Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

2 Personers Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne. 
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
september 13, 2023

Hvis du kan lide at rejse alene, rejse med lidt bagage eller leder efter et simpelt shelter og ikke har brug for for meget plads, er et 2-personers telt det perfekte valg. Men at finde den rigtige model blandt de forskellige telte til 2 personer, er ikke så let.

Dette er også en af grundene til, at vi hos Friluftsfreak har besluttet os for at lave en bedst i test af 2 personers telte. Vi viser dig i denne guide de mest populære telte til 2 personer. Ligeledes finder du også ud af, hvilke funktioner du skal være særligt opmærksom på ved køb af et 2 mands telt.

2 Personers Telt Test: Top 5 Bedste 2 Mands Telte

1. Big Agnes Blacktail 2 - 2 mands telt i høj kvalitet

Mærket, Big Agnes, har introduceret deres serie af telte, som hedder Blacktail. Blacktail findes i flere størrelser og modellen fås bl.a. også i 3-personers og 4-personers telt.

2 Personers teltet fra Big Agnes er meget rummeligt og har en masse funktioner, hvilket også gør 2 mands teltet egnet til mange forskellige former for oplevelser. De er ikke gået på kompromis med hverken vindstabilitet eller slidstyrke, hvilket også gør 2 mands teltet egnet til bl.a. vandreturen i Danmark, cykelferien, hygge i haven eller en tur på fjeldet.

Det er ikke alle brugere af telte, som skal op på verdens højeste bjerge, og lige præcis dét har Big Agnes taget udgangspunkt i, da de designede denne nye serie af telte. Brugsområdet spænder utrolig bredt, hvilket sikrer dig et 2 personers telt, som kan klare lidt af det hele.

2 Personers teltet fra Big Agnes måler i inderteltet 229 cm i længden, 132 cm i bredden og har en højde på 107 cm. I har derfor masser af plads at boltre jer på, som to personer.

Specifikationer:

 • Pakkestørrelse: 53 cm x 18 cm
 • Vægt: 2.2 kg
 • 1500 mm vandsøjletryk
 • Designet med myggenet

2. Trespass Battuta – 2 personers letvægtstelt

Her får du, hvad vi vil mene, er et af de bedste billige 2 personers telte på markedet. Det velkendte outdoor mærke, Trespass, har nemlig lavet modellen, Battuta, som er et fantastisk bud på et godt letvægtstelt til 2 personer – og ovenikøbet til en fordelagtig pris.

Battuta er et dobbelt-lags telt med 2-dørs åbningsdesign og en lav kg vægt, hvilket gør den nem at have med på vandreturen. Derudover kommer 2 personers teltet også med myggenet, så du kan sove i fred om sommeren, når myggene er over alt. Betænksomt af dem, ik? Du får et godt letvægtstelt til vandreturen, hvor du ikke vil have for meget oppakning med, men måske blot nøjes med et liggeunderlag og sovepose.

Specifikationer:

 • Pakkestørelse: 55 cm x 15 cm x 13 cm
 • Vægt: 2 kg
 • Åbning i 2 dørs design
 • 3000 mm vandsøjletryk
 • Inderlag med myggenet

3. Nordisk Telemark 2 LW – Ultra letvægtstelt 2 personer (950 gram)

Det danske mærke, Nordisk, har skabt 2 personers teltet, Telemark 2 LW, som er blandt de mere avancerede, hvis ikke mest avancerede telte i verden. Teltet er fremstillet af state-of-the-art materialer og komponenter, men også med let justerbare barduner, avanceret ventilation og et dørluk med magnetisk “quick-snap”. Her får du et dansk to mands telt, som har masser af rum til to personer, vindfang med plads til vandresko og andet bagage, f.eks. dine vandrestave eller vandrerygsækken.

Kvalitet kendetegner dette to personers telt, og der er bl.a. trådnet for vinduerne, lommer, YKK lynlåse og Duraflex. Hjørnestængerne er lavet af det ultrastærke, Cordura samt 8.7 mm DAC aluminium stænger, aluminiumspløkker af Alu Triple Twier og 2 mm Dyneema barduner. Dette er din sikkerhed for, at du får et telt i allerhøjeste kvalitet, som er dine sande makker, hvis det skulle trække op til uvejr.

Med et 2 personers telt fra danske Nordisk kan du ikke gå helt galt i byen. Dette 2 mands telt er blandt verdens letteste med kun….. 950 gram i vægt! Tag det med på vandreferien, camping i Klitmøller med surfing eller hvilket som helst andet outdooreventyr.

Specifikationer:

 • Pakkestørrelse: 41 x 12 cm
 • Vægt: 950 gram (letvægtigt telt)
 • Vandsøjletryk oversejl: 2000 mm
 • Vandsøjletryk bund: 8000 mm

4. Robens Challenger 2 Personers Telt – Vandtæt 2 personers telt i høj kvalitet

Mangler du et godt 2 personers telt i høj kvalitet? Robens har udviklet og designet deres Challenger model i en flot grønlig farve, som går godt i spænd med naturen. To mands teltet er modstandsdygtigt overfor vind, da det er udviklet med et skrånende tunneldesign. Dette giver samtidig mulighed for en fin siddehøjde i den ene ende af teltet, hvorimod den anden ende har en lavere højde – dette gør dog, at teltet vejere mindre, så du ikke har nær så meget at bære på.

2 personers teltet fra Robens er utrolig let at slå op, da både stangkanaler og aluminiumsstænger er farvekodede. De medfølgende pløkstropper er desuden justerbare og med kraftige aluminiumsspænder. 2 mands teltet er fremstillet af HydroTex HD RS 75D ripstop polyester fra Robens. Dette sikrer dig et 2 personers telt, som er modstandsdygtigt, vandtæt og en sand ven, når det blæser, regner og vejret ikke er med dig. Faktisk kan stoffet holde til hele 5000 mm, når vi taler vandsøjletryk.

Specifikationer:

 • Pakkestørrelse: 41 x 15 cm
 • Vægt: 2,4 kg
 • Indgang i siden samt masser af plads til opbevaring i fodenden og i siden
 • Vandtæt (5000 mm vandsøjletryk)
 • Tørresnor og indvendige netlommer

5. Heimplanet Kirra – Oppusteligt 2 personers telt

Det oppustelige 2 personers telt, Kirra, fra Heimplanet har plads til to mand, og fås i tre forskellige farver: lysegrå, cairo camo og rød. Grundet teltets rammekonstruktion og design, er det nemt, hurtigt og problemfrit at rejse teltet. Det geodætiske kuppeldesign sikrer dig desuden stabilitet i særklasse, når det blæser, regner og vejret bare er trist.

Det oppustelige telt til 2 personer er fremstillet i hårdføre materialer af høj kvalitet. Stoffet er let, mere lydløst, er blødt at røre ved og har en høj slidstyrke sammenlignet med andre traditionelle og billigere 2 personers telte. Inderteltet er meget åndbart og flysheet samt teltgulvet er vandtæt.

Hvis du mangler et oppusteligt 2 personers telt i utrolig høj kvalitet, som både er perfekt til campingturen, vandreturen og cykelferien, hvor du ikke vil have for stor oppakning med, men samtidig ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, er dette oppustelige 2 personers telt det helt rette valg for dig.

Specifikationer:

 • Pakkestørrelse: 40 x 32 x 23 cm
 • Vægt: 3,8 kg
 • Telt med plads til 2 personer og meget udstyr
 • Letvægt, oppustelig rammekonstruktion og geodætisk kuppelstruktur

Hvad er et 2 personers telt?

Et 2 mands telt er designet og udviklet med plads, funktioner og behov, som to personer har brug for, når de skal overnatte udendørs. Grundet at teltet “kun” skal indeholde to personer, vil det som oftest også være letvægtigt. Det er selvfølgelig rart for jer som teltbruger, da I derfor ikke skal bære nær så mange kilo, som hvis I havde et større telt med. Tag dog ikke fejl for selvom et telt er letvægtigt, kan det godt være robust.

Hvordan sætter man et 2 mands telt op?

Forskellige teltmodeller kræver forskellige opsætning- og monteringsmetoder:
– Pop-up telte: Her løsner du blot beslaget og kaster teltet op i luften, så det sætter sig selv op.
– Oppustelige telte :Opsættes på få minutter ved hjælp af en luftpumpe.
– Konventionelle 2 personers telte: Her skal to stænger normalt føres gennem løkkerne i presenningen og derefter spændes. Nogle telte kræver yderligere fastgørelse med reb og pløkker.

Jo mere erfaring og øvelse du har med at sætte telte op, jo nemmere er det at slå et telt op. Vi anbefaler, at du laver en prøveopstilling af dit 2 personers telt i haven, inden du begiver dig ud på din campingferie, vandreture, cykelferie eller andet. Det er din sikkerhed for, at det hele fungerer, når du er afsted på din tur – og at dit nye telt ikke mangler noget for at kunne blive opsat.

Hvor stort skal et telt til 2 personer være?

Da alle har brug for forskellig mængde plads, når de sover, er det svært at komme med en generel konklusion på, hvor stort et 2 personers telt skal være.. Men hvis teltet bruges af to personer, er det vigtigt at sikre, at det har tilstrækkelig længde og bredde. Er det ikke en model med fortelt eller er der ikke teltforhal, skal der også være plads til bagage indenfor.

Hvor dyrt er et godt telt til 2 personer?

Du kan købe 2 personers telte forholdsvis billigt. Der er for eksempel modeller, som koster under 500 DKK, men det afspejler sig selvfølgelig også i kvaliteten, ligesom du også kan finde modeller, som koster over 6000 DKK. Du kan på enkel vis sammenligne de forskellige modeller af 2 personers telte på nettet, men vi anbefaler dig, at du også tager kvaliteten i betragtning, når du kigger på modeller, pris og udvalget af 2 personers telte. Det kan nemlig blive dyrt at købe billigt ind.

Hvilket er det bedste 2 mands telt?

Det helt store spørgsmål, men også grunden til, at vi hos Friluftsfreak har lavet denne bedst i test af 2 personers telte, for hvilket er egentlig det bedste? Det kan der være mange forskellige holdninger til og i sidste ende, handler det mere om dine behov – end hvilket vi synes er det bedste 2 mands telt. Vi anbefaler derfor, at du laver en liste over de funktioner, du har brug for ved et telt, og dernæst træffer den beslutning, som du føler er den rigtige, når du skal finde det bedste 2 personers telt.

2 Personers telte mærker

Når du leder efter et godt 2 personers telt, vil du opleve, at der findes et hav af forskellige mærker, som tilbyder disse. Det kan være svært at finde hoved og hale i – og hvilket mærke, producerer egentlig de bedste telte til to mand? Herunder får du en liste over nogle af de mærker, som vi hos Friluftsfreak mener, er blandt de bedste producenter af telte til både 2 personer, men også 3, 4, 6 og mere til.

Trespass

I op til flere af vores bedst i test har vi inkluderet produkter fra mærket, Trespass, og det er ikke uden grund. Trespass er nemlig et solidt mærke indenfor outdoor segmentet, og laver ikke kun gode, kvalitetssikre 2 personers telte, men også mikrofiber håndklædervandresko til dame, men også vandrestaver, vandrerygsækker og meget mere til. Hos Trespass finder du naturligvis også de store familietelte, som passer perfekt i haven eller den hyggelige campingferie.

Big Agnes

Et godt og solidt outdoor mærke fra USA. Big Agnes er i første omgang kendt for at lave kvalitetstelte til 2, 3, 4 og flere personer. Deres model, Big Agnes Blacktail, eksisterer bl.a. både i 2, 3 og 4 personers telt. Mærket tilbyder ikke kun telte, men designer og producerer også soveposer, selvoppustelige liggeunderlag og meget mere.

Nordisk

Vil du helst støtte et dansk mærke, når du skal finde det bedste 2 personers telt? Så behøver du ikke lede længere, og det er ikke kun fordi at det er dansk, men Nordisk laver nogle exceptionelt gode telte til dig, som vil have dansk kvalitet, når det er bedst. Og de kan ikke kun prale af at lave gode telte, men har også alt i udstyr til glamping, soveposer og meget mere. Nordisk laver også store telte, f.eks. 6 personers telte8 personers telte og tipitelte.

Heimplanet

Dette tyske mærke laver vilde, smukke og innovative oppustelige telte, som i min optik ligner telte, der kunne stå på månen. Deres telte er ulig andet du har set, og kvaliteten er i omgang på højeste niveau – det er nemlig tysk kvalitet. Skal du have et godt 2 personers telt, som kan det hele – og ovenikøbet er oppusteligt, er Heimplanet dit helt sikre go-to. Heimplanet fremstiller naturligvis også telte i andre størrelser som 3 personers telte5 personers telte og alt imellem.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram