Vil du nyde din morgenkaffe på vej til arbejde, kan du bruge et termokrus. Men hvis du vil holde din varme drik varm i flere timer, bør du vælge en termoflaske. Men hvilke termoflasker er egentlig gode, og hvordan finder jeg den bedste på markedet?

Nyere termoflasker skiller sig tydeligt ud fra de gamle modeller. Moderne varianter er fremstillet på en sådan måde, at de også er velegnet til trekking- og vandreture. 

Der er en række faktorer og egenskaber, du skal overveje, når du foretager et køb af en termoflaske. For at alle kan finde deres egen testvinder, har vi beskrevet de vigtigste købskriterier i vores egen bedst i test af termoflasker.

Termoflaske Test: Top 5 Bedste Termokander

primus-vacuum-termoflaske

1. Primus Termoflaske 0.75L

Bedste allround termoflaske

Pris: 199 DKK

Termoflasken fra Primus på 0.75L kan holde din væske varmt eller koldt i op til 24 timer. Anbefales og anvendes af polarforskere, bjergbestigere og friluftseksperter.

Termokande i høj kvalitet
Designet med QuickClose™ -prop - robust lukning
Gasbrænder med varmeindikator & trinløs regulering
Fås kun i sort
TIL BUTIK
highlander-termoflaske-500

2. Highlander Termoflaske 0.50L

Bedste billige termoflaske

Pris: 99 DKK

God og billig termoflaske fra mærket, Highlander. Termokanden har en lav vægt på 300 gram, er dobbeltvægget og er designet med et låg, der også kan bruges som kop.

Rustfri stål
Lækkefri hældedesign
Fås i to farver
Holder ikke nær så godt på varmen
TIL BUTIK
termoflaske-stanley-classic-vacuum-bottle-1l

3. Stanley Termoflaske 1L

Bedste premium termoflaske

Pris: 329 DKK

Termokanden fra Stanley er en all-time klassisker, som aldrig går i stykker. Fremstillet i 18/8 rustfri stål, 100% BPA-fri og dobbeltvægget isolering samt en vægt på 807 gram.

Læs vores test af Stanley termoflaske.

Kvalitet i verdensklasse
Kommer med 25 års EU garanti
Fås i mange farver
Høj pris
TIL BUTIK
termoflaske-camelbak-carry-cap-sst-600-ml

4. CamelBak Termoflaske SST 0.60L

Bedste termo drikkedunk 

Pris: 299 DKK

Fremstillet i rustfri stål med pulverlakering, to-vægs isolering og kan holde varmt i 10 og koldt i i 24 timer. Ualmindelig god termo drikkedunk.

Designet med bærehank
To-vægs isolering
Vægt på 315 gram
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
surfmore-termoflaske-600ml

5. SURFMORE Termoflaske 0.60L

Bedste termoflaske til kolde drikke

Pris: 99 DKK

Termoflaske fra SURFMORE i rustfri stål med bambus låg. Termoflasken kan både holde varmt og koldt, og har en størrelse på 600 ml. Perfekt til vandsport, vandreture og hverdagsbrug.

Størrelse på 600 ml
Bærehank for optimal transport
Cool design
Kan med tiden ruste
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af termoflaske

Funktion: Gode termoflasker holder varme drikke varme i mindst tolv timer.

Anvendelse: Letvægtige termoflasker er velegnede til vandreture, camping og trekking.

Funktioner: Termoflasker af høj kvalitet er fødevaresikre, lækagesikre og fri for skadelige stoffer. Til udendørs brug skal flasken være ubrydelig.

Åbning: Det er ikke kun vigtigt blot at fylde flasken – drikkeåbningen spiller også en stor rolle.

Køb termoflaske: Sådan træffer du den rigtige beslutning

En termoflaske adskiller sig væsentligt fra en termokande eller et termokrus og har samtidig en masse fordele og ulemper, når man sammenligner de tre produkter. I sidste ende minder de meget om hinanden, men der er stadig en væsentlig forskel. Afhængig af hvad du skal bruge din termoflaske til, kan det også være en fordel at vælge en termokande eller termokrus.

Hvad skal du overveje, når du køber en termoflaske?

For at du kan finde din helt egen favorit, skal følgende egenskaber medregnes, når du leder efter den bedste termoflaske.

For at alle kan finde deres favorit, skal følgende egenskaber medtages:

 • Anvendelse
 • Egenskaber
 • Isoleringsevne
 • Materiale
 • Kapacitet
 • Højde og vægt
 • Design

Anvendelse: hvilken termoflaske til hvilket formål?

Mens en termoflaske før kun blev brugt på arbejdet eller i hjemmet, er en moderne termoflaske velegnet til følgende situationer. Med hensyn til konstruktionen kan man sige, at det altid er en dobbeltvægget model.

Sport

Der laves enormt smalle varianter til sportsaktiviteter. For eksempel passer de i den ydre lomme på rygsækken eller tilbyder en sportslukning. Sidstnævnte sikrer, at du også kan drikke under fysisk aktivitet. Ydermere udstyrer mange producenter deres modeller med et håndtag.

Vandring/trekking

Termoflasker til trekking og vandreture har ofte de samme egenskaber som de til sport. Derudover kan en model med en kop vælges, da folk normalt drikker, mens de sidder ned. Så kan du hygge dig med en varm kop kaffe/te under vandreturen - og så sparer du ovenikøbet at have en ekstra kop med, men kan blot bruge den, som medfølger termoflasken.

Med en højere volumen er I flere til at deles om den samme termoflaske, hvilket sparer jer for ekstra vægt. Sørg for at købe en lækagesikker variant, så undgår I med garanti uheld i vandrerygsækken.

Arbejde/hjem

Større termoflasker er særligt velegnede til hverdagsarbejde eller fritid. De er normalt udstyret med et låg, der også har en funktion som kop. Nogle producenter giver deres flasker et håndtag, så de nemt kan transporteres.

Jagt

Større modeller er også velegnede til jagt. Hvis du observerer fra et udkigstårn, skal du vælge en lækagesikker model. Jægeren kunne jo pludselig hoppe op og vælte flasken. Til natten skal der vælges en model med en-hånds lukning.

Egenskaber: Hvilke funktioner er vigtige?

Formålet med termoflasken afhænger af dens egenskaber. Klassiske termoflasker har for eksempel et låg som kan skrues af, så flasken kan fyldes hurtigt og nemt. Nogle har et tryklåslåg, så den varme eller kolde drik kan hældes på uden at tage låget af.

Moderne flasker tilbyder en lukning uden anden funktion. Hvis dette fjernes, kan du drikke direkte fra termoflasken. Sidst men ikke mindst har mange termoflasker en sportslukning til når du er på farten: Drikkeåbningen aktiveres med et klik, og er lige så nem at lukke. Der kræves kun én hånd til dette. Dette er f.eks. også gældende for termokruset fra Stanley.

Materiale: Hvilket materiale er bedst?

Producenter bruger følgende materialer i termoflasker:

 • Plastik er let og ubrydeligt. Det skal selvfølgelig altid være et fødevaresikkert og frem for alt BPA-frit materiale.
 • Rustfrit stål er ikke kun robust og let. Dette materiale er hygiejnisk, fordi ingen bakterier sætter sig.
 • Glas bruges også til termoflasker. Disse flasker er også produceret med dobbeltvægge og tilbyder desuden en lang isoleringstid.
 • Træ kan også bruges til at skabe en termoflaske. Imidlertid er materialet, der bruges til huset, for det meste rustfrit stål indeni.
termokande

 

Fyldningsmængde: Hvor meget er for meget?

Forskellen mellem en termoflaske og et isolerende krus er volumen. Mens et termokrus ofte kun rummer 250 og maks 500 ml, er der termoflasker med en volumen på 1 liter og derover. Det betyder dog ikke, at du ikke kan finde termoflasker med en volumen på 355, 473 eller andre mindre størrelser, men som oftest vil de være større.

Godt tip: Hvis du er på en vandretur med familien eller større gruppe, giver det mening at købe en termoflaske på 1.5L eller gerne 2L. Dermed kan alle få en kop te/kaffe. Alternativt findes der sæt, der består af to termoflasker med forskellig volumen.

Størrelse og vægt: Hvor stor og tung kan en termoflaske være?

Volumen påvirker størrelsen af termoflasken. Det skal dog bemærkes, at den samme volumen fører til forskellige dimensioner. Der er smalle varianter, højere og bredere modeller, men også mindre. På den måde kan du også købe en termoflaske, som passer perfekt til holderen i din bil.

Design: Betyder udseende noget?

Takket være de mange producenter er der klassiske termoflasker og moderne design. Sidstnævnte minder oftest om en normal drikkedunk. Med alle de forskellige designs, funktioner og kombinationer af materiale i termoflasker, er der noget for enhver smag - uanset om du skal bruge den til vandreturen, sportshallen eller køre til/fra arbejde.

Udover dette er producenterne meget fantasifulde, hvorfor der er forskellige farver og mønstre at vælge imellem.

Kendte producenter og mærker af termoflasker

Følgende producenter og mærker producerer en lang række forskellige modeller, som du muligvis har set eller hørt om før. Vi har taget de mærker med, som vi selv synes, producerer blandt de bedste termoflasker på markedet.

Stanley

Her på Friluftsfreak er vi glade for Stanley. Vi har selv benyttet produkterne fra brandet i mange år - alt fra termokrus, termoflasker, termokander og kaffetragter. Vi har også selv lavet decideret anmeldelser af deres krus og flasker, hvorfor vi også godt tør sige, at Stanley laver termoflasker i banebrydende kvalitet.

CamelBak

Tænker du på slangen, som går fra rygsækken og op til din mund? For du har helt ret, CamelBak har perfektioneret camelbak vandsystemet, som vi kender det, men det er ikke det eneste, som de kan designe og producere. De laver også termoflasker, som ovenikøbet har et virkelig cool design.

YETI

Måske har du før hørt om YETI - måske ikke. YETI er i stor grad også kendt for at lave termoflasker og -krus, som bare holder. Derudover kender du måske mærket for deres kølebokse, som de har fået stor succes med. Skal du have en af de bedste termoflasker på markedet, skal du ikke være bleg for at vælge en her fra.


Vigtigt: Det er altid umagen værd at sammenligne forskellige flasker og mærker med hinanden. Dette er den eneste måde, alle kan finde de kvaliteter, de leder efter. Derudover bør der altid laves en prissammenligning for at finde et produkt af høj kvalitet til en fornuftig pris.

stanley-sea-to-summit-2

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om termoflaske

Der kan være mange spørgsmål forbundet med køb af en god termoflaske. Derfor har vi lavet en FAQ, hvor du kan finde de mest gense spørgsmål i forbindelse med køb. 

Hvad er en termoflaske?

En termoflaske er i bund og grund en termokande, bare lidt mindre. Flaskerne er fremstillet i forskellige størrelser, så alle kan nyde deres kaffe eller te på vej til arbejde - i lige præcis den størrelse, som passer dig bedst.

Derudover er det praktisk, hvis termoflasken kan åbnes med én hånd. Det er praktisk, at mange af termoflaskerne kan åbnes med én hånd. Det betyder, at den varme drik også kan nydes, mens du cykler eller kører. Flaskerne holder i øvrigt ikke kun varme drikke varme – de sørger også for, at kolde drikke holder sig kolde i lang tid.

Hvordan fungerer en termoflaske?

En termoflaske fremstilles med dobbeltvæg. Der er luft eller vakuum mellem de to vægge. Begge bremser temperaturudvekslingen med omgivelserne, hvorfor væsken inde i kan holde temperaturen over længere tid.

Hvilken termoflaske er den bedste?

Den eksplicit bedste termoflaske findes ikke. Alle har forskellige krav - du, jeg, din nabo, som deres egen testvinder skal opfylde. Det kan være, at en vandreentusiast insisterer på en mulighed, hvor flasken kan hænge, mens den arbejdende foretrækker en model i smalt design.

Hvilken flaske holder væske varm længest tid?

Producenterne har oftest en tid mellem 8 og 12 timer, afhængig af om det er koldt eller varmt vand, som flasken skal holde temperaturen på.

Transportformen har selvfølgelig også indflydelse. Hvis du holder termoflasken i hånden om vinteren, får du en kølig drink hurtigere end en, der transporterer kolben mellem håndklæder om sommeren.

Hvordan genkender du en god termoflaske?

I vores øjne er en god termoflaske BPA-fri og holder varme drikke varme i flere timer. Den køler også kolde drikke og er nem at bruge. Den er perfekt, hvis den passer i bilholderen og i yderlommen på en rygsæk.

Er termoflasker sundhedsskadelige?

Termoflasker er normalt lavet af BPA-frit materiale. Hvis dette er tilfældet, er det sundhedsmæssigt ufarligt at drikke af den. For at garantere dette producerer mange producenter også indersiden af ​​lukningen af ​​rustfrit stål.

Hvordan rengør man en termoflaske?

Nogle termo drikkedunke kan gå i opvaskemaskinen, mens håndvask anbefales til andre. Ved håndrensning kan lange børster bruges. Vasker du flasken med vand med det samme på farten, sparer du dig selv for tidskrævende rengøring.

Tåler termokanden opvaskemaskine?

Nogle termo drikkedunke kan gå i opvaskemaskinen. Dette gælder dog ikke for alle modeller. For ikke at tage nogen risiko her, skal producentens beskrivelse altid overholdes. Læs derfor deres beskrivelser af termo drikkedunken grundigt igennem.

Er termoflasker lækagesikre?

Termo drikkedunke og flasker skal være tætte. Først da kan de transporteres i enhver position - uanset om det er i rygsækken, bilen eller andet.

Hvordan finder jeg en termoflaske uden skadelige stoffer?

De fleste modeller er lavet af rustfrit stål og er derfor fri for skadelige stoffer. Dette gælder også for glas.

Hvor dyr er en god termoflaske?

Gode termo drikkedunke behøver ikke at være dyre. Der er mange tilbud på internettet, hvor flasker i høj kvalitet sælges til en rimelig pris.

Hvor kan man købe gode termoflaske?

Termoflasker sælges i de fleste outdoor- og friluftsbutikker, enten på nettet eller i deres fysiske butikker. Her har du også muligheden for at få en god og solid rådgivning i, hvilken termo drikkedunk du skal vælge.

Kan en termoflaske både holde drikke varme og kolde?

Det fantastiske ved de bedste termoflasker på markedet, er at de både kan holde drikke kolde og varme. Afhængig af deres kvaliteter og funktioner, kan der være forskel på, hvor længe flaskerne individuelt kan holde væsken kold eller varm.

FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram