Pop Up Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Har du ikke lyst til at spilde værdifuld tid på at slå teltet op under din campingferie eller vandretur? Med et pop up telt har du løsningen! Et pop up telt er let og sættes op på kort tid. Det kræver samtidig ikke ekstra fastgørelse under vindstille forhold og er billigt i indkøb.

Pop up Telt Test: Top 5 Bedste Popuptelte

tipii-3-personers-blackout-pop-up-telt-halti-3-0-blackout
Annonce

1. Tipii Blackout Pop Up Telt

Bedste pop up telt i test
Pris: Fra 699 DKK

Her får du et pop up telt fra danske Tipii i deres premium range af telte. Det har en unik blackout teltdug (mørkt i teltet døgnet rundt). Tipii Blackout er designet emd 3500mm vandsøjletryk (100% vandtæt), stærke lynlåse fra SBS og fuldt tapede syninger. Teltet fås i flere farver og størrelser!

Indbygget myggenet og holder til lygte i loft
Ekstra stærke pløkker og barduner
Slås op på ét minut
Hurtigt udsolgt
aquipe-2-personers-pop-up-telt
Annonce

2. Aquipe Pop-up Telt

Bedste billige pop up telt i test
Pris: 349 DKK

Med dette 2-personers pop up telt fra Aquipe kan opsætningen ikke blive nemmere. Aquipe pop-up teltet har integreret underlag, er vandtæt med et vandsøjletryk på 3.000 mm og passer til 2 personer. Pop-up teltet vejer 1.8 kg og måler 220 x 140 x 100 cm, når det er foldet ud.

Integreret underlag
Vandtæt (vandsøjletryk: 2000)
Vægt på 1.8 kg
Mindre holdbart end alternativer
lome-automatic-pop-up-telt-4-5-personer-graa-roed
Annonce

3. Lome Automatic 4-5 Pers

Bedste 4 personers pop up telt
Pris: 899 DKK

Lome Automatic er et fold ud telt med plads til hele 4-5 personer. Teltet er lavet med to indgange, vinduer i siderne, og leveres inkl. myggenet. med dette Lome Automatic pop-up telt til 4-5 personer får du fibreglass stænger, polyester top og vandtæt 210D Oxford bund. Lome Automatic har en vægt på 3,12 kg.

Pop up telt til 4-5 personer
Holder insekter og myg ude
Stænger i fiberglass
Prisen
tipii-3-personers-pop-up-telt-halti-3-0-classic-
Annonce

4. Tipii Halti 3.0 Classic Pop Up

Bedste pop up telt til 3 personer
Pris: 699 DKK

Med 3 personers pop up teltet fra det danske mærke, Tipii, får du vandtæt bund, god ventilation og et vandsøjletryk på 3500mm (100% vandtæt). Tipii 3-personers pop up teltet er designet med fuldt tapede syninger, indbygget myggenet samt praktisk holder til lygte i loftet - og så tager det kun ét minut at slå op!

Oplagt til camping, festival & haven
Ekstra pløkker & barduner medfølger
Dansk mærke i høj kvalitet!
Fås kun i én farve
trespass-swift-2-personers-pop-up-telt
Annonce

5. Trespass Swift 2 Personer

Bedste 2 personers pop up telt i test
Pris: 489 DKK

Dette 2 personers pop up telt fra Trespass byder på nem pop-up opsætning, myggenet og integreret myggenet. Teltet kommer i flot design, og fås i hele tre farver. Trespass Swift Pop Up Telt er vandtæt med et vandsøjletryk på 2.000 mm og har en lav vægt på 1900 gram.

Perfekt til camping, festival & haven
Myggenet, bæretaske, pløkker & reb
Vejer 1900 gram & fås i 3 farver!
"Kun" plads til to

Indholdsfortegnelse

For at kunne genkende god kvalitet skal visse kriterier overholdes. I denne bedst i test af pop up telte viser vi, hvad der er vigtigt, når man køber et pop-up telt, og hvordan du med denne viden kan finde det bedste pop up telt for dig.

Tjekliste til køb af pop up telt

Op- og nedsætning: Pop-up telte skal kun smides op i luften og foldes derefter ud af sig selv. Ved køb skal man være opmærksom på at sikre en problemfri montering, så ingen dele sætter sig fast, og hindrer opsætningen.

Størrelse: Størrelsen af pop up telte er også vigtigt, da den bestemmer de øvrige kriterier for et pop-up telt. Hvis du ikke bare vil sove i teltet og har brug for mere komfort, bør du vælge en større udgave i forhold til producentens specifikation. Dermed kan du også nemmere have ekstra bagage med, f.eks. en gasbrænder til madlavning.

Vandsøjle: Pop-up telte er normalt udviklet til festival og camping i sommersæsonen og har derfor ikke altid en tilfredsstillende vandsøjle. Vil du campere i områder, hvor der kan forekomme storm eller vind/regn, m.m. bør du kigge efter et vandtæt telt med en vandsøjle på mindst 3000 mm. Her kan du bl.a. læse vores købsguide til 2 personers telt, 3 personers telt eller 4 personers telte.

UV-beskyttelse: Nogle pop-up telte har tilstrækkelig UV-beskyttelse, og er derfor velegnede til brug som strandly ved badning, festivaler og camping i sommermånederne. Et pop up telt med UV-beskyttelse er vigtigt, når du besøger stranden med små børn. Dette er den eneste måde at holde skadelig stråling væk fra huden, så intet står i vejen for et længere ophold på stranden.

Pakkestørrelse og vægt: Pakkestørrelsen på pop-up telte er mere uhåndterlig end f.eks. letvægtstelte. Ikke desto mindre er pop-up telte lette i forhold til andre modeller og kan nemt klemmes fast mellem resten af ​​udstyret, når de transporteres i bilen.

Sådan køber du det rigtige pop up telt

Følgende egenskaber er vigtige at have in mente, når du skal købe et pop up telt.

 • Nem op- & nedsætning

 • Størrelse

 • Formål

 • Materiale

Op- og nedsætning af pop up telt

Som navnet allerede antyder, skal du med pop-up telte kun løsne beslaget og blot smide teltet op i luften - det kan stilles op helt selvstændigt og uden yderligere handling.

Pop up telte har fået navnet, fordi de popper op og slår sig ud. De kan stilles op på sand eller fast grund uden problemer. Under blæsende forhold skal de dog fastgøres med pløkke og reb for at sikre tilstrækkelig stabilitet.

Når du køber, bør du overveje, hvordan pop up teltet er foldet. Demontering af teltet er normalt en smule vanskeligere og kan kræve lidt øvelse. Opsætning udføres som udgangspunkt i omvendt rækkefølge.

Hvilken størrelse skal dit pop-up telt have?

Oplysningerne om teltets størrelse opgives som oftest ret præcist af producenterne. Erfaring fortæller, at for du har tilstrækkelig plads og komfort inde i teltet, kan du vælge en størrelse større, end du egentlig havde tænkt. Dermed er du sikker på, at du har plads til dig selv, din bagage og hvad du ellers har med.

Små pop up telte til 2 - 4 personer giver dig mulighed for at sidde komfortabelt indenfor. Større eksemplarer til omkring 6 personer eller mere er sjældnere som pop-up telte, da pakkestørrelsen er forholdsvis stor og upraktisk, men de tilbyder dig en højere ståhøjde. Dette udvider i høj grad fordelene ved et pop up telt.

pop-up-telt

Til hvilket formål skal du bruge et pop up telt?

Pop up telte er normalt udviklet til den varmere campingsæson og kan bruges på mange forskellige måder om sommeren. Mange pop up telte kan for eksempel også bruges på stranden til f.eks. at dække for vinden eller som den perfekte ledsager til en festival.

De er også ideelle til fisketure, kano og kajak eller cykelture og giver større grupper med mange telte mulighed for at slå lejr på få minutter.

Hvis pop up teltet bruges uden for sommersæsonen, skal der sikres tilstrækkelig regnbeskyttelse.

Hvilket materiale til pop up telt?

Materialet til teltstængerne og presenningen giver dig en god fornemmelse af kvaliteten på et pop up telt.

Teltstænger

Et pop-up telts teltstænger udsættes for intens stress. For at yde retfærdighed hertil bruger mange producenter teltstænger af glasfiber, da det både er slidstærkt, fleksibelt, bøjeligt og dermed opfylder de høje krav, der stilles til teltpælene.

Glasfiber er dog tilbøjeligt til at gå i stykker, hvis belastningen er for høj, f.eks. ved kraftige vindstød.

Presenning

Polyester- og nylonpresenninger er ideelle, fordi de er stærke og holdbare. Derudover bør du være opmærksom på UV-bestandigt materiale, især til en sommerferie eller til brug på stranden.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om pop up telte

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!