Trangia

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Elsker du naturen, og er du måske allerede i gang med at planlægge din næste store vandreferie eller cykeltur? Eller kigger du mod en hyggelig campingtur med familien eller venner? Uanset om du skal mod bjergene, havet eller skoven, bør du ikke undgå et varmt og energigivende måltid.

Trangia Test: Top 5 Bedste Trangia Sæt

Stormkoekken-Trangia-25-3-UL-Spritbraender-og-teflon-3-4-personer
Annonce

1. Trangia 25-3 Ultra Light

Bedste Trangia
Pris: 619 DKK

Trangia sæt med spritbrænder og teflon til 3-4 personer. Sættet kommer med en teflonbelagt pande, to gryder, to vindskærme, samt tang og rem. Fremstillet i ultralet aluminium. Dette letvægtige Trangia sæt er oplagt til vandreture og friluftsliv, hvor du skal have let oppakning med.

Egner sig til 2-3 personer
50% stærkere end almindeligt aluminium
Høj holdbarhed
Vægt på 895 gram
trangia-27-1-UL
Annonce

2. Trangia 27-1 Ultra Light

Bedste billige Trangia
Pris: 473 DKK

27-1 UL Trangia sættet er oplagt til dig, som rejser alene. Sættet vejer sølle 690 gram, og indeholder to gryder, en pande, to vindskærme og en spritbrænder. Trangia 27-1 UL sættet er det oplagte valg til dig, der skal på soloeventyr, f.eks. en vandreferie.

Letvægtigt design
Slidstærkt
Enkelt & brugervenligt design
Egnet til 1-2 personer
trangia-25-8-UL-HA
Annonce

3. Trangia 25-8 UL/HA

Bedste premium Trangia sæt
Pris: 931 DKK

Trangia 25-8 UL/HA er fremstillet i hårdanodiseret aluminium, og kommer med to gryder, en kedel og en pande. Sættet er 250 gram lettere end sin forgænger og passer til 2-4 personer. Hele sættet kan pakkes i den nederste læskærm og lukkes med låget.

Lavet i hårdanodiseret aluminium
Trangia sæt i høj kvalitet
Passer til 3-4 personer
Vægten
Stormkoekken-Trangia-25-5-UL-Gasbraender-og-teflon-3-4-personer
Annonce

4. Trangia 25-5 UL & Gasbrænder

Bedste Trangia med gasbrænder
Pris: 1.088 DKK

Pålideligt Trangia sæt med gasbrænder til 1-4 personer i ultra light design. Sættet indeholder gryder og pande i non-stick. Én liter vand bringes i kog på 3 minutter. Trangia 25-5 UL og gasbrænder har en vægt på 1.085 kg, og kan koge ca. 1 liter på ca. 665 sekunder.

Pande og gryder med non-stick
Ultra Light design
Primus gasbrænder
Prisen
Stormkoekken-Trangia-25-5-UL-Spritbraender-og-teflon-3-4-personer
Annonce

5. Trangia 25-5 UL Spritbrænder & teflon

Bedste Trangia sæt med sprit
Pris: 699 DKK

Trangia sæt med spritbrænder, to gryder, en pande, to vindskærme, samt tang og rem. Sættet kan forberede mad til 3-4 personer, og har en vægt på 905 gram. Trangia 25-5 UL med spritbrænder og teflon er nemt at anvende og har en lang levetid.

Inklusiv spritbrænder
Lækkert tilbehør
Funktionelt sæt med lang levetid
Der medfølger ikke pose

Indholdsfortegnelse

Med en god Trangia kan du fremtrylle lækre måltider udendørs, uanset om det er pastaretter, suppe eller ristede grøntsager. Afhængig af om du skal lave mad til én, to eller fire personer, bør du vælge et Trangia sæt, som passer perfekt til dig.

Hos Friluftsfreak kommer vi i denne bedst i test af Trangia ind på de vigtigste købskriterier, når du skal finde et sæt, som passer til dig. 

Læs også vores test af de bedste stormkøkken og gasbrænder til madlavning.

Hvad er en Trangia?

En Trangia består af flere komponenter, der kan sammensættes til en fuld kogeenhed, men er samtidig også et mærke. Mærket, Trangia, blev etableret i 1925 og er blandt de mest populære mærker inden for friluftskogegrej.

En Trangia består af en række dele, som blandt andet omfatter vindskærme, kasseroller, stegepande, brænderskål samt en tang og rem til at holde det hele sammen. Systemet er designet og fremstillet til at være letvægtigt, holdbart og nemt at bruge. Trangia er især kendt for sin stabilitet og modstandsdygtighed over for vind.

Kogesystemet fra Trangia er især populært blandt vandrere, campister og friluftsentusiaster, da det er utrolig pålideligt, alsidigt og slidstærkt. Det kan bruges til at tilberede de fleste former for måltider, varme vand til drikke og udføre en lang række madlavningsopgaver under forskellige udendørs aktiviteter.

Hvorfor skal jeg bruge et Trangia sæt?

Elsker du at bruge tid i naturen, og vil du gerne have mulighed for at lave mad i naturen på din vandreferie eller cykeltur, er et godt Trangia sæt essentielt. Trangia sættet er let, kompakt og derfor optimalt at have med på tur, uanset om det er camping, vandring eller andre udendørs aktiviteter. Trangia-sæt er fremstillet i holdbare og pålidelige kvalitetsmaterialer, der sikrer en høj holdbarhed. De kan derfor uden problemer anvendes i udfordrende vejrforhold.

Afhængig af hvilket Trangia sæt du køber, kommer det med forskellige kasseroller og stegepander, der giver mulighed for at tilberede en lang række af forskellige måltider, herunder stegning, simring og kogning.

Stormkøkkener fra Trangia er utrolig lette at bruge, da de er enkle og brugervenligheden er i top. Er du nybegynder eller lettere øvet, behøver du derfor ikke være en ekspert i udendørs madlavning for at benytte en Trangia.

trangia-saet-test

Hvilket Trangia sæt skal jeg vælge?

Når du skal vælge det bedste Trangia sæt for dig, er der visse kriterier, som du bør være opmærksom på.

Størrelse

Når du leder efter en Trangia med gasbrænder eller uden, vil du opleve, at de fås i mange forskellige størrelser og efter behov. Rejser du oftest alene eller en partner, kan et mindre sæt med en enkelt kasserolle og stegepande være tilstrækkeligt. Er du derimod i en større gruppe, vil det være en klar fordel med flere kasseroller og stegepander, for at du kan lave større portioner mad.

Materiale

Trangia sæt er som oftest fremstillet i let eller hårdt anodiseret aluminium. Let aluminium er et billigere materiale, hvorimod hårdt anodiseret aluminium er mere slidstærkt og har bedre varmeledningsevne. Alt efter budget, behov og holdbarhed, kan du vælge mellem disse to materialer.

Funktioner

Visse sæt kommer med non-stick-belægning på kasseroller og stegepander, hvilket gør din madlavning og rengøring betydelig lettere. Andre sæt kan komme med ekstra tilbehør som el- eller gasbrændere til brug i stedet for alkoholbrænderen. Gør op med dig selv, hvad du har brug for, og vælg det Trangia sæt, som passer bedst til dine præferencer og behov.

Pris

Prisen på Trangia-sættet varierer alt efter funktioner, størrelse og materiale. Det er værd at huske på, at et Trangia kan betragtes som en form for investering, og når du først har købt et, holder det i utrolig mange år. Det kan derfor være en god ide, hvis du vælger en kvalitetsmodel fra starten af.

Anvendelse

Hvis du hovedsageligt har brug for enkle måltider på dine vandreture eller cykelferier, kan et lettere og mindre Trangiasæt være tilstrækkeligt for dig. Skal du derimod lave mad til større grupper, er et større sæt med flere kasseroller og pander helt klart at foretrække.


Fordele og ulemper ved Trangia

Fordele

Med et Trangia sæt har du en række fordele i forhold til andre alternativer som f.eks. en standard gasbrænder og andre komfurer. På den ene side er det meget let, hvilket gør den særligt attraktiv til vandreferien, den lange cykeltur eller et hyggeligt ophold i naturen. Den er også meget effektiv, da den fordeler varmen rigtig godt, og ikke bruger særlig meget gas. Et trangiasæt er samtidig relativt robust og holdbart.

Ulemper

Et trangia sæt har ingen elektriske forbindelser, hvilket gør, at du ikke kan tilslutte elektriske enheder såsom en kaffemaskine eller andet. Et Trangia sæt med gas kan også være forholdsvis tungt, hvilket gør det svært at bære. Men det afhænger naturligvis af hvilken model, du vælger.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om trangia

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak