8 Personers Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Camping med masser af venner, bekendte eller en stor familie er ikke kun sjovt for friluftfreaks, men også for børn. Vil du have plads til 7 – 8 personer, har du også brug for det rette telt. 

8 Personers Telt Test: Top 5 Bedste 8 Mands Telte

amaroq-glamping-telt-medium
Annonce

1. Amaroq Glamping Telt Medium

Bedste 8 personers telt
Pris: 6.499 DKK

Stort og rummeligt glamping telt fra danske Amaroq med plads til op til 8 personer. Teltet byder på ventilationshuller, opklappelige sider, overfladebehandlet bomuldsblanding og meget mere. Amaroq Glamping telte er lavet i lækkert og funktionelt design, og fås i flere størrelser.

Aftagelig tyk PVC bund (100% vandtæt)
Myggenet ved alle indgange
Fås i flere størrelser
Vægten
grand-canyon-black-knob-10-personers-telt
Annonce

2. Grand Canyon Black Knob 10

Bedste billige 8 personers telt
Pris: 2.498 DKK

Grand Canyon Black Knobb 10 er et stort 8-personers telt, der rent faktisk kan indeholde helt op til 10 sovende personer. Teltet kommer med myggenet, oversejl i polyester, stænger i fiberglass og en vægt på 13,5 kg. Grand Canyon Black Knobb 10 er et prisbilligt telt, med masser af value for money.

Stort 8 personers telt med plads til 10
Vejer 13.5 kg
Godt til camping, haven & festival
Ikke nær så holdbart
nordisk-midgard-20-basic-cotton
Annonce

3. Nordisk Midgard 20 Basic Cotton

Bedste premium 8 personers telt
Pris: 15.382 DKK

Med dette 8-personers telt fra danske Nordisk, er der faktisk plads til hele 10 sovende personer. Nordisk Midgard 20 Basic Cotton kommer med myggenet, oversejl i Technical Cotton™, bund i Tarpaulin™ og stænger i stål samt en vægt på 31.8 kg.

Smukt nordisk design
Fastsyet bund af slidstærkt Tarpaulin™
20 m2 grundareal
Pris & vægt
robens-chinook-ursa-8-prs-tipi-telt
Annonce

4. Robens Chinook Ursa Tipi

Bedste tipi telt til 8 personer
Pris: 7.999 DKK

Rummeligt 8 personers tipi telt fra Robens. Kommer med oversejl i 100% vandtæt og slidstærkt polyester samt udtag til skorsten. Robens Chinook Ursa 8 PRS Tipi har en aflynelig bund, reflekterende barduner, udtag til skorten og en vægt på 14 kg. Bunden i Robens Chinook Ursa 8 PRS Tipi er lavet af 210T Oxford Polyester, stænger i 7001 anodiseret aluminium og oversejl i HydroTex™ HD RS.

Fordør kan løftes & bruges som solafskærmning
Vægt på 14 kg
Aflynelig bund medfølger
Fås kun i én farve
grand-canyon-indiana-8-personers-telt
Annonce

5. Grand Canyon Indiana

Bedste familietelt til 8 personer
Pris: 1.998 DKK

Rummeligt og stort familietelt med plads til 8 sovende personer fra Grand Canyon. Grand Canyon Indiana 8 er et prisbevidst og billigt 8 mands telt med myggenet, stænger af rustfrit stål, bund i polyethylen og oversejl af 190T polyester. Grand Canyon Indiana 8 vejer 9,15 kg.

Brugervenligt & funktionelt familietelt
Fast bund i slidstærkt polyethylen
Vægt: 9.1 kg
Design tiltaler ikke alle

Indholdsfortegnelse

En campingvogn til 8 personer eller flere kan ofte ikke tilbyde nok plads til de overnattende, men har heller ikke tilstrækkelig opbevaringsplads. Derfor har du brug for et godt 8 personers familietelt, som har rigeligt med sovekabiner samt ekstra plads til jeres medbragte udstyr, men ikke alle telte er ens. For at kunne tilbyde nok plads, skal et 8 mands telt være rummeligt, højt og stabilt. 

Læs med i vores bedst i test af telte til 8 personer, og bliv klogere på dit valg. Leder du derimod efter et mindre eller større telt, kan du læse vores guide til familietelte eller 6 personers telt.

Tjekliste til køb af 8 personers telt

Vi kommer herunder ind på, hvilke egenskaber der er afgørende for, at du kan finde det 8 personers telt, som passer bedst til jer. Læs med, og bliv meget klogere på valget af det bedste 8 mands telte på markedet.

 • Mål på teltet

 • Vægt

 • Vandsøjle

 • Antal sovepladser

I de næste afsnit går vi i detaljer om de enkelte kriterier og funktioner, og forklarer hvorfor de er afgørende for købet af et godt 8 personers telt.

Mål

Teltets dimensioner er afgørende, da dit telt skal byde på plads nok til at være komfortabelt og nemt at bo i med flere personer. Det skal dog heller ikke være for stort, da transporten af teltet kan blive besværligt.

Et gennemsnitligt 8-personers telt har de omtrentlige mål på 700 cm x 300 cm x 200 cm. Dette kan være højere eller lavere afhængigt af dine behov, men du kan stadig bruge disse mål som en guide.

8 personers teltet skal på ingen måde være for lavt til de mennesker, der bor i det, da det at konstant skulle bukke sig i teltet ikke kun er udmattende og besværligt, men også giver helbredsproblemer for ryggen på længere sigt.

Teltets optimale dimensioner er derfor afgørende for en problemfri og behagelig oplevelse – uanset om det er et 8 personers telt til haven, familietelt eller den fede vandreferie, og bør opsættes og afprøves på forhånd.

Vægt

Teltets vægt er påvirket af størrelsen, materialerne og de ekstra funktioner, som du skal transportere rundt på. Det anbefales, at du køber et telt, der er så let som muligt, da det gør montering, demontering og transport meget nemmere.

Et 8 personers telt skal i gennemsnit veje mellem 20 og 30 kg.

Selvom nogle mennesker kan have problemer med at transportere den gennemsnitlige vægt, anbefales lettere telte ikke, da der er risiko for ustabilitet eller materiale af dårligere kvalitet.

Vægten, ligesom målene på teltet, afhænger altid af dig, som skal benytte teltet til 8 personer. Igen kommer det an på, hvor meget du kan og vil have med. Under alle omstændigheder bør det tjekkes inden køb og ellers bør andre modeller overvejes.

Vandsøjle

Vandsøjlen angiver, hvor meget vandtryk teltet kan modstå, før det bliver ustabilt eller falder sammen. Det måles ikke i bar som normalt tryk, men i millimeter. En vandsøjle på for eksempel 4000 millimeter indikerer, at teltet kan modstå trykket ved en vanddybde på 4 meter.

Det er værd at bruge flere penge på en stor vandsøjle. Vandsøjlen er en forenklet opgørelse af, hvor vandtæt teltet er, og er derfor essentiel ved køb af et godt 8 personers telt. Det anbefales at købe et telt med et hydrostatisk hoved på 3000 millimeter, selvom denne værdi aldrig kan være høj nok. Derfor bør du altid kigge efter at få den størst mulige vandsøjle til den bedste pris.

Antal sovepladser

Det sidste vurderingskriterium er sovekabinerne. De fleste 8 mands telte har flere sovepladser for at give mulighed for lidt privatliv.

Disse sovekabiner er ofte placeret direkte på indersiden, men kan lukkes med en lille dør, så du er isoleret fra de øvrige beboere – i hvert fald om natten.

Et godt 8 personers telt bør som minimum have to sovekabiner, gerne tre eller fire. Enhver, der nogensinde har sovet med flere mennesker i ét rum, ved, hvor ubehageligt konstant nærhed kan blive i det lange løb. Derfor er det smart at investere lidt flere penge i et 8 personers telt til gengæld for lidt privatliv under campingturen.

8-personers-telt-bedst-i-test

Hvilke typer 8 personers telte findes der?

Der er en række forskellige typer af 8 personers telte, som kan skelnes på andre måneder, end at de blot er store telte. Der findes specifikke typer af telte, når det omhandler telte til 8 personer, som du kan se herunder:

 • 8 personers oppusteligt telt

 • 8 personers telt med fortelt

 • 8 mands telt med indsyet gulv

Herunder kan du læse mere om ovenstående typer af 8 personers telte:

Oppusteligt 8 personers telt

Som navnet antyder, skal et oppusteligt 8-personers telt ikke sættes op med de kedelige stænger, men kan blot pustes op med en luftpumpe. Lufttrykket i kamrene giver teltet den nødvendige stabilitet.

Dette ganske simple princip gør det muligt at sætte teltet op alene, hvis det er nødvendigt, hvorimod det med konventionelle ofte godt kan være vanskeligt og sætte op alene. Med et oppusteligt telte behøver du kun en luftpumpe og lidt tålmodighed.

Med et oppusteligt 8-mands telt skal du ikke have tunge stænger med i bagagen, hvilket gør hele transporten meget nemmere, men du skal altid tænke på en luftpumpe, ellers bliver det meget sværere at sætte den op.

En ulempe ved det oppustelige 8 personers telt er, at en lille utæthed i kammeret kan sætte teltets stabilitet ud af kurs. Hvis luften slipper ud gennem et lille hul i luftkamrene, falder trykket, og teltets ramme mister den nødvendige stabilitet. For at løse dette problem kræver det, at du finder det lille hul og lapper det, for at teltet igen kan opretholde trykket i kamrene.

En anden mulig ulempe er, at luften i kamrene udvider sig – især når de udendørs temperaturer er høje, og belaster teltmaterialet.

Telt med fortelt

Hvis arealet i et 8-personers telt ikke er nok, kan du købe et telt med et ekstra fortelt. Verandaen til det normale 8-personers telt udvider opholdsrummet markant og giver dermed plads til for eksempel et lille køkkenhjørne eller en overdækket udendørs spiseplads.

Desuden kan et lukket fortelt opvarmes i dårligt vejr. Det betyder, at du er optimalt beskyttet mod al slags vejr, også når det regner, men stadig har god plads til for eksempel at tilbringe en hyggelig aften med venner og familie i en særlig atmosfære.

Den største ulempe ved et fortelt er den ekstra, ofte tunge og omfangsrige bagage, som det forårsager. Opstilling og afmontering af forteltet er, ligesom 8 mands teltet, tidskrævende og kedeligt på grund af de til tider tunge dele.

Telt med indsyet gulv

Mange 8 personers telte har et indsyet gulv indeni. Dette giver den fordel, da ingen regn eller insekter kan trænge ind i teltet. De to elementer er normalt forseglet sammen eller fastgjort med en lynlås.

Derudover er konstruktionen af ​​teltet med indsyet gulv ofte ikke mere kompleks end ved et konventionelt telt, da tætningen af ​​gulvet og den ydre skal udgør ét element og derfor kan opstilles uden ekstra indsats og giver en klar fordel i levestandarden.

Selvfølgelig er det store gulvlag, der skal bæres i ét stykke med teltet, en mærkbar ekstra vægt. Så hvis du vil rejse så let som muligt, bør du undgå et 8 personers telt med indsyet gulv.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om 8 personers telte

Inden du køber et 8 personers telt, kan der opstå mange spørgsmål, som du bør forholde dig til på forhånd. I de følgende afsnit har vi besvaret dine mulige spørgsmål, så godt som vi kan og håber det hjælper dig på rette vej, når du skal finde det bedste 8 personers telt.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!