Snobrødspinde

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Snobrødspinde kan lyde og virke som det mest simple, men de fås i mange designs, med hver deres egenskaber og til forskellige priser. Når det gælder friluftsliv og udendørs madlavning, vil vi mene, at snobrødspinde er uundværlige.

Snobrødspinde Test: Top 4 Bedste Pinde Til Snobrød

bon-fire-snobroedspind-140-cm
Annonce

1. Bon-Fire Snobrødspind

Bedste snobrødspind
Pris: 149 DKK

Denne snobrødspind fra Bon-Fire er designet med et todelt træskaft med sort-emaljeret metal. Den er let at skrue sammen, og har en samlet længde på 140 cm (60 cm adskildt). Passer perfekt til en pølse ind i brødet.

Smart snobrødspind
Let at sammensætte
God pris
Design tiltaler ikke alle
garden-life-snobroedspind-med-teleskop-til-baal
Annonce

2. Garden Life Snobrødspind

Bedste billige snobrødspind
Pris: 69 DKK

Med denne snobrødspinde kan du nemt bage snobrød over ilden, da den også kommer med et praktisk, langt håndtag. Snobrødspinden fra Garden Life er lavet med teleskopstang, så du let kan pakke den væk, når den ikke tages i brug. Garden Life snobrødspinde er en billig, men god snobrødspind til hyggelige stunder.

Snobrødspind med teleskopstang
Til hyggelige stunder om bålet
Langt håndtag
Fås kun i ét design
Annonce

3. Bon-Fire Snobrødspakke

Bedste premium snobrødspinde
Pris: 1.115 DKK

Vil du lave snobrød, popcorn og pandekager over bål? Med Bon-Fire snobrødspakken får du 4 stk. Bon-Fire pandekagepander, 2 stk. Bon-Fire poptop og 2 stk. Bon-Fire snobrødspinde med sort emalje. Med denne Bon-Fire snobrødspindpakke er du klar til alt, der indebærer en god aften rundt om bålet.

Snobrødspinde, pandekagepande & poptop
Hygge rundt om bålet
Samlet pakke
Prisen
snobroedspind-i-sort-emalje
Annonce

4. Snobrødspind i sort emalje

Bedste delbare snobrødspind
Pris: 399 DKK

Vil du samle familie, venner og børn rundt om bålet? Med denne snobrødspind i sort emalje kan du skabe ultimativ hygge rundt om bålet. Snobrødspinden er i god kvalitet, er 110 cm og har delbart træskaft. Snobrødspindene i sort emalje har en total længe på 140 cm.

Snobrødspind i god kvalitet
Total længde på 140 cm
Delbart træskaft
Prisen

Indholdsfortegnelse

Invester i et par gode snobrødspinde, og nyd hyggen rundt om bålet. Se vores bedst i test af snobrødspinde, og bliv meget klogere på valget.

Tjekliste til køb af snobrødspinde

Når du skal købe et sæt gode snobrødspinde, er der ofte faktorer, som er vigtige at overveje, inden du træffer en endelig beslutning:

Materiale: Her kan det være en fordel at vælge snobrødspinde, som er lavet i træ, rustfri stål eller en kombination af disse. Dette er nemlig holdbare materialer, som kan modstå varmen, når de skal holdes over bålet.

Længde: Det er vigtigt, at du kan have afstand mellem dig og bålet, når du skal lave snobrød. Sørg derfor for, at snobrødspindene har en god længde, så du kan stå på afstand uden at få forbrændinger eller blive for varm. En længde på 60 - 90 cm vil være ideel.

Håndtag: Det kan være en fordel med varmebestandige og ergonomiske håndtag, når du vælger snobrødspinde. Disse egenskaber gør dem behagelige at holde om og ligeledes en bedre oplevelse, når du roterer pindene over ilden.

Sikkerhed: Du vil opleve, at der findes snobrødspinde med f.eks. roterende håndtag eller forlængede greb. Dette forhindrer, at dine hænder bliver udsat for den varme ild - og kan være en fordel, når du skal lave snobrød.

Let rengøring: Du kan med fordel vælge snobrødspinde med non-stick-belagte eller aftagelige spidser. Det gør det nemmere at fjerne eventuelle rester, efter du har lavet snobrød og holde pindene rene.

Hvad er en snobrødspind?

Du kender helt sikkert til snobrødspinde, og har tidligere prøvet at sidde rundt om et bål med brød formet rundt om pindene. Det er super hyggeligt, giver en god stemning og så er det altid en god oplevelse at lave sin egen mad.

Snobrødspinde er lange “spyd” eller pinde, hvor du kan tage en klump dej og forme det rundt om snobrødspinden. Derefter kan du bage brødet over åben ild eller bål. Dejen du anvender er oftest lavet af vand, gær og mel og vikles efterfølgende rundt om enden af snobrødspinden. Snobrødspinden holdes over ilden, roterer den rundt, lader den bage og holder øje med farven på brødet, indtil det ser gyldent og spiseligt ud.

Er du en person, der elsker madlavning og hyggelige stunder i naturen, rundt om bålet i haven eller i den fri danske natur? Så er snobrødspinde et essentielt redskab for dig, da du er garanteret en god og behagelig oplevelse i naturen.

pinde-til-snobroed-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg købe snobrødspinde?

Der kan være mange gode grunde til, hvorfor du skal have et par gode pinde til snobrød. Først og fremmest er det ekstremt hyggeligt, lærerigt og giver blot en god oplevelse blandt venner, familie, kæreste og/eller andre bekendtskaber. Derudover tjener snobrødspinde også et formål, nemlig at bage brød over bål eller åben ild.

Men hvorfor skal du bruge gode pinde til snobrød? Snobrødspinde giver dig blandt andet muligheden for at opnå jævn og præcis bagning. Med et par pinde til snobrød kan du nemlig rotere snobrødet jævnt over varmen, og dermed opnå en ensartet bagning af brødet. Det giver dig et bedre resultat, og undgår ujævnt bagte områder.

Pinde til snobrød er desuden en sikker måde at bage brød på i naturen - enten over bål eller åben ild. Med snobrødspinde kan du holde afstand til flammerne og den høje varme fra bålet. Dette gør det mere sikkert for dig som voksen, men også børnene. Derudover giver snobrødspinde desuden også en god kontrol over brødet, når det bages. Du bestemmer helt selv højden og afstanden til varmen, hvilket giver dig mulighed for at bage det brød, du mener, er det perfekte. 

Sidst men ikke mindst, er snobrødspinde også transportable og utrolig lette, hvilket gør dem til det oplagte outdoor udstyr, når det gælder udflugter, ture på camping og hvilket som helst andet eventyr i naturen.

Hvilket materiale skal mine snobrødspinde være fremstillet af?

Når du leder efter et par gode pinde til snobrød, vil du opleve, at de findes i flere forskellige materialer og designs. Blandt de mest foretrukne og almindelige finder du:

Stål

Snobrødspinde i stål eller rustfri stål er særligt populære, da de har en lang holdbarhed og er meget varmebestandige. De tåler nemt høje temperaturer, og er samtidig nemme at rengøre, efter du har haft brød rundt om pindene. Pinde til snobrød af stål er derudover også meget robuste, kan holde i lang tid og gør dem derfor til et oplagt materialevalg, når det gælder snobrødspinde.

Metal

Ved siden af stål findes der også stål, som visse snobrødspinde også er fremstillet i. Pinde til snobrød af metal kan ofte justeres i længde eller foldes sammen, hvilket gør dem oplagte at have med på tur. 

Træ

En lang række snobrødspinde er også lavet af træ. Det kan f.eks. Være bambus eller andre hårdere træsorter, som er robuste. Med pinde af træ får du en autentisk og rustik følelse, og samtidig er det også en miljøvenlig løsning. Snobrødspinde i træ bliver dog nærmere påvirket af høj varme og åben ild, end de andre alternativer.

Snobrødspinde mærker

Der findes en del forskellige mærker og producenter af snobrødspinde, men mange af dem kommer selvfølgelig også uden navn. Vi kommer herunder ind på nogle af de mest kendte mærker, når det gælder pinde til snobrød:

Blue Mountain

Blue Mountain er et mærke, som fremstiller gode snobrødspinde til dig, der ønsker at lave det perfekte brød i haven, skoven eller et helt tredje sted. De fremstiller mange forskellige typer af pinde til snobrød, både i stål, træ og metal.

Dancook

Dancook har tidligere produceret en lang række forskellige produkter til båludstyr, f.eks. gode bålfad, snobrødspinde og meget andet. I dag er deres produktion desværre lukket, men Dancook er fortsat et eftertragtet mærke, når det gælder snobrødspinde.

Bon-fire

Bon-fire laver blandt andet snobrødspinde, og det gør de med stor succes. Bon-fire er et anerkendt mærke, når det gælder snobrødspinde, men laver også fremragende produkter til udeliv, såsom bålgryde, bålstativ og meget andet.

Dangrill

Måske kender du i forvejen til Dangrill fra deres store udvalg af båludstyr. De laver stort set alt til bål og grill og naturligvis også gode snobrødspinde til dig, når du skal lave det perfekte brød over åben ild. 

Coop

Du kender helt sikkert til Coop fra alle de gange, du har handlet i et supermarked. Coop laver ekstremt mange ting, og også mere end man lige tror. De har nemlig også bevæget sig ind på at lave snobrødspinde, som de gør rigtig godt. Ser du snobrødspinde fra Coop, kan du med ro i maven også benytte dig af disse.

 

Kombinér snobrødspinde med andet udstyr til bål

Når vi taler udstyr til bål, findes der utrolig meget på markedet. Hvis du ønsker yderligere båludstyr, du kan kombinere med gode snobrødspinde, er der herunder nogle muligheder:

Bålgryde

En bålgryde kan du placere direkte over bålet, så den står oven på flammerne. Du kan anvende den til at lave suppe, gryderetter eller stege mad over åben ild - valget er helt op til dig. Når du kombinerer denne med snobrødspinde, kan du tilberede flere forskellige retter på samme tid. Alternativt kan du også anvende en dutch oven, som også er en oplagt kombination til snobrødspindene.

Bålstativ

Et bålstativ kan du også anvende i kombination med den ovenstående bålgryde, da du kan placere gryden til bål på bålstativet, som står over åben ild. På bålstativet kan du grille forskellige madvarer, have en bålgryde til at simre eller andet. Bålstativer giver mulighed for at lave flere forskellige retter på samme tid.

Trangia

Med en Trangia eller stormkøkken, som det også kaldes, får du en super god, bærbar og kompakt løsning til at lave mad ude i det fri. Du kan blandt andet bruge Trangia til at koge vand, lave simple måltider som pasta, ris, suppe eller stege og satuere grøntsager, kød eller fisk. Du kan faktisk også bage brød på en Trangia, men hvorfor ikke kombinere det med pinde til snobrød?

Bålsted

Har du allerede et hyggeligt sted, kan du i princippet lave dine snobrød over det. Hyggelige bålsteder i haven eller ved shelterpladsen gør det muligt hurtigt at lave et bål - og derefter kan hyggen starte.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om snobrødspinde

Når du søger efter de bedste, gode eller billigste snobrødspinde, dukker der en masse forskellige svar op. Det kan være svært at sortere i hvilke snobrødspinde, der rent faktisk er gode, samt hvilke der er mindre gode. Vi har herunder samlet en række af de mest stillede spørgsmål, når det gælder køb af snobrødspinde:

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak