Foldekop

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
marts 9, 2023

For folk, der kan lide at drikke kaffe, når de rejser eller på vej til arbejde, er en foldekop et must-have. Kruset to go undgår unødvendigt spild, når det kommer til kaffe på farten.

Der findes foldekopper i mange størrelser og farver. Det er særligt praktisk, hvis du kan hænge foldekruset på din vandrerygsæk eller taske. Se med i vores bedst i test af foldekopper, og bliv klogere på valget.

Læs også vores test af de bedste termokrus og termoflasker på markedet.

Foldekop Test: Top 3 Bedste Foldekopper

light-my-fire-pack-up-cup-bio-gron

1. Light My Fire Pack-Up BIO

Bedste allround foldekop

Pris: 59 DKK

Den perfekte kop til vandreture, cykelferie eller hverdagsbrug. Designet med drikketud, holder godt på varmen og tåler samtidig mikroovn og opvaskemaskine. Fremstillet i GMO fri sukkerrør.

Vægt på 54 gram
Designet med låg
Fylder meget lidt
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
foldekop-02-liter-gron
Bedste billige foldekop

Pris: 19 DKK

Den klassiske foldekop med hank, så du kan hægte den på rygsækken. Koppen vejer kun 24 gram, og sikrer dig minimal vægt. Foldes på let vis ind mod sig selv, og fylder tæt på intet.

Vejer kun 24 gram
God til vandretur, cykelferie, m.m.
Fås i flere farver
Lille volumen
TIL BUTIK
sea-to-summit-x-cup-foldekop

3. Sea To Summit X-Cup

Bedste premium foldekop

Pris: 79 DKK

Sammenfoldelig kop fra anerkendte Sea To Summit. Fremstillet i BPA-frit silikone, foldes sammen til 15 mm og kan indeholde 250 ml.

Læs vores test af X-Cup foldekop.

Kan indeholde 250 ml
Hård nylonring bevarer formen
Vejer 45 gram
Høj pris
TIL BUTIK
wildo-foldekop-big-06-liter-navy

4. Wildo Foldekop BIG 0,6L

Bedste store foldekop

Pris: 30 DKK

Koppen fra Wildo kan indeholde 0,6L, og har en vægt på 46 gram. Den sammenfoldelige kop er fremstillet i BPA-fri TPE gummi, og kan derfor både anvendes til koldt og varmt.

BPA-fri
Høj volumen
Fås i mange farver
Fedtholdige drikke & fødevarer kan forkorte levetid
TIL BUTIK
light-my-fire-mealkit-bio

5. Light My Fire Mealkit BIO

Bedste spisesæt med foldekop

Pris: 239 DKK

Dette all-in-one sæt fra Light My Fire indeholder både en foldekop, men også dyb og flad tallerken, skærebræt, si, spork (kniv, ske, gaffel i én) samt en lille og stor beholder.

Indeholder alt udstyr til turen
BPA-fri & produceret i Sverige
Samlet vægt på 417 gram
Større pakkefylde
TIL BUTIK

Hvad er en foldekop?

En folde kop er et genanvendeligt krus, som du kan bruge til at drikke kaffe, te eller ja, bare vand. På denne måde kan du nemt og enkelt drikke din egen kaffe på farten eller blot nyde en god kop hjemmefra. 

Kaffe to-go er blevet ekstremt populært, men for at skåne miljøet, kan du med fordel også medbringe din egen foldekop eller kaffekrus, som kan fyldes op. Foldekopperne fås i mange forskellige størrelser, farver og designs.

Som regel er en foldbar kop meget robust og stabil, hvilket gør det til en fantastisk følgesvend i mange år fremover. Produktionen er for det meste lavet af fødevaresikker silikone, som normalt er meget modstandsdygtigt og uden problemer kan udsættes for høje temperaturer. Den foldbare kop er ofte forsynet med en kant, så du ikke brænder fingrene ved brug - eller også har den et praktisk låg, så kaffen ikke løber over eller ud, hvis du f.eks. er på farten.

Hvilket materiale bruges til fremstilling af foldekop?

I forskellige foldbare kaffekrus tests kan man læse, at der bruges forskellige materialer til produktionen. Følgende information hjælper dig med at finde det bedste sammenklappelige kaffekrus til dig:

Silikone

Det mest populære materiale er uden tvivl silikone, da det er fødevaresikkert, robust og holdbart. Derudover er silikone varmebestandigt, og kan derfor rengøres i opvaskemaskinen. En foldekop i silikone har en lang levetid og kan genanvendes igen og igen.

Bambus

Nogle foldekopper er lavet af bambusfibre samt majsstivelse og melamin. Det er relativt lette kopper, som alligevel er forholdsvis ubrydelige. Som regel er de velegnede til varme drikke op til max 70 grader, så intet står i vejen for din kaffenydelse. Du bør dog undgå drikkevarer med højere temperatur, da det kan føre til frigivelse af giftige stoffer.

PLA

Udtrykket PLA refererer til polylactic, som udvindes af majsstivelse og i sidste ende forarbejdes til en bio-plast. Den holdbare foldekop er derfor fuldstændig biologisk nedbrydelig og har samtidig en lav vægt.

stanley-sea-to-summit-6

Hvad skal du overveje, inden du køber en foldekop?

I vores bedst i test af foldekopper sammenligner vi de forskellige kaffekrus, men har også et fokus på de købskriterier, som du skal være opmærksom på. Herunder finder du et overblik over de vigtigste punkter, og hvad der er vigtigt at lægge mærke til, når du skal finde den bedste foldekop. Du kan også overveje at supplere din kop med en god termoflaske eller termokrus.

Volumen

Kapaciteten af ​​en foldekop er vigtig, da du gerne vil have en størrelse, hvor kaffen ikke flyder over, men du vil heller ikke have for lidt. De kommer i mange størrelser, og derfor kan det være rart at have én stor, eller have flere mindre, så du har en kop med den rette volumen. 

Som udgangspunkt vil 250ml være tilstrækkeligt, hvis du gerne vil nyde en kop kaffe. Hvis du også ønsker mælk i kaffen, kan størrelse større være at foretrække. I dette tilfælde anbefales et holdbart kaffekrus med en volumen på 300 til 500 ml.

Materialet

Som regel er sammenklappelige kopper lavet af fødevaresikker silikone. Materialet er ekstremt robust, slidstærkt og kan nemt rengøres i opvaskemaskinen.

Den termiske isolering

Termisk isolering er bestemt et meget afgørende punkt, når du køber en foldekop, for ingen kan rigtig godt lide kold kaffe.. eller hvad? I dette tilfælde bør du til en vis grad stole på producenterne, som ofte angiver meget præcist, hvor længe drikken kan holde sig varm i den.

Kopmanchetten

Mange modeller er designet med en form for praktisk hylster. Du kender det også fra to-go kaffe, hvor man hurtigt kan brænde fingrene, hvis der ikke er sat et stykke papir/pap rundt om koppen. Manchettens design og materiale kan være meget skiftende, men du skal naturligvis altid vælge den bedste foldekop for dig.

Låget

De helt traditionelle foldekopper kommer egentlig uden et låg, men låget gør det hele en anelse mere praktisk. Låget er meget nyttigt, når du bevæger dig hurtigt eller under kørsel, fordi kaffen ikke “flyver” ud af koppen. Mens nogle låg blot kan sættes på koppen, er der også låg med skruegevind, så den holdbare kop altid er tæt lukket. Under alle omstændigheder er det tilrådeligt at læse producentens information om, hvilken type låg der bruges.

Hvor kan jeg købe en foldekop?

Mange tror, at de kun fås i specialbutikker, men det er ikke helt korrekt. Du kan til tider også få de sammenklappelige kopper i discountbutikker eller større supermarkeder.

Hvis du ikke skal i butikker lige foreløbigt, er der et stort udvalg på internettet, hvor talrige webshops både sælger deres egne brands, men også har taget modeller hjem fra de populære mærker, som f.eks. Sea To Summit. Her har du også muligheden for hurtigt at sammenligne priserne på de forskellige foldekopper, så du kan få den bedste foldekop til den billigste pris.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om foldekop

Herunder har vi samlet nogle af de mest gængse spørgsmål, når det gælder foldekopper. Dermed kan du nemt indsamle en masse information, som forhåbentlig får dig tættere på hvilken model, som er den bedste til dig.

Hvor meget koster en foldekop?

Der er stor forskel på, hvor meget de koster, og det afhænger selvfølgelig af parametre, såsom størrelse, materiale og mærke. De billigste kan du få helt ned til 10 - 15 kr. Mens dyrere modeller kan koste 100 kr. og opefter.

Tåler alle sammenfoldelige kopper opvaskemaskine?

Nej, det afhænger til en vis grad af materialet, som den er fremstillet i. Kopper lavet af letvægtsplastik kommer ud af form i opvaskemaskinen, hvorfor du altid skal rengøre disse i hånden. Vi anbefaler, at du altid er opmærksom på producentens instruktioner, når det gælder rengøring af foldekoppen - dermed er du sikker på, at du følger alle instrukser korrekt og din foldekop holder i længst muligt.

Kan kolde drikke også fyldes i en foldekop?

Hvorfor ikke? En foldbar kop skal ikke nødvendigvis kun bruges til kaffe, men er også velegnet til te, vand, mælk og diverse andre drikke, uanset om de er kolde eller varme.

Betyder størrelsen af ​​en foldekop noget?

Det spiller en rolle, når der for eksempel skal tilsættes mælk ud over kaffen. I dette tilfælde er den klassiske størrelse på 250 ml normalt ikke nok, da koppen kan flyde over. I dette tilfælde er det tilrådeligt at vælge en kop med en volumen på 300 til 500 ml.

FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram