Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

4 Personers Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne. 
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 21, 2023

Med det rette telt kan camping og generelt overnatning i naturen, være en sand succes for fire mennesker. Men for at sikre, at I får en afslappet ferie, er det rigtige 4 perosners telt afgørende for, at I får en god tur. Og hvordan genkender man så et godt 4 personers telt?

Når du skal finde det bedste telt til 4 personer, er der mange forskellige faktorer, som er værd at bide mærke i. Derfor har vi hos Friluftsfreak også valgt at lave en bedst i test af 4 personers telte, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal købe et nyt, holdbart 4 personers telt, som du med garanti vil have glæde af i lang tid.

Er du derimod på udkig efter et større telt, kan du læse min guide til det bedste 5 personers telt og bedste 6 personers telt.

4 Personers Telt Test: Top 5 Bedste 4 Mands Telte

tipii-4-personers-comfort-telt

1. Tipii Comfort Telt

Bedste allround 4 personers telt

Pris: 1.099 DKK

4 personers familietelt i høj kvalitet fra danske Tipii. Det er 100% vandtæt, og kan stå imod de hårdeste vejrforhold. Udviklet med tapede syninger, myggenet og god ventilation.

350mm vandsøjletryk - 100% vandtæt
Dansk mærke
Vægt på 7,2 kg
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
trespass-ghabhar-4-personers-telt

2. Trespass Ghabhar

Bedste billige 4 personers telt

Pris: 699 DKK

Rummeligt fire personers telt i blå fra Trespass. Designet med dobbelte vægge, vandsøjletryk på 1.500 mm og en vægt på 4,2 kg. Brandhæmmende til ISO 6940 standard.

Rummeligt 4 mands telt
Vægt: 4.2 kg
Vandsøjletryk på 1.500 mm
Mindre holdbart
TIL BUTIK
amaroq-glamping-telt-small

3. Amaroq Glamping Telt Small

Bedste premium 4 personers telt

Pris: 5.499 DKK

Med et glamping telt fra danske Amaroq er der pads til fire overnattende personer i teltet. Det har en størrelse på 7 m2, er udviklet med en overfladebehandlet bomuldsblanding og har justerbare barduner.

Opklappelige sider & ventilationshuller
Myggenet & forstærket udtag til skorsten
Dansk mærke
Høj pris
TIL BUTIK
robens-voyager-versa-4-personers-telt

1. Robens Voyager Versa 4

Bedste 4 personers tunneltelt

Pris: 3.499 DKK

Ekstra rummeligt 4 personers telt fra ankerkendte Robens. Kommer naturligvis med myggenet, plads i apsis til madlavning og en vægt på 4.9 kg.

4 personers tunneltelt på 4.9 kg
Rummeligt, robust & 100% slidstærkt oversejl
Vandsøjletryk på 10.000 mm
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
wyoming-trail-4-personers-telt

5. Big Agnes Wyoming Trail 4

Bedste familietelt til 4 personer

Pris: 7.599 DKK

Gennemført 4 personers familietelt fra Big Agnes med en vægt på 9.3 kg. Teltet har masser af soveplads, og leveres i rygsækstil med justerbare skulderstropper.

Vægt på 9,3 kg
Vandsøjletryk: 1.500 mm
4 personers familietelt i høj kvalitet
Vandsøjletrykket
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af 4 personers telt

Her får du Friluftsfreaks egen tjekliste til køb af det bedste telt til 4 personer. Vi håber, at du kan bruge vores råd til at finde det telt, som passer bedst til dig og dine behov.

Størrelse: Hvor stort skal et telt til 4 personer være?

Det nok mest afgørende købskriterium er størrelsen på det valgte telt – alle andre faktorer følger størrelsesovervejelserne. Hvis du værdsætter meget plads og komfort i teltet, bør du være mindre opmærksom på kapaciteten i teletog mere rettet mod gulvarealet.

Følgende dimensioner tjener som en indledende vejledning og kan variere afhængigt af modellen:

  • Kuppeltelte (H x L x B): 250 x 300 x 150 cm
  • Stejle vægtelte (H x L x B): 300 x 300 x 200 cm
  • Tunneltelte (H x L x B): 260 x 450 x 170 cm

Mange store telte består f.eks. af en stue med 1-2 sovekabiner. På den måde er stuen adskilt fra soveværelset. Stuen skal så byde på plads nok til at tilbringe hyggelige aftener eller til at kunne kravle behageligt inde i teltet, når det regner. Mange 4 personers telte trumfer også med ståhøjde og øger dermed komforten mange gange.

Hvis der er en teltforhal, kan du nemt opbevare din egen bagage der, så det er beskyttet mod fugt og ikke fylder inde i selve teltet.

Type af telt: Hvilken form skal du have?

Der findes forskellige typer og konstruktioner af telte med hver deres fordele og ulemper. De mest populære teltformer med deres respektive egenskaber er præsenteret nedenfor:

Kuppeltelte

Også kaldet iglotelte, disse telte får deres form fra to teltpæle, der krydser på telttaget. Den store fordel ved denne type telt er, at teltet er fritstående. Det betyder, at I godt og vindstille vejr kan kuppelteltet klare sig uden at være fastgjort til jorden.

Alle teltsider har ens ydre overflade, hvilket gør konstruktionen yderst stabil selv i hård vind. Pladsen til 4 personer er overskuelig i kuppelteltet, og fungerer som et enkelt shelter. Takket være den ukomplicerede konstruktion er kuppeltelte ideelle som overnatningssted til korte weekendture, hvor teltet hyppigt skal op og ned.

Tunneltelte

Tunneltelte opsættes ved hjælp af mindst to stænger, der er sat op efter hinanden. Tunneltelte står kun op, når der er spænding på barduner og pløkker. De skal derfor hele tiden fastgøres i jorden og er ikke egnede til alle typer jord (f.eks. sand, hård jord, sten). Desuden kan tunneltelte miste stabiliteten i hård vind, når det rammer teltets langside. Dette belaster teltpælene meget.

Tunneltelte skinner frem for alt med deres generøse plads, som ofte kommer med en lounge og separate sovekabiner i 4 mands telte.

Op- og nedsætning af 4 personers telt: Hvor svært eller nemt er det?

Markedet for telte udvikler sig stadig, og bliver løbende mere innovativt. Op- og nedsætning af endnu større modeller end 4 personers telte er blevet optimeret og forenklet. Den mest kendte og mest populære nyskabelse er pop-up telte, som blot smides ud i luften og dernæst praktisk talt stilles op.

Quick-Up telte foldes ud som en paraplymekanisme og stængerne skubbes op – en procedure, hvormed intet kan gå galt, og som garanterer en lynhurtig opsætning. Nyere modeller erstatter teltstænger med luftrør, der kan pustes op. Monteringen kan så udføres af kun én person på få minutter. Dette er en kæmpe fordel, især for store modeller og når man rejser med børn.

Materiale: Hvilket materiale er bedst?

Da teltet er udsat for alle mulige miljøpåvirkninger, skal du være opmærksom på robust, slidstærkt og UV-bestandigt materiale, når du køber det. De fleste presenninger er lavet af polyester eller nylon, der opfylder ovenstående kriterier.

En vandtæt belægning er også vigtig for materialet. De fleste producenter sikrer en vandsøjle på mindst 2000 mm. Dette er perfekt til en sommerferie i syden. En højere vandsøjle bør vælges til regnfulde områder.

Hvad er et 4 personers telt?

Som “navnet” også antyder, er et 4 personers telt, et telt som kan indeholde fire mennesker. Det kan enten være dig og nogle gode venner, din familie eller med kæresten, hvor I gerne vil have lidt ekstra plads til at boltre jer, men også opbevare outdoor udstyr, såsom vandrestøvler og/eller vandreskogasbrænder til madlavning i naturen samt mad, kaffe og hvad I ellers har brug for. 

Alt afhængig af hvad teltet skal bruges til, om det er en campingferie, vandreture i Danmark eller udland, hygge i haven eller andet, kan behovet for 4 personers teltet forskellige funktioner ændre sig. Samtidig handler det også om, hvilke krav du har til teltet, og hvad du føler et telt til 4 personer skal kunne gøre for dig og dine naturoplevelser.

Hvorfor skal jeg købe et 4 mands telt?

Der kan være mange gode grunde til, at du skal erhverve dig et godt telt til 4 personer. Hvis du nyder at overnatte i naturen, er på festivaller, campingferie eller vil have børnene ud i haven og prøve kræfter med udendørs overnatning, er et godt telt det helt rigtige valg.

Desuden kan du godt købe et fire personers telt, selvom I måske kun er to eller tre, som skal overnatte i det. Det giver jer mere plads at boltre jer på og samtidig en mulighed for at medbringe mere bagage og udstyr. Og ja – det er altid dejligt at have ekstra plads i teltet, når du overnatter i naturen, så du er sikret en god nats søvn. Teltet i sig selv kan desværre ikke give dig en god nats søvn, så husk at medbringe et godt selvoppusteligt liggeunderlag eller et helt traditionelt liggeunderlag, som vi kender det. Dertil også en god sovepose samt varmt tøj, hvis du skal overnatte udenfor i de koldere måneder.

Hvilket er det bedste telt til 4 personer?

Dette er spørgsmålet til én million kr. og er umuligt for os at svare på. Der er rigtig mange gode telte til 4 personer, men det bedste ved du kun selv. Det afhænger nemlig i stor grad også af dine behov og hvilke krav, du har til et godt 4 mands telt. 

Det perfekte 4 personers telt passer perfekt til dine egne behov. Som familietelt skal det også byde på plads nok – ikke kun til at sove, men også til ophold og det skal samtidig være hurtigt og nemt at sætte op og tage ned.

Derudover er højkvalitets håndværk ved hjælp af robuste, vandtætte og UV-bestandige materialer værd at have in mente. Og med et indsyet gulv kan der ikke komme fugt og mindre snavs ind i teltet.

I vores bedst i test af 4 personers telte kommer vi med fem bud på 4 mands telte, som vi mener er blandt de bedste på markedet. Men i sidste ende vil valgte altid være dit, og du skal vælge det telt, som du mener er det bedste for dig, dine oplevelser og hvilke funktioner du finder nødvendige.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om 4 personers telte

Hvad koster et billigt 4 personers telt?

Prisen afhænger meget af telttypen og teltets konstruktion, funktioner og design.

Billige modeller, f.eks. som pop-up telte eller simple typer af 4 personers telte, kan købes fra så lidt som 7-800 DKK. 

I gennemsnit koster telte til 4 personer i omegnen af 1500-2500 DKK. Der findes selvfølgelig også førsteklasses modeller, som er perfekt fremstillet, ultralette og har en lille pakkestørrelse med optimal plads på samme tid.

Disse modeller er også velegnede til andre former for udendørs eventyr, f.eks. til trekking. De er dog væsentligt dyrere og kan koste op til 6-7000 DKK.

Hvad vejer et telt til 4 personer?

Vægten afhænger også i høj grad af teltkonstruktionen og teltets størrelse. Større telte er for eksempel generelt tungere, fordi konstruktionen af disse kræver mere materiale.

Til sammenligning sparer oppustelige telte vægten af ​​teltstængerne, og er derfor samlet set noget lettere. Tunneltelte og kuppeltelte tæller også som lettere varianter sammenlignet med andre modeller.

Samlet set kan lettere 4-personers telte veje omkring 6 kg. I gennemsnit er 8-10 kg fint for et 4 mands telt, mens tungere telte kan veje op til 15 kg.

Hvor kan man købe et godt 4 mands telt?

Telte til 4 personer kan købes i udendørs specialbutikker eller sportsbutikker. For eksempel har mange af friluftsbutikkerne i Danmark gode tilbud på 4 mands telte hele året rundt, men tilbyder også 2 personers telte3 personers telte og de større telte til 6 personer, men også store familietelte, som er et telt der rummer 8 personer eller flere.

Telte fra kendte mærker som f.eks. danske Nordisk, Sea To Summit og Big Agnes kan købes online. Du kan også finde telte på Amazon og de kendte supermarkedskæder som Bilka og Føtex, hvor der også vil være et udvalg af 4 personers telte.

Hvor stort skal et 4 personers telt være?

Størrelsen på et 4 personers telt afhænger af teltkonstruktionen. For eksempel er et “stejlt” telt væsentligt højere, mens tunneltelte har en tendens til at være længere.

Kuppeltelte derimod ligner hinanden i bredde og længde og har derfor en tendens til at være mere firkantede i formen. Følgende dimensioner er vejledende og kan derfor variere afhængigt af modellen:

  • Kuppeltelte (H x L x B): 250 x 300 x 150 cm
  • Stejle telte (H x L x B): 300 x 300 x 200 cm
  • Tunneltelte (H x L x B): 260 x 450 x 170 cm

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram