Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kajak

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
september 8, 2023

Kajakken er blandt de mest populære bådklasser inden for kanosejlads. Dette betyder også, at der er et kæmpe udvalg af forskellige modeller og mærker.

Stabilitet, nem gang, manøvredygtighed, sikkerhed og komfort kendetegner en god kajak. Ved at vælge en kajak med disse egenskaber, er du garanteret ubegrænset mængder af sjov på din næste tur.

Uanset om du er en afslappet kajakroer, leder efter det næste flerdages eventyr eller opleve hygge med familien, giver vi dig en grundig gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe den bedste kajak. 

Læs også vores test af oppustelige kajakker.

Kajak Test: Top 5 Bedste Kajakker

rainbow-oasis-430-havkajak-gul

1. Rainbow Oasis 430 Havkajak

Bedste kajak

Pris: 7.995 DKK

Rainbow Oasis 430 er en af de mest populære havkajakker i Danmark. Den er oplagt at have i sommerhuset, til ture med venner eller familie og fås i hele 6 forskellige farver.

Stabil & robust havkajak fra Rainbow
Fremstillet i Europa af gode materialer
Stort udvalg af farver
Ikke oplagt til surfing
TIL BUTIK
seabird-aafjord-expedition-pro-kajak-roed
Bedste billige kajak

Pris: 5.995 DKK

SeaBird Åfjord Expedition Pro er en god begynderkajak med ror til dig, der er ny til sporten. Den er kun 368 cm lang, men samtidig meget stabil og nem at håndtere. 

Stabil & kort længde
God havkajak til begynder
Fås i tre farver (rød, gul, grøn)
Lavere hastigheder grundet længden
TIL BUTIK
seabird-scott-mv-glasfiber-diolen-havkajak-med-finne

3. SeaBird Scott MV Glasfiber/Diolen havkajak med finne

Bedste premium kajak

Pris: 15.995

SeaBird Scott MV Glasfiber/Diolen havkajakken m/finne er lavet i flot, engelsk stil og er oplagt til surfing, leg/teknik og ture. Udstyret med 4 luger, finnesystem og modstandsdygtig overfor slag og ridser.

Oplagt til surf, leg og ture
Kajak designet i engelsk stil
Fås i tre farver (rød, gul, hvid)
Prisen
TIL BUTIK
galaxy-cruz-tandem-kajak

4. Galaxy Cruz Tandem

Bedste familiekajak til 1, 2 eller 3 personer

Pris: 6.495

Med denne GALAXY Cruz Tandem kajak til 1-2 eller 3 personer får du luksussæder og 2 delbare pagajer. Den er godkendt som bådklasse D, og er perfekt til sjov med venner og familie.

Passer til flere antal personer
Robust & stærkt skrog
Kan også anvendes som fiskekajak
Høj vægt
TIL BUTIK
galaxy-cruz-pro-angler-fiskekajak

5. Galaxy Cruz Pro Angler Fiskekajak

Bedste sit on top kajak

Pris: 4.695 DKK

Cruz Pro Angler fra Galaxy er en god Sit On Top kajak, der er oplagt til at fiske. Med køb af denne får du også side rails skinnesystem monteret på siden, så du kan fiske bedre.

Kommer med side rails skinnesystem
Designet som moderne fiskekajak
Fås i hele 7 farver
Ikke nær så holdbar som alternativer
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af kajak

Anvendelse: Kajakker er ikke ens, og de er alle udviklet og designet til hver deres formål. En kajak designet til roligt vand har andre egenskaber end en, der er designet til at udforske vandfald eller begå sig på havet.

Holdbarhed: Udover den rette pleje er især materialet afgørende for, hvor længe kajakken holder. Skal du have en kajak til fritid er PE, PVC og stof forstærkende materialer som tarpaulin ofte anvendt.

Manøvredygtighed: Med stigende længde falder manvøredygtigheden, men samtidig glider den også gennem vandet med blot et par pagajtag. 

Komfort og brugervenlighed: Bekvemmelighed er især vigtig for længere ture i kajak. Der er forskellige typer sæder, ventilationsåbninger, rygstropper og støtte til fødder, knæ og lår. Hvis du ønsker en særdeles behagelig tur, skal du sørge for, at siddemulighederne er individuelt justerbare.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af kajak

Kajakroning er blandt de mest effektive og tiltalende former for menneskedrevet træning på vandet. Blandt hovedmotiverne for kajaksejlads for vandsportsentusiaster er natur- og landskabsoplevelser, sjov og fornemmelsen af den vilde natur. At ro kajak er god træning, men giver samtidig også fantastiske oplevelser i naturen, som mange af os ikke vidste eksisterede.

Og hvordan finder du så den bedste kajak? Vi har hos Friluftsfreak samlet de vigtigste fakta i denne bedst i test af kajakker og afslører, hvad du skal være opmærksom på for at finde en kajak med de rette egenskaber og det rigtige udstyr.

kajak-bedst-i-test

Hvad er de vigtigste egenskaber og funktioner ved en kajak?

Når du leder efter den bedste kajak, bør du bestemt være opmærksom på følgende funktioner og egenskaber:

 • Type kajak
 • 1’er eller 2’er kajak
 • Materiale
 • Skrog
 • Udstyr
 • Størrelse

Type kajak

Kajakker kommer i mange forskellige former til en række forskellige formål. Enhver type kajak har egenskaber, der er optimalt egnet til bestemte anvendelsesområder.

Men hvilken type kajak er den bedste?

Tænk over, hvilke farvande du vil navigere rundt i, og hvordan du vil bruge din kajak. Først og fremmest kan kajakker opdeles lidt mere groft i tre kategorier:

 1. Turkajakker: Kajakker til tur i åer, på søer og floder
 2. Havkajakker: Kajakker til åbent hav, bugter, og brændinger
 3. Whitewater kajak: Kajakker til at padle gennem strømfald og sværere forhold

Der er glidende overgange mellem disse tre kategorier. Udover de helt traditionelle whitewater kajakker, findes der også hybrid modeller til tur og whitewater (kaldes også crossover kajak). Dette gør sværhedsgrader fra let til middel whitewater muligt, men med en crossover kajak kan du også følge med turkajakkerne på tur.

Inden for de tre hovedkategorier af hav-, tur- og whitewater kajakker er der også yderligere inddelinger og specialiseringer.

Turkajak eller havkajak?

En havkajak kan du anvende på større floder, søer, åer, samt flere forhold - og det samme gør sig gældende for turkajakker. Fordelen ved en turkajak i forhold til en havkajak er dens lidt kortere længde, hvilket i sidste ende også giver en bedre manøvredygtighed.

Her er det omvendte dog ikke tilfældet. En turkajak er ikke ideel til søs, og kan endda udgøre en større sikkerhedsrisiko.

Er du overbevist om, at du ikke vil på ture på havet, kan du fint bruge en turkajak. En havkajak skal bruges til at sejle på åbent hav, men afslappede ture på søer, floder, åer, m.m. er også muligt.

Hvorfor skeg- og styresystemer på hav- og turkajakker?

Mange tur- og havkajakker er udstyret med skegs, styreskegs eller styresystemer, og det er selvfølgelig ikke uden grund. Det har nemlig disse fordele:

Skeg: En skeg er et sværd på ca. 20 cm, der kan strækkes ud i agterstavnen. Det forhindrer afdrift i vinden og sikrer bedre retningsstabilitet.

Styresystem: Med et styresystem kan en bagmonteret kontrol styres via et kabelsystem med fodpedaler.

Styreskeg: En styreskeg er en styrbar skeg, der kombinerer fordelene ved både en skeg og et styresystem.

Kajak til 1 eller 2 personer?

Især inden køb af hav- eller turkajak opstår spørgsmålet, om du helst skal sidde i kajakken alene eller i par.

Godt teamwork er essentielt i en to-personers kajak, for ellers kan forholdet hurtigt gå i stykker.. Det er derfor afgørende, at du har en god tandem partner ved køb af en 2 personers kajak.

Fordele og ulemper ved at paddle to alene?

Fordele

 • Kun én kajak til transport af to personer
 • Hurtigere sejlads med mindre kraft mulig
 • Uanset erfaringsniveauet på de to tandempartnere er det stadig muligt at padle sammen

Ulemper

 • Mindre variation
 • Gensidig hjælp er ikke mulig i tilfælde af kæntring
 • Det er ikke muligt at padle alene i mange par

En 2 personers kajak med en stiv ydre skal ikke padles alene. Inden for oppustelige kanoer og kajakker findes der modeller, hvor sæderne kan bevæges frit.

Ved at fjerne det ene sæde og flytte det andet sæde til midten af kajakken, bliver en to personers kajak til en 1 personers kajak. En stor fordel, hvis der skal transporteres meget bagage eller den, der padler, er meget tung. 

Materiale

Når du har besluttet dig for en af kajakkerne fra kategorierne, f.eks. en turkajak, skal den næste vigtige beslutning tages.

Oppustelig eller stiv skal?

Nogle kajakmodeller, f.eks. creeker eller havkajakker, fås kun med en stiv skal. I touring sortimentet findes der modeller med oppustelig skal og modeller med fast skal.

Er oppustelige modeller mere følsomme end de solide?

Grundlæggende kan dette spørgsmål besvares med ja, da den tynde skal på en oppustelig kajak er mere følsom overfor skarpe genstande. Der er dog særligt robuste oppustelige materialer,f.eks. EPDM, som blandt andet bruges i oppustelige whitewater kajakker.

Omvendt findes der også kajakker med stiv skal, f.eks. Lavet af kompositmaterialer som GRP, der er mere følsomme over for at røre grund end kajakker med en oppustelig skal af høj kvalitet.

Sejler oppustelige kajakker anderledes end kajakker med stiv skal?

Grundet konstruktionen kan formen på en oppustelig kajak aldrig fremstilles så strømlinet som på en traditionel med en stiv skal. Det betyder, at en kajak med en stiv skal ikke kan sammenlignes med en oppustelig kajak.

Hvorfor overhovedet vælge en oppustelig kajak?

Oppustelige kajakker har den fordel, at de ofte er billigere i indkøb - og ofte meget billigere. En anden stor fordel er, at den lave vægt og selvfølgelig det, at kajakken lettere kan transporteres og opbevares grundet den lille pakkestørrelse.

Foldekajak: Kompromis mellem stift og oppustelig skal?

Hvis du ikke kan vælge mellem en oppustelig kajak og kajak med stiv skal, er der et alternativ: foldekajakken. Den består af et solidt skelet dækket med en robust ydre hud.

En foldekajak kan være lige så robust som en kajak med stiv skal. Den har derudover også lignende egenskaber som en turkajak med stiv skal, og kan stadig foldes sammen og dermed transporteres og opbevares for at spare plads.

ro-i-kajak

Hvilket materiale til en kajak med stiv skal?

Når du har besluttet dig for en kajak med stiv skal, skal du nu beslutte dig for det rigtige materiale til kajakken. De vigtigste materialer når det gælder køb af kajak er:

Polyethylen: PE er et særligt robust og holdbart materiale, men også forholdsvis tungt. De fleste whitewater kajakker er fremstillet i PE.

Glasfiberforstærket polyester (GRP): Kajakker i GRP er lidt lettere end kajakker i PE, men også mindre robuste. GRP er let at reparere og billigt.

Laminater lavet af kulstof eller aramid: Laminerede kajakker er endnu lettere og mere robuste end GRP kajakker, men kommer ikke i nærheden af robustheden ved en kajak i PE. Laminerede kajakker fremstilles oftest i hånden og er tilsvarende dyre. Tur- og havkajakker af høj kvalitet er ofte lamineret.

Hvilket materiale til kajak med oppustelig skal?

Vil du gerne have en kajak med et oppustelig skal, findes der også forskellige materialer med hver deres kvaliteter:

PVC: PVC har et meget godt pris- og ydelsesforhold. Materialet har kun en holdbarhed på omkring 10-15 år, da det blødgøres over tid. PVC kræver derfor konstant pleje.

Ethylen, Propylen, Dien, Monomer (EPDM): EPDM anvendes til oppustelige kajakker af høj kvalitet. Det kan modstå øget belastning og højt tryk. Holdbarheden er årtier, men er også væsentlig dyrere end PVC.

En afgørende faktor i kajakker med et oppustelig skal er tykkelsen på materiale. Jo stærkere materialer er, jo mere robust og tungere er kajakken samtidig. Hvis der ikke er angivet nogen materialetykkelse på købstidspunktet, er det bedst at beslutte sig ud fra kajakkens vægt.

Sådan findes det rigtige kompromis mellem mobilitet og robusthed i en kajak

Der er ikke noget som en kajak, der er meget let, ekstremt robust og alligevel foldbar til ethvert formål. Du bør beslutte dig ud fra dine muligheder, krav og præferencer.

Følgende gælder for alle typer kajakker: Jo mere du vægter robustheden, desto mere mobilitet (vægt og pakkestørrelse) skal du spare på. Omvendt gælder det samme: Jo mere mobil en kajak skal være, desto mindre robust vil den være.

Skrogform

Skroget er undersiden af kajakken og kaldes også bunden af en kajak. Formerne på skroget er meget forskellige fra den enkelte kajak.

Hvorfor er skrogets form vigtig?

Formen på skroget er afgørende for, hvordan kajakken sejler. Kajakkens adfærd består i store træk af disse tre faktorer:

Stabilitet: Jo mere stabil en kajak er, jo sværere er den at kæntre på grund af ændring af din vægt eller ydre påvirkninger.

Evne til at glide: Jo mere aktiv en kajak er, jo bedre glider den og jo mindre kraft kræves pr. padletag og dermed også højere tophastighed.

Manøvredygtighed: Jo mere manøvredygtig en kajak er, jo hurtigere kan den vendes. 

Disse ovenstående tre faktorer interagerer med hinanden. Hvis du for eksempel leder efter en kajak, der er så let som mulig, er du nødt til at gå på kompromis med andre egenskaber.

Skrogformer: Køl og kajakkens bred

Når du kigger på kajakken nedefra, bør der være fokus på bredden på skroget. En anden vigtig faktor er desuden kølen.

Kølen er en spids central fordybning i skroget, der løber på langs. Jo mindre udtalt kølen er, desto fladere er skroget. Der er også visse skrogformer, der slet ingen køl har. 

Hvilken indflydelse har formen på håndteringen?

Skrogets bredde: Jo bredere skroget er, jo mere manøvredygtig, stabil og adræt er kajakken.

Køl: Jo mere udtalt kølen er, desto glattere, mere stabil og mindre manøvredygtig er kajakken.

Åben eller lukket kajak?

Et af de vigtigere spørgsmål at stille, inden du køber en kajak: Skal min kajak være med åben eller lukket top?

Fordele ved åben kajak

 • Nem at komme af og på over og under vand

Ulemper ved åben kajak

 • Vand kommer ind i kajakken
 • Varmetab i koldt vejr
 • Mindre hold i kajakken

Fordele ved lukket kajak

 • Intet vand i kajakken
 • Varmen forbliver i
 • Bedre greb og mere kontrol

Ulemper ved lukket kajak

 • Sikkerhedsrisiko
 • Sværere at komme ind og ud

Udstyr til kajak

Det sidste vigtige købskriterium er udstyr til kajakken. Afhængig af hvor og hvad du skal bruge kajakken til, skal du have følgende udstyr:

 • Sædesystem: Sædet skal være behageligt og have en rygstrop/ryglæn. Du skal kunne justere siddemulighederne, så der er mest mulig kontakt med kajakken som muligt.
 • Fodstøtter: Vil du padle på en sporty måde, kan du ikke undgå at bruge justerbare fodstøtter, da de giver ekstra støtte.
 • Aftapningsprop: I kajakker med lukket overskrog gør en aftapningsprop bagerst på kajakken det nemt at dræne vandet efter en tur.
 • Håndtagsstropper: Alle kajakker skal være udstyret med håndtagsstropper ved stævnen og agterstavnen. Håndtagsløkker gør transporten nemmere, og i tilfælde af kæntring, kan du nemt genoprette balancen i kajakken og få styr på den.

Nogle forhandlere sælger kajakker i sæt, f.eks. Med en lukket kajakpagaj, pumpe og andet tilbehør til kajak. Ekstra udstyr som dette er oftest fint i starten, men er ofte ikke af særlig god kvalitet.

Hvis du vil sikre dig, at den næste kajaktur ikke fejler noget grundet tilbehøret, bør du købe kajakken og tilbehøret separat.

Størrelse: ikke alle kajakker er egnet til enhver kropsvægt

Inden for, især whitewater kajakker, spiller størrelsen en vigtig rolle. Producenter tilbyder derfor kajakmodeller i forskellige størrelser.

I de fleste tilfælde finder du kajakmodeller i størrelserne S-XL på markedet, som er tildelt vægtintervaller.

De forskellige størrelser adskiller sig hverken i form eller håndtering, kun volumen og dermed er længden og bredden også forskellige.

Kajak mærker

Når du skal købe en kajak, vil du opdage, at der findes et hav af forskellige modeller og mærker. Det kan være en jungle at finde rundt i - specielt hvis det er første gang, at du skal købe en kajak. Vi har herunder samlet de mest populære mærker og producenter af kajakker:

Seabird Kayaks

Seabird Kayaks er en af de største producenter af havkajakker i Europa, når det gælder plastik, glasfiber/diolen, carbon og kulstof/kevlar. Seabird blev etableret i 2006 i Norge af Len Ystmark, som har mange års erfaring inden for kajakindustrien.

I dag producerer Seabird Kayaks en lang række tur- og havkajakker, samt en række udstyr og tilbehør til kajak, blandt andet pagajer og padler.

Oru Kayak

Oru Kayak blev etableret i 2012 af Anton Willis og Ardy Sobhani i Californien. De to mænd havde en ambition om at forbinde mennesket dybt med naturen, hvorfor de besluttede sig for at udvikle og designe foldekajakker.

I dag designer og producerer Oru Kayak flotte kajakker, som har vundet op til flere priser.

Perception Kayaks

Mærket, Perception Kayaks, har eksisteret i mere end 40 år, og har gennem årene introduceret rigtig mange mennesker til kajaksporten. Perception Kayaks er amerikansk og har base i Greenville, South Carolina, hvor de designer, udvikler og producerer kajakker.

Norse Kayaks

Norse Kayaks er et norsk firma, som har været i kajakindustrien siden 2001. I år 2013 begyndte de at udvikle deres egne Norse kajakker. Kajakker fra mærket, Norse, er kendt for høj kvalitet og designet med omhu fra eksperter med mange års erfaring.

Struer Kajak

Struer Kajak er dansk og blev etableret i år 1947. De to grundlæggere havde et mål om at lave blandt de bedste kajakker til professionelle, og gennem tiden har Struer Kajak med deres kajakker i træ vundet op til flere olympiske medaljer.

Struer Kajak står for godt håndværk, flot dansk design og topkvalitet. De har blandt andet lavet kajakker, såsom Sea Hunter kajakken, blandt andet bag Sea Hunter kajakken, Tiderace og mange andre modeller.

Thomasson Design

Björn Thomasson fra Sverige er stifteren bag Thomasson Design, der udvikler, designer og producerer fantastiske kajakker og kanoer.

Aquilo Kayaks

Aquilo Kayaks er et svensk mærke, der har haft kajakker med deres eget mærke, Aquilo Kayaks, på markedet i mere end 15 år. Aquilo producerer ikke kun kajakker, men tilbyder også produkter inden for Stand Up Paddling, f.eks. oppustelige SUP boards.

Aquarius

Aquarius er et anerkendt mærke inden for kajaksporten, som har været på markedet siden 1983. Aquarius designer og producerer gode kajakker, men også en række tilbehør, såsom vandtætte tasker, drybags og mere til.

ZEGUL Kayaks

Zegul blev etableret i Sverige i 2008 af Alexander Nyborg og Johan Wirsen. De to mænd havde et mål om at fremstille en high-performance havkajak, med masser af stabilitet og et lækkert, enkelt design. Deres første kajak blev til Zegul 550, som blev en sand succes og blandt de bedste havkajakker i Europa.

Neumann

Neumann er et tysk firma, som fremstiller kajakker, kanoer, SUP boards og padler til SUP og kajak i høj kvalitet.

Bestway

Bestway fremstiller en lang række produkter, men er især kendt for deres oppustelige kajakker og kanoer. Bestway kajakker kan fås til forholdsvis billige penge, og giver dig en unik oplevelse på vandet.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om kajak

Hvad er forskellen mellem en kajak og en kano?

Kano er en fælles betegnelse for en kajak. En kajak er en speciel kano, der sejles i siddende stilling med en pagaj (padle hvor der er blad i begge ender)

Hvordan sejler jeg i kajak?

En kajak skal padles med en dobbelt pagaj, siddende og fremadvendt. Her padler du skiftevis mellem højre og venstre side. Ved hvert padletag drejer kajakken en anelse.

Hvordan styres en kajak?

Kajakken styres af padletag af forskellige styrker i højre og venstre side. Den person, der sidder længst tilbage, har den største mulighed for at påvirke og styre kajakken. I modsætning til sejlads i kano er der ingen, der styrer, når du sejler i kajak.

Hvem skal sidde forrest i en kajak?

Sejler i, i en 2 personers kajak, skal personen med mest erfaring sidde bagerst, da båden er nemmere at styre bagfra. 

Hvis vægtforskellen mellem de to passagerer er meget stor, sidder den tunge person bagerst.

Hvor hurtig er en kajak?

En oppustelig kajak bevæger sig med en hastighed på 3-5 km/t, en turkajak kan nå maksimale hastigheder på op til 10-12 km/t og racekajakker kan nå hastigheder op til 20 km/t i sprint.

En god huskeregel er, at jo smallere og længere en kajak er, desto hurtigere kan den ofte sejle.

Hvor må jeg ro i kajak?

Før du drager ud i din kajak eller kano, bør du altid finde ud af, om du må ro i kajak det givende sted. Der er mange oplysninger omkring dette, og vi henviser til Naturstyrelsen. Læs mere om hvor du må ro i kajak her: Naturstyrelsen.

Hvad skal jeg bruge til kajak?

Til sejlads i kajak har du brug for følgende udstyr:

Pagaj: En pagaj med blad i hver ende.

Beklædning efter vejr: I koldt vejr anbefales det, at du bærer neopren eller tørt tøj. Hvis det er varmt, kan du fint tage badebukser og t-shirt på.

Bade- og neopren sko: Det er næsten umuligt at sejle i kajak uden at få våde fødder. Derfor anbefales det, at du tager et par neopren sko til kajak på.

Hjelm: For at have 100% styr på sikkerheden, hvilket altid er det vigtigste, er en hjelm en god ide. Her kan du bruge en vandsportshjelm, da hovedet er det første, der rammer bunden, hvis du kæntrer.

Hvilken kajak er den rigtige for mig?

Der er kajakker til næsten alle tænkelige formål, og du ved bedst selv, hvilken der passer bedst til dig. Herunder har du en del af hovedkategorier inden for kajakker:

Turkajak: Til tur på floder, søer, åer.

Foldekajakker: Turkajakker, der kan foldes sammen til en mindre pakkestørrelse.

Oppustelige kajakker: Kajakker, der er lavet i plastik og kan pustes op via en pumpe.

Crossover kajak: En blanding af en tur- og white water kajak. 

Freestyle kajak: Til leg og surfing i bølger.

Havkajak: Lavet til åbent hav, bugter og brænding.

Fiskekajak: Designet til fiskeri og padling.

Stort set alle typer fås som 1 personers eller 2 prisoners kayak. Der findes også en lang række andre former, som er specielt designet til konkurrencer, kapløb og polo.

Hvor kan jeg købe en kajak?

Du kan både købe kajakker online, men der findes også en lang række fysiske butikker, hvor de har et stort udvalg og gode tilbud på kajak. Tager du til en fysisk butik, kan du desuden få vejledning person-til-person af erfarne og professionelle folk inden for branchen.

Online findes der også mange webshops, som forhandler alle de populære mærker.

Hvor meget koster en kajak?

Billige kajakker lavet i PE kan købes fra omkring 2500 kr. Skal du have en bedre whitewater eller turkajak, kan de koste op mod 6.000 kr. og opefter. Leder du derimod efter en lamineret havkajak, kan prisen stige op mod 25.000 kr. og opefter. 

Oppustelige kajakker er som regel meget billigere end traditionelle. Du kan også kigge efter brugte kajakker på brugtmarkeder som DBA, Guloggratis, samt Facebook marked. 

Hvor meget vejer en kajak?

Afhængig af størrelse og materiale vejer en letvægtskajak omkring 10 kg. En enkeltmandskajak bør ikke veje mere end 30 kg, da du gerne selv skal kunne bære den.

Skal jeg have rednings- eller svømmevest på i kajak?

Når du ror i kajak, skal du have en svømme- eller redningsvest til kajak med på vandet. Du SKAL ikke nødvendigvis have den på, men du skal have en ombord, som du kan tage på. Sikkerhed er det vigtigste, og det anbefales derfor af alle, at du har en god svømmevest til kajak på.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram