Luftmadras

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Luftmadrasser blev opfundet, så os friluftstosser ikke behøver at sove på den hårde jord. Luftmadrasserne øger komforten ved camping, shelterophold og oplevelser i naturen, men faktisk også til brug inden for. Læs med her, og bliv klogere på de bedste luftmadrasser.

Luftmadras Test: Top 5 Bedste Luftmadrasser

nordic-gear-luftmadras
Annonce

1. Nordic Gear Luftmadras

Bedste luftmadras i test
Pris: 999 DKK

Nordic Gear luftmadrassen er udviklet og designet af danskere, og har både en indbygget pude i madrassen, tilpasser sig til kropstemperaturen med en r-værdi på 4 samt kan nemt pustes op. Den er lavet med indbygget pumpe, så du blot kan fylde luft i ved at træde på den. Derudover kan den klikkes sammen med en anden luftmadras, så du får en dobbeltmadras.

Læs vores test af Nordic Gear Luftmadras.

Indbygget pude & pumpe
Dansk design & høj kvalitet
R-værdi på 4 samt maks. bæreevne på 200 kg
Fås kun i én farve
Snugpak-Air-Mat-with-built-in-pump-green
Annonce

2. Snugpak Air Mat

Bedste billige luftmadras i test
Pris: 699 DKK

Snugpak Air Mat er designet med indbygget pumpe, så du let kan puste den op. Derudover er den oplagt til outdoor og rejser, vejer kun 630 gram og kommer inkl. pose til nedpakning. Snugpak luftmadrassen er en letvægtig model, der er nem både at puste op, men også at pakke ned igen - og så passer den perfekt i rygsækken.

Indbygget fodpumpe
Lav vægt på 630 gram
Til outdoor brug & rejser
Ingen indbygget pude
Liggeunderlag-Sea-to-Summit-Ether-Light-XT-Insulated-Mat
Annonce

3. Sea to Summit Ether Light XT

Bedste premium luftmadras i test
Pris: Fra 1.949 DKK

Sea to Summit Ether Light XT er en letvægtig luftmadras med en R-værdi på 3,2. Madrassen er mummy-formet og kommer med Sea to Summit teknologier som Thermolite® isolering, Exkin Platinium® og Ultra-fresh® antimikrobiel behandling. Derudover kommer luftmadrassen også med pillow lock system, 30/40D nylon materiale og multifunktionsventil.

R-værdi på 3,2 (Standard ASTM F3340-18)
Letvægt på 490 gram
Til forår, sommer & efterår
Høj pris
sea-to-summit-comfort-delux-self-inflating-mat-rectangular-large-wide
Annonce

4. Sea to Summit Comfort Deluxe

Bedste selvoppustelig luftmadras
Pris: Fra 1.499 DKK

Med Sea to Summit Comfort Deluxe får du en selvoppustelig luftmadras med en R-værdi på 6,5 (Standard ASTM F3340-18), som er rektangulær formet og udviklet med Delta-Core foam teknologi. Det kommer dernæst også med funktioner som multifunktionsventil. Pillow Lock System, har en vægt på 1.995 gram og er fremstillet i 75D polyester og 30D stretch knit. Sea to Summit Comfort Deluxe kommer med opbevaringspose, reparationssæt og i en flot, blå farve.

R-værdi på 6,5
Pillow Lock System og multifunktionsventil
Innovativt udviklet med nyeste teknologi
Fås kun i én farve
Bestway_tritech_fullsize_191x137x25cm
Annonce

5. Bestway Tritech Fullsize

Bedste 2 personers luftmadras i test
Pris: 349 DKK

Med Bestway Tritech luftmadrassen får du en fullsize model, der både kan bruge inden- og udendørs. Her får du velouroverflade der giver blødhed, høj komfort og funktionalitet. Den er fremstillet i slidstærke materialer og med tovejsventil, der både er selvlukkende og hurtig at åbne.

God værdi for pengene
Nem at pumpe op & pakke ned
Kan bruges udenfør & indendørs
Højde på 25 cm - for nogle er det lavt

Indholdsfortegnelse

For at du kan finde den bedste luftmadras på markedet, der passer til dit behov og budget, forklarer vi alle de vigtige købskriterier i denne guide. Derudover præsenterer vi dig også for de mest populære luftmadrasser.

Tjekliste til køb af luftmadras: Disse funktioner er vigtige

Anvendelsessted: Selvom ingen luftmadrasser er vilde med sten, er der modeller, der bedre kan håndtere hårde overflader end andre. 

Materiale: Materialet kan bevidst vælges til at være blødt eller vandtæt. Sidstnævnte madrasser kan også bruges i vand om nødvendigt.
Klar til brug: Alle luftmadrasser skal selvfølgelig pustes op, men ikke alle modeller kan holde til en kompressor. Her er selvoppustelige liggeunderlag og luftmadrasser særligt populære.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af luftmadras

Er du vild med camping, friluftsliv og sove i det fri, bør du altid kunne finde din personlige favorit baseret på følgende funktioner og købskriterier:

Anvendelsesområde: Vandreture, cykling eller camping?

Luftmadrasser kan anvendes til meget forskelligt og heriblandt også til trekking, vandring, cykling og camping.

Vandretur

Hvis du ønsker at slappe af, mens du vandrer, kan du vælge en ultralet og selvoppustelig luftmadras. Disse tilbyder et fornuftigt alternativ til et traditionelt liggeunderlag.

Ultralette modeller egner sig også til vandre- og trekkingture. Der kan du blandt andet benytte dig af en selvoppustelig model, så du ikke har brug for en luftpumpe. Til vandring kan en lille pakningsstørrelse også være at foretrække.

Cykling

Er du i højere grad til cykelture og -ferier, er en luftmadras også et godt valg, da du dermed kan sove godt om natten efter dine mange kilometer. Her kan du ligesom med vandring, også med fordel vælge en selvoppustelig model med lav vægt.

Camping

En luftmadras anbefales i høj grad til dette formål, så du undgår at mærke det hårde gulv. Du kan både vælge mellem enkeltmadrasser eller dobbeltmadrasser. Oversiden skal være dækket af et skridsikkert materiale for at forhindre, at soveposen glider frem og tilbage.

Da der som oftest er strøm til rådighed, når du camperer, kan det være fornuftigt at købe en elektrisk luftpumpe.

Størrelse: Hvor stor er for stor?

Når det kommer til størrelse, kan du vælge ikke kun mellem forskellige dimensioner, men faktisk også tykkelser.

Følgende dimensioner er meget populære, når det gælder køb af luftmadrasser:

 • For én person: 190 x 70, 90 x 200 eller 140 x 200 centimeter
 • Til 2 personer: 140 x 200 eller 180 x 200 centimeter

Følgende muligheder er tilgængelige for styrke:

 • 8 centimeter
 • 12 centimeter
 • 22 centimeter
 • 47 centimeter

Godt at vide: Der findes luftmadrasser, som kan klippes sammen (f.eks. NordicGear Luftmadras). På den måde bliver to enkeltmadrasser til en dobbeltmadras.

nordic-gear-luftmadras-sovepose-01

Konstruktion: Selvoppustelig eller med fodpumpe?

En luftmadras kan pustes op på flere måder. De enkleste muligheder er fodpumper og håndpumper. Alt du skal gøre er at være opmærksom på ventilen, så pumpen kan bruges.

Den hurtigste måde at puste de fleste luftmadrasser op på er med en elektrisk pumpe, og så er de faktisk klar til brug på få minutter. Luftmadrasser har ofte en integreret pumpe, der betjenes med et tryk på en knap, og så pumpes den allerede op med luft.

Hvor tung kan en luftmadras være?

Hver producent angiver en belastningskapacitet. Dette skal tages i betragtning, så der ikke opstår ubehagelige overraskelser under udflugten.

Pakkestørrelse og vægt: Hvor meget er for meget?

Hvis en luftmadras bruges som liggeunderlag, skal det altid være en robust model. Ikke desto mindre er vægten og pakningsstørrelsen også meget vigtig.

I nogle tilfælde vejer en madras kun et kilo, og pakkestørrelsen kan foldes sammen til størrelsen af ​​en drikkedunk til meget tynde liggeunderlag.

Materiale: Hvad skal jeg være opmærksom på?

En luftmadras skal være vandafvisende, robust, rivefast og skridsikker. Af denne grund vælger de fleste producenter enten vinyl, nylon eller polyester dækket med stof på den ene side.

Dette skaber en blød liggeflade, der ofte er skridsikker. Det samme gælder undersiden, så hele luftmadrassen ikke glider frem og tilbage i det telt, du ligger i.

Kendte mærker og producenter af luftmadrasser

Følgende producenter og mærker tilbyder gode og holdbare luftmadrasser:

NordicGear
Big Agnes
Exped
Sea to Summit
Tlt
Bestway
Coleman

Ovenstående mærker tilbyder luftmadrasser af høj kvalitet, der kan bruges til at skabe en behagelig seng som derhjemme. Du kan med fordel også anskaffe dig en oppustelig pude, der kan øge komforten.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om luftmadrasser

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!