Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pop Up Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 24, 2023

Har du ikke lyst til at spilde værdifuld tid på at slå teltet op under din campingferie eller vandretur? Med et pop up telt har du løsningen!

Et pop up telt er let og sættes op på kort tid. Det kræver samtidig ikke ekstra fastgørelse under vindstille forhold og er billigt i indkøb.

For at kunne genkende god kvalitet skal visse kriterier overholdes. I denne bedst i test af pop up telte viser vi, hvad der er vigtigt, når man køber et pop-up telt, og hvordan du med denne viden kan finde det bedste pop up telt for dig.

Pop up Telt Test: Top 5 Bedste Popuptelte

trespass-swift-2-personers-pop-up-telt

1. Trespass Swift 2 Personer

Bedste pop up telt

Pris: 489 DKK

Dette 2 personers pop up telt fra Trespass byder på nem pop-up opsætning, myggenet og integreret myggenet. Teltet kommer i flot design, og fås i hele tre farver.

Perfekt til camping, festival & haven
Myggenet, bæretaske, pløkker & reb
Vejer 1900 gram
Kun plads til to
TIL BUTIK
aquipe-2-personers-pop-up-telt
Bedste billige pop up telt

Pris: 349 DKK

Gør opsætningen af telt nemt med et pop up telt fra Aquipe. Her får du et 2 personers pop up telt med integreret underlag, vandtæt med vandsøjletryk (HH) på 2000 og en vægt på 1.8 kg.

Integreret underlag
Vandtæt (vandsøjletryk: 2000)
Vægt på 1.8 kg
Mindre holdbart end alternativer
TIL BUTIK
lome-automatic-pop-up-telt-4-5-personer-graa-roed

3. Lome Automatic 4-5 Pers

Bedste premium pop up telt

Pris: 899 DKK

Fold ud telt fra Lome med plads til 4 - 5 personer. Teltet har to indgange, vinduer i siderne og kommer med myggenet. Pop up telt til 4 og 5 personer med en vægt på 3,12 kg.

Pop up telt til 4-5 personer
Holder insekter og myg ude
Stænger i fiberglass
Høj pris
TIL BUTIK
tipii-3-personers-pop-up-telt

4. Tipii Pop-Up Telt 3 Personer

Bedste premium pop up telt

Pris: 699 DKK

Med 3 personers pop up teltet fra det danske mærke, Tipii, får du vandtæt bund, god ventilation og et vandsøjletryk på 3500mm (100% vandtæt). Det er designet med fuldt tapede syninger, og tager kun ét minut at slå op.

Oplagt til camping, festival & have
Kommer med rejsetaske
Dansk mærke
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
tipii-3-personers-blackout-pop-up-telt

5. Tipii Blackout 3 Pers Pop Up Telt

Bedste pop up telt 3 personer

Pris: 799 DKK

Her får du et 3-personers pop up telt fra Tipii i deres premium range af telte. Det har en unik blackout teltdug (mørkt i teltet døgnet rundt). Designet emd 3500mm vandsøjletryk (100% vandtæt), stærke lynlåse fra SBS og fuldt tapede syninger.

Indbygget myggenet og holder til lygte i loft
Kommer med ekstra stærke pløkker og barduner
Slås op på ét minut
Prisen
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af pop up telt

Op- og nedsætning: Pop-up telte skal kun smides op i luften og foldes derefter ud af sig selv. Ved køb skal man være opmærksom på at sikre en problemfri montering, så ingen dele sætter sig fast, og hindrer opsætningen.

Størrelse: Størrelsen af pop up telte er også vigtigt, da den bestemmer de øvrige kriterier for et pop-up telt. Hvis du ikke bare vil sove i teltet og har brug for mere komfort, bør du vælge en større udgave i forhold til producentens specifikation. Dermed kan du også nemmere have ekstra bagage med, f.eks. en gasbrænder til madlavning.

Vandsøjle: Pop-up telte er normalt udviklet til festival og camping i sommersæsonen og har derfor ikke altid en tilfredsstillende vandsøjle. Vil du campere i områder, hvor der kan forekomme storm eller vind/regn, m.m. bør du kigge efter et vandtæt telt med en vandsøjle på mindst 3000 mm. Her kan du bl.a. læse vores købsguide til 2 personers telt, 3 personers telt eller 4 personers telte.

UV-beskyttelse: Nogle pop-up telte har tilstrækkelig UV-beskyttelse, og er derfor velegnede til brug som strandly ved badning, festivaler og camping i sommermånederne. Et pop up telt med UV-beskyttelse er vigtigt, når du besøger stranden med små børn. Dette er den eneste måde at holde skadelig stråling væk fra huden, så intet står i vejen for et længere ophold på stranden.

Pakkestørrelse og vægt: Pakkestørrelsen på pop-up telte er mere uhåndterlig end f.eks. letvægtstelte. Ikke desto mindre er pop-up telte lette i forhold til andre modeller og kan nemt klemmes fast mellem resten af ​​udstyret, når de transporteres i bilen.

Sådan køber du det rigtige pop up telt

Følgende egenskaber er vigtige at have in mente, når du skal købe et pop up telt.

  • Nem op- & nedsætning
  • Størrelse
  • Formål
  • Materiale

Op- og nedsætning af pop up telt

Som navnet allerede antyder, skal du med pop-up telte kun løsne beslaget og blot smide teltet op i luften - det kan stilles op helt selvstændigt og uden yderligere handling.

Pop up telte har fået navnet, fordi de popper op og slår sig ud. De kan stilles op på sand eller fast grund uden problemer. Under blæsende forhold skal de dog fastgøres med pløkke og reb for at sikre tilstrækkelig stabilitet.

Når du køber, bør du overveje, hvordan pop up teltet er foldet. Demontering af teltet er normalt en smule vanskeligere og kan kræve lidt øvelse. Opsætning udføres som udgangspunkt i omvendt rækkefølge.

Hvilken størrelse skal dit pop-up telt have?

Oplysningerne om teltets størrelse opgives som oftest ret præcist af producenterne. Erfaring fortæller, at for du har tilstrækkelig plads og komfort inde i teltet, kan du vælge en størrelse større, end du egentlig havde tænkt. Dermed er du sikker på, at du har plads til dig selv, din bagage og hvad du ellers har med.

Små pop up telte til 2 - 4 personer giver dig mulighed for at sidde komfortabelt indenfor. Større eksemplarer til omkring 6 personer eller mere er sjældnere som pop-up telte, da pakkestørrelsen er forholdsvis stor og upraktisk, men de tilbyder dig en højere ståhøjde. Dette udvider i høj grad fordelene ved et pop up telt.

pop-up-telt

 

Til hvilket formål skal du bruge et pop up telt?

Pop up telte er normalt udviklet til den varmere campingsæson og kan bruges på mange forskellige måder om sommeren. Mange pop up telte kan for eksempel også bruges på stranden til f.eks. at dække for vinden eller som den perfekte ledsager til en festival.

De er også ideelle til fisketure, kano og kajak eller cykelture og giver større grupper med mange telte mulighed for at slå lejr på få minutter.

Hvis pop up teltet bruges uden for sommersæsonen, skal der sikres tilstrækkelig regnbeskyttelse.

Hvilket materiale til pop up telt?

Materialet til teltstængerne og presenningen giver dig en god fornemmelse af kvaliteten på et pop up telt.

Teltstænger

Et pop-up telts teltstænger udsættes for intens stress. For at yde retfærdighed hertil bruger mange producenter teltstænger af glasfiber, da det både er slidstærkt, fleksibelt, bøjeligt og dermed opfylder de høje krav, der stilles til teltpælene.

Glasfiber er dog tilbøjeligt til at gå i stykker, hvis belastningen er for høj, f.eks. ved kraftige vindstød.

Presenning

Polyester- og nylonpresenninger er ideelle, fordi de er stærke og holdbare. Derudover bør du være opmærksom på UV-bestandigt materiale, især til en sommerferie eller til brug på stranden.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om pop up telte

Hvad er et pop-up telt?

Som navnet antyder, er et pop up telt et telt, der kan slås op ved at smide dem i vejret. De er sande mirakler, når det kommer til at slå telte op på få sekunder. Derudover er pop up telte kendt for deres alsidighed, lave vægt og kan allerede nu købes til lave priser. Hvis du skal have et telt, som kommer i nærheden af at kunne sættes op på rekord tid, skal du kigge efter et lufttelt.

Er et pop up telt vandtæt?

Når du køber et pop-up telt, bør du sikre dig, at det er vandtæt. For eksempel er der pop up telte til stranden, som også kan bruges til at sove i, men som normalt ikke giver 100 % beskyttelse mod regn. Hvis pop up teltet også skal bruges uden for sommerferien i sydlige egne, er en vandsøjle på mindst 2000-3000 mm forholdsvis essentielt, hvis du spørger os.

Hvor gode er pop up-telte?

Pop-up telte er ideelle telte til dem, der ikke ønsker at spilde en masse tid på at slå et telt op, men ønsker at starte deres ferie umiddelbart efter ankomsten. Udover at være hurtige at sætte op, er deres største fordel deres lave egenvægt.

De kan også bruges fleksibelt, f.eks. B. til fiskeri, cykelture eller andre ture ud i naturen, på festivaler eller som strandskaller. Hvis du er opmærksom på god kvalitet ved køb, lover pop-up teltet mange års glæde.

Hvor dyre er gode pop up telte?

Pop up telte er blevet mere og mere populære i de senere år. Derfor har markedet udviklet sig til et højt konkurrenceniveau med lave priser.

Billigere modeller til to personer kan købes for så lidt som 3-400 kr. Større modeller til omkring fire personer fås fra omkring 6-700 kr. Hvis du værdsætter god kvalitet og en kendt producent, kan du bruge op til 2000 kr. for et godt pop-up telt.

Hvad er et pop up telt egnet til?

Den store fordel ved pop up telte er, at de kan bruges på mange måder. På grund af deres hurtige montering og fritstående karakter kan de også stå på ethvert terræn uden nødvendigvis at skulle fastgøres til jorden.

Pop up telt kan derfor bruges til næsten alle udendørs aktiviteter, lige fra cykel-, fiskeri- og kanoture til festivaler og klassiske campingture.

Hvor stabile er pop up telte?

Pop up telte er fritstående, og kræver derfor ikke yderligere forankring i jorden i gode og vindstille forhold. Men når vejret bliver voldsommere, skal pop up telte fastgøres til jorden med pløkke for at øge stabiliteten og sikkerheden.

Er det et dobbeltvægget og vandtæt pop-up telt, tåler det også regn. Teltstængerne er normalt lavet af glasfiber, som er både robuste og fleksible.

Hvor mange personer er et pop up telt egnet til?

Det afhænger helt af størrelsen på pop up teltet. Hos Friluftsfreak anbefaler vi, at du vælger et 2 personers pop up telt, hvis du skal sove i det ene person. To personer vil kunne sove i et 2 personers pop up telt, men har ikke meget plads til at bevæge sig frit rundt. Ved køb skal der tages højde for, at i tvivlstilfælde skal bagagen også anbringes i teltet. Så hvis du foretrækker komfort i teltet, bør du vælge en større model.

Hvor kan pop-up telte købes?

Pop up telte kan købes i både fysiske, men også online sports- eller friluftsbutikker. Det kan f.eks. være en onlinebutik som Cykelpartner, den fysiske butik Friluftsland, men ofte også supermarkedskæder såsom Føtex eller Bilka.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram