Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Termokrus

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne. 
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 12, 2023

Det er ikke kun de sent-opstående mennesker, som nyder deres kaffe på vej til arbejde. Coffee-to-go er også populært, når man vandrer, camperer, surfer eller roer kajak. Vil du gerne have at kaffe på farten smager, som var du derhjemme? Voila! Termokoppen er din løsning, og vi har lavet en guide til køb af de bedste termokrus og kopper på markedet.

Termokopper og -krus fås i almindelig mange designs, mærker, modeller og former – alle sammen med hver deres funktioner og gode egenskaber. Det positive er, at du i denne guide kan finde din helt egen personlige favorit og få kaffe på vandreturen, SUP board eller blot på køreturen til arbejde.

Forskellige modeller inspirerer med forskellige fordele og ulemper. Vores købsguide giver dig et passende overblik over de bedste produkter og hvilke egenskaber du skal kigge efter, når du køber den bedste termokop.

Læs også vores test af de bedste termoflasker og mest holdbare termokander.

Termokrus Test: Top 5 Bedste Termokopper

stanley-termokrus-trigger-action-travel-mug

1. Stanley Travel Mug

Bedste termokrus

Fra 229 DKK

Måske verdens bedste termokrus? Fremstillet i 18/8 rustfri stål, 100% BPA fri og kommer i to størrelser, hhv. 0,35L og 0,47L. Designet med nem "push" knap, og passer til kopholder i bilen.

Læs vores test af Stanley termokop.

Dobbeltvægget isolering
Termokrus i mange forskellige farver
Væske varmt: 7t - Væske koldt: 10t
TIL BUTIK (0.35L)
TIL BUTIK (0.47L)
lifeventure-thermal-mug

2. Lifeventure Thermal Mug

Bedste billige termokrus

145 DKK

Fremstillet af ædelstål med dobbeltvæg og vakuum mellem lagene. 100% tæt, rummer 300 ml og kommer i alverdens farver.

Fremstillet i 18/8 rustfri stål
Fås i mange farver
Væske varmt: 4t - Væske koldt: 12t
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
Camelbak-sst-vacuum-sort

3. CamelBak Vacuum Insulated

Bedste premium termokrus

299 DKK

Isolerende termokop fra CamelBak i 750 ml. Den kan holde kold i 35 timer, varm i 25 timer og er fri for BPA, BPS og BPF. Fås i sort og hvid.

Meget isolerende
Ingen BPF, BPS eller BPA
Fås i to farver
Høj pris
TIL BUTIK
YETI-Rambler-Tumbler-296-ml

4. YETI Rambler Tumbler

Bedste rejsekrus

189 DKK

Termokop på 295 ml med dobbeltvægget vakuum isolering. Udviklet med MagSlider™ låg, som gør den nem at drikke af uden at spidle. Fremstillet i 18/8 rustfri stål.

Termokop i 18/8 rustfri stål
Tåler opvaskemaskine
Passer i kopholder i bil eller rygsækken
Kun 296 ml
TIL BUTIK
sea-to-summit-delta-light-insul-mug

5. Sea To Summit Delta Light Mug

Bedste lille termokrus

59 DKK

Fremstillet i BPA-fri polypropylen, isolerende betræk samt et neoprenlåg med drikketud. Volumen på 350 ml og tåler både mikroovn og opvaskemaskine.

Ergonomisk form
BPA-fri termokop
Vægt: 78 gram
Ikke nær så holdbar
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af termokrus

  • Størrelse: Termokopper og rejsekrus kommer i forskellige størrelser. Vælg den størrelse, som passer til dit behov
  • Modeller: Skal dit termokrus i en rygsæk eller taske, bør du vælge en model, som er lækagesikker og tæt. Derudover passer de fleste termokrus i bilens kopholder
  • Egenskaber: En gummi- eller silikonebelægning på termokruset beskytter ikke kun mod varmen, men sikrer også et godt greb
  • Materiale: De fleste termokopper er produceret uden plast

Hvad er et termokrus?

Uanset om du kender det som et termokrus eller termokop, er produktet i bund og grund det samme. Det er en lukket beholder, som kan holde dine drikke varme eller kolde, grundet materialerne, som den er fremstillet i.

Termokrus og termokopper kan bevare temperaturen på dine kolde eller varme væske i længere tid. Dette skyldes strukturen af termokoppen, som består af en ydre skal, en indre beholder samt en lufttæt forsegling. Den ydre skal har næppe nogen betydning for isoleringsevnen, men har flere æstetiske aspekter og beskytter det indre. Indvendigt er der en dobbeltvægget isoleringsbeholder, som er lavet af rustfri stål eller glas. De mest populære termokrus, er de rustfrie, selvom glas har bedre isolerende egenskaber.

Der er et vakuum mellem inder- og ydervæggen, hvilket betyder, at der ikke engang er luft. Dette fører til, at varme og kuldeledningen afbrydes eller bremses kraftigt. Ofte er der også et ekstra påført og reflekterende sølvlag inde i termokoppen, som reflekterer. Dette er også med til at reducere varme- eller kuldestrålingen til det ydre. Med andre ord, en varm drik forbliver altså varm, da varmen reflekteres tilbage i væsken på væggen. Smart, ikke? Det samme er naturligvis gældende for kolde drikke.

Hvorfor skal jeg købe en termokop?

Hvis du af og til får kaffe på farten, uanset om det er i bilen eller toget på vej til arbejde, på vandreturen eller efter badeturen, er en termokop essentielt. Jeg vil faktisk vove at påstå, at alle som drikker kaffe bør anskaffe sig et termokrus eller termokop. Der kommer nemlig altid en situation, hvor du vil ønske, at du har et godt termokrus, som holder dine varme eller kolde drikke tætte.

Jeg kan personligt godt lide te og kaffe to-go, men samtidig bliver kaffe på tankstationer, cafeer og drive-in på McDonalds hurtigt til mange penge. Dernæst er det bedre for miljøet, hvis du medbringer dit eget termokrus med kaffe eller te i. Det er hvad jeg kalder en win-win – det er både billigere for din pung samt bedre for miljøet.

Der kan være mange gode grunde, men i sidste ende er det bare et skide godt produkt, som altid er brugbart, hvad enten du smider den i vandrerygsækken, har den med på din sædvanlige gåtur med venner eller sætter den i bilens kopholder, når du er ude at køre.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af termokrus?

Er jeg den rigtige at stille dette spørgsmål? Det vil jeg jo selv mene, men hvad jeg finder vigtigt i forhold til funktioner, egenskaber og design, er måske ikke det samme som dig. Hvis vi er heldige, deler vi forhåbentlig alligevel et par af bekymringerne, når det gælder købet af det bedste termokrus.

Jeg har tidligere ejet termokopper, hvor de simpelthen bare ikke har været tætte. Det kan selvfølgelig også skyldes, at jeg ikke selv har fået lukket det ordentligt i, men efter omhyggeligt at have undersøgt termokruset (det var et fra Bodum), måtte jeg konstatere, at det simpelthen ikke fungerede. 

Jeg kan være voldsom i min tankegang, og tænkte selvfølgelig: “Århh!! Forbandede utætte termokop, det fungerer bare ikke!”, men jeg gav det endnu en chance – denne gang med et fra Stanley. Og Stanley er lidt som tyske biler (tror jeg). Det fungerer i hvert fald 100%! Siden da har jeg løbende fået tanket op af de forskellige produkter fra Stanley, og porteføljen inkluderer ikke længere kun termokruset, men også termokoppen og termoflasken.

Som jeg fik nævnt, skal du være opmærksom på, hvor tæt termokruset er, for det er ærgerligt at have rygsækken fyldt med kaffe. Derudover er der en række andre faktorer, som jeg synes du skal undersøge:

  • Materiale
  • Dimensioner
  • Volumen
  • Type af låg
  • Isoleringsevne
  • Design

Ovenstående faktorer og egenskaber er relevante, når du skal finde det bedste termokrus. Jeg bryder mig f.eks. ikke om for store termokrus, da jeg oftest drikker mindre kopper kaffe, og så fylder kruset ovenikøbet mindre. Materiale, låg, isolering og design spiller også en stor rolle for mig, så dette kigger jeg også på, når jeg skal købe et termokrus.

stanley-sea-to-summit-1

Termokrus mærker

Når du leder efter det bedste termokrus til dig, vil du finde et hav af muligheder. Der er mange forskellige mærker og producenter, som tilbyder termokrus i forskellige materialer og med hver deres egenskaber og designs. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvorfor jeg herunder kommer ind på de mest anerkendte mærker, når det gælder termokrus. Jeg havde som tidligere nævnt selv problemer med termokrus fra Bodum, men måske var jeg blot uheldig.

Stanley

Jeg kan varmt anbefale Stanley til alle, som mangler et godt termokrus, kop eller flaske. Deres produkter spiller max, og så synes jeg ovenikøbet deres designs er super fede, når man bevæger sig rundt i naturen. De laver desuden en lang række produkter, som ikke kun er termokopper eller -flasker, men også køletasker, gryder til madlavning og en kaffetragt/pour over, som jeg også selv ejer. 

Deres første modeller kom på markedet for mere end 100 år siden, og det fortæller lidt om brandet. De har et kvalitetsstempel af kvalitet og holdbarhed. 

YETI

Dette er et amerikansk mærke, som har specialiseret sig i udstyr til outdoor- og friluftsbrug. Det blev grundlagt i 2006, og er især blevet kendte for deres køletasker og -bokse. Derudover laver YETI også, vil jeg mene, blandt de bedste termokopper, -krus og termoflasker.

Stelton

Du har sikkert hørt om Stelton før, og det er trods alt også en dansk virksomhed, som blev etableret i 1960. Stelton laver også gode, holdbare og enkle termokopper, som du kan have med på farten i fine designs.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om termokrus

Hvilken termokop anbefaler vi?

Vi har her hos Friluftsfreak testet op til flere termokrus, og der er ikke lagt skjul på, hvilke vi anbefaler. Dine egne ønsker og behov skal dog altid opvejes, så du kan finde det bedste termokrus til dig.

Hvor længe holder en god termokop væske varmt?

Mange producenter annoncerer, at deres termokrus holder varme i op til ni timer. Dette betyder dog ikke, at påfyldningstemperaturen holdes i denne periode. En varm drik holder sig normalt varm i to timer. Herefter vil kaffen eller teen være lunken.

Tåler termokrus opvaskemaskine?

Mange termokopper tåler opvaskemaskine. Det afhænger dog altid af materailet. Der findes også varianter, hvor kun en del af termokoppen kan gå i opvaskemaskinen.

Hvor meget koster en god termokop?

Isolerede kopper sælges til forskellige priser. Simple kopper fås fra omkring 70 DKK. Krus af højere kvalitet koster mellem 150 – 300 DKK, men med lidt held kan du finde dem til en lavere tilbudspris. En prissammenligning er derfor altid en god ide.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram