Vandretur til Montserrat, Barcelona

Et besøg til Montserrat er blandt de mest populære dagsture, når du er i Barcelona. Uanset om du er i Barcelona hen over weekenden eller i op til flere uger, er Montserrat bestemt et besøg værd. Turen dertil er smuk, luften er frisk og omgivelserne er fascinerende.

Indholdsfortegnelse

Du kan nå til toppen af Montserrat på flere måder, men den bedste er helt klart gennem egne vandresko eller vandrestøvler. Vandreruten bliver til tider forholdsvis stejl, hvorfor vi anbefaler, at du bruger et par gode vandrestave, såfremt du har taget disse med. Friluftsfreak har besøgt bjergtoppen, og du kan læse med i denne artikel og lære mere om vandreturen til Montserrat i Catalonien. Find de bedste og billigste flybilletter på Momondo.

Hvordan kommer jeg til Montserrat?

Befinder du dig i Barcelona, er det forholdsvis nemt at komme til Montserrat. Distancen mellem de to placeringer er ca. på 54 km, og du kan på enkel vis tage et tog til Montserrat. Størstedelen af de besøgende vælger en billet, som inkluderer svævebanen eller tog, som fortsætter helt til toppen.

Vi tog til Pl. Espanya og købte derfra en billet med R5 mod Manresa-Baixador. Hvis du kommer i tvivl, er der deciderede båse, hvor du kan spørge om hjælp til køb af en togbillet mod Montserrat. Personalet, oplevede vi, var meget rare og gjorde deres bedste for at hjælpe.

Hvis du ønsker at tage vandreturen op ad Montserrat, skal du stå af ved Monistrol de Montserrat. Det tager omkring én time at nå hertil med tog.

Gør vandreturen hyggelig og medbring en vandrerygsæk, hvor du kan opbevare dit termokrus eller termoflaske med kaffe.

montserrat
montserrat-3

Hvordan vandrer jeg til Montserrat?

Distance: 5 km

Tid: 1.5 timer

Start: Estacio de Monistrol

Slut: Monestir de Montserrat

Det kan være lidt problematisk at finde ruten, men det er muligt med vores deciderede guide til, hvordan du kommer på vandreruten til Montserrat. I denne guide har vi gjort vores bedste for, at du finder vandreruten, når du står af på togstationen, Monistrol de Montserrat.

Når du går ud fra togstationen, skal du gå til venstre og ned ad bakken mod Monistrol de Montserrat. Herefter kommer du til en bro, som du skal krydse. Når du kommer til broen, kan du se bjerget i baggrunden – og inden længe står du selv helt deroppe!

Når du har krydset broen, skal du fortsætte over gaden mellem de to bygninger, som du kan se på billedet herunder. Jeg mindes ikke, at der er noget fodgængerfelt, men det er heldigvis ikke en vej med særlig meget trafik. Det er blandt også noget af det, som gør starten af vandreturen nede fra byen så hyggelig.

montserrat-6
montserrat-5

Herefter fortsætter du op ad den fine gade med gelænder og lygtepæle på højre side. Der var forholdsvis tomt af mennesker, da vi begav os mod vandreruten til Montserrat, selvom vi havde forventet at møde en masse andre, som havde fået samme ide. 

Som du også kan se på billedet, er det en helt enestående udsigt med bjergene i baggrunden - fantastisk!

Når du har bevæget dig et stykke op ad vejen med gelændere og gadelygter, kommer der en trappe med gelænder på venstre hånd, som ovenikøbet også drejer til venstre. Trappen skal du fortsætte ad.

montserrat-4
montserrat-2

Interessante, lokale og fine veje inden du når til selve vandreturen mod Montserrat

Du vil opdage at ruten er markeret med røde, hvide og grønne malede striber. Så længe du følger disse, er du på den rigtige vej. Når du kommer til vejen for enden af trapperne, skal du dreje til venstre og fortsætte et lille stykke ad vejen. Efter ca. 100 meter kommer der en mindre vej på højre side som du skal fortsætte opad – og nu er du afsted på vandreruten til Montserrat. Husk at følge de røde, hvide og grønne striber.

Går du i et nogenlunde normalt tempo, når du Montserrat efter 1.5 times vandring, hvilket udgør 5 kilometer. Når du når toppen, er det ikke for alvor toppen, for du kan tage en sporvogn, som tager dig endnu længere op, hvor udsigten skulle være fantastisk og samtidig er der lidt forskelligt at se. 

Vi var desværre så uheldige, at sporvognen til toppen var lukket den dag, vi besluttede os for at vandre til Montserrat. Det var stadig en rigtig god tur, og selvom du ikke tager hele vejen til toppen, er der også god udsigt til den "næststørste top", hvor du også har mulighed for at få noget at spise og få en kop kaffe. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om Montserrat

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Super god vejledning. Det var en fantastisk vandre tur!!

  • Hej Hanh Dinh

   Jeg er glad for, at du kunne bruge det! Dejligt at høre I havde en god tur 🙂

   Mvh
   Christian fra Friluftsfreak

Friluftsfreak
På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
© 2024 Friluftsfreak
friluftsfreak-logo

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!