Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

8 Personers Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne. 
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 15, 2023

Camping med masser af venner, bekendte eller en stor familie er ikke kun sjovt for friluftfreaks, men også for børn. Vil du have plads til 7 – 8 personer, har du også brug for det rette telt. 

En campingvogn til 8 personer eller flere kan ofte ikke tilbyde nok plads til de overnattende, men har heller ikke tilstrækkelig opbevaringsplads. Derfor har du brug for et godt 8 personers familietelt, som har rigeligt med sovekabiner samt ekstra plads til jeres medbragte udstyr, men ikke alle telte er ens. For at kunne tilbyde nok plads, skal et 8 mands telt være rummeligt, højt og stabilt. 

Læs med i vores bedst i test af telte til 8 personer, og bliv klogere på dit valg. Leder du derimod efter et mindre eller større telt, kan du læse vores guide til familietelte eller 6 personers telt.

8 Personers Telt Test: Top 5 Bedste 8 Mands Telte

amaroq-glamping-telt-medium

1. Amaroq Glamping Telt Medium

Bedste allround 8 personers telt

Pris: 7.499 DKK

Stort og rummeligt glamping telt fra danske Amaroq med plads til op til 8 personer. Teltet byder på ventilationshuller, opklappelige sider, overfladebehandlet bomuldsblanding og meget mere.

Designet med aftagelig tyk PVC bund (100% vandtæt)
Myggenet ved alle indgange
Fås i flere størrelser
Vægten
TIL BUTIK
grand-canyon-black-knob-10-personers-telt

2. Grand Canyon Black Knob 10

Bedste billige 8 personers telt

Pris: 2.785 DKK

Stort familietelt med plads til 10 personer fra Grand Canyon. Billigt telt til 8 personer, med myggenet og en lav vægt på 13.5 kg.

Stort 8 personers telt med plads til 10
Vejer 13,5 kg
Godt til camping, haven & festival
Ikke nær så holdbart
TIL BUTIK
nordisk-midgard-20-basic-cotton

3. Nordisk Midgard 20 Basic Cotton

Bedste premium 8 personers telt

Pris: 14.599 DKK

Stort familietelt med plads til 10 personer fra danske Nordisk. Grundareal på hele 20 m2 og perfekt til større grupper.

Smukt nordisk design
Fastsyet bund af slidstærkt Tarpaulin™
Vægt på 41.5 kg
Prisen
TIL BUTIK
robens-chinook-ursa-8-prs-tipi-telt

4. Robens Chinook Ursa Tipi

Bedste tipi telt til 8 personer

Pris: 5.055 DKK

Rummeligt 8 personers tipi telt fra Robens. Kommer med oversejl i 100% vandtæt og slidstærkt polyester samt udtag til skorsten.

Fordør kan løftes op & bruges som solafskærmning
Vægt på 14 kg
Aflynelig bund medfølger
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
grand-canyon-indiana-8-personers-telt

5. Grand Canyon Indiana

Bedste familietelt til 8 personer

Pris: 2.044 DKK

Rummeligt og stort familietelt med plads til 8 sovende personer fra Grand Canyon. Prisbevidst og billigt 8 mands telt med myggenet.

Brugervenligt & funktionelt familietelt
Fast bund i slidstærkt polyethylen
Vægt: 9.1 kg
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af 8 personers telt

Vi kommer herunder ind på, hvilke egenskaber der er afgørende for, at du kan finde det 8 personers telt, som passer bedst til jer. Læs med, og bliv meget klogere på valget af det bedste 8 mands telte på markedet.

  • Mål på teltet
  • Vægt
  • Vandsøjle
  • Antal sovepladser

I de næste afsnit går vi i detaljer om de enkelte kriterier og funktioner, og forklarer hvorfor de er afgørende for købet af et godt 8 personers telt.

Mål

Teltets dimensioner er afgørende, da dit telt skal byde på plads nok til at være komfortabelt og nemt at bo i med flere personer. Det skal dog heller ikke være for stort, da transporten af teltet kan blive besværligt.

Et gennemsnitligt 8-personers telt har de omtrentlige mål på 700 cm x 300 cm x 200 cm. Dette kan være højere eller lavere afhængigt af dine behov, men du kan stadig bruge disse mål som en guide.

8 personers teltet skal på ingen måde være for lavt til de mennesker, der bor i det, da det at konstant skulle bukke sig i teltet ikke kun er udmattende og besværligt, men også giver helbredsproblemer for ryggen på længere sigt.

Teltets optimale dimensioner er derfor afgørende for en problemfri og behagelig oplevelse – uanset om det er et 8 personers telt til haven, familietelt eller den fede vandreferie, og bør opsættes og afprøves på forhånd.

Vægt

Teltets vægt er påvirket af størrelsen, materialerne og de ekstra funktioner, som du skal transportere rundt på. Det anbefales, at du køber et telt, der er så let som muligt, da det gør montering, demontering og transport meget nemmere.

Et 8 personers telt skal i gennemsnit veje mellem 20 og 30 kg.

Selvom nogle mennesker kan have problemer med at transportere den gennemsnitlige vægt, anbefales lettere telte ikke, da der er risiko for ustabilitet eller materiale af dårligere kvalitet.

Vægten, ligesom målene på teltet, afhænger altid af dig, som skal benytte teltet til 8 personer. Igen kommer det an på, hvor meget du kan og vil have med. Under alle omstændigheder bør det tjekkes inden køb og ellers bør andre modeller overvejes.

Vandsøjle

Vandsøjlen angiver, hvor meget vandtryk teltet kan modstå, før det bliver ustabilt eller falder sammen. Det måles ikke i bar som normalt tryk, men i millimeter. En vandsøjle på for eksempel 4000 millimeter indikerer, at teltet kan modstå trykket ved en vanddybde på 4 meter.

Det er værd at bruge flere penge på en stor vandsøjle. Vandsøjlen er en forenklet opgørelse af, hvor vandtæt teltet er, og er derfor essentiel ved køb af et godt 8 personers telt. Det anbefales at købe et telt med et hydrostatisk hoved på 3000 millimeter, selvom denne værdi aldrig kan være høj nok. Derfor bør du altid kigge efter at få den størst mulige vandsøjle til den bedste pris.

Antal sovepladser

Det sidste vurderingskriterium er sovekabinerne. De fleste 8 mands telte har flere sovepladser for at give mulighed for lidt privatliv.

Disse sovekabiner er ofte placeret direkte på indersiden, men kan lukkes med en lille dør, så du er isoleret fra de øvrige beboere – i hvert fald om natten.

Et godt 8 personers telt bør som minimum have to sovekabiner, gerne tre eller fire. Enhver, der nogensinde har sovet med flere mennesker i ét rum, ved, hvor ubehageligt konstant nærhed kan blive i det lange løb. Derfor er det smart at investere lidt flere penge i et 8 personers telt til gengæld for lidt privatliv under campingturen.

8-personers-telt-bedst-i-test

Hvilke typer 8 personers telte findes der?

Der er en række forskellige typer af 8 personers telte, som kan skelnes på andre måneder, end at de blot er store telte. Der findes specifikke typer af telte, når det omhandler telte til 8 personer, som du kan se herunder:

  • 8 personers oppusteligt telt
  • 8 personers telt med fortelt
  • 8 mands telt med indsyet gulv

Herunder kan du læse mere om ovenstående typer af 8 personers telte:

Oppusteligt 8 personers telt

Som navnet antyder, skal et oppusteligt 8-personers telt ikke sættes op med de kedelige stænger, men kan blot pustes op med en luftpumpe. Lufttrykket i kamrene giver teltet den nødvendige stabilitet.

Dette ganske simple princip gør det muligt at sætte teltet op alene, hvis det er nødvendigt, hvorimod det med konventionelle ofte godt kan være vanskeligt og sætte op alene. Med et oppusteligt telte behøver du kun en luftpumpe og lidt tålmodighed.

Med et oppusteligt 8-mands telt skal du ikke have tunge stænger med i bagagen, hvilket gør hele transporten meget nemmere, men du skal altid tænke på en luftpumpe, ellers bliver det meget sværere at sætte den op.

En ulempe ved det oppustelige 8 personers telt er, at en lille utæthed i kammeret kan sætte teltets stabilitet ud af kurs. Hvis luften slipper ud gennem et lille hul i luftkamrene, falder trykket, og teltets ramme mister den nødvendige stabilitet. For at løse dette problem kræver det, at du finder det lille hul og lapper det, for at teltet igen kan opretholde trykket i kamrene.

En anden mulig ulempe er, at luften i kamrene udvider sig – især når de udendørs temperaturer er høje, og belaster teltmaterialet.

Telt med fortelt

Hvis arealet i et 8-personers telt ikke er nok, kan du købe et telt med et ekstra fortelt. Verandaen til det normale 8-personers telt udvider opholdsrummet markant og giver dermed plads til for eksempel et lille køkkenhjørne eller en overdækket udendørs spiseplads.

Desuden kan et lukket fortelt opvarmes i dårligt vejr. Det betyder, at du er optimalt beskyttet mod al slags vejr, også når det regner, men stadig har god plads til for eksempel at tilbringe en hyggelig aften med venner og familie i en særlig atmosfære.

Den største ulempe ved et fortelt er den ekstra, ofte tunge og omfangsrige bagage, som det forårsager. Opstilling og afmontering af forteltet er, ligesom 8 mands teltet, tidskrævende og kedeligt på grund af de til tider tunge dele.

Telt med indsyet gulv

Mange 8 personers telte har et indsyet gulv indeni. Dette giver den fordel, da ingen regn eller insekter kan trænge ind i teltet. De to elementer er normalt forseglet sammen eller fastgjort med en lynlås.

Derudover er konstruktionen af ​​teltet med indsyet gulv ofte ikke mere kompleks end ved et konventionelt telt, da tætningen af ​​gulvet og den ydre skal udgør ét element og derfor kan opstilles uden ekstra indsats og giver en klar fordel i levestandarden.

Selvfølgelig er det store gulvlag, der skal bæres i ét stykke med teltet, en mærkbar ekstra vægt. Så hvis du vil rejse så let som muligt, bør du undgå et 8 personers telt med indsyet gulv.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om 8 personers telte

Her kommer en række spørgsmål, som er værd at overveje før du begiver dig ud, og køber et 8 mands telt.

Inden du køber et 8 personers telt, kan der opstå mange spørgsmål, som du bør forholde dig til på forhånd. I de følgende afsnit har vi besvaret dine mulige spørgsmål, så godt som vi kan og håber det hjælper dig på rette vej, når du skal finde det bedste 8 personers telt.

Hvad er de særlige kendetegn ved et 8-personers telt, og hvilke fordele giver det?

Den mest åbenlyse egenskab, og derfor også den største fordel ved et 8-personers telt, er den mængde plads, som indersiden af teltet byder på.

Du har mulighed for at tage på en camping tur med op til 8 personer, venner og familie, uden at alle skal medbringe telt hver for sig. Alt efter teltets størrelse kan det godt blive lidt presset med 8 personer, men i nødstilfælde er der soveplads nok til alle.

En anden fordel er, at hvis sovekapaciteten ikke udnyttes fuldt ud, giver teltet plads nok til at bevæge sig lidt mere frit eller til at opbevare andet udstyr, f.eks. gasbrænder, jeres vandrerygsækkerdrybags og mere til. Et 8-personers telt gør det muligt at tage dit personlige lille hjem med på udflugter.

De fleste multi-person telte giver fordelen ved at have to eller flere integrerede sovekabiner. Dette tillader i det mindste lidt privatliv, selv med 8 personer i et telt.

Hvad koster et telt til 8 personer?

Afhængigt af størrelsen og funktionerne varierer priserne for et 8-personers telt enormt meget. På grund af dets større opholdsrum og de ekstra sovekabiner, er et 8 personers telt forståeligt nok væsentligt dyrere end f.eks. et klassisk 2 personers telt eller 3 personers telt.

 

TypePris
Normalt 3 personers telt
700 - 2.000 kr.
Klassisk 8 personers telt
1.500 - 10.000 kr.
Oppusteligt 8 personers telt
5.000 - 20.000 kr.

 

Særligt 8 personers teltene har et ekstremt højt prisleje, da forskellige udbydere tilbyder forskellige funktioner såsom en større sovekabine, flere sovekabiner eller et integreret fortelt og kan og skal derfor sætte prisen væsentligt højere i forhold til konkurrenterne.

Det er op til dig som kunde, hvor langt du vil gå og hvor mange penge du vil smide efter et 8 personers telt. Du kan både vælge en dyr model med masser af funktioner, men også et billigere et af slagsen, som ikke har nær så meget at byde på.

Hvor kan jeg købe et 8 personers telt?

8 personers telte kan købes i de fleste butikker og webshops, der beskæftiger sig med udearealet i deres sortiment og sælger telte. Det kan f.eks. være friluftsbutikker, som Friluftsland, Spejdersport, men også butikker, der omhandler camping eller hos større supermarkeder i Danmark, f.eks. Bilka.

Især store sports- og friluftsbutikker er go-to ved køb af et 8 personers telt.

Hvordan sætter jeg et 8 mands telt op?

Grundprincippet bag opsætning af et telt med stænger er altid det samme. Teltets medfølgende ydre skal skal fastgøres og stabiliseres med metal- og aluminiumstængerne. Ved oppustelige telte holdes teltet robust og holdbart af lufttryk i luftkamrene i stedet for stængerne.

For at opnå den mest “smooth” montering, skal instruktionerne følges nøjagtigt.

Ikke desto mindre varierer opsætningen af ​​et 8-personers telt betydeligt mellem de enkelte modeller og typer. Derfor skal den nøjagtige monteringsvejledning, der følger med teltet, altid følges.

Hvis dette går tabt, kan du næsten altid finde et PDF-dokument med instruktionerne på internettet eller skrive til producentens support.

Forklarings- og samlevideoer til de forskellige teltmodeller kan ofte findes på YouTube, enten af ​​firmaet selv eller af uafhængige kanaler.

Hvor lang tid tager det at sætte et 8 personers telt op?

Den tid det tager at sætte op vil variere afhængigt af teltets størrelse, antallet af hjælpende hænder og teltets type og model. Det kan ske, at opsætning af et stort 8 mands telt tager mellem 1 og 2 timer. Der kræves dog mindst én hjælper til dette. Jo flere mennesker i er, jo hurtigere kan I også sætte teltet op (det giver sig selv).

Et oppusteligt 8 personers telt har den fordel, at det sparer en masse tid og nerver takket være den enkle konstruktion. Luftkamrene er nemme at puste op med en luftpumpe, og teltet rejser sig gradvist. Sammen med fastgørelse af teltet går der i gennemsnit 15-30 minutter, før I kan “flytte” ind i 8 mands teltet.

Det gamle ordsprog gælder også for telte: Øvelse gør mester. Jo flere telte du sætter op, jo hurtigere og mere problemfrit bliver det – lidt ligesom ved alt andet.

Hvor stort er et 8 mands telt?

Størrelsen på et 8 mands telt varierer alt efter, hvilket telt du har. De gennemsnitlige mål er cirka 700 cm x 300 cm x 200 cm. Et stort telt er lig med mere bagage, derfor skal dit telt være tilstrækkeligt, men heller ikke unødvendigt stort. Det handler om at finde en balance mellem hvor meget plads du/I har brug for, og hvor meget I har lyst til at bære på.

Især høje mennesker bør sørge for, at teltet er tilstrækkelig højt, ellers kan det blive en ubehagelig oplevelse at bevæge sig rundt i teltet.

Teltets længde og bredde kan også være afgørende for et behageligt opholdsmiljø, da et telt skal give plads nok til problemfrit samvær. Det er bedst at spørge og teste de optimale mål på et telt på forhånd, for eksempel i en butik.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram