Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stormkøkken

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 7, 2023

Skal du på festival, bliver din pengepung glad, hvis du laver mad til dig selv i stedet for at købe dyrt ind hos de forskellige boder. Skal du på eventyr i naturen, er det desuden også en fordel med et stormkøkken, så du selv kan tilberede mad. Et stormkøkken er den ideelle ledsager, når du skal være udendørs i længere tid!

Stormkøkkener er lette, transportable og kræver ikke meget tilbehør sammenlignet med grill eller gaskomfurer - og så kan de også benyttes under blæsende forhold.

Vi har hos Friluftsfreak lavet en bedst i test af stormkøkkener, og giver dig i dette indlæg de vigtigste købskriterier. Dermed kan du vælge det bedste stormkøkken og få en god oplevelse.

Læs også vores test af gasbrændere.

Stormkøkken Test: Top 5 Bedste Stormkøkkener

stormkoekken-trangia-25-4-ul-spritbraender-og-kedel-3-4-personer

1. Trangia 25-4 UL & Gasbrænder

Bedste stormkøkken

Pris: 799 DKK

Letvægts stormkøkken fra Trangia med gasbrænder, to gryder, teflonbelagt pande, en kedel og læskærme. Sættet kan lave mad til op til 3-4 personer, og er en sikke vinder.

Gasbrænder
Lav vægt på 1.075 gram
Slidstærkt og holdbart Trangia sæt
Tung i forhold til alternative modeller
TIL BUTIK
trangia-27-1-UL
Bedste billige stormkøkken

Pris: 469 DKK

Trangia 27-1 UL med spritbrænder er et super let og kompakt stormkøkken til to personer. Der medfølger gryder, pande og læskærme i lettere materiale.

Letvægts stormkøkken
Tidsløst design
2 gryder, 1 pande
Spritbrænder
TIL BUTIK
Gasbraender-Jetboil-MiniMo-Carbon

3. Jetboil MiniMo 

Bedste premium stormkøkken

Pris: 1.479 DKK

Med en Jetboil MiniMo gasbrænder har du det perfekte stormkøkken til dig, som er i naturen. Den kan indeholde 1L, vejer 415 gram og er optimal til 1-2 personer. Brænderen kan simre.

Vejrbestanding
Koger hurtigt (1 ltr): 2.15 minutter
Letvægtigt stormkøkken med gas
Høj pris
TIL BUTIK
Jetboil-Flash-2-0-gasbraender

4. Jetboil Flash 2.0

Bedste lette stormkøkken med gas

Pris: 989 DKK

Jetboil Flash 2.0 fås i flere farver, og er den perfekte løsning til Friluftsfreaken. Volumen på 1L, vægt på sølle 400 gram og med justerbar Piezo tænder.

Koger hurtigt (0.5 ltr): 100 sekunder
Letvægt på kun 400 gram
Neopren hylster med håndtag
Ikke beregnet til madlavning ved +3 personer
TIL BUTIK
primus-primetech-stove-set-1-3

5. Primus PrimeTech Stove Set 2.3

Bedste gourmet stormkøkken

Pris: Fra 1.399 DKK

Primus PrimeTech Stove Set 2.3 er det optimale gourmet stormkøkken til f.eks. glamping. Skal du lave mad til flere personer, kan du gøre alt med dette stormkøkken fra anerkendte Primus.

Integreret gasbrænder
40% hurtigere og mere effektive sammenlignet med traditionelle gryder
Grebsvenligt Tritan® -låg
Prisen
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af stormkøkken

Vægt: Vægten på et stormkøkken er især vigtig for dig, som tager på vandreture med overnatning eller blot vil have det med på din næste vandretur. Stormkøkkenet skal nemlig være i den store vandrerygsæk eller backpacker rygsæk over længere tid. I dette tilfælde anbefaler vi, at du vælger et letvægts stormkøkken i aluminium.

Pakkestørrelse: Dette kriterium er også i høj grad vigtigt, hvis stormkøkkenet medbringes i en rygsæk som en del af udstyret. Ligesom vægten er pakningsstørrelsen ret irrelevant for camping med campingvogn eller bil.

Brændstof: Der er flere typer brændstoffer, som kan sætte gang i stormkøkkenet. Herunder er de mest almindelige:

  • Alkohol: Stormkøkkener til alkoholbrug er blandt de mest pålidelige. Spiritus antændes i en lille gryde, og varmer dermed kogegrejet op.
  • Gel: Har du et trangia sæt, kender du helt sikkert til gel som ildstarter. Det ligner en spritbrænder, men gelen er i en lille gryde i stedet for en balje. Pakkestørrelsen er mindre end hos spiritus, hvorfor gel er en stor hjælp ved backpacking.
  • Træ: Brænde giver mulighed for, at tørre pinde, halm eller blade kan samles på turen for til sidst at blive antændt. Alternativt kan du også pakke halm fra start, der næsten ingenting vejer.

Tilbehør: Mange stormkøkkener leveres med ekstra camping redskaber eller køkkengrej. Skal du på camping eller lave mad i naturen for første gang, kan de altomfattende sæt være guld værd.

Personer: Rejser du alene, er et lille stormkøkken med lidt brændstof og en mindre gryde tilstrækkeligt. For en familie eller større gruppe, bør du vælge et stormkøkken, der kan rumme større pander, elkedler og/eller gryder.

Mindre dele: Nogle stormkøkkener kommer med mange små dele, der er vigtige for funktionen. Disse enkelte dele kan dog hurtigt gå tabt.

stormkoekken-gas

Hvad er et stormkøkken?

Et stormkøkken er i bund og grund en bærbar madlavningsenhed, der anvendes til udendørs brug. Skal du overnatte i telt i naturen, på festival eller vil du bare lave mad udendørs, hvor der ikke er adgang til et konventionelt køkken, er et stormkøkken optimalt. Stormkøkkenet er designet og udviklet til at være kompakt, let og nemt at transportere.

Et stormkøkken består typisk af en brændstofbeholder, en brænder og en beholder til madlavning. De er ekstremt effektive og pålidelige og fungerer under mange forskellige vejrforhold. Er du campist, vandrer eller bjergbestiger, er et stormkøkken det helt rette for dig.

Hvorfor skal jeg bruge et stormkøkken?

Et stormkøkken et kompakt, let og du kan på nem vis have det med på din næste tur, uanset om det er cykelferie, backpacking rejse, vandreferie eller festival. Det er praktisk i områder, hvor der ikke er strøm til rådighed eller andre køkkenfaciliteter.

Stormkøkkenet giver dig mulighed for at lave mad, hvor du har lyst… og hvor fedt er det ikke lige?

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om stormkøkken

Hvilket stormkøkken er det bedste?

Afhængig af anvendelsesområdet er forskellige stormkøkkener ideelle. Er du alene på backpacking rejse, har du brug for et mindre, let og lille køkken. Er du derimod en større familie, anbefales et større stormkøkken med tilhørende gryder.

Hvor meget koster et godt stormkøkken?

Priserne på stormkøkkener varierer meget. Det afgørende for prisen er oftest, om det også indeholder køkkengrej, om det er et kendt mærke og hvilket brændstof, der skal bruges. Du kan forvente at betale mellem 300 kr. - 1.500 kr. og opefter.

Hvor kan jeg købe et godt stormkøkken?

Du kan finde gode stormkøkkener i camping-, jagt- og friluftsbutikker. Her kan du også få yderligere information og vejledning om de forskellige stormkøkkener. Du vil også i visse byggemarkeder kunne finde disse produkter i deres sortiment.

Hvordan fungerer et stormkøkken?

Afhængig af optændingsmaterialet fungerer stormkøkkener forskelligt. 

Hvilke alternativer findes der til stormkøkkener?

Gaskomfurer kan bruges som et alternativ til stormkøkkener. Her skal du dog være opmærksom på, at gaspatroner eller -flasker fylder meget i din bagage. Der er også bålpladser, såfremt det er tilladt på campingpladsen. Men det er dog meget svært, hvis ikke umuligt, i stormvejr.

Hvad er fordelene ved et stormkøkken?

Det giver dig mulighed for at varme måltider, varme drikke eller vand til vask. Det virker også i blæsende vejr og nogle gange endda i regn. I modsætning til gaskomfurer kan brændstoffet opsamles i tørre omgivelser på farten eller blot gemmes væk som i tilfældet med spiritus eller brændstof gel.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram