Microfiber Håndklæde

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Denne artikel omhandler microfiber og hurtigtørrende håndklæder, som er essentiel at have med på vandreturen, i fitness centret, på stranden, eller blot hvis du mangler letvægtshåndklæder med hurtigtørrende egenskaber.

Mikrofiber Håndklæde Test: Top 5 Bedste Hurtigtørrende Håndklæder

sea-to-summit-drylite-towel-l-60-x-120-cm
Annonce

1. Sea To Summit DryLite Towel

Bedste mikrofiber håndklæde
Pris: Fra 129 DKK

Hurtigtørrende håndklæde fra Sea To Summit i god kvalitet. Fås i mange farver og kan anvendes til al slags sport. Sea To Summit DryLite microfiber håndklædet kommer i flere størrelser, farver og med en luftig opbevaringspose og er samtidig maskinvaskbar.

Hurtigtørrende effekt
Luftig opbevaringspose
Tåler maskinvask
Fås kun i farven, Moonlight
Treklife-hurtigtoerrende-microfiber-haandklade
Annonce

2. Treklife Microfiber Håndklæde

Bedste billige microfiber håndklæde
Pris: 59 DKK

Treklife har lavet gode og billige mikrofiber håndklæder, som har en hurtigtørrende effekt og er antibakterielle. Treklife Microfiber håndklædet fås i flere størrelser og mange farver, og kommer derudover også i en kompressions pose med bærehank, så du let kan have det med.

Antibakterielt, blødt og absorberende
Hurtigtørrende håndklæde
Medfølgende opbevaringspose
Høj vægt
Sea-To-Summit-Tek-Towel-Microfiber-XL-75-x-150-cm
Annonce

3. Sea To Summit Tek

Bedste premium mikrofiber håndklæde
Pris: 229 DKK

Her får du følelsen af et helt traditionelt håndklæde, akkurat som du kender det. Sea To Summit Tek har høj absorberingsevne, er hurtigtørrende og maskinvaskbar. Det absorberer op til 6 gange sin egen vægt i vand, og fås i flere størrelser og farver.

Naturlig frottéfølelse & maskinvaskbar
Kan absorbere sin vægt i vand op til 6 gange
Meget lav vægt
Høj pris
surfmore-microfiber-haandklaede
Annonce

4. SURFMORE Microfiber Håndklæde

Bedste mikrofiber håndklæde til svømning
Pris: 149 DKK

Det perfekte mikrofiber håndklæde til brug ved swimmingpool, strand, rejsen eller i fitnesscenter. Hurtigtørrende, praktisk og leveres med smart bærepose. Håndklædet måler 75 x 150 cm. SURFMORE Microfiber håndklædet er lavet i cool SURFMORE design samt en kombination af polyamid og polyester.

Hurtigtørrende effekter
Cool design
85% polyester, 15% polyamid
Fås kun i en farve
sea-to-summit-pocket-towel-l-60-x-120-cm
Annonce

5. Sea To Summit Pocket

Bedste letvægtige mikrofiber håndklæde
Pris: 179 DKK

Pocket Towel fra Sea To Summit har en utrolig lille vægt på små 112 gram, hvorfor det er utrolig letvægtigt. Sea To Summit Pocket Towel har en høj sugeevne, fås i flere farver og absorberer tre gange sin egen vægt i vand. Det er maskinvaskbar, og kommer i et lækkert, blødt EVA etui med lynlås.

Høj holdbarhed og silkeblødt
Kommer i blødt EVA etui med lynlås
Tåler maskinvask
Forholdsvis lille størrelse

Indholdsfortegnelse

Vi har lavet en gennemgående test og guide af mikrofiber håndklæder på markedet. Du finder herunder en top 5 over de bedste hurtigtørrende håndklæder på markedet samt rådgivning og information til dit næste køb.

Hvad er et mikrofiber håndklæde?

Mange håndklæder er lavet af bomuld eller hør. I modsætning til bomuldshåndklæder er mikrofiber håndklæder lavet af syntetiske fibre som polyester, nylon, viskose eller teflon eller af naturmaterialet cellulose. Et mikrofiber håndklæde – eller hurtigtørrende håndklæde, som det også kaldes – adskiller sig fra andre håndklæder og ikke kun med hensyn til de anvendte materialer.

Fibrenes finhed er afgørende for mikrofibrenes høje sugeevne. Det såkaldte Tex-system angiver en fibers finhedsgrad med enheden decitex, forkortet dtex. Den måler vægten af ​​en fiber over en vis længde.

Grundværdien 1 dtex betyder, at 10.000 meter af en fiber vejer 1 gram, formlen 1 decitex = 1 gram/10.000 meter gælder. For at en fiber kan kaldes microfiber, skal dtex-værdien være mindre end 1. De fleste mikrofibre har en dtex-værdi mellem 0,3 og 0,8, hvilket betyder, at de vejer 0,3 til 0,8 gram over en længde på 10.000 meter. Til sammenligning: bomuldsfibre har en værdi mellem 1,5 og 2,5 decitex, ny uld har værdier på 3 til 6 decitex. Der findes mikrofibre med en værdi under 0,3 decitex. Disse fibre kaldes super mikrofibre.

De enkelte fibre i mikrofiberstof er meget tynde. De er 0,3 til 10 mikrometer i diameter. Også her bruger vi en sammenligning for bedre at klassificere størrelsen: Diameteren af ​​et menneskehår er mellem 50 og 70 mikron. Der kræves mange flere fibre for at fremstille en mikrofibertråd end til andre materialer.

Hvad bruges mikrofiber håndklæder til?

Tekstilindustrien og forbrugerne sætter pris på microfiber på grund af dets mange positive egenskaber. Derfor bruges den syntetiske fiber på mange områder.

Håndklæder: En af fordelene ved mikrofiber håndklæder er deres høje sugeevne. De er lette, bløde og kan opbevares meget kompakt.

Rengøringsklude: Microfiber rengøringsklude gør det nemmere at rengøre overflader – både tørre og våde. Tør mikrofiber fungerer som en magnet for støv og snavs. En enkelt microfiber har et stort overfladeareal, fordi det består af flere segmenter. Der er små luftpuder mellem de enkelte segmenter. Fint støv eller snavspartikler sætter sig i disse ikke smudsafvisende rum og holdes der.

Når de er våde, sørger de fine strukturer for, at fibrene kommer ind i de fineste porer på en overflade og absorberer smudspartikler der. Rengøring med en fugtig mikrofiberklud er mulig uden rengøringsmidler. Kluden renser overflader ned til mindste detalje.

Viskestykker: Mikrofiber håndklædet optager hurtigt fugt fra opvasken. Efter brug tørrer et mikrofiber viskestykke hurtigt. Dette er hygiejnisk, da bakterier føler sig godt tilpas i et fugtigt miljø og formerer sig hurtigere.

Sengetøj: Mikrofiber har en anden positiv egenskab, som endnu ikke er blevet nævnt: Microfiber er åndbart. Fiberen optager ikke fugten, men gemmer den i de fine mellemrum. Derfor kan mikrofiber frigive fugt hurtigt. Når det kommer til sengetøj, er dette klart et plus. Kroppen afgiver altid fugt – ikke kun når man sveder. Denne fugt bør ikke samle sig under dynen. Mikrofiber Sengetøj slipper fugt igennem og slipper den ud i rummet.

Tøj: Tøj lavet af mikrofiber er meget hudvenligt og føles behageligt på huden, selvom det er en kemisk fiber. Tøjet er let, blødt og kælent. Mikrofiber er åndbart og leder sveden ud til ydersiden. Hvis mikrofiber er tætvævet, er det åndbart og vindtæt på samme tid. På grund af disse egenskaber er mikrofiberstof populært blandt producenter af udendørs-, bjergbestignings- og sportstøj.

microfiber-haandklaede

Hvorfor skal jeg købe et hurtigtørrende håndklæde?

Sammenlignet med frottéhåndklæder tilbyder mikrofiber håndklæder og letvægts håndklæder adskillige fordele. Disse omfatter den lave vægt, høje sugeevne og hurtigtørrende. Disse egenskaber taler for mikrofiber håndklæder – hvad enten det er til hjemmet, backpacking, sport eller swimmingpoolen.

Ved vask afgiver mikrofiber håndklæderne fine mikrofiberpartikler. Da disse partikler ikke rådner, forurener de miljøet. For at undgå denne miljøforurening skal hurtigtørrende håndklæder ikke nødvendigvis undværes. Et godt alternativ er håndklæder lavet af naturlige materialer som cellulose.

Egenskaber ved letvægtshåndklæder

Microfibernes finhed giver håndklæder fremstillet af dette materiale særlige egenskaber. Mikrofiber håndklæder er lettere end frottéhåndklæder. Da fibrene er meget fine, kan foldede eller rullede letvægtshåndklæder opbevares kompakt og pladsbesparende. Hovedegenskaben ved disse håndklæder er deres høje sugeevne. Microfiber kan absorbere meget fugt. Et håndklæde lavet af dette materiale leder fugt væk hurtigere end håndklæder lavet af andre materialer og tørrer hurtigere. Det betyder, at der er mindre sandsynlighed for, at der dannes ubehagelige lugte.

Fordele og ulemper ved mikrofiber håndklæder

Hurtigtørrende håndklæder er lette og fylder lidt. Disse egenskaber gør dem til en god ledsager, når du er på vandreture (og har fået styr på vandresko, vandrestave og vandrerygsæk, bestiger bjerge, dyrker sport eller besøger swimmingpoolen.

Intet andet stof kan matche microfibers sugeevne. Trådfladen er stor, så materialet hurtigt afgiver fugt. Da microfiber håndklæder tørrer hurtigt, er der mindre sandsynlighed for, at der dannes ubehagelige lugte. Disse er forårsaget af nedbrydning af bakterier. Bakterier formerer sig hurtigere i et fugtigt miljø end i et tørt miljø. Mikrofibre giver ikke ideelle levevilkår for bakterier. En anden fordel ved microfibre er, at materialet ikke flosser, hvis det er forarbejdet med høj kvalitet.

Hurtigtørrende håndklæder har dog også nogle ulemper. De er bløde, men ikke så luftige som frottéhåndklæder. De tåler kun lave temperaturer i vaskemaskinen. Stoffet er ikke egnet til varm vask. Microfiber består i de fleste tilfælde af syntetiske fibre, der ikke rådner. Ved vask kommer de fineste mikrofiberpartikler i spildevandet og forurener miljøet på længere sigt. Forskere fra University of Leeds offentliggjorde en undersøgelse i 2019 om forbedret levetid og reduceret mikrofiberafgivelse ved vask med korte vaskeprogrammer og lave temperaturer.

Hvilke typer mikrofiber håndklæder findes der?

De forskellige typer af mikrofiber håndklæder adskiller sig ikke i deres egenskaber. Størrelse og format varierer afhængigt af den påtænkte brug.

Standard håndklæde: Et almindeligt håndklæde er 80 x 40 centimeter i størrelse. Det er standardstørrelsen til hverdagsbrug på badeværelset eller som gæstehåndklæde.

Badehåndklæder: Badehåndklæder eller et badehåndklæde er store. Et badehåndklæde er langt og bredt, så det er tilstrækkeligt til at dække hele kroppen i svømmehallen eller på stranden (strandhåndklæde). I XXL-versionen når badehåndklæder mål på op til 100 x 200 centimeter.

Rejsehåndklæder: Mikrofiber håndklæder er lette, tørrer hurtigt og foldes sammen for at spare plads, når du rejser. Disse egenskaber forudbestemmer det som et rejsehåndklæde til rejser. Særlige rejsehåndklæder tilbyder ofte en ekstra lomme eller net til opbevaring. Disse netposer til rejsehåndklæder er normalt forsynet med en ophængningsanordning, som gør dem praktiske til rejser. Dette gør, at det hurtigtørrende håndklæde kan fastgøres hygiejnisk til rygsækken eller bagagen.

Saunahåndklæder: Saunahåndklæder fungerer som base for at sidde eller ligge. De er lange, men ikke så brede som et badehåndklæde. En typisk pakkestørrelse for et saunahåndklæde er 90 x 200 centimeter.

Sportshåndklæder: Sportshåndklæder skal være lette og sugende og tørre hurtigt. – Hvert microfiber eller letvægtshåndklæde opfylder disse krav. Antibakterielle håndklæder er tilgængelige til sport. Grundlæggende føler bakterier sig ikke godt tilpas på microfiber grundet dets struktur og egenskaber. Sportshåndklæder skal absorbere meget sved og dermed bakterier. For at forhindre bakterier i at formere sig under sport og i bedste fald for at dræbe patogenerne, er sportshåndklæder nogle gange forsynet med sølvioner eller behandlet med kobber. Begge har en antibakteriel virkning.

Mikrofiber håndklæde mærker

Når du leder efter det bedste hurtigtørrende håndklæde, vil du opdage et væld af forskellige mærker, modeller, størrelser – og med hver deres unikke funktioner, selvom håndklæderne jo altså alle er microfiber håndklæder. For at sende dig i den rigtige retning, giver vi en lille beskrivelse af de mærker og producenter, som vi synes fremstiller de bedste letvægtshåndklæder på markedet. Værsgo!

Sea To Summit

Der skal ikke herske nogen tvivl om at det anerkendte mærke fra Australien, producerer en lang række udstyr til friluftslivet, og det har de gjort godt. Mærket er kendt for at lave letvægtsudstyr til alt fra vand til top – hvorfor de også fik navngivet sig selv, “Sea To Summit”. Deres outdoor udstyr skal nemlig kunne bruges fra bund til top.

Sea To Summit laver, vil vi sige, blandt de bedste mikrofiber håndklæder på markedet, men har samtidig også et stort udvalg af andet outdoor udstyr til vandreture i Danmark, udland eller mad i naturen. Dette er alt fra liggeunderlag, soveposer og 2 personers telte3 personers telte og store telte til drybags, udendørs køkkenudstyr, foldekopper og meget mere til.

Trek

Dette er et mindre mærke, som laver enkelte ting til outdoor og friluftsliv. Her indgår f.eks. de billige, men gode mikrofiber håndklæde, men også soverposer, liggeunderlag og vandrestave.

Trek er især kendt for at tilbyde rigtig gode produkter, men til en billig pris. Mærker ligger i en god prisklasse, hvis du vil prøve kræfter med friluftslivet, men ikke er klar til at kaste de helt store penge afsted endnu.

Highlander

Her kommer et andet mærke, som også laver gode hurtigtørrende håndklæder. De producerer og fremstiller disse i forskellige farver, størrelse og funktioner. Leder du efter andet udstyr, vil du også finde drybags4 personers telte og telte til 5 personer, soveposer og meget mere til fra det anerkendte mærke, Highlander.

hurtigtorrende-haandklaede

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om mikrofiber håndklæder

Når du første gang foretager en søgning på “Microfiber håndklæde”, vil der komme mange resultater frem. Det kan være svært at skelne mellem de forskellige mærker, priser – og fra hvilken hjemmeside, skal du ovenikøbet handle fra. Vi har forsøgt at samle en del af de gængse spørgsmål herunder, så du ikke selv behøver at foretage undersøgelsen, når du skal købe et hurtigtørrende håndklæde.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak