Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Drybag

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne. 
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 12, 2023

Uanset om det er i bylivet, stand-up paddling, camping eller oppustelig kajak – en drybag holder værdigenstande, tøj og andet tørt. Men hvordan finder du en drybag, som passer til dine behov – og samtidig får mest for pengene? Vi har herunder lavet en guide til dig, så du er vel forberedt, når du skal finde din nye drybag.

Vi har hos Friluftsfreak brugt mere end 23 timer på research, og præsenterer dig herunder de bedste drybags på markedet. I den følgende købsguide forklarer vi, hvilke funktioner der gør en god drybag. Læs også vores guide til køb af vandtætte rygsække.

Drybag Test: Top 5 Bedste Drybags

surfmore-drybag-10-20l

1. SURFMORE Drybag 10/20L

Bedste allround drybag

Pris: Fra 139 DKK

Denne vandtætte taske fra SURFMORE kommer i to størrelser, hhv. 10 og 20 L. 100% vandtæt og fremstillet i overfladebehandlet PVC.

Overfladebehandlet PVC
Designet med skulderstrop
Rullelukning med forstærket kliklås
Fås ikke i større størrelser
TIL BUTIK (10L)
TIL BUTIK (20L)
sea-to-summit-ultra-sil-drybag

2. Sea To Summit Ultra-Sil (1-35L)

Bedste billige drybag

Pris: Fra 79 DKK

Slidstærk og prisbelønnet drybag fra Sea To Summit i 30D Ultra-Sil Cor-dura nylon, tapede syninger og 2.000 mm. vandsøjletryk. Prisen varierer efter størrelse.

Tapede syninger
Kommer i mange størrelser (1-35) & farver
Designet med 30D nylon
Mindre håndterbar
TIL BUTIK
sea-to-summit-big-river-drybag-35-liter

3. Sea To Summit Big River Drybag 35L

Bedste premium drybag

Pris: 559 DKK

Vandtæt drybag til kajak, SUP eller udelivet generelt. TPU belagt, 420D nylon og en vægt på 239 gram.

420D Nylon, TPU belagt
Roll-top lukning og D-ringe til montering
Forstærkede dobbeltsyninger
Høj pris
TIL BUTIK
highlander-dry-bag-80-liter

4. Highlander Drybag (13/80L)

Bedste letvægts drybag

Pris: Fra 99 DKK

Billig drybag med masser af value for money. Kommer med top roll lukning, vandtætte syninger og er fremstillet i PU-belagt materiale.

Perfekt til heldagsture
Vejer kun 130 gram
Fås i 3 farver
Mindre slidstærk
TIL BUTIK (13L)
TIL BUTIK (80L)
kingfish-drybag-15l-sort-forfra_1

5. Kingfish Drybag 2/15L

Bedste drybag til vandsport

Pris: Fra 129 DKK

Den vandtætte drybag fra Kingfish kommer i to farver (sort, grå), og er produceret i slidstærkt materiale. 

Vandtæt taske med rullelukning
Perfekt til kajak, SUP, dykning & vandreturen
Forskellige størrelser (2L, 15L, 30L, 80L) og farver
Forholdsvis høj vægt
TIL BUTIK (2L)
TIL BUTIK (15L)

Drybag tjekliste

  • Vandtæt: Kun hvis posen stadig er vandtæt, når den falder i vandet, er det en rigtig tør taske
  • Anvendelse: Brugen er ikke kun umagen værd for sejlere - vandbeskyttelsen er også nyttig i hverdagen
  • Kvalitetsstempel: Få styr på sikkerhed først, og vær opmærksom på certifikater som CE

Køb af drybag? Sådan træffer du den rigtige beslutning!

Her er de vigtigste punkter at overveje, når du vælger den rigtige drybag:

1. Vandtæt?

For at indholdet virkelig skal være beskyttet under transport i en drybag, skal materialet være absolut vandtæt. Udtrykket “vandtæt” er ikke beskyttet og kan også bruges til let stænkbeskyttelse. Så det er ikke nok, hvis dette udtryk er i produktbeskrivelsen. Vær opmærksom på den angivne vandsøjle.

2. Hvilken størrelse og kapacitet?

Drybags kommer i mange størrelser fra 10 L til over 100 L, og større er ikke altid bedre. Inden du køber, bør du spørge dig selv, hvad tasken skal bruges til: i hverdagen, på cyklen og når du handler? En lille til mellemstor version er tilstrækkelig her. En større drybag anbefales til sejlads eller vandreture.

3. Materiale og holdbarhed?

Også her skal du vælge efter, hvilket behov din drybag skal dække. Kulfiber er mere tilbøjeligt til at blive brugt på krævende sejlture, hvor tasken skal tåle meget. I hverdagen er PVC tilstrækkeligt.

4. Organisation og tillægsfag?

Drybags kan have en stor hovedlomme eller være udstyret med rum og indvendige og udvendige lommer. Dette gør det muligt at organisere indholdet bedre, og mindre objekter kan være ved hånden hurtigere. Til tøj er det store hovedrum dog mere velegnet.

5. Hvilket anvendelsesområde?

Har du fået styr på vandresko og vandrestave, kan det næste stykke tilbehør godt være en god drybag. Ved vandreture skal drybags have specielle stropper til bryst og hofter. Når man sejler, er det derimod brugbart med stropper, som man kan spænde fast på f.eks. et SUP board. Hvis du cykler med din drybag, kan du vælge en model med bagagebærerophæng. Du kan naturligvis også bruge din drybag som udstyr til vinterbadning, da du heri kan opbevare telefon, bilnøgler og andet.

Drybag mærker

Når du første gang er på udkig efter en ny drybag, vil du bemærke at der er mange forskellige mærker og modeller om buddet. Det kan være svært at skelne mellem gode dry bags og mindre gode. Dette er også en af grundene til, at vi har lavet denne guide af de bedste drybags på mærket. Derudover, får du herunder også en beskrivelse  af de producenter af dry bags, som vi mener er de bedste og mest troværdige på markedet.

Sea To Summit

Sea To Summit er en af de mest anerkendte brands, når det kommer til drybags af høj kvalitet og mange funktioner. Virksomheden udvikler og designer primært produkter til outdoor segmentet, såsom mikrofiber håndklæder, tasker, m.m. og går ikke på kompromis med kvalitet, design og funktionen af deres produkter. Hvis du er på udkig efter en drybag af høj kvalitet, og gerne vil betale prisen, er Sea To Summit helt klart et af de foretrukne mærker.

Exped

Exped er eksperter indenfor udstyr og produkter til outdoor og friluftsliv. Mærket er anerkendt for at producere holdbare kvalitetsprodukter indenfor friluftsliv, og har meget mere at byde på end deres gode drybags. Leder du efter drybags, vandtætte tasker eller andet udstyr til en tur i naturen, er Exped helt klart at anbefale.

SURFMORE

SURFMORE er et dansk brand, som startede ud med at producere kvalitetsbevidste Stand Up Paddle boards. Siden da har de udviklet deres skare af produkter gevaldigt, og har blandt mængden af produkter også udviklet og designet en god, solid drybag. SURFMORE har primært deres fokus på produkter til vandsport, såsom surfing, men deres drybag og vandtætte tasker fejler absolut intet.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om drybags

Hvad er en drybag?

En dry bag er en vandtæt taske eller rygsæk, der kan modstå kraftig udsættelse for vand. Teoretisk set kan den smides i en flod, og indholdet ville forblive tørt, mens drybag flyder på overfladen. Denne type vandtætte taske er velegnet til både sejlere, surfere, cyklister, men også lange vandreture hvor du ønsker vandtæt oppakning, som din vandrerygsæk ikke kan klare.

Hvordan fungerer en dry bag?

De fleste af disse vandtætte tasker har en rulle topåbning. Den rulles stramt sammen og spændes derefter fast med en mekanisme, der “forsegler” tør. Som et resultat er interiøret sikkert beskyttet mod vand.

Til sammenligning er tørtasker betydeligt sikrere end vandtætte tasker eller rygsække. Dette bekræftes også af uafhængige tests.

Der findes også modeller, der har indbygget ventil. Dette hjælper med at lade sammenrullet luft slippe ud for at opnå den mindst mulige pakningsstørrelse.

Hvilken størrelse dry bag har du brug for?

Drybags eller vandtætte tasker, som de også kaldes, findes i både små og store modeller. De, som f.eks. tager på længere sejlture, vælger som oftest en større model, hvorimod bycyklister har brug for en mellemstor dry bag. Størrelsen på disse vandtætte tasker er beregnet i liter. 

Hvad koster en god drybag?

Drybags og vandtætte tasker er gennem årene blevet mere og mere populære. Dette har også gjort, at du nu kan få en solid drybag fra så lidt som 99 DKK. I denne priskategori vil designet dog som regel være meget enkelt og funktionelt. Hvis du leder efter en mere robust drybag med specielle stropper eller lommer, skal du forvente en pris, der starter ved 199 DKK.

Hvor kan man købe dry bags?

Et solidt udvalg kan findes i de forskellige friluftsbutikker, som vi har rundt i Danmark. Du vil til tider også kunne finde dem til fordelagtige priser i specifikke supermarkeder. De fleste modeller kan helt sikkert findes på Amazon samt andre online butikker. Med dette enorme udvalg bør du som køber være opmærksomme på tips fra købsguider eller tilfredse kunder.

Hvilke alternativer til drybags er der?

Udover dry bags findes der også tør tasker, som bliver brugt meget i sport. Disse er vandafvisende, men kan ikke oversvømmes helt. Du kan også bruge et vandtæt betræk og tage det ud over din taske, men det giver ikke helt samme effekt.

Vandrere, der ønsker at beskytte sig mod regn, vælger en vandrerygsæk med regnbeskyttelse. Ved camping eller rejser kan en taske med vandafvisende materiale dog også bruges.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram