Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lufttelt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 20, 2023

Først når teltet står op, kan ferien for alvor begynde. Lufttelte - eller oppustelige telte, som de også kaldes, sparer ikke kun værdifuld tid under montering og demontering, men ferien kan starte allerede efter få minutter.

Vi har hos Friluftsfreak undersøgt de forskellige modeller af såkaldte lufftelte og lavet en sammenligning af de bedste på markedet.

I den efterfølgende købsguide viser vi dig, hvad du skal være opmærksom på, når du køber et oppusteligt telt, og hvordan du finder det rigtige lufttelt til dine behov.

Oppustelig Telt Test: Top 5 Bedste Lufttelte

outwell-starhill-4a-lufttelt-4-personers
Bedste allround lufttelt

Pris: 6.599 DKK

Rummeligt lufttelt med 2 rum til 4 personer fra velkendte Outwell. Starhill 4A modellen har en god ståhøjde, tapede sømme og vandtætte lynlåse. Det er nemt at have med på campingturen.

Vandsøjletryk på 3000 mm
Vandtæt
lav vægt på 15,8 kg
Kun plads til 4 personer
TIL BUTIK
heimplanet-the-cave-sort

2. Heimplanet The Cave

Bedste billige oppusteligt telt

Pris: 5.294 DKK

The Cave er et oppusteligt telt med plads til 2-3 personer. Luftteltet kan pustes op på under ét minut, og er fremstillet i ekstrem høj kvalitet. Fås i to farver.

IDG, geodætisk struktur
Fem lukbare ventilationspunkter
Vejer kun 4,8 kg
Pumpe ikke inkluderet
TIL BUTIK
outwell-starhill-6a-lufttelt-6-personers-blaa-graa

3. Outwell Starville 6A

Bedste premium lufttelt

Pris: 7.699 DKK

Starhill 6A fra Outwell er et 6 personers lufttelt med 3 soverum, 1 opholdsrum og et luftsystem med hurtig og simpel inflation. Fremstillet i kvalitetsmaterialer for holdbarhed og beskyttelse.

Vandsøjletryk på 3000 mm
Tapede sømme
Vægt på 20,2 kg
Pris
TIL BUTIK
outwell-knoxville-7sa-lufttelt-7-personers

4. Outwell Knoxville 7SA

Bedste store lufttelt

Pris: 14.999 DKK

Knoxville 7SA er et 7 personers luksus lufttelt til camping fra Outwell. Det er slidstærkt, høj modstandskraft mod revner og særdeles rummeligt. Der medfølger en teltpumpe.

Vandsøjletryk på 6000 mm
Innovativ Outtex 6000 RS Endurance-teltdug
Slidstærkt og god ventilation
Prisen
TIL BUTIK
heimplanet-mavericks

5. Heimplanet Mavericks

Bedste oppustelig telt til 10 personer

Pris: 43.500 DKK

Mavericks luftteltet er et 10-personers oppusteligt telt, som er designet og skabt til ekstreme vejrforhold. Luftteltet kan oppustes på 1 minut af én person. Kan både fås i rød og hvid.

Kan klare vindhastigheder op til 180 km/t
IGD/geodætisk design
Tre TPU-vinduer & tre døre
Høj pris
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af lufttelt

Funktioner: Oppustelige telte kræver ikke teltstænger. og opnår stabilitet ved at luftslangerne pustes op.

Montering: Lufttelte giver dig en sikker, hurtig og nem montering. En el pumpe til luftteltet gør opsætningen en del nemmere.

Til hvem? De er ideelle til familier og kan samles af kun én person.

Anvendelse: Oppustelige telte tåler dårlige vejrforhold som regn og blæst utrolig godt.

Hvordan vælger du det rigtige lufttelt?

Et godt oppusteligt telt sparer ikke kun værdifuld tid, men bidrager også til din campingferies succes!

For at finde det helt rigtige campingtelt til dit eget behov fra det brede udvalg, der tilbydes, er der et par ting, du skal overveje. Med købsrådgivningen fra Friluftsfreak hjælper vi dig til at finde din personlige favorit og det bedste lufttelt til dig.

Hvad skal du overveje, når du køber et lufttelt?

  • Montering og demontering
  • Størrelse
  • Komfort
  • Vandsøjle
  • Vejr og stabilitet
  • Pakningsstørrelse
  • Vægt
  • Materiale
  • Indretning og detaljer
  • Døre og vinduer

Montering og demontering

Den store fordel ved et oppusteligt telt frem for et telt med stænger er, at det hurtigt kan slås op. Når luftkamrene er fyldt med luft, bevarer luftteltet sin form og stabilitet.

Der skelnes mellem telte med gennemgående slangesystem og telte, der har separate luftslanger. Sidstnævnte skal tilføres luft flere steder, hvilket betyder, at montering og demontering tager længere tid.

En fordel kan derimod være, at teltet ved en punktering ikke falder helt sammen, men kun en lille del af teltet bliver ustabilt.

Det er nyttigt, hvis ventilen ikke kun er egnet til oppustning, men også hvis luften kan frigives helt til dekompression.

Størrelse

Markedet tilbyder en bred vifte af forskellige teltstørrelser. Er du på udkig efter et lufttelt til 6 personer, finder du det lige så meget som hvis du mangler et lufttelt til 3 personer eller et oppusteligt telt til 2 personer.

Grundlæggende er oppustelige telte designet mere som familietelte eller til flere personer, da deres enkle system forenkler meget sammenlignet med den komplekse konstruktion af konventionelle telte.

Hvis et telt er designet til mere end tre personer, har det normalt kabiner, der tilbyder privatliv, selvom børn eller andre voksne er på ferie med dig.

Komfort

De, der værdsætter komfort, vil vælge et større telt, der giver mere plads til at opholde sig på regnfulde dage og til at opbevare personlige ejendele og medbragt udstyr.

Det er en fordel, hvis teltet er højt nok til at stå i.

Vandsøjle

Til en afslappet campingferie skal teltet tilbyde tør læ - selv i regnvejr. Fra en vandsøjle på 1500 mm betragtes telte som midlertidigt vandtætte.

  Godt at vide: Vores anbefaling til tør udendørs sjov er en vandsøjle på 3000 mm.

vejr og stabilitet

Lufttelte anses for at være meget stabile og har den fordel, at luften i luftkamrene blot vibrerer i hård vind. Dette belaster teltvæggene mindre end telte med stænger.

Såkaldte iglotelte eller kuppeltelte er et godt valg, hvis teltet skal tåle kraftige vindforhold. På grund af deres struktur er de beskyttet mod vinden fra alle sider.

Ved tunneltelte er den brede side derimod udsat for vinden, og teltvæggene udsættes for større belastning. Vinden rammer fronten og teltet kan miste stabiliteten.

  Tip: Uanset hvilken type telt der opfylder dine personlige behov, skal det altid sikres med reb og fastgøres til jorden med pløkker.

Pakningsstørrelse

Teltets pakkestørrelse er ikke kun vigtig, når man går eller cykler – hver ekstra centimeter er også vigtig i bilen. Det tykkere materiale i et lufttelt gør teltet mere robust, men samtidig større, når det er pakket end konventionelle.

Vægt

De manglende teltstænger sparer vægt, men den nødvendige luftpumpe til montering skal medregnes i totalvægten.

Ved transport i bilen spiller vægten formentlig en mindre rolle. Skal du derimod bære luftteltet på ryggen, bør du overveje, at et oppusteligt telt er større og mere uhåndterligt end telte med teltstænger.

Luft og el pumpe til lufttelt

Mange modeller kan kun betjenes med en luftpumpe, da de menneskelige lunger ikke kan levere det nødvendige tryk til oppustning. Nogle gange er en luftpumpe allerede inkluderet i leveringsomfanget. Disse fås som hånd- eller fodpumper, men el pumper til lufttelt kan også være en mulighed.

Materiale

Det oppustelige telt skal være UV-bestandigt, vandtæt og lavet af slidstærkt materiale. Det er vigtigt, at luftkamrene sys to gange. Dette beskytter dem mod skader fra skarpe genstande og garanterer, at de ikke mister luft, når de pustes op.

Indretning og detaljer

Teltlommer forskellige steder i teltet er særligt anvendelige og hjælper med at holde teltet pænt. Mobiltelefoner eller lommelygter kan opbevares der natten over.

Nogle producenter integrerer små slidser på ydersiden, hvorigennem kabler kan føres til strømforsyning i teltet. Et net ved teltindgangen beskytter dig mod smådyr og insekter.

Hvad medfølger et lufttelt?

De fleste telte kommer med en luftpumpe og en taske til opbevaring af luftteltet er som oftest også en del af basisudstyret. Et medfølgende reparationssæt giver også en hurtig afhjælpning i tilfælde af skader på luftslangerne. Nogle producenter tilbyder også individuelle dele, der kan genbestilles.

Døre og vinduer

Især med store telte er det nyttigt, hvis der er mere end én dør. Så er teltet nemmere at forlade, når andre stadig sover. Mange producenter af oppustelige telte bruger PVC-film til vinduerne, som beskytter mod regn og insekter, men forhindrer god luftcirkulation.

Derfor skal teltet være åndbart og sikre ventilation. Hvis dette ikke er tilfældet, vil der dannes kondens på indersiden af ​​teltet natten over - resultatet er et vådt telt.

heimplanet-oppustelig-telt

Hvordan reagerer et oppusteligt telt i ekstrem varme?

Måske ved du det allerede, men luft udvider sig, når det er varmt. Det er det samme med oppustelige telte. Materialet udsættes derefter for større belastning og kan på mellemlang sigt vise fine revner, hvilket gør det mindre holdbart.

Derudover skal man ved køb være opmærksom på god materialekvalitet og ved camping skal man være særlig opmærksom på valg af standplads – en standplads med skygge er mest velegnet til et oppusteligt telt.

  OBS: Det er derfor tilrådeligt ikke at puste teltet helt op, især i sommermånederne!

Kendte mærker og producenter af lufttelte

Der er mange producenter og mærker af lufttelte - uanset om det er til 2, 3, 4 eller 6 personer. Vi har lavet en lille liste over de mest populære mærker af lufttelte på markedet herunder:

HEIMPLANET

Går du meget op i oppustelige telte i utrolig høj kvalitet, som skal kunne bruges til ekstreme vandrebestigninger, vandreture eller alt derimellem, har du muligvis hørt om Heimplanet før. Virksomheden blev etableret i 2003 og lige siden, har de haft et stort fokus på at producere de bedste og mest holdbare lufttelte på markedet.

Skal du bruge et stabilt lufttelt, som skal kunne klare storm og uvejr når det er værst, er Heimplanet et godt bud. Uanset om du skal bruge et lufttelt til 3 eller 6 personer, har de noget til dig. De laver naturligvis også telte til 2 personer og mange andre størrelser.

Outwell

Når det gælder oppustelige telte, er mærket, Outwell, på mange menneskers læber - og det er ikke uden grund. Outwell laver fantastiske lufttelte til 6 personer, 4 personer, familietelte og alt imellem. Skal du bruge et godt, holdbart og stabilt lufttelt, er Outwell en sikker vinder.

Robens

Dette mærke har efterhånden eksisteret i mange år, og løbende har de udviklet, designet og fremstillet flere og flere produkter. I dag laver Robens alt fra 3 personers telte til tipi telte, men også alle telte imellem, såsom 4 og 5 personers telte. Leder du efter et oppusteligt telt i høj kvalitet, er Robens et godt bud.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om lufttelte

Det kan være en stor labyrint at finde det perfekte og bedste lufttelt på markedet. Der opstår altid en masse spørgsmål undervejs og hvilket oppustelige telt, er egentlig det bedste? Desværre kan vi ikke fortælle dig, hvilket er det bedste, for det er en individuel holdning.

Vi vil dog gøre vores bedste for, at du finder det lufttelt, som er det bedste til dig og dine behov. Vi håber, at vores bedst i test af lufttelte har gjort dig klogere på valget, uanset om du leder efter et lufttelt til 3, 4 eller 5 personer.

Hvordan fungerer et oppusteligt telt?

Udvendigt adskiller et oppusteligt telt sig kun lidt fra et klassisk telt med teltstænger. I stedet for teltstænger har det oppustelige telt luftkamre, der er oppustet. Dette giver teltet stabilitet og kan samtidig stå uden stænger.

Hvor stabile er lufttelte?

Oppustelige telte anses for meget stabile. Teltvæggene belastes mindre, især i hård vind, fordi de luftfyldte kamre er meget mere fleksible end teltpæle og svinger med vinden.

Hvor lang tid tager det at puste et oppusteligt telt op?

Den store fordel ved disse telte i forhold til telte med teltstænger er, at de sparer meget tid. Det betyder, at selv store telte kan rejses på få minutter uden problemer.

Hvor gode er oppustelige telte?

Oppustelige telte bliver mere og mere populære blandt campister, da den kedelige opgave at sætte teltpælene sammen og føre dem gennem de respektive tunneller ikke længere er nødvendig ved op- og nedtagning.

Derudover er der løbende udviklet lufttelte de seneste år, så de ikke mister noget af deres kvalitet i dag. Erfaringen viser også, at lufttelte er meget holdbare. Punkteringshuller er sjældne og kan nemt repareres.

Hvor dyre er gode oppustelige telte?

Prisen varierer alt efter størrelse og kvalitet. I gennemsnit kan et telt med en størrelse til omkring 4 - 6 personer forventes at koste mellem 3000 kr. og 12.000 kr. I mellemtiden kan der dog også findes væsentligt billigere modeller. Det afhænger meget af dit behov samt teltets kvalitet, materialer og andet. Hvis du leder efter et højkvalitets telt, skal du forvente at betale mere end 5000 kr. Du kan også kigge på brugtmarkedet, f.eks. DBA, hvor der også er lufttelte til salg. 

Hvilke lufttelte er bedst?

Kuppel- eller iglotelte anses for at være meget stabile i hård vind. Vindretningen spiller ikke nogen rolle for dem, da vind forekommer lige meget på alle overflader. Tunneltelte tilbyder derimod en større angrebsflade, og er derfor mere belastede.

Til hvilket terræn er oppustelige telte velegnede?

Oppustelige telte bør - ligesom alle andre telte - opstilles på jævnt underlag. Jorden skal ryddes for skarpe genstande og store sten inden opsætning for at undgå huller.

Det er også nyttigt, hvis jorden er egnet til pløkke, eller hvis spændetovene kan fastgøres til jorden eller træerne. Først da får luft teltet den nødvendige stabilitet.

Mister teltet luft natten over eller i varmen?

Nej. Ingen producenter af lufttelte tager højde for temperaturændringer, når de producerer oppustelige telte. Lufttelte mister generelt kun luft, hvis de har en punktering. I dette tilfælde kan de nemt repareres.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram