Vandreshorts

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Trekking shorts, outdoor shorts eller, som de også kaldes, vandreshorts, er designet til vandreture og andre udendørs aktiviteter. De har de samme egenskaber som almindelige vandrebukser, men er kortere, så du kan bære dem komfortabelt under dit friluftseventyr.

Vandreshorts Test: Top 5 Bedste Vandreshorts

revolutionrace-rvrc-gp-shorts-dark-olive-transparent
Annonce

1. RevolutionRace RVRC GP Shorts

Bedste vandreshorts
Pris: 499 DKK

Disse RVRC GP vandreshorts er fremstillet i PFC-fri Hypershell®-materiale, samt DWR-behandlet - og derfor vand- og vindafvisende. Firevejs-stretch på indersiden, 5 lommer, og kan fås i 6 farver. RevolutionRace RVRC GP vandreshorts er et ekstremt godt value for money køb!

Læs vores test af RevolutionRace RVRC GP Vandreshorts.

Bedst-sælgende vandreshorts hos RVRC
Fås i hele 6 farver
Vind- & vandafvisende
Ikke bæredygtigt fremstillet
haglofs-mid-sstandard-shorts-magnetite
Annonce

2. Haglöfs Mid Standard

Bedste billige vandreshorts
Pris: 599 DKK

Med Mid Standard fra Haglöfs får du et par vandreshorts, der er fremstillet i certificeret Bluesign® og bæerdygtigt Climatic™ Stretch. De har to lommer på fronten, én baglomme og lomme på hvert lår. Derudover også DWR-behandlet. Haglöfs Mid Standard vandreshorts vejer kun 270 gram, og er særligt strækbare.

Vandafvisende & vindresistent
Åndbare
Masser af stretch og bevægelsesfrihed
Kun én lomme bag på
fjallraven-abisko-midsummer-shorts-dark-grey
Annonce

3. Fjällräven Abisko Midsummer

Bedste premium vandreshorts
Pris: 1.099 DKK

Abisko Midsummer vandreshorts fra Fjällräven er lavet i deres anerkendte G-1000 Air Stretch materiale, samt polyester og økologisk bomuld. Det sikrer dig en god pasform, lav vægt og meget bevægelsesfrihed. Oplagte til vandreturen. Fjällräven Abisko Midsummer vandreshorts er en all-time klassiker og er særligt velegnet til vandreture.

4 lommer
Genanvendte & økologiske materialer
Lav vægt på 190 gram
Høj pris
revolutionrace-nordwand-shorts
Annonce

4. RevolutionRace Nordwand Shorts

Bedste vandreshorts til herre og dame
Pris: 499 DKK

Nordwand vandreshorts fra RevolutionRace er grundet fremstilling i PFC-fri Hypershell®-materiale vandafvisende, åndbare og kommer med forstærkninger på lårene. Fås til herre og dame og i stort farveudvalg. RevolutionRace Nordwand vandreshorts er fremstillet i en kombination af polyester, bomuld og elastan, og vejer kun 380 gram.

Vindtætte & vandafvisende
Robuste forstærkniner på lår
Lang hodlbarhed
Design tiltaler ikke alle
lundhags-makke-lt-shorts-dame
Annonce

5. Lundhags Makke Lt

Bedste vandreshorts til sommer
Pris: 746 DKK

Makke Lt fra Lundhags er ufattelig behagelig at have på, og er fremstillet i DWR-imprægnerede LPC® Light Eco, som gør dem åndbare og vindresistente. Disse vandreshorts har god varmeregulering, bevægelsesfrihed og er slidstærke. Lundhags Makke Lt shorts er lavet med 100% fluorcarbonfri DWR-behandling.

Robuste, lækre & velsiddende
Genindvundet polyester & organisk bomuld
Funktionelle lommer
Lille farveudvalg

Indholdsfortegnelse

Skal du bruge meget tid udendørs, hvor vejret samtidig er dejligt skinnende, er et par gode vandreshorts det oplagte valg. Vi har hos Friluftsfreak samlet en bedst i test af vandreshorts til herre og dame.

Læs også vores test af vandrebukser.

Tjekliste til køb af vandreshorts

Der er flere faktorer, som er væsentlige at holde øje med, når du skal vælge de bedste vandreshorts - uanset om det er til dame eller herre. Herunder kommer vi med nogle af de faktorer, som du skal holde øje med ved køb af vandreshorts.

Materiale og åndbarhed: Vælg gerne et materiale som er åndbart og ikke bliver for varmt (f.eks. Nylon eller polyester), når du er afsted, så sveden kan få lov til at fordampe.

Pasform og bevægelsesfrihed: Sørg for, at de vandreshorts du vælger, har en god og behagelig pasform - og at de giver dine ben fri bevægelse. De skal helst ikke være hverken for løse eller stramme. 

Længde: Alt efter længden du foretrækker, skal du vælge et par vandreshorts, som sidder godt på dig. Shorts fås i mange længder, og du kan både få knælange modeller, men også kortere.

Lommer: Ved du allerede på forhånd, at du skal opbevare værktøj, telefon, pung, lommelygte, m.m. i lommerne på dine nye shorts? Så kan du med fordel vælge et par gode vandreshorts, hvor der er funktionelle lommer.

Vejrforhold: Kommer du ud for regn og trist vejr på din vandreferie, kan det være en fordel med vandafvisende egenskaber i dine vandreshorts. Vælg derfor gerne et par, som kan holde til lidt af hvert.

Hvad er vandreshorts?

Vandreshorts er specielle shorts, som er designet, udviklet og produceret til friluftsaktiviteter, såsom vandring og andre udendørs aktiviteter. De er som oftest fremstillet i letvægtsmaterialer, der gør dem hurtigtørrende og åndbare. Dette er også en af grundene til, at de er oplagte til aktiviteter, hvor du som person, sætter dig selv på en prøve i det fri.

Gode vandreshorts har også en dejlig pasform, som giver dig fri bevægelse af benene, god komfort og funktionelle lommer. Afhængig af hvilket mærke og model du vælger, kan der være forskel på, hvor mange lommer dine vandreshorts kommer med. Men de giver dig i hvert fald mulighed for at opbevare alt fra telefon, pung, kompas, snacks eller noget helt femte. 

Skal du bruge dine vandreshorts under forhold, hvor det godt kan komme til at regne, er det en fordel at vælge et par med vandafvisende og hurtigtørrende egenskaber. Derudover er vandreshorts ikke kun et godt valg, når det gælder vandreture, men er også særligt populære til camping, rejser, fiskeri og hverdagsbrug.

bedste-vandreshorts

Hvorfor skal jeg bruge vandreshorts?

Der er mange gode grunde til, hvorfor du skal bruge et par gode vandreshorts. Shorts til vandring er ekstremt behagelige, og giver dig en ekstremt god bevægelsesfrihed, så du kan koncentrere dig om den aktivitet du er i naturen for at lave. Dernæst beskytter de også dine ben mod slid og skrammer, når du er ude at vandre eller lave andre udendørs aktiviteter.

Et par gode vandreshorts er essentielt for dig, der befinder sig udenfor, når det er varmt. Der følger mange gode egenskaber og funktioner med vandreshorts, og er en del af det faste inventar, når det gælder frluftsfreaks. 

Ønsker du en to-i-en løsning, kan du også vælge et par zip off bukser, hvor den nederste del af bukserne kan lynes af, og dermed har du et par shorts. Enhver, der leder efter et par lette, åndbare og hurtigtørrende outdoor bukser eller vandrebukser, bør også have et par vandreshorts.

Vandreshorts dame vs. vandreshorts herre?

Hvilke forskelle er der egentlig på outdoor shorts, når du skal vælge mellem shorts til herre og dame? Vi ser det som ret essentielt, at du vælger den model, der passer til dig. Mange mærker laver desuden også deres outdoor shorts i to modeller - én model til herre og én til kvinde - og det er der selvfølgelig en grund til.

Når du vælger et par vandreshorts til dame, er de designet efter kvindens pasform og krop. De kan f.eks. være lavet med en mere tætsiddende talje og bredere hofte, som passer til den kvindelige krop. Fjällräven og andre friluftsmærker laver også vandrenederdele, som giver utrolig god komfort på vandreturen.

Er du derimod en mand, vil du hurtigt indse, at vandreshorts til mænd oftest er lavet med et mere lige snit samt en bredere talje, og derfor også tilpasset til den mandlige krop. De kan ofte også være lidt længere end de kvindelige outdoor shorts og gå til lige over knæet eller være lidt længere.


Fordele og ulemper ved vandreshorts

Fordele

 • Vandreshorts kan anvendes i varmt vejr

 • Mere ventilation end lange bukser

 • Hurtigtørrende

Ulemper

 • Ikke nær så holdbare

 • Mindre beskyttelse

 • Færre lommer end normale bukser, og derfor sværere at bære på meget tilbehør

Vandreshorts mærker

Der findes mange forskellige mærker, når du leder efter de bedste vandreshorts. Det kan være svært at finde gennemskue hvilke, som er de bedste mærker. Derfor har vi lavet en lille liste af de mest populære mærker, når det gælder vandreshorts til friluftsbrug.

Haglöfs

Måske kender du allerede til mærket, Haglöfs, som laver alt fra vandrerygsække og soveposer til skaljakker, vandresko og gode vandrestøvler. Haglöfs blev etableret i 1914 af Viktor Haglöf, og har i dag deres hovedsæde i Sverige, hvor produkter bliver designet og udviklet. 

Columbia

Columbia Sportswear eller Columbia, som det også kaldes, havde sin etablering i Portland, USA i 1937, hvor de startede med at producere hatte og kaldte deres virksomhed for Columbia Hat Company. I dag hedder mærket Columbia Sportswear, og nu laver de meget mere end hatte, men også outdoor jakker, vandresandaler og meget mere.

RevolutionRace

Vi har hos Friluftsfreak testet en lang række friluftstøj fra det revolutionerende og svenske mærke, RevolutionRace, så måske kender du dem allerede. RR er kendt for at have et helt nyt syn på, hvordan frilufts- og vandretøj, kan se ud. De udvikler deres produkter med mange egenskaber, funktionelle lommer og i et hav af farver - og samtidig til en billig pris.

Vi har blandt andet testet deres Nordwand vandrebukser, Cyclone Rescue Skaljakke og Silence Proshell skaljakke og bare rolig - vi er slet ikke færdige med at teste deres produkter.

Fjällräven

Fjällräven er et af de mest kendte mærker i Skandinavien, og det er ikke uden grund. Fjällräven kom til verden i 1960 af Åke Nordin, med et mål om at gøre friluftslivet tilgængeligt for alle mennesker. Det må vi erkende, at Fjällräven lykkes med. I dag laver mærket alt fra rygsække til backpacking, telte, outdoor bukser og meget andet.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om vandreshorts

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!