Foldekop

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

For folk, der kan lide at drikke kaffe, når de rejser eller på vej til arbejde, er en foldekop et must-have. Kruset to go undgår unødvendigt spild, når det kommer til kaffe på farten. Læs med her, og bliv klogere på de bedste foldekopper.

Foldekop Test: Top 5 Bedste Foldekopper

wildo-foldekop-big-06-liter-navy
Annonce

1. Wildo Foldekop BIG 0,6L

Bedste foldekop
Pris: 30 DKK

Dette er en stor foldekop fra Wildo kan indeholde 0,6L, og har en vægt på 46 gram. Den sammenfoldelige kop er fremstillet i BPA-fri TPE gummi, og kan derfor både anvendes til koldt og varmt. Med en stor foldekop er der plads til lidt ekstra, når det gælder kaffe, vand eller andet.

BPA-fri
Høj volumen
Fås i mange farver
Er for nogle for stor
foldekop-02-liter-gron
Annonce

2. Foldekop 0,2L

Bedste billige foldekop
Pris: 19 DKK

Den klassiske foldekop med hank, så du kan hægte den på rygsækken. Koppen vejer kun 24 gram, og sikrer dig minimal vægt. Foldes på let vis ind mod sig selv, og fylder tæt på intet. Har du blot brug for en billig foldekop, som kan klare det væsentligste, er dette en oplagt mulighed.

Vejer kun 24 gram
God til vandretur, cykelferie, m.m.
Fås i flere farver
Lille volumen
sea-to-summit-x-cup-foldekop
Annonce

3. Sea To Summit X-Cup

Bedste premium foldekop
Pris: 79 DKK

Sammenfoldelig kop fra anerkendte Sea To Summit. Fremstillet i BPA-frit silikone, foldes sammen til 15 mm og kan indeholde 250 ml. Sea To Summit X-cup foldekoppen fås også i grøn, hvis du ikke er til den blå farve.

Læs alt om Sea To Summit X-Cup foldekop i vores test af X-Cup foldekop.

Kan indeholde 250 ml
Hård nylonring bevarer formen
Vejer 45 gram
Høj pris
light-my-fire-mycup-n-lid-original
Annonce

4. Light My Fire MyCup´n Lid Original

Bedste genanvendelige foldekop
Pris: 79 DKK

Light My Fire MyCup´n Lid Original er lavet i biobaseret plast, er stabil og robust og kan samtidig stables. Derudover er den bærbar, letvægtig og fremstillet med tætsluttende låg i Sverige. Koppen har en størrelse på 360 ml, og fås i flere farver.

Fremstillet i biobaseret plast
Letvægts kop med tætsluttende låg
Størrelse på 360ml
Høj vægt (75,9g) sammenlignet med alternativer
light-my-fire-mealkit-bio
Annonce

5. Light My Fire Mealkit BIO

Bedste spisesæt med foldekop
Pris: 299 DKK

Dette all-in-one sæt fra Light My Fire indeholder både en foldekop, men også dyb og flad tallerken, skærebræt, si, spork (kniv, ske, gaffel i én) samt en lille og stor beholder. Light My Fire Mealkit BIO sæt fås i flere farver, og indeholder alt, du har brug for på turen.

Indeholder alt udstyr til turen
BPA-fri & produceret i Sverige
Samlet vægt på 417 gram
Større pakkefylde

Indholdsfortegnelse

Der findes foldekopper i mange størrelser og farver. Det er særligt praktisk, hvis du kan hænge foldekruset på din vandrerygsæk eller taske. Se med i vores bedst i test af foldekopper, og bliv klogere på valget.

Hvad er en foldekop?

En folde kop er et genanvendeligt krus, som du kan bruge til at drikke kaffe, te eller ja, bare vand. På denne måde kan du nemt og enkelt drikke din egen kaffe på farten eller blot nyde en god kop hjemmefra. 

Kaffe to-go er blevet ekstremt populært, men for at skåne miljøet, kan du med fordel også medbringe din egen foldekop eller kaffekrus, som kan fyldes op. Foldekopperne fås i mange forskellige størrelser, farver og designs.

Som regel er en foldbar kop meget robust og stabil, hvilket gør det til en fantastisk følgesvend i mange år fremover. Produktionen er for det meste lavet af fødevaresikker silikone, som normalt er meget modstandsdygtigt og uden problemer kan udsættes for høje temperaturer. Den foldbare kop er ofte forsynet med en kant, så du ikke brænder fingrene ved brug - eller også har den et praktisk låg, så kaffen ikke løber over eller ud, hvis du f.eks. er på farten.

Hvilket materiale bruges til fremstilling af foldekop?

I forskellige foldbare kaffekrus tests kan man læse, at der bruges forskellige materialer til produktionen. Følgende information hjælper dig med at finde det bedste sammenklappelige kaffekrus til dig:

Silikone

Det mest populære materiale er uden tvivl silikone, da det er fødevaresikkert, robust og holdbart. Derudover er silikone varmebestandigt, og kan derfor rengøres i opvaskemaskinen. En foldekop i silikone har en lang levetid og kan genanvendes igen og igen.

Bambus

Nogle foldekopper er lavet af bambusfibre samt majsstivelse og melamin. Det er relativt lette kopper, som alligevel er forholdsvis ubrydelige. Som regel er de velegnede til varme drikke op til max 70 grader, så intet står i vejen for din kaffenydelse. Du bør dog undgå drikkevarer med højere temperatur, da det kan føre til frigivelse af giftige stoffer.

PLA

Udtrykket PLA refererer til polylactic, som udvindes af majsstivelse og i sidste ende forarbejdes til en bio-plast. Den holdbare foldekop er derfor fuldstændig biologisk nedbrydelig og har samtidig en lav vægt.

 

stanley-sea-to-summit-7

På ovenstående billede ser du Stanley termoflaske, Stanley termokop og foldekoppen fra Sea to Summit, nemlig X-Cup foldekop.

 

Hvad skal du overveje, inden du køber en foldekop?

I vores bedst i test af foldekopper sammenligner vi de forskellige kaffekrus, men har også et fokus på de købskriterier, som du skal være opmærksom på. Herunder finder du et overblik over de vigtigste punkter, og hvad der er vigtigt at lægge mærke til, når du skal finde den bedste foldekop. Du kan også overveje at supplere din kop med en god termoflaske eller termokrus.

Volumen

Kapaciteten af ​​en foldekop er vigtig, da du gerne vil have en størrelse, hvor kaffen ikke flyder over, men du vil heller ikke have for lidt. De kommer i mange størrelser, og derfor kan det være rart at have én stor, eller have flere mindre, så du har en kop med den rette volumen. 

Som udgangspunkt vil 250ml være tilstrækkeligt, hvis du gerne vil nyde en kop kaffe. Hvis du også ønsker mælk i kaffen, kan størrelse større være at foretrække. I dette tilfælde anbefales et holdbart kaffekrus med en volumen på 300 til 500 ml.

Materialet

Som regel er sammenklappelige kopper lavet af fødevaresikker silikone. Materialet er ekstremt robust, slidstærkt og kan nemt rengøres i opvaskemaskinen.

Den termiske isolering

Termisk isolering er bestemt et meget afgørende punkt, når du køber en foldekop, for ingen kan rigtig godt lide kold kaffe.. eller hvad? I dette tilfælde bør du til en vis grad stole på producenterne, som ofte angiver meget præcist, hvor længe drikken kan holde sig varm i den.

Kopmanchetten

Mange modeller er designet med en form for praktisk hylster. Du kender det også fra to-go kaffe, hvor man hurtigt kan brænde fingrene, hvis der ikke er sat et stykke papir/pap rundt om koppen. Manchettens design og materiale kan være meget skiftende, men du skal naturligvis altid vælge den bedste foldekop for dig.

Låget

De helt traditionelle foldekopper kommer egentlig uden et låg, men låget gør det hele en anelse mere praktisk. Låget er meget nyttigt, når du bevæger dig hurtigt eller under kørsel, fordi kaffen ikke “flyver” ud af koppen. Mens nogle låg blot kan sættes på koppen, er der også låg med skruegevind, så den holdbare kop altid er tæt lukket. Under alle omstændigheder er det tilrådeligt at læse producentens information om, hvilken type låg der bruges.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om foldekopper

Herunder har vi samlet nogle af de mest gængse spørgsmål, når det gælder foldekopper. Dermed kan du nemt indsamle en masse information, som forhåbentlig får dig tættere på hvilken model, som er den bedste til dig.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!