Cinque Terre - Portovenere til Manarola i smukke La Spezia, Italien

Vi har hos Friluftsfreak brugt en mindre del af påsken på at opleve vandreturene i Cinque Terre og hold op for en oplevelse! Cinque Terre har overrasket os gevaldigt og i langt højere grad, end vi havde turde håbe på. Det bliver derfor heller ikke sidste gang, at vi skal nyde vandreturene som Cinque Terre i La Spezia, Italien, har at byde på.

Hvor ligger Cinque Terre?

Cinque Terre er et område i den østlige del af Italien, som hedder Ligurien. Det er i sidste ende et område langs kysten, som strækker sig over 12 kilometer og indeholder fem mindre landsbyer. Cinque Terre betyder også, rent oversat, "de fem lande", som der skal forstås som de fem små byer.

Cinque Terre byder på smukke og naturrige vandreruter, der strækker sig langs den smukke kyst og på en stor del af vandreturerne, har du udsigt til vandet. Du vandrer dog ikke langs selve kysten, men langs klipperne og har derfor et fantastisk udsyn - det vil du også lægge mærke til i billederne, som indgår i dette indlæg.

Hvor finder jeg overnatning i Cinque Terre?

Der er mange muligheder for overnatning, når du er i Cinque Terre. Har du besluttet dig for at tage på vandretur i området, er der en lang række valgmuligheder på Airbnb, Booking og andre platforme, der tilbyder overnatning. Vi overnattede blandt andet i en lille bjerghytte, Muzzerone, nær Portovenere, hvor vi havde besluttet os for at starte vores vandretur i Cinque Terre.

Hvor skal jeg starte min vandretur i Cinque Terre?

Vi opholdte os i byen, Bologna, i dagene op til vores vandretur. Vi tog fra Bologna et tog til La Spezia, som er tættest på Portovenere, hvorfra vi havde planlagt at starte. Den første dag gik derfor med at komme til La Spezia, se lidt af byen og ellers drage mod Portovenere, hvor vi havde bestilt en overnatning på et vandrehjem ved navn Muzzerone.

Hyggelig gade langs vandet i Portovenere
Starten af den lille vandretur fra Portovenere til vandrehjemmet, Muzzerone

Fra Portovenere til bjerghytten, Muzzerone, var der en lille gåtur på omkring 2 km, og det lyder ikke af meget, men det gik udelukkende opad, hvilket bare var en god start, for så var vi ligesom i gang.. 

Det gjorde også, at vi tidligt på vandreturen i Cinque Terre blev mindet om, at et par gode vandresko eller vandrestøvler, er særdeles vigtige, når ruterne er lange og samtidig har mange højdemeter. Jeg tror også, at et par gode vandrestave, kan være særligt brugbare på disse ruter.

Oplev den fantastiske natur på Cinque Terre

Udsigten fra det lille vandrehjem, Muzzerone, var fantastisk. Billedet til venstre er fra aftenen vi ankom, og vi sad udenfor i nogle minutter og blev betragtede, tog luften ind og nød det. Fantastisk!

Herunder kan du se en lille video fra vores vandretur på Cinque Terre, hvor vi med korte klip har fanget de forskellige højdepunkter fra turen.

Udsigten fra bjerghytten, Muzzerone i Cinque Terre


Cinque Terre med start i Portovenere

Efter en god nats søvn på vandrehjemmet, spiste vi morgenmad, drak kaffe og fik lidt juice. Herefter pakkede vi vores vandrerygsække og tasker, og satte kurs mod Campiglia, som var den første lille by, vi kom forbi.

Her var der mulighed for at få en lille kaffe, handle lidt ind, og hvad der ellers var brug for. Det virkede til at være et sted, hvor flere af Cinque Terre's vandrere tog en pause, for vi så mange med vandretøjet på.

Vi kom undervejs forbi utrolig mange flotte steder og hver gang med en natur, som overraskede gang på gang.
Riomaggiore - en fantastisk by i Cinque Terre

Efter en længere vandretur i Cinque Terre med op- og nedture, solskin og overskyet vejr samt masse af højdemeter, begyndte vi endelig at kunne se Riomaggiore.

Det var et fantastisk syn, da vi endelig kunne se den lille by, som lå nede i en lille del. Samtidig vidste vi også, at når vi skulle ned til byen, gik det også efterfølgende stejl opad, når vi skulle fortsætte vandreturen videre til Manarola.

Da vi kom ned til den lille by, Riomaggiore, besluttede vi os for at have en pause, få lidt at spise og drikke, samt se de seværdigheder, byen havde at byde på. Det var meget hyggeligt, men samtidig også utrolig turistet (det kunne vi godt have været foruden), men sådan er det som regel med de steder, der er interessante at se - og vi var jo også selv en del af turismen.

Det er dog også de sidste billeder for turen, for kort efter vi var nået til Riomaggiore, gik min telefon desværre tør for strøm, øv.Cinque Terre vandreturen sluttede i Manarola

Vi fortsatte dog til Manarola, selvom det begyndte at stå ned i stænger. Jeg kan godt lide at være udenfor, når det småregner lidt, men regnen ville lidt mere end mig, hvorfor vores eventyr stoppede i Manarola for denne gang.

Vi kommer dog med garanti tilbage, for vandreturen i Cinque Terre, La Spezia i Italien var fuldstændig fantastisk, og kan i høj grad anbefales. Så overvejer du at tage til La Spezia i Italien for at gå vandretur i Cinque Terra, skal du 100% gøre det!

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak