Friluftsfreak logo
Friluftsfreak

Vandretur til Ulriken i Bergen, Norge

Mange forbinder Norge med kulde og skiferie, men vores dejlige naboland har meget mere at byde på end langrend, snowboarding og ski. Er du til flot natur, masser af vand og gode vandreture er Norges 2. største by, Bergen, helt klart et besøg værd.

Hos Friluftsfreak har vi besøgt Bergen, og selvfølgelig skulle vi vandre op ad Ulriken, Bergens højeste bjerg. Turen til bjerget, Ulriken, er blandt de mest populære vandreture i Bergen - både for lokale og turister – og det mærker du, når du sidder i bussen på vej dertil.


Hvordan kommer jeg til Ulriken?

Der er flere veje, som fører til toppen af Ulriken, og herunder kan du se blandt de mest populære:

Start ved Montana og op ad sherpatrapperne

Vi valgte denne vandrerute, som starter ved Montana og følger alle de 1333 trin ad sherpatrapperne.

Fra centrum kan du tage bus 12 til Montana. Følg herefter vejen op ad og drej til venstre ad den første vej, Lægdesvingen. Fortsæt ad vejen til du når Johan Blytts vej på højre side, som du skal fortsætte på. Til sidst slutter den asfalterede vej og du kommer nu på en grussti, hvor du også ser et grønt skilt. Du befinder dig nu på vandreruten til Ulriken, og kan begynde turen op ad Bergens højeste bjerg.

Vandreturen er ca. 4 km lang og tager 1-2 timer, afhængig af hvor hurtigt I vandrer.

Start fra Ulriken kabelbane

Afhængig af årstiden er der forskellige måder, hvorpå du kan komme til kabelbanen, som kører op til Ulriken. Du kan blandt andet tage metroen, Bybanen, og stå af i Haukeland. Du kan også tage bus 5 og 6 fra Festplassen N i centrum til Haukeland.

Vandreudstyr til Ulriken

Du behøver ikke den store mængde vandreudstyr, når du skal gå op ad Ulriken. Det kan dog være rart at have et par gode vandrestøvler eller vandresko, samt en god skaljakke, som kan stå imod eventuel blæst, kulde og regn. Vil du have kaffe undervejs, kan jeg anbefale, at du medbringer et termokrus eller -flaske. Dertil er en god vandreygsæk naturligvis essentielt.

Størstedelen følger den normale sti, men vi valget at gå på afveje, få hurtige højdemeter g samtidig lidt udfordring til benene. Det gjorde også turen sjov, da man bliver mere bevidst om, hvor man sætter sin næste fod.

Efter at have vandret i det vilde, kom vi endnu engang tilbage på vandreruten til Ulriken, og fortsatte ad sherpatrapperne, som er kendetegnet ved denne vandrerute. Der er i alt 1333 trin.

Undervejs på ruten kommer der faktisk vandløb, hvor du kan tappe vand. Efter at have drukket alt mit vand i den medbragte termoflaske, fik jeg fyldt den op. Det kan lyde sjovt, men jeg elsker vand og sørger hver dag for at få drukket min andel. 

Vandet smagte virkelig godt, og om det skyldtes jeg havde tappet det fra naturen eller ej, tør jeg ikke sige - det kan også have været indbildning.

Vi ramte omsider toppen, øv, for vandreruten måtte gerne bare have fortsat ud i det uendelige. Det var en fantastisk tur, hvor det hele tiden slog mig, hvor smukt et land Norge er. 

Fra toppen af Ulriken har du en utrolig god udsigt. Herfra kan du kigge ned på byen og se vandet. På toppen er der en restaurant, hvor du kan få mad og drikke - og på den anden side kan du se endnu mere flot landskab i form af bjerge, klipper og fjeld.

Turen ned fra Ulriken var, som du kan se på billedet, vanvittig flot. Vi havde solskin, klar himmel og frisk bjergluft. Hvad mere kunne man ønske sig? 

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak