Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vandtæt Rygsæk

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne. 
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 15, 2023

I et land som Danmark hvor det ofte regner, er en vandtæt rygsæk en genial opfindelse. Uanset om du er ude at gå, cykler på arbejde eller pludselig befinder dig under et skybrud, er dine ting i sikkerhed med en regntæt rygsæk.

Med en vandtæt rygsæk til dame eller herre kan du holde dine ting tørre, uanset om du skal have computeren med på arbejde eller har skiftetøj med til vandreturen. Hos Friluftsfreak anser vi en regntæt rygsæk som en rygsæk, du bare skal eje. Vi har derfor lavet en bedst i test af vandtætte rygsække på markedet, og hjælper dig med at finde den bedste vandtætte rygsæk til dig.

Vandtæt Rygsæk Test: Top 5 Bedste Vandtætte Rygsække

osprey-transporter-roll-top-wp-25

1. Osprey Transporter Roll Top WP 25L

Bedste vandtæt rygsæk til dame og herre

Pris: 1.399 DKK

Transporter Roll Top WP er en praktisk og holdbar vandtæt rygsæk fra Osprey med tulletop-åbning. IPX6-vandtæt (kan klare styrtregn), god bærekomfort og polstrede skulderstropper.

Lav vægt på 699 gram
Udviklet med hurtigtørrende AirScape-rygstykke
Behandlet med vandafvisende DWR & PFC-fri
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
lifeventure-vandtaet-rygsaek

2. Lifeventure 22L

Bedste billige vandtæt rygsæk

Pris: 399 DKK

God og slidstærk regntæt rygsæk fra anerkendte Lifeventure. Tasken er 22 liter og fremstillet i vandtæt 30D ripstof. Udvendige lommer, rum til opbevaring og håndtag i toppen.

22 liter hovedrum med rullelukning
Designet med justerbar snor på fronten & hoftebælte
Logo i refleks
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
patagonia-guidewater-vandtaet-rygsaek

3. Patagonia Guidewater 29L

Bedste premium vandtæt rygsæk

Pris: 2.299 DKK

Den ideelle vandtætte rygsæk til outdoor brug fra velkendte Patagonia. Rygsækken har IPX-7 godkendelse, dvs. du kan sænke den under vand, uden det kommer ind. 

IPX-7 godkendelse
Vejer 960 gram
Fair-Trade certificeret
Høj pris
TIL BUTIK
ortlieb-atrack-bp-vandtaet-rygsaek

4. Ortlieb Atrack BP 25L

Bedste vandtæt rygsæk til cykel

Pris: 1.649 DKK

Stor or rummelig vandtæt rygsæk på hele 25 liter. Perfekt til vandring og cykling - uanset om det er på ferie eller til/fra arbejde. Bæredygtigt fremstillet.

Vinder af "Industry Awards" indenfor outdoor i 2018
Fremstillet i PS33 (slidstærkt nylonstof
2 sidelommer i mesh & ergonomiske skulderstropper
Prisen
TIL BUTIK
sea-to-summit-ultra-sil-rygsaek

5. Sea To Summit Ultra-Sil 20L

Bedste letvægts vandtæt rygsæk

Pris: 219 DKK

Ultralet og vandtæt rygsæk fra Sea To Summit i 20 liter. Fremstillet af slidstærkt Ultra-Sil Cordura Nylon og med PU-coating, hvilket giver vandtæthed på op til 2.000 mm vandsøjletryk.

Letvægts vandtæt rygsæk
Integreret opbevaringspose & perfekt til tur
Forstærkede skulderstropper & dobbelt lynlås
Lille størrelse
TIL BUTIK

Hvad er en vandtæt rygsæk?

Det er nøjagtig, som det ligger i ordet. Det er en rygsæk, som er vandtæt – meget enkelt. Men hvad er og skal en regntæt rygsæk være for dig? Skal det være en rygsæk, hvori du kan opbevare computer, papirer og andet arbejdsmateriale, eller skal du kunne svømme med den gennem havet?

Selvom det hedder en vandtæt rygsæk, er størstedelen af regntætte rygsække rent faktisk ikke 100% vandtætte – disse findes der enkelte af på markedet, og er ovenikøbet enormt dyre. Det er derfor vigtigt, at du sporer dig ind på, hvad du skal bruge den vandtætte rygsæk til og hvilke behov du har. Skal du f.eks. Bruge en vandtæt rygsæk til computer, vandreturen eller cykle med den, kan vandtæt stof, vandafvisende lynlås og tapede syninger, som oftest klare strabadserne.

Det kan være svært at finde den rigtige regntætte rygsæk – det ved vi. Når du søger på Google, dukker der et hav af forskellige produkter op, og hvilke rygsække er egentlig regntætte? Vi kommer med et par til, hvad du skal kigge efter, når du skal finde en god vandtæt rygsæk, og det er uanset om du leder efter en vandafvisende rygsæk eller en 100% regntæt rygsæk.

  • Ingen syninger eller tapede syninger

Hvis du leder efter en 100% regntæt rygsæk, vil den som oftest ikke have deciderede syninger, men mere være limet på som ved en drybag. Hvis du finder en rygsæk med syninger, vil den med garanti ikke være 100% vandtæt, og så kan du i princippet også lede efter vandrerygsække – eller ganske normale rygsække. Hvis du er overbevist om, at det skal være en 100% vandtæt rygsæk, skal du kigge efter tapede syninger.

  • Rygsæk med vandafvisende lynlås eller rulleåbning

Så snart rygsækken er lavet med en lynlås, kan den blive udsat vand. Det skal dog siges, at der findes vandtætte lynlåse, men gør samtidig rygsækken meget dyrere. Kig derfor efter en vandafvisende lynlås, så er du på rette vej.

  •  Find en vandtæt rygsæk med vandtæt stof

Vær sikker på, at du i beskrivelsen af produktet læser “vandtæt”. Det er din garanti for, at rygsækken rent faktisk er regntæt. Derudover skal du selvfølgelig have en vandtæt rygsæk, som er lavet i vandtæt stof.

Hvorfor skal jeg købe en regntæt rygsæk?

Du har højst sandsynlig prøvet at være ude at vandre i nærområdet, cykle fra/til arbejde og pludselig, så står det ned med regn. Hvis ikke, har vi hos Friluftsfreak været udsat for det utallige gange, og om vi bare er uheldige eller glemmer at få tjekket vejrudsigten, er svært at sige. Det kan dog siges, at i alle disse situationer ville det være godt med en vandtæt rygsæk, så computer og andre ting kan beskyttes mod regnen.

Du skal selvfølgelig købe en regntæt rygsæk for at beskytte dine ejendele, uanset om det er computer, tøj, telefon eller andet. Hvis du bruger meget tid på din cykel eller snørrer vandreskoene og går en af de mange vandreruter i Danmark eller udland, er en regntæt eller vandafvisende rygsæk det optimale valg. Husk kaffe til turen i din termoflaske eller termokrus.

Hvis du vejer en regntæt rygsæk op mod en normal rygsæk, er det gode ved en vandtæt, at du altid er beskyttet mod regnen, hvorimod du ikke er med en normal. Og du kan sagtens bruge den regntætte rygsæk i alle de samme situationer, som du kan med en normal. Vi ser det derfor som en win-win.

Vandtæt rygsæk vs. vandafvisende rygsæk

Det er altafgørende, at du kender forskellen på en vandafvisende rygsæk og en 100% vandtæt. De er nemlig vidt forskellige, og her er det vigtigt, at du får valgt den bedste vandtætte rygsæk til dig.

Hvis der er tale om en vandtæt rygsæk, kan den tåle at blive tabt i havet, hvormed alle genstande i tasken, stadig vil være tørre. Dette er altså en 100% vandtæt rygsæk, hvor vand ikke kan trænge ind.

En vandafvisende rygsæk derimod er ikke 100% vandtæt, men vandafvisende. Det betyder, at den kan beskytte indholdet i din rygsæk til en hvis grad, men kommer den helt under vand, beskytter den ikke indholdet i rygsækken. En vandafvisende rygsæk er perfekt til hverdagens aktiviteter.

Hvilken vandtæt rygsæk skal jeg vælge?

Hvilken regntæt rygsæk der er den bedste til dig, er svært at sige. Vi har alle hver vores behov og krav til, hvordan den perfekte vandtætte rygsæk ser ud og fungerer. Vi kan derfor ikke fortælle dig, hvilken vandtæt ellere vandafvisende rygsæk, du skal vælge, men komme med råd og vejledning til, hvordan du finder frem til de bedste vandtætte rygsække.

Beskyt dit indhold med en vandtæt rygsæk

Vi anbefaler, at du finder en vandtæt rygsæk, som kan beskytte dine genstande mod regnen. Det er uanset, om det er til den korte eller lange vandretur, backpacking i naturen eller til SUP board på fjorden. En vandtæt rygsæk øger desuden holdbarheden på dit indhold, da det ikke bliver vådt. Beskyt dit udstyr med en regntæt rygsæk og slip bekymringer for skybrud og regn.

Vandtæt rygsæk til dame og herre

Uanset om du er dame eller herre, vil den vandtætte rygsæk passe til dig. De er som oftest uni-sex, så de både passer til dame og herre. Men der er også enkelte vandtætte rygsække til dame, som er udviklet specifikt til kvinder.

De fleste mærker indenfor branchen designer og producerer vandtætte rygsække til dame og herre. Det betyder også, at du på nem og enkel vis kan dele den regntætte rygsæk med din kone, mand eller gode ven/veninde.

Vandtæt rygsæk til computer og cykel

Cykler du på arbejde, og har du din computer med? Så er den regntætte rygsæk det oplagte valg. Med en vandtæt rygsæk til computer og cykel, er du sikker på, at din computer, papirer og andet tilbehør til arbejdet forbliver tørt.

Hos Friluftsfreak cykler vi til hverdag selv gennem Københavns gader og ligesom alle andre byer i Danmark, regner det også her. Men det ændrer jo ikke på, at vi alle stadig skal fra A til B. Med den vandtætte rygsæk til computer kan vi holde vores udstyr tørt og komme sikkert frem.

Vandtæt rygsæk mærker

The North Face

Du har helt sikkert hørt om mærket før, og de laver meget mere end fede softshell jakker. North Face har også dygtiggjort sig indenfor udvikling og produktion af vandtætte rygsække. Hold derfor øje med mærket, når du leder efter din nye rygsæk.

Patagonia

Et af de helt store mærker indenfor bæredygtig. Patagonia har et stort fokus på at producere så bæredygtigt som muligt og samtidig holde kvaliteten på et højt niveau. Deres designs er altid super cool, og så laver de gode vandtætte rygsække, så du kan komme sikkert gennem regnen.

Haglöfs

Endnu en klassiker indenfor outdoor mærker, og du har som friluftsnørd helt sikkert ejet noget fra Haglöfs, uanset om det er en trøje, halsedisse eller jakke. Haglöfs er lig med kvalitet, og dette gælder også deres vandtætte rygsække. 

Ortlieb

Dette mærke er især kendt for deres vandtætte tasker til cykel. De laver dog ikke kun tasker, men også rygsække. Hos Ortlieb finder du alt indenfor vandtætte tasker og rygsække til outdoor og cykel. Skal du have produkter af høj kvaltiet, er Ortlieb det rigtige valg.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om vandtætte rygsække

Er en vandtæt rygsæk rent faktisk vandtæt?

Ikke nødvendigvis. Det handler meget om valget af materialer, og hvordan syninger på rygsækken er lavet. Vi anbefaler, at du læser beskrivelsen af produktet grundigt igennem, og der skal gerne stå “vandtæt”. Ellers kan du tage kontakt til butikken og få vejledning.

Hvilken størrelse vandtæt rygsæk skal jeg have?

Vandtætte rygsække kommer i mange størrelser fra 20 – 100 liter. Hvilken størrelse du vælger, afhænger af, hvad du skal bruge den regntætte rygsæk til.

Hvis det primært er til kortere gå- og vandreture, anbefaler vi en størrelse på mindre end 30 liter og længere vandreture vil en størrelse på +55 liter være at foretrække. Til de helt store eventyrer, anbefaler vi en vandtæt rygsæk på +80 liter. Du kan og vil næppe have f.eks. et liggeunderlag i en vandtæt rygsæk, men et mikrofiber håndklæde, et ekstra sæt outdoor bukser/vandrebukser eller en skaljakke, er måske relevant.

Er der forskel på vandtætte rygsække til dame og herre?

Der er som oftest ikke forskel på vandtætte rygsække til herre eller dame. De fleste producenter laver rygsække i unisex størrelser, så de både passer til dame, men også mænd. Der er dog visse vandtætte rygsække, som er udviklet specielt til kvinder, hvorfor du altid bør have et vågent øje. Men ligesom ved vandresko til dame og vandresko til herre, vil der altid være forskelle på modellerne, som du skal forholde dig til, når du skal finde den bedste vandtætte rygsæk til dig.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram