2 Personers Telt

Denne artikel indeholder annoncer

Hvis du kan lide at rejse alene, rejse med lidt bagage eller leder efter et simpelt shelter og ikke har brug for for meget plads, er et 2-personers telt det perfekte valg. Men at finde den rigtige model blandt de forskellige telte til 2 personer, er ikke så let.

Dette er også en af grundene til, at vi hos Friluftsfreak har besluttet os for at lave en bedst i test af 2 personers telte. Vi viser dig i denne guide de mest populære telte til 2 personer. Ligeledes finder du også ud af, hvilke funktioner du skal være særligt opmærksom på ved køb af et 2 mands telt.

2 Personers Telt Test: Top 5 Bedste 2 Mands Telte

big-agnes-blacktail-2
Annonce

1. Big Agnes Blacktail 2

Bedste 2 personers telt
Pris: 2.499 DKK

Big Agnes Blacktail 2 er rummeligt, har mange funktioner, og der er ikke gået på kompromis med vindstabilitet, slidstyrke og høje kvaliteter, når vi taler materiale. 2 personers teltet, Big Agnes Blacktail 2 er lavet med 1.500 mm vandsøjletryk og designet med myggenet. Big Agnes Blacktail 2 fås desuden i flere størrelser.

Slidstærkt & stabil i vind
Rummeligt telt med myggenet
Vandsøjletryk på 1.500 mm
Fås kun i én farve
trespass-battuta-2-personers-telt
Annonce

2. Trespass Battuta

Bedste billige 2 personers telt
Pris: 699 DKK

Battuta fra Trespass er et dobbelt-lags 2 personers telt med 2-dørs åbningsdesign, lav vægt og nem at have med på vandreturen. Med Trespass Battuta får du et prisvenligt 2 personers telt, der ovenikøbet kommer med myggenet, vandsøjletryk på 3.000 mm, lav vægt på 2 kg og i en flot, grøn farve.

Vandsøjletryk på 3.000 mm
2-dørs åbningsdesign & lav vægt
Lavet med myggenet
Mindre holdbart end alternativer
telt-nordisk-telemark-2-lw-2-personer-ultra-letvaegtig
Annonce

3. Nordisk Telemark 2 LW

Bedste premium 2 personers telt
Pris: 4.088 DKK

Telemark 2 LW er et 2 personers telt fra det danske mærke, Nordisk. Teltet er fremstillet af state-of-the-art materialer og komponenter, men også med let justerbare barduner, avanceret ventilation og dørluk med magnetisk "quick-snap". Nordisk Telemark 2 LW er blandt de letteste 2 personers telte i verden med kun 950 gram!

Dansk mærke
Teltstænger fremstillet i Cordura
Letvægtigt telt - 950 gram
Høj pris
robens-pioneer-2ex-tunneltelt-transparent
Annonce

4. Robens Pioneer 2EX

Bedste 2 personers tunneltelt
Pris: 1.999 DKK

Med Pioneer 2EX fra danske Robens får du et vandsøjletryk på 3.000 mm, tapede sømme og godt med plads til 2 personer samt opbevaring i teltets apsis. Derudover får du god ventilation, højde og et telt, der står super stabilt.

Se vores test af Robens Pioneer 2EX telt.

Står stabilt & nem opsætning
Masser af plads til overnatning & opbevaring
God ventilation - både for og bag
Design tiltaler ikke alle
heimplanet-kirra-oppustelig-telt-2-personer
Annonce

5. Heimplanet Kirra

Bedste oppustelige 2 personers telt
Pris: 5.024 DKK

Kirra fra Heimplanet er et oppusteligt telt, der er utrolig nemt at sætte op grundet rammekonstruktionen og design. Heimplanet Kirra er et geodætisk kuppeltelt, der giver dig stabilitet i førsteklasse, når det begynder at blæse og regne. Derudover er det fremstillet i hårdføre materialer, let stof og er særdeles åndbart samt lavet med vandtæt teltgulv.

Letvægtigt, oppusteligt telt
Åndbart indertelt og vandtæt teltgulv
Slidstærke materialer
Prisen

Indholdsfortegnelse

Tjekliste til køb af 2 personers telt

Størrelse: Størrelsen på teltet afgør, hvor behageligt det vil være at opholde sig i teltet. Især gulvarealet giver information om, hvor meget plads der faktisk er til rådighed. Dernæst må du heller ikke undervurdere højden i et 2 personers telt. Det vil være svært at finde et 2 personers telt med frihøjde, men det skal være højt nok til, at du/I kan sidde oprejst i det.

Anvendes teltet alene, kan det frit flyttes i et 2 personers telt, og der vil samtidig være plads nok til bagagen. Et 2 personers telt byder selvfølgelig på plads nok til to personer, og især hvis I har en lille mængde udstyr med eller det kan opbevares i teltets apsis.

Anvendelse: Det kan være en god ide først at undersøge, hvad du vil anvende dit kommende 2 personers telt til. Teltkonstruktionen kan nemlig variere, hvis du f.eks. Har planlagt en ferie for to på campingplads (f.eks. ved pop up telte og oppustelige telte), eller hvis der er planlagt en vandretur.

Skal du på trekking- eller vandretur, kan det være fordel at vælge et letvægtstelt, hvor du får den mindst mulige pakkestørrelse og vægt. Hvis du ønsker at købe et enkelt telt, bør du sørge for, at det er alsidigt og kan bruges fleksibelt.

Vægt og pakkestørrelse: En lille pakkestørrelse og vægt er særligt praktisk, når der er lidt plads til at transportere teltet, f.eks. ved vandreture, på cykelture (f.eks. bikepacking), kanoture, flyrejser eller når teltet skal transporteres med egen fysisk indsats.

Hvis du allerede nu ved, at du for det meste skal rejse i bil, kan du sagtens vælge et telt med en større pakkestørrelse og højere vægt.

Teltkonstruktion: Forskellige typer og konstruktioner har forskellige fordele og ulemper. Når det kommer til 2 personers telte, kan der skelnes mellem følgende konstruktioner:

  • Kuppeltelte: Disse kendes også som “iglotelte”, og de er kendetegnet ved, at to stænger krydser hinanden på teltets tag. Hvis stængerne bringes under spænding, skabes kuppelformen og deraf kommer navnet. Kuppeltelte er fritstående, og kræver ikke yderligere fastgørelse til jorden på rolige dage. Grundet deres form anses de for at være meget stabile i vinden.
  • Tunneltelte til 2 personer: Disse er skabt af to teltbuer, der er placeret efter hinanden. De skal altid monteres og fastgøres i jorden og er derfor ikke egnet til enhver overflade. Hvis kraftig vind rammer teltets langside, belaster det teltpælene meget kan gøre teltet ustabilt.
  • Geodætiske telte: Disse er særligt ideelle til dig, der dyrker ekstremsport eller er lejrekspeditionsentusiast. De ligner i formen et traditionelt kuppeltelt, men er kendetegnet ved flere teltpæle, der krydser hinanden på forskellige punkter på taget. Dette skaber flere små kupler og gør teltet ekstremt stabilt under blæsende forhold. De mange teltstænger tilfører mere vægt, hvilket også gør strukturen en anelse mere kompleks.

Montering og demontering: Producenter og mærker af 2 personers telte sikrer i dag, at telte er så nemme at samle og skille ad som muligt. Der er mange innovationer, der muliggør en meget hurtig og ukompliceret opsætning. Dette ses blandt andet i pop-up telte, der eksempelvis skal smides op i luften, og så stiller de sig selv op.

Oppustelige telte har erstattet konventionelle teltstænger med luftslanger, der er fyldt med luft. Dette gør det nemt at betjene teltet. Men også selv klassiske campingtelte til 2 personer, som kun har få stænger, kan slås op på få minutter.

robens-pioneer-2ex-tunneltelt-test-01

Teltmateriale: Størstedelen af telte inklusiv 2 mands telte er lavet af polyester eller nylon og dækket med en vandtæt belægning til brug på yderbeklædning og teltgulv. 

Inderteltet er normalt lavet af mesh, som understøtter fremragende ventilation og samtidig holder myg, insekter og andet væk. Hvis det er et enkeltvægget, vandtæt ydertelt, kan luftcirkulationen lide, fordi belægningen hindrer udskiftningen af luft.

2 Personers telte mærker

Når du leder efter et godt 2 personers telt, vil du opleve, at der findes et hav af forskellige mærker, som tilbyder disse. Det kan være svært at finde hoved og hale i – og hvilket mærke, producerer egentlig de bedste telte til to mand? Herunder får du en liste over nogle af de mærker, som vi hos Friluftsfreak mener, er blandt de bedste producenter af telte til både 2 personer, men også 3, 4, 6 og mere til.

Trespass

I op til flere af vores bedst i test har vi inkluderet produkter fra mærket, Trespass, og det er ikke uden grund. Trespass er nemlig et solidt mærke indenfor outdoor segmentet, og laver ikke kun gode, kvalitetssikre 2 personers telte, men også mikrofiber håndklædervandresko til dame, men også vandrestaver, vandrerygsækker og meget mere til. Hos Trespass finder du naturligvis også de store familietelte, som passer perfekt i haven eller den hyggelige campingferie.

Big Agnes

Et godt og solidt outdoor mærke fra USA. Big Agnes er i første omgang kendt for at lave kvalitetstelte til 2, 3, 4 og flere personer. Deres model, Big Agnes Blacktail, eksisterer bl.a. både i 2, 3 og 4 personers telt. Mærket tilbyder ikke kun telte, men designer og producerer også soveposer, selvoppustelige liggeunderlag og meget mere.

Nordisk

Vil du helst støtte et dansk mærke, når du skal finde det bedste 2 personers telt? Så behøver du ikke lede længere, og det er ikke kun fordi at det er dansk, men Nordisk laver nogle exceptionelt gode telte til dig, som vil have dansk kvalitet, når det er bedst. Og de kan ikke kun prale af at lave gode telte, men har også alt i udstyr til glamping, soveposer og meget mere. Nordisk laver også store telte, f.eks. 6 personers telte8 personers telte og tipitelte.

Heimplanet

Dette tyske mærke laver vilde, smukke og innovative oppustelige telte, som i min optik ligner telte, der kunne stå på månen. Deres telte er ulig andet du har set, og kvaliteten er i omgang på højeste niveau – det er nemlig tysk kvalitet. Skal du have et godt 2 personers telt, som kan det hele – og ovenikøbet er oppusteligt, er Heimplanet dit helt sikre go-to. Heimplanet fremstiller naturligvis også telte i andre størrelser som 3 personers telte5 personers telte og alt imellem.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om 2 personers telte

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak