Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vandreshorts

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
august 26, 2023

Trekking shorts, outdoor shorts eller, som de også kaldes, vandreshorts, er designet til vandreture og andre udendørs aktiviteter. De har de samme egenskaber som almindelige vandrebukser, men er kortere, så du kan bære dem komfortabelt under dit friluftseventyr.

Skal du bruge meget tid udendørs, hvor vejret samtidig er dejligt skinnende, er et par gode vandreshorts det oplagte valg. Vi har hos Friluftsfreak samlet en bedst i test af vandreshorts til herre og dame.

Læs også vores test af vandrebukser.

Vandreshorts Test: Top 5 Bedste Vandreshorts

revolutionrace-rvrc-gp-shorts-dark-olive-transparent
Bedste allround vandreshorts

Pris: 499 DKK

Disse RVRC GP vandreshorts er fremstillet i PFC-fri Hypershell®-materiale, samt DWR-behandlet - og derfor vand- og vindafvisende. Firevejs-stretch på indersiden, 5 lommer, og kan fås i 6 farver.

Læs vores test af RevolutionRace RVRC GP Vandreshorts.

Bedst-sælgende vandreshorts hos RR
Fås i hele 6 farver
Vind- & vandafvisende
Ikke bæredygtigt fremstillet
TIL BUTIK (HERRE)
TIL BUTIK (DAME)
haglofs-mid-sstandard-shorts-magnetite

2. Haglöfs Mid Standard

Bedste billige vandreshorts

Pris: 599 DKK

Med Mid Standard fra Haglöfs får du et par vandreshorts, der er fremstillet i certificeret Bluesign® og bæerdygtigt Climatic™ Stretch. De har to lommer på fronten, én baglomme og lomme på hvert lår. Derudover også DWR-behandlet.

Vandafvisende & vindresistent
Åndbare
Masser af stretch og bevægelsesfrihed
Kun én lomme bag på
TIL BUTIK (HERRE)
TIL BUTIK (DAME)
fjallraven-abisko-midsummer-shorts-dark-grey

3. Fjällräven Abisko Midsummer

Bedste premium vandreshorts

Pris: 849 DKK

Abisko Midsummer vandreshorts fra Fjällräven er lavet i deres anerkendte G-1000 Air Stretch materiale, samt polyester og økologisk bomuld. Det sikrer dig en god pasform, lav vægt og meget bevægelsesfrihed. Oplagte til vandreturen.

4 lommer
65% genanvendt polyester, 35% økologisk bomuld
Lav vægt på 190 gram
Høj pris
TIL BUTIK (HERRE)
TIL BUTIK (DAME)
revolutionrace-nordwand-shorts

4. RevolutionRace Nordwand Shorts

Bedste vandafvisende vandreshorts

Pris: 499 DKK

Nordwand vandreshorts fra RevolutionRace er grundet fremstilling i PFC-fri Hypershell®-materiale vandafvisende, åndbare og kommer med forstærkninger på lårene. Fås til herre og dame og i stort farveudvalg.

Vindtætte & vandafvisende
Robuste forstærkniner på lår
Lang hodlbarhed
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK (HERRE)
TIL BUTIK (DAME)
lundhags-makke-lt-shorts-dame

5. Lundhags Makke Lt

Bedste vandreshorts til dame og herre

Pris: 649 DKK

Makke Lt fra Lundhags er ufattelig behagelig at have på, og er fremstillet i DWR-imprægnerede LPC® Light Eco, som gør dem åndbare og vindresistente. Disse vandreshorts har god varmeregulering, bevægelsesfrihed og er slidstærke.

Robuste, lækre & velsiddende
65% genindvundet polyester, 35% organisk bomuld
Funktionelle lommer
Lille farveudvalg
TIL BUTIK (HERRE)
TIL BUTIK (DAME)

Tjekliste til køb af vandreshorts

Der er flere faktorer, som er væsentlige at holde øje med, når du skal vælge de bedste vandreshorts - uanset om det er til dame eller herre. Herunder kommer vi med nogle af de faktorer, som du skal holde øje med ved køb af vandreshorts.

Materiale og åndbarhed: Vælg gerne et materiale som er åndbart og ikke bliver for varmt (f.eks. Nylon eller polyester), når du er afsted, så sveden kan få lov til at fordampe.

Pasform og bevægelsesfrihed: Sørg for, at de vandreshorts du vælger, har en god og behagelig pasform - og at de giver dine ben fri bevægelse. De skal helst ikke være hverken for løse eller stramme. 

Længde: Alt efter længden du foretrækker, skal du vælge et par vandreshorts, som sidder godt på dig. Shorts fås i mange længder, og du kan både få knælange modeller, men også kortere.

Lommer: Ved du allerede på forhånd, at du skal opbevare værktøj, telefon, pung, lommelygte, m.m. i lommerne på dine nye shorts? Så kan du med fordel vælge et par gode vandreshorts, hvor der er funktionelle lommer.

Vejrforhold: Kommer du ud for regn og trist vejr på din vandreferie, kan det være en fordel med vandafvisende egenskaber i dine vandreshorts. Vælg derfor gerne et par, som kan holde til lidt af hvert.

Hvad er vandreshorts?

Vandreshorts er specielle shorts, som er designet, udviklet og produceret til friluftsaktiviteter, såsom vandring og andre udendørs aktiviteter. De er som oftest fremstillet i letvægtsmaterialer, der gør dem hurtigtørrende og åndbare. Dette er også en af grundene til, at de er oplagte til aktiviteter, hvor du som person, sætter dig selv på en prøve i det fri.

Gode vandreshorts har også en dejlig pasform, som giver dig fri bevægelse af benene, god komfort og funktionelle lommer. Afhængig af hvilket mærke og model du vælger, kan der være forskel på, hvor mange lommer dine vandreshorts kommer med. Men de giver dig i hvert fald mulighed for at opbevare alt fra telefon, pung, kompas, snacks eller noget helt femte. 

Skal du bruge dine vandreshorts under forhold, hvor det godt kan komme til at regne, er det en fordel at vælge et par med vandafvisende og hurtigtørrende egenskaber. Derudover er vandreshorts ikke kun et godt valg, når det gælder vandreture, men er også særligt populære til camping, rejser, fiskeri og hverdagsbrug.

bedste-vandreshorts

Hvorfor skal jeg bruge vandreshorts?

Der er mange gode grunde til, hvorfor du skal bruge et par gode vandreshorts. Shorts til vandring er ekstremt behagelige, og giver dig en ekstremt god bevægelsesfrihed, så du kan koncentrere dig om den aktivitet du er i naturen for at lave. Dernæst beskytter de også dine ben mod slid og skrammer, når du er ude at vandre eller lave andre udendørs aktiviteter.

Et par gode vandreshorts er essentielt for dig, der befinder sig udenfor, når det er varmt. Der følger mange gode egenskaber og funktioner med vandreshorts, og er en del af det faste inventar, når det gælder frluftsfreaks. 

Ønsker du en to-i-en løsning, kan du også vælge et par zip off bukser, hvor den nederste del af bukserne kan lynes af, og dermed har du et par shorts. Enhver, der leder efter et par lette, åndbare og hurtigtørrende outdoor bukser eller vandrebukser, bør også have et par vandreshorts.

Vandreshorts dame vs. vandreshorts herre?

Hvilke forskelle er der egentlig på outdoor shorts, når du skal vælge mellem shorts til herre og dame? Vi ser det som ret essentielt, at du vælger den model, der passer til dig. Mange mærker laver desuden også deres outdoor shorts i to modeller - én model til herre og én til kvinde - og det er der selvfølgelig en grund til.

Når du vælger et par vandreshorts til dame, er de designet efter kvindens pasform og krop. De kan f.eks. være lavet med en mere tætsiddende talje og bredere hofte, som passer til den kvindelige krop. Fjällräven og andre friluftsmærker laver også vandrenederdele, som giver utrolig god komfort på vandreturen.

Er du derimod en mand, vil du hurtigt indse, at vandreshorts til mænd oftest er lavet med et mere lige snit samt en bredere talje, og derfor også tilpasset til den mandlige krop. De kan ofte også være lidt længere end de kvindelige outdoor shorts og gå til lige over knæet eller være lidt længere.

Fordele og ulemper ved køb af vandreshorts

Fordele

  • Vandreshorts kan anvendes i varmt vejr
  • Mere ventilation end lange bukser
  • Hurtigtørrende

Ulemper

  • Ikke nær så holdbare
  • Mindre beskyttelse
  • Færre lommer end normale bukser, og derfor sværere at bære på meget tilbehør

Vandreshorts mærker

Der findes mange forskellige mærker, når du leder efter de bedste vandreshorts. Det kan være svært at finde gennemskue hvilke, som er de bedste mærker. Derfor har vi lavet en lille liste af de mest populære mærker, når det gælder vandreshorts til friluftsbrug.

Haglöfs

Måske kender du allerede til mærket, Haglöfs, som laver alt fra vandrerygsække og soveposer til skaljakker, vandresko og gode vandrestøvler. Haglöfs blev etableret i 1914 af Viktor Haglöf, og har i dag deres hovedsæde i Sverige, hvor produkter bliver designet og udviklet. 

Columbia

Columbia Sportswear eller Columbia, som det også kaldes, havde sin etablering i Portland, USA i 1937, hvor de startede med at producere hatte og kaldte deres virksomhed for Columbia Hat Company. I dag hedder mærket Columbia Sportswear, og nu laver de meget mere end hatte, men også outdoor jakker, vandresandaler og meget mere.

RevolutionRace

Vi har hos Friluftsfreak testet en lang række friluftstøj fra det revolutionerende og svenske mærke, RevolutionRace, så måske kender du dem allerede. RR er kendt for at have et helt nyt syn på, hvordan frilufts- og vandretøj, kan se ud. De udvikler deres produkter med mange egenskaber, funktionelle lommer og i et hav af farver - og samtidig til en billig pris.

Vi har blandt andet testet deres Nordwand vandrebukser, Cyclone Rescue Skaljakke og Silence Proshell skaljakke og bare rolig - vi er slet ikke færdige med at teste deres produkter.

Fjällräven

Fjällräven er et af de mest kendte mærker i Skandinavien, og det er ikke uden grund. Fjällräven kom til verden i 1960 af Åke Nordin, med et mål om at gøre friluftslivet tilgængeligt for alle mennesker. Det må vi erkende, at Fjällräven lykkes med. I dag laver mærket alt fra rygsække til backpacking, telte, outdoor bukser og meget andet.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om vandreshorts

Hvor kan jeg købe vandreshorts?

Du kan købe gode vandreshorts i de kendte friluftsbutikker i Danmark - både online og fysisk. De har et stort udvalg fra de populære mærker, og kan samtidig tilbyde rådgivning i høj klasse.

Hvad koster vandreshorts?

Hvad prisen er på et par vandreshorts, afhænger i høj grad af, hvilket mærke og model du vælger. De billigste vandreshorts kan koste ned til 300 kr. hvor dyrere modeller kan koste 1.000 kr. og opefter.

Hvilke er de bedste vandreshorts?

Det afhænger af dine personlige præferencer og behov. Vi kan ikke fortælle dig hvilke vandreshorts, der er de bedste, men kan komme med anbefalinger og gode råd til hvilke vi synes er de bedste vandreshorts på markedet.

Hvem bør bruge shorts til vandring?

Nyder du at være i naturen, bruger du meget tid i haven eller vil du have et par gode shorts til hverdagsbrug? Såfremt kan du med fordel bruge et par vandreshorts, da der oftest er god komfort, bevægelsesfrihed og funktionelle egenskaber, såsom lommer til opbevaring af genstande.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram