Letvægts stormkøkken fra Trangia med gasbrænder, to gryder, teflonbelagt pande, en kedel og læskærme. Sættet kan lave mad til op til 3-4 personer, og er en sikke vinder.
Trangia 27-1 UL med spritbrænder er et super let og kompakt stormkøkken til to personer. Der medfølger gryder, pande og læskærme i lettere materiale.
Med en Jetboil MiniMo gasbrænder har du det perfekte stormkøkken til dig, som er i naturen. Den kan indeholde 1L, vejer 415 gram og er optimal til 1-2 personer. Brænderen kan simre.
Jetboil Flash 2.0 fås i flere farver, og er den perfekte løsning til Friluftsfreaken. Volumen på 1L, vægt på sølle 400 gram og med justerbar Piezo tænder.
Primus PrimeTech Stove Set 2.3 er det optimale gourmet stormkøkken til f.eks. glamping. Skal du lave mad til flere personer, kan du gøre alt med dette stormkøkken fra anerkendte Primus.
Vægt: Vægten på et stormkøkken er især vigtig for dig, som tager på vandreture med overnatning eller blot vil have det med på din næste vandretur. Stormkøkkenet skal nemlig være i den store vandrerygsæk eller backpacker rygsæk over længere tid. I dette tilfælde anbefaler vi, at du vælger et letvægts stormkøkken i aluminium.
Pakkestørrelse: Dette kriterium er også i høj grad vigtigt, hvis stormkøkkenet medbringes i en rygsæk som en del af udstyret. Ligesom vægten er pakningsstørrelsen ret irrelevant for camping med campingvogn eller bil.
Brændstof: Der er flere typer brændstoffer, som kan sætte gang i stormkøkkenet. Herunder er de mest almindelige:
Tilbehør: Mange stormkøkkener leveres med ekstra camping redskaber eller køkkengrej. Skal du på camping eller lave mad i naturen for første gang, kan de altomfattende sæt være guld værd.
Personer: Rejser du alene, er et lille stormkøkken med lidt brændstof og en mindre gryde tilstrækkeligt. For en familie eller større gruppe, bør du vælge et stormkøkken, der kan rumme større pander, elkedler og/eller gryder.
Mindre dele: Nogle stormkøkkener kommer med mange små dele, der er vigtige for funktionen. Disse enkelte dele kan dog hurtigt gå tabt.
Et stormkøkken er i bund og grund en bærbar madlavningsenhed, der anvendes til udendørs brug. Skal du overnatte i telt i naturen, på festival eller vil du bare lave mad udendørs, hvor der ikke er adgang til et konventionelt køkken, er et stormkøkken optimalt. Stormkøkkenet er designet og udviklet til at være kompakt, let og nemt at transportere.
Et stormkøkken består typisk af en brændstofbeholder, en brænder og en beholder til madlavning. De er ekstremt effektive og pålidelige og fungerer under mange forskellige vejrforhold. Er du campist, vandrer eller bjergbestiger, er et stormkøkken det helt rette for dig.
Et stormkøkken et kompakt, let og du kan på nem vis have det med på din næste tur, uanset om det er cykelferie, backpacking rejse, vandreferie eller festival. Det er praktisk i områder, hvor der ikke er strøm til rådighed eller andre køkkenfaciliteter.
Stormkøkkenet giver dig mulighed for at lave mad, hvor du har lyst… og hvor fedt er det ikke lige?
Afhængig af anvendelsesområdet er forskellige stormkøkkener ideelle. Er du alene på backpacking rejse, har du brug for et mindre, let og lille køkken. Er du derimod en større familie, anbefales et større stormkøkken med tilhørende gryder.
Priserne på stormkøkkener varierer meget. Det afgørende for prisen er oftest, om det også indeholder køkkengrej, om det er et kendt mærke og hvilket brændstof, der skal bruges. Du kan forvente at betale mellem 300 kr. - 1.500 kr. og opefter.
Du kan finde gode stormkøkkener i camping-, jagt- og friluftsbutikker. Her kan du også få yderligere information og vejledning om de forskellige stormkøkkener. Du vil også i visse byggemarkeder kunne finde disse produkter i deres sortiment.
Afhængig af optændingsmaterialet fungerer stormkøkkener forskelligt.
Gaskomfurer kan bruges som et alternativ til stormkøkkener. Her skal du dog være opmærksom på, at gaspatroner eller -flasker fylder meget i din bagage. Der er også bålpladser, såfremt det er tilladt på campingpladsen. Men det er dog meget svært, hvis ikke umuligt, i stormvejr.
Det giver dig mulighed for at varme måltider, varme drikke eller vand til vask. Det virker også i blæsende vejr og nogle gange endda i regn. I modsætning til gaskomfurer kan brændstoffet opsamles i tørre omgivelser på farten eller blot gemmes væk som i tilfældet med spiritus eller brændstof gel.