenet.

Designet med myggenet
10.000 mm vandsøjletryk
Vejer 21.7 kg
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
nordisk-utgard-13-2-basic-cotton

5. Nordisk Utgard 13.2 Basic Cotton

Bedste glamping telt til 6 personer

Pris: 7.199

6 personers telt fra danske Nordisk i rektangulært design. Teltet er velegnet til glamping, camping eller hygge i haven. Kommer med dør, to vinduer og myggenet.

Justerbar stanghøjde
Materiale af bomuld og polyester
Vejer 22.5 kg
Høj vægt
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af glamping telt

Hvis du vil købe et glamping telt, skal du være opmærksom på et par kriterier og funktioner, når du skal finde frem til det bedste glamping telt på markedet. Vi kommer herunder ind på de vigtigste punkter, så du på nem vis kan danne dig et overblik:

Konstruktion: Glamping telte har som oftest en teltstang i midten, som understøtter en stor pressing og er fastgjort med reb i hjørnerne. Dertil et vindue i toppen, som giver tilstrækkelig med ventilation. Det er en konstruktion, som muliggør en hurtig og ukompliceret opsætning. Glamping telte fås desuden med og uden gulv.

  • Med gulv: Gulvet er fastsyet til presennignen, hvilket beskytter gulvet mod fugtighed fra jorden samt eventuel regn.
  • Uden gulv: Det anbefales, at du køber en eventuel gulvmåtte eller lign, som du kan sætte ind og dermed beskytte mod fugt og insekter.

Plads: Et godt glamping telt byder på enormt meget plads, og de større modeller kan rumme helt op til 10 personer eller derover.

Indertelt: Visse telte har et indertelt, og for andre skal det købes som tilbehør. Med er indertelt følger flere funktioner, f.eks. beskyttelse mod myg, men kan også bruges som adskillelse af områder i teltet.

Vejrbestandighed: Det er vigtigt, at teltets materiale kan modstå påvirkninger fra naturens side.

  • Regn: Sørg for, at glamping teltet er fremstillet i vandtæt stof.
  • Vind: Teltet skal naturligvis være tæt og stabilt, så det kan stå fast til jorden - selv ved kraftige vindstød.
  • UV-stråling: De fleste glamping telte har integreret UV-beskyttelse. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du læser produktbeskrivelsen hos producenten grundigt.

Hvad er et glamping telt?

Glamping teltet minder utrolig meget om et tipi telt eller pyramide telt, som navnet også går under. I dag kendes de dog under navnet, glamping telt (omtrent det samme som lavvu telte), og er som oftest fremstillet i materialet, bomuld.

Gode glamping telte kan modstå kraftigt vejr, såsom regnvejr og blæst, og køber du blandt de bedste glamping telte, kan de anvendes året rundt - uanset om du er i Danmark eller udlandet. 

Glamping er blevet utrolig populært, og det er der en god grund til. Teltet samler nemlig hele familien under samme tag, og giver det muligt at slappe af, lave mad eller blot nyde varmen med en brændeovn inde i selve teltet. Et glamping telt er et større luksus familietelt, som er ideelt til større forsamlinger, enten med familie eller venner og bekendte.

Et glamping telt sikrer en kombination af friluftsliv, luksus og udendørs ophold, hvor du kan hygge dig naturen, men også den nyde alle funktioner ved luksus teltet.

glamping-telt-bedst-i-test

Hvad skal jeg bruge et glamping telt til?

De populære og luksuriøse glamping telte kan bruges til mange forskellige aktiviteter og formål, men er oplagte til at samle større forsamlinger, såsom gode venner og familie. De kan også slås op i haven til familien med børn til børnefødselsdage eller til hygge i haven, uanset om det er sommer eller vinter.

Et glamping telt giver en lang række muligheder, uanset om du vil have det med på ferie, weekendtur eller have det slået op i haven.

Hvorfor skal jeg købe et glamping telt?

Elsker du at være i naturen og dyrke friluftslivet, men sætter samtidig pris på, at det også er lækkert, og at der er nok plads til jer alle. Med et glamping telt får du teltet, som kan det hele. Du har god ventilation, mulighed for madlavning, plads til mange gæster (+10 personer ved de største modeller) samt den nødvendige luksus i teltet, som gør det lækkert.

Hvilket glamping telt skal jeg vælge?

Vi har alle hver vores kritier til, hvad et glamping telt skal kunne. Det bedste glamping telt for os, vil ikke nødvendigvis være det bedste til dig. I vores bedst i test af glamping telte, kommer vi med fem bud på de bedste glamping telte på markedet.

Den endelige beslutning vil altid være din, og vi anbefaler, at du vælger det luksus telt, som opfylder dine personlige købskriterier.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om glamping telte

 

Hvor meget koster et glamping telt?

Et glamping telt er ikke billigt, men du får samtidig et telt, som holder i utrolig mange år, såfremt du også passer på det. Glamping telte fås fra 4-5000 kr. Og kan koste op mod 10.000 kr. Og derover.

Hvor kan jeg købe et glamping telt?

Der er en lang række udbydere af glamping telte i Danmark. Du kan bl.a. finde de populære luksustelte hos danske mærker, såsom Amaroq og Nordisk, der laver glamping telte i høj kvalitet. Du kan også besøge en af de mange friluftsbutikker i Danmark, enten fysisk eller online, hvor du også finder et stort udbud af gode glamping telte.

Hvor mange mennesker er et glamping telt egnet til?

Hvor mange der kan være i glamping teltet på samme tid, afhænger af størrelsen på teltet. Det anbefales derfor også, at du inden køb af et glamping telt, gør dig tanker om, hvor mange der skal kunne være i teltet. Teltene kommer i mange størrelser og et større telt, betyder som regel også en højere pris.

Hvilke alternativer er der til glamping telte?

Af alternativer til glamping telte, kan du blandt andet kigge på familietelte, 8 personers telte og tipi telte. Derudover er der også såkaldte presenninger, der kan bruges som ly til regn- og solbeskyttelse. De ligner et glamping telt, men har ingen sidevægge.

Hvor stort er et glamping telt?

Glampingtelte kommer i mange forskellige størrelser, og her er der en lang række forskellige kvadratmeter størrelser, du kan vælge efter. Samtidig specificerer producenterne også i deres produktbeskrivelser, hvor mange mennesker det givne glamping telt, kan anvendes til.

Hvor kan jeg komme på glamping i Danmark?

Har du lyst til at prøve kræfter med glamping i Danmark, inden du træffer beslutnignen om at købe et glamping telt? Det er en god ide, og der er mange muligheder for glamping i Danmark. Hvis du ønsker at læse mere om dette, kan du se vores guide til glamping i Jylland, de bedste steder til glamping på Fyn og sidst men ikke mindst, hvor du kan dyrke glamping på Sjælland.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram