Drybag

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Uanset om det er i bylivet, stand-up paddling, camping eller oppustelig kajak – en drybag holder værdigenstande, tøj og andet tørt. Men hvordan finder du en drybag, som passer til dine behov – og samtidig får mest for pengene? Vi har herunder lavet en guide til dig, så du er vel forberedt, når du skal finde din nye drybag.

Drybag Test: Top 5 Bedste Drybags

surfmore-drybag-10-20l
Annonce

1. SURFMORE Drybag 10/20L

Bedste drybag
Pris: Fra 169 DKK

Denne vandtætte taske fra SURFMORE kommer i to størrelser, hhv. 10 og 20 L. 100% vandtæt og fremstillet i overfladebehandlet PVC. Denne drybag fra SURFMORE kommer i ægte, cool SURFMORE design i sort med hvidt logo.

Overfladebehandlet PVC
Designet med skulderstrop
Rullelukning med forstærket kliklås
Fås ikke i større størrelser
sea-to-summit-ultra-sil-drybag
Annonce

2. Sea To Summit Ultra-Sil Drybag

Bedste billige drybag
Pris: Fra 109 DKK

Slidstærk og prisbelønnet drybag fra Sea To Summit i 30D Ultra-Sil Cor-dura nylon, tapede syninger og 2.000 mm. vandsøjletryk. Prisen varierer efter størrelse. Sea To Summit Ultra-Sil drybags er lavet med rullelukning af Hypalon® og er ekstremt lette, slidstærke og samtidig vandtætte.

Tapede syninger
Kommer i mange størrelser (1-35) & farver
Designet med 30D nylon
Mindre håndterbar
sea-to-summit-big-river-drybag-35-liter
Annonce

3. Sea To Summit Big River Drybag 35L

Bedste premium drybag
Pris: 559 DKK

Vandtæt drybag til kajak, SUP eller udelivet generelt. TPU belagt, 420D nylon og en vægt på 239 gram. Sea To Summit Big River drybag er en stor drybag på hele 35L, hvori du kan opbevare alt dit udstyr. Big River drybag fra Sea To Summit har en vægt på 239 gram og kommer med bærerem.

420D Nylon, TPU belagt
Roll-top lukning og D-ringe til montering
Forstærkede dobbeltsyninger
Høj pris
highlander-dry-bag-80-liter
Annonce

4. Highlander Drybag (13/80L)

Bedste letvægts drybag
Pris: Fra 99 DKK

Billig drybag med masser af value for money. Kommer med top roll lukning, vandtætte syninger og er fremstillet i PU-belagt materiale. Med en Highlander drybag får du model i slidstærke materialer og en lav vægt på mellem 80 - 130 gram alt efter størrelsen, du vælger.

Perfekt til heldagsture
Vejer kun 130 gram
Fås i 3 farver
Mindre slidstærk
kingfish-drybag-15l-sort-forfra_1
Annonce

5. Kingfish Drybag 2/15L

Bedste drybag til vandsport
Pris: Fra 129 DKK

Den vandtætte drybag fra Kingfish kommer i to farver (sort, grå), og er produceret i slidstærkt materiale. Med en drybag fra det danske mærke, Kingfish, får du en letvægts drybag, der findes i flere størrelser og kommer i cool Kingfish design, enten i sort eller grå.

Vandtæt taske med rullelukning
Perfekt til kajak, SUP, dykning & vandreturen
Mange størrelser (2L, 15L, 30L, 80L) og farver
Forholdsvis høj vægt

Indholdsfortegnelse

Vi har hos Friluftsfreak brugt mere end 23 timer på research, og præsenterer dig herunder de bedste drybags på markedet. I den følgende købsguide forklarer vi, hvilke funktioner der gør en god drybag. Læs også vores guide til køb af vandtætte rygsække.

Drybag tjekliste

 • Vandtæt: Kun hvis posen stadig er vandtæt, når den falder i vandet, er det en rigtig tør taske

 • Anvendelse: Brugen er ikke kun umagen værd for sejlere - vandbeskyttelsen er også nyttig i hverdagen

 • Kvalitetsstempel: Få styr på sikkerhed først, og vær opmærksom på certifikater som CE

Køb af drybag? Sådan træffer du den rigtige beslutning!

Her er de vigtigste punkter at overveje, når du vælger den rigtige drybag:

1. Vandtæt?

For at indholdet virkelig skal være beskyttet under transport i en drybag, skal materialet være absolut vandtæt. Udtrykket “vandtæt” er ikke beskyttet og kan også bruges til let stænkbeskyttelse. Så det er ikke nok, hvis dette udtryk er i produktbeskrivelsen. Vær opmærksom på den angivne vandsøjle.

2. Hvilken størrelse og kapacitet?

Drybags kommer i mange størrelser fra 10 L til over 100 L, og større er ikke altid bedre. Inden du køber, bør du spørge dig selv, hvad tasken skal bruges til: i hverdagen, på cyklen og når du handler? En lille til mellemstor version er tilstrækkelig her. En større drybag anbefales til sejlads eller vandreture.

3. Materiale og holdbarhed?

Også her skal du vælge efter, hvilket behov din drybag skal dække. Kulfiber er mere tilbøjeligt til at blive brugt på krævende sejlture, hvor tasken skal tåle meget. I hverdagen er PVC tilstrækkeligt.

4. Organisation og tillægsfag?

Drybags kan have en stor hovedlomme eller være udstyret med rum og indvendige og udvendige lommer. Dette gør det muligt at organisere indholdet bedre, og mindre objekter kan være ved hånden hurtigere. Til tøj er det store hovedrum dog mere velegnet.

5. Hvilket anvendelsesområde?

Har du fået styr på vandresko og vandrestave, kan det næste stykke tilbehør godt være en god drybag. Ved vandreture skal drybags have specielle stropper til bryst og hofter. Når man sejler, er det derimod brugbart med stropper, som man kan spænde fast på f.eks. et SUP board. Hvis du cykler med din drybag, kan du vælge en model med bagagebærerophæng. Du kan naturligvis også bruge din drybag som udstyr til vinterbadning, da du heri kan opbevare telefon, bilnøgler og andet.

Drybag mærker

Når du første gang er på udkig efter en ny drybag, vil du bemærke at der er mange forskellige mærker og modeller om buddet. Det kan være svært at skelne mellem gode dry bags og mindre gode. Dette er også en af grundene til, at vi har lavet denne guide af de bedste drybags på mærket. Derudover, får du herunder også en beskrivelse  af de producenter af dry bags, som vi mener er de bedste og mest troværdige på markedet.

Sea To Summit

Sea To Summit er en af de mest anerkendte brands, når det kommer til drybags af høj kvalitet og mange funktioner. Virksomheden udvikler og designer primært produkter til outdoor segmentet, såsom mikrofiber håndklæder, tasker, m.m. og går ikke på kompromis med kvalitet, design og funktionen af deres produkter. Hvis du er på udkig efter en drybag af høj kvalitet, og gerne vil betale prisen, er Sea To Summit helt klart et af de foretrukne mærker.

Exped

Exped er eksperter indenfor udstyr og produkter til outdoor og friluftsliv. Mærket er anerkendt for at producere holdbare kvalitetsprodukter indenfor friluftsliv, og har meget mere at byde på end deres gode drybags. Leder du efter drybags, vandtætte tasker eller andet udstyr til en tur i naturen, er Exped helt klart at anbefale.

SURFMORE

SURFMORE er et dansk brand, som startede ud med at producere kvalitetsbevidste Stand Up Paddle boards. Siden da har de udviklet deres skare af produkter gevaldigt, og har blandt mængden af produkter også udviklet og designet en god, solid drybag. SURFMORE har primært deres fokus på produkter til vandsport, såsom surfing, men deres drybag og vandtætte tasker fejler absolut intet.

Drybag taske eller rygsæk: Hvad skal jeg vælge?

Når du leder efter en god drybag, findes der både de mindre tasker, som ofte bruges til opbevaring af teleon, pung, bilnøgler og mere. De er ofte 2-10L. Men der findes også større drybags, hvor du kan opbevare, hvad du ønsker i - alt fra tøj, computer og meget andet.

Derudover findes der faktisk også drybag rygsækker, der også kendes som vandtæt rygsæk. En drybag rygsæk er god, hvis du skal transportere dit indhold fra A - B, da du dermed kan have tingene på ryggen i din drybag rygsæk.

Hvis du derimod skal have dine ting liggende i en lille pose, f.eks. i kajakken eller på SUP board, kan du med fordel vælge en ganske almindelig drybag.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om drybags

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!