Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trangia

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 8, 2023

Elsker du naturen, og er du måske allerede i gang med at planlægge din næste store vandreferie eller cykeltur? Eller kigger du mod en hyggelig campingtur med familien eller venner? Uanset om du skal mod bjergene, havet eller skoven, bør du ikke undgå et varmt og energigivende måltid.

Med en god Trangia kan du fremtrylle lækre måltider udendørs, uanset om det er pastaretter, suppe eller ristede grøntsager. Afhængig af om du skal lave mad til én, to eller fire personer, bør du vælge et Trangia sæt, som passer perfekt til dig.

Hos Friluftsfreak kommer vi i denne bedst i test af Trangia ind på de vigtigste købskriterier, når du skal finde et sæt, som passer til dig. 

Læs også vores test af de bedste stormkøkken og gasbrænder til madlavning.

Trangia Test: Top 5 Bedste Trangia Sæt

Stormkoekken-Trangia-25-3-UL-Spritbraender-og-teflon-3-4-personer

1. 25-3 Ultra Light

Bedste Trangia

Pris: 619 DKK

Trangia sæt med spritbrænder og teflon til 3-4 personer. Sættet kommer med en teflonbelagt pande, to gryder, to vindskærme, samt tang og rem. Fremstillet i ultralet aluminium.

Egner sig til 2-3 personer
50% stærkere end almindeligt aluminium
Høj holdbarhed
Vægt på 895 gram
TIL BUTIK
trangia-27-1-UL
Bedste billige Trangia

Pris: 469 DKK

27-1 UL Trangia sættet er oplagt til dig, som rejser alene. Sættet vejer sølle 690 gram, og indeholder to gryder, en pande, to vindskærme og en spritbrænder.

Letvægtigt design
Slidstærkt
Enkelt & brugervenligt design
Egnet til 1-2 personer
TIL BUTIK
trangia-25-8-UL-HA

3. 25-8 UL/HA

Bedste premium Trangia sæt

Pris: 919 DKK

Trangia 25-8 UL/HA er fremstillet i hårdanodiseret aluminium, og kommer med to gryder, en kedel og en pande. Sættet er 250 gram lettere end sin forgænger og passer til 3-4 personer.

Lavet i hårdanodiseret aluminium
Trangia sæt i høj kvalitet
Passer til 3-4 personer
Vægten
TIL BUTIK
Stormkoekken-Trangia-25-5-UL-Gasbraender-og-teflon-3-4-personer

4. 25-5 UL & Gasbrænder

Bedste Trangia med gasbrænder

Pris: 1.079 DKK

Pålidelig Trangia med gasbrænder til 3-4 personer i ultra light design. Sættet indeholder gryder og pande i non-stick. Én liter vand bringes i kog på 3 minutter.

Pande og gryder med non-stick
Ultra Light design
Primus gasbrænder
Prisen
TIL BUTIK
Stormkoekken-Trangia-25-5-UL-Spritbraender-og-teflon-3-4-personer

5. 25-5 UL Spritbrænder & teflon

Bedste Trangia sæt til sprit

Pris: 629 DKK

Trangia sæt med spritbrænder, to gryder, en pande, to vindskærme, samt tang og rem. Sættet kan forberede mad til 3-4 personer, og har en vægt på 905 gram.

Inklusiv spritbrænder
Lækkert tilbehør
Funktionelt sæt med lang levetid
Der medfølger ikke pose
TIL BUTIK

Hvad er en Trangia?

En Trangia består af flere komponenter, der kan sammensættes til en fuld kogeenhed, men er samtidig også et mærke. Mærket, Trangia, blev etableret i 1925 og er blandt de mest populære mærker inden for friluftskogegrej.

En Trangia består af en række dele, som blandt andet omfatter vindskærme, kasseroller, stegepande, brænderskål samt en tang og rem til at holde det hele sammen. Systemet er designet og fremstillet til at være letvægtigt, holdbart og nemt at bruge. Trangia er især kendt for sin stabilitet og modstandsdygtighed over for vind.

Kogesystemet fra Trangia er især populært blandt vandrere, campister og friluftsentusiaster, da det er utrolig pålideligt, alsidigt og slidstærkt. Det kan bruges til at tilberede de fleste former for måltider, varme vand til drikke og udføre en lang række madlavningsopgaver under forskellige udendørs aktiviteter.

Hvorfor skal jeg bruge et Trangia sæt?

Elsker du at bruge tid i naturen, og vil du gerne have mulighed for at lave mad i naturen på din vandreferie eller cykeltur, er et godt Trangia sæt essentielt. Trangia sættet er let, kompakt og derfor optimalt at have med på tur, uanset om det er camping, vandring eller andre udendørs aktiviteter. Trangia-sæt er fremstillet i holdbare og pålidelige kvalitetsmaterialer, der sikrer en høj holdbarhed. De kan derfor uden problemer anvendes i udfordrende vejrforhold.

Afhængig af hvilket Trangia sæt du køber, kommer det med forskellige kasseroller og stegepander, der giver mulighed for at tilberede en lang række af forskellige måltider, herunder stegning, simring og kogning.

Stormkøkkener fra Trangia er utrolig lette at bruge, da de er enkle og brugervenligheden er i top. Er du nybegynder eller lettere øvet, behøver du derfor ikke være en ekspert i udendørs madlavning for at benytte en Trangia.

trangia-saet-test

Hvilket Trangia sæt skal jeg vælge?

Når du skal vælge det bedste Trangia sæt for dig, er der visse kriterier, som du bør være opmærksom på.

Størrelse

Når du leder efter en Trangia med gasbrænder eller uden, vil du opleve, at de fås i mange forskellige størrelser og efter behov. Rejser du oftest alene eller en partner, kan et mindre sæt med en enkelt kasserolle og stegepande være tilstrækkeligt. Er du derimod i en større gruppe, vil det være en klar fordel med flere kasseroller og stegepander, for at du kan lave større portioner mad.

Materiale

Trangia sæt er som oftest fremstillet i let eller hårdt anodiseret aluminium. Let aluminium er et billigere materiale, hvorimod hårdt anodiseret aluminium er mere slidstærkt og har bedre varmeledningsevne. Alt efter budget, behov og holdbarhed, kan du vælge mellem disse to materialer.

Funktioner

Visse sæt kommer med non-stick-belægning på kasseroller og stegepander, hvilket gør din madlavning og rengøring betydelig lettere. Andre sæt kan komme med ekstra tilbehør som el- eller gasbrændere til brug i stedet for alkoholbrænderen. Gør op med dig selv, hvad du har brug for, og vælg det Trangia sæt, som passer bedst til dine præferencer og behov.

Pris

Prisen på Trangia-sættet varierer alt efter funktioner, størrelse og materiale. Det er værd at huske på, at et Trangia kan betragtes som en form for investering, og når du først har købt et, holder det i utrolig mange år. Det kan derfor være en god ide, hvis du vælger en kvalitetsmodel fra starten af.

Anvendelse

Hvis du hovedsageligt har brug for enkle måltider på dine vandreture eller cykelferier, kan et lettere og mindre Trangiasæt være tilstrækkeligt for dig. Skal du derimod lave mad til større grupper, er et større sæt med flere kasseroller og pander helt klart at foretrække.

Fordele og ulemper ved Trangia

Der er som oftest fordele og ulemper, når du køber noget nyt. Det ændrer sig ikke ved køb af et Trangia sæt, hvorfor det er godt, at du er opmærksom.

Fordele

Med et Trangia sæt har du en række fordele i forhold til andre alternativer som f.eks. en standard gasbrænder og andre komfurer. På den ene side er det meget let, hvilket gør den særligt attraktiv til vandreferien, den lange cykeltur eller et hyggeligt ophold i naturen. Den er også meget effektiv, da den fordeler varmen rigtig godt, og ikke bruger særlig meget gas. Et trangiasæt er samtidig relativt robust og holdbart.

Ulemper

Et trangia sæt har ingen elektriske forbindelser, hvilket gør, at du ikke kan tilslutte elektriske enheder såsom en kaffemaskine eller andet. Et Trangia sæt med gas kan også være forholdsvis tungt, hvilket gør det svært at bære. Men det afhænger naturligvis af hvilken model, du vælger.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om trangia

Hvordan fungerer en Trangia?

Et Trangia sæt er designet og fremstillet til at være super let at bruge. Her får du en lille guide til, hvordan du bruger et Trangia sæt.

  1. Du starter med at placere det på et stabilt og sikkert underlag, hvor det ikke rykker sig. 
  2. Fyld dernæst brænderen, så du efterfølgende kan antænde. 
  3. Brug gerne en lang tændstik eller lighter til at tænde brænderen.
  4. Herefter kan du justere lufttilførslen for at opnå den ønskede flammehøjde og varme.
  5. Placér de ønskede stegepander og kasseroller på toppen.
  6. Opsæt gerne vindskærme, så flammen beskyttes mod eventuel vind.

Hvilken er den bedste Trangia?

Hvilket sæt der er det bedste, afhænger af dine behov og præferencer. Hvis du skal tilberede mad til 1-2 personer, er et mindre sæt tilstrækkeligt. Skal du derimod laver mad til 3-4 eller flere mennesker, anbefaler vi, at du køber et større Trangia sæt.

Hvor kan jeg købe et Trangia sæt?

Du kan som regel købe en Trangia med og uden gasbrænder i jagt-, camping- og friluftsbutikker. I disse butikker finder du også eksperter, som kan give dig professionel rådgivning og fortælle yderligere om de forskellige typer af Trangia sæt.

Hvor meget koster en Trangia?

De billigste Trangia sæt kan fås helt ned fra 450 kr. Og dyrere modeller kan koste 1.300 kr. Og opefter.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram