Vandresokker

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Der er mange fordele at hente, når du investerer i et par lette vandresko eller gode vandrestøvler til vandreture. Mange mennesker glemmer dog, at et par vandresokker kan gøre endnu større underværker. Læs med her, og bliv meget klogere på de bedste vandresokker.

Vandrestrømper Test: Top 5 Bedste Vandresokker

ulvang-vandresokker-uld-spesial-sort
Annonce

1. Ulvang Spesial

Bedste vandresokker
Pris: 129 DKK

Ulvang Spesial er et par populære vandresokker i merino uld til helårsbrug. De er OEKO-TEX® og Woolmark certificeret. Vandresokkerne er desuden også fugtafledende og temperaturregulerende. Ulvang Spesial vandresokker er lavet i en blanding af 60% merinould, 38% nylon og 2% elastan og fås i sort.

Blandt de mest populære uldsokker i Norge
God pasform & lang holdbarhed
60% merinould, 38% nylon, 2% elastane
Fås kun i én farv
treklife-merinould-vandresokker
Annonce

2. Treklife Merinould 78%

Bedste billige vandresokker
Pris: 79 DKK

Her får du en helårs sok til vandring, outdoor brug, men også hverdag. Vandrestrømperne har god komfort, giver varme til fødderne og har et højt indhold af merinould på 78%. Treklife vandresokkerne kommer i farven grå, og sikrer dig god beskyttelse til fødderne i al slags terræn.

Vandresok til helårsbrug
78% merinould
Bløde & isolerende
Fås kun i grå
smartwool-performance-hike-full-crew
Annonce

3. SmartWool Performance Hike Full Crew

Bedste premium vandresokker
Pris: 164 DKK

SmartWool Performance Hike Full Crew er et par vandresokker, der både kommer til dame og herre. Den er oplagt til vandring og trekking med tung oppakning. SmartWool Performance hike Full Crew vandresokkerne har en vægt på 88 gram og er lavet i en kombination af merinould, genanvendt nylon, nylon og elastan.

Læs vores test af SmartWool vandresokker.

Forstærket med Indestructawool™ -teknologi
Høj åndbarhed med Mesh Ventilation Zones™
Optimal pasform
Høj pris
smartwool-classic-hike-full-crew
Annonce

4. SmartWool Classic Hike Full Crew

Bedste vandresokker til dame og herre
Pris: 141 DKK

SmartWool Classic Hike Full Crew kan anvendes året rundt, har en høj slidstyrke og giver komfort til fødderne. Vandresokken er udviklet med SmartWools WOW Technology™, der giver ekstra forstærkning. SmartWool Classic hike Full Crew vejer 85 gram og særligt anbefalet til vandring.

Prisvindende vandresokker
56% merinould
God ventilation & pasform
Fås kun i én farve
sealskinz-cold-weather-mid-length-sock
Annonce

5. SealSkinz Cold Weather Mid

Bedste vandresokker til vinter
Pris: 449 DKK

Med et par SealSkinz Cold Weather Mid har du de perfekte vandresokker til vinter. De er godt polstret ved udsatte område, tilfører varme og er 100% vandtætte. SealSkinz Starston WP Cold Weather Mid Length vandresokkerne vejer 155 gram og er designet med Aquasealz® membran.

Ekstra varm & 100% vandtæt
Blød & lækker merinouldblanding
Varmeregulerende & høj komfort
Prisen

Indholdsfortegnelse

Har du prøvet at kæmpe med svedige fødder eller vabler på en vandretur, ved du, hvor vigtige gode vandrestrømper kan være.

Friluftsfreak har lavet en bedst i test af vandresokker, hvor vi kommer med vores bud på de bedste modeller. I købsguiden kommer vi også ind på alle de vigtige kriterier, du skal overveje, når du leder efter de bedste vandresokker.

Tjekliste til køb af vandresokker

Funktion: Vandresokker støtter fødderne under længere tids stress på vandreture, og holder dem samtidig varme og tørre.

Sundhed: De forebygger trykpunkter og vabler på fødderne.

Karakteristika: Vandrestrømper skal være behagelige, slidstærke og lugtbestandige, men samtidig også polstrede de rigtige steder. Gode vandrestrømper er åndbare, og er med til at regulere fodklimaet.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af vandrestrømper

Hvis der danner sig vabler eller dine fødder gør ondt under en vandretur, giver de fleste skoene skylden. Men selv de bedste vandresandaler, -sko eller -støvler kan ikke gøre noget, hvis underlaget ikke passer, men det kan et par gode vandrestrømper derimod!

I vores købsguide til vandresokker fortæller vi dig, hvorfor vandresokker er de bedste til vandring og hvilke kriterier, du skal være opmærksom på for at give dine fødder den bedst mulige støtte.

Fordele ved vandresokker:

 • Mere og bedre gåkomfort

 • Polstring af fødderne de rigtige steder

 • Absorbere fugt

 • Regulerer fodklimaet

 • Lugtbestandig

Er du vild med vandreture i Danmark og udland, kan du ikke undvære et par gode vandrestrømper. De bidrager til komfort, når du går, og føles fantastisk for fødderne.

Hvis pasformen er god og sokkerne er behagelige, kan du med et par gode sokker modvirke og forebygge vabler, som er på vej. Derudover absorberer de bedste vandresokker sved og regulerer fodklimaet. Derudover har mange vandrestrømper også en antibakteriel og lugtafvisende effekt.

vandresokker-bedst-i-test

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af vandresokker?

Når du leder efter de bedste vandresokker til dit næste udendørseventyr, bør du være opmærksom på en række kriterier, som kan være altafgørende for, at du får de rette strømper med hjem.

 • Materiale

 • Komfort og pasform

 • Tykkelse

 • Polstring

Materiale i vandresokker

Når du kigger efter materialet i vandresokken, kan det hjælpe dig til at få, hvilke egenskaber den har og om den opfylder dine behov.

Størstedelen af vandrestrømper er fremstillet i uld, polyester, elastan, nylon eller polypropylen. For at få det optimale ud af sokkerne, anvendes der ofte blandinger af stoffer. Herunder kan du læse, hvad der karakteriserer de forskellige stoffer, samt fordele og ulemper ved materialerne.

Uld

Der findes forskelligt slags uld, men forløberen er uden tvivl merinould. Det er et fugttransporterende materiale, der bruges i flere af “high-end” produkterne.

Fordele

 • Absorberer op til 30% fugt

 • Mindsker dannelse af lugt

 • Har en antibakteriel og svampedræbende virkning

Ulemper

 • Mindre modstandsdygtigt

 • Dyrt

Polyester

Det syntetiske materiale er grundet sin natur både formstabilt samt vand- og smudsafvisende. Alle disse egenskaber gør polyester til et populært materiale til fremstilling af outdoor tøj.

Fordele

 • Hurtigttørrende

 • Holdbar

 • Billig

Ulemper

 • Ingen anti-lugt egenskaber

Nylon, elastan og polypropylen

Mangler du et par slidstærke og robuste vandrestrømper, bør du sikre dig, at sokkerne indeholder nylon. Vandresokker er sjældent kun lavet af nylon, for ligesom med elastan og polypropylen, blandes det normalt med andre materialer.

Komfort og pasform

Det siger naturligvis sig selv, at vandrestrømper skal sidde godt og være behagelige for at give optimal effekt og beskyttelse. Ubehagelige sokker, der ikke passer til foden, kan fremskynde processen af vabler eller kommende trykpunkter.

Det er derfor vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse vandresok ved køb og sikre, at sokkerne sidder godt inde under vandreskoen eller -støvlerne, når du har dem på.

Tykkelse ved vandrestrømper

Forår, sommer og efterår er lette vandresokker et godt valg, fordi den konstante bevægelse ikke gør dig kold. Tykke vintersokker er derimod nødvendig for dig, der kan lide at være ude i de koldere måneder.

Jo koldere det er udenfor, jo tykkere skal strømpen være. Jo højere udetemperatur, desto tyndere bør materialet være.

Polstring

Uanset hvilke vandrestrømper du vælger, er det vigtigt, at de har tilstrækkeligt med polstring på hælen for at give foden den bedst mulige støtte.

Hvis du har et på vandrestøvler med højt skaft, er de som regel allerede godt polstrede og kræver derfor strømper med mindre polstring. Vandresko i letvægtsdesign har derimod tyndere polstring. Her kan du med fordel bruge forstærkede sokker med god polstring.

Vandresokker til dame eller herre?

Mange producenter og mærker af vandrestrømper er opmærksomme på en fleksibel og tilpasningsdygtig form, der både passer til kvinder og mænds fødder. Derfor vil du også opleve, at der er et stort udvalg af unisex modeller på markedet.

Dog ligner den kvindelige og mandlige fod ikke altid hinanden. Formen på kvinders fødder har ofte en tendens til at være smallere, hvorfor der også findes vandrestrømper specifikt til damer og herre. Kvinder med bredere fødder kan også føle sig godt tilpas i en model til herre og omvendt.

Bekendte mærker og producenter af vandresokker

 • SmartWool

 • Ulvang

 • Danish Endurance

 • Meindl

 • Jack Wolfskin

 • Quechua

 • SealSkinz

Vores erfaring fortæller os, at mærket af vandresokker generelt er af sekundær betydning. Følger du vores kriterier i købsguiden og er opmærksom på materialesammensætningen, godt håndværk og høj bærekomfort, finder du gode produkter fra de forskellige producenter og mærker.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om vandresokker

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!