Vandresandaler

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Bruger du vandrestøvler eller -sko om sommeren, kan du hurtigt komme til at svede! Med et par gode vandresandaler er du fri for dette, da de tilbyder god luftcirkulation til fødderne og samtidig designes mange modeller også med godt greb, stødabsorbende egenskaber og masser støtte.

Vandresandaler Test: Top 5 Bedste Vandresandaler Til Dame Og Herre

merrell-huntington-sport-convert-herre-groen
Annonce

1. Merrell Huntington Sport Convert

Bedste vandresandaler i test
Pris: 599 DKK

Huntington Sport Convert fra Merrell har en god og solid svangstøtte, skridsikker ydersål og en stødabsorberende mellemsål. Derudover er Merrell Huntington Sport Convert vandresandalerne fremstillet med Air Cushion i hælen, som sikrer god komfort og reducering af stød, men har også velcrolukning og letvægts EVA-skum mellemsål.

Letvægts EVA mellemsål i skum
Høj holdbarhed & god stabilitet
Justerbar rem
Ingen tåkap
trespass-brontie-vandresandaler-dame-blaa
Annonce

2. Trespass Torrance/Brontie

Bedste billige vandresandaler i test
Pris: Fra 329 DKK

Trespass Brontie/Torrance fås til dame og herre i hver deres farve, og er det perfekte valg til vandreture om sommeren. Den er designet med lukket tå, godt terrængreb og blød indersål. Trespass Brontie og Torrance er lavet med EVA-skum i indersålen for ekstra god komfort.

Godt greb
Solid sål & lang holdbarhed
Træksnor for god pasform
Lille udvalg af farver
teva-terra-fi-5-universal-dame-herre
Annonce

3. Teva Terra Fi 5 Universal

Bedste premium vandresandaler
Pris: 778 DKK

Teva er kendt for at lave fantastiske vandresandaler, der holder i evigheder, hvis ikke forevigt! Med deres bedst-sælgende model, Teva Terra Fi 5 Universal, får du et par vandresandaler med Spider Original™ sål, EVA molded mellemsål og skridsikkerhed i verdensklasse. Sandalerne er lavet med velcrolukning, overdel i polyester og så vejer de kun 295 gram pr. stk.

Luftcirkulation og antibakterielt behandlet
Stødabsorberende egnenskaber og godt greb
Universal Strapping system™ for komfort
Prisen
keen-whisper-dame
Annonce

4. Keen Whisper/Newport H2

Bedste vandresandaler til dame og herre
Pris: Fra 949 DKK

Keen Newport H2/Whisper er et par gode fritids- og vandresandaler, som er relativt brede og opbygget efter fodens anatomi. Her får du de bedste egenskaber fra en vandresko og vandresandal. Keen Newport H2 og Whisper kommer også med tåkappe, der med fordel beskytter dine tæer.

Gummisål med masser af greb
Integreret hælrem for god pasform
Beskyttet tåområde
Prisen
meindl-rudy-junior-vandresandaler
Annonce

5. Meindl Rudy Junior

Bedste vandresandaler til børn
Pris: 559 DKK

Meindl Rudy Junior er et par vandresandaler designet til børn og junior med mindre fødder. De har en veludviklet konstruktion, god pasform, høj komfort og masser af støtte. Meindl Rudy Junior vandresandalerne til børn kommer i en flot farvekombination af blå og rød.

Vandresandaler til børn/junior
God komfort & pasform
Stabilitet
Fås ikke i de helt små størrelser

Indholdsfortegnelse

Vandresandaler adskiller sig ikke kun fra hinanden med hensyn til deres form. Du bør også være opmærksom på materialet og sålen, der kan være altafgørende for at finde de bedste vandresandaler til dine fødder. For at du ikke træffer forkerte beslutninger, har vi hos Friluftsfreak lavet en bedst i test af vandresandaler, som kan gøre dig klogere på valget.

Tjekliste til køb af vandresandaler

Ventilation: Sandaler giver god ventilation til fødderne, og forhindrer dig samtidig i at svede for meget på de varme sommerdage.

Funktion: Takket være godt greb og de rette egenskaber i gode vandresandaler, glider du som vandrer ikke - og selv ikke på stier, hvor der er mange og glatte sten.

Egenskaber: Langt størstedelen af vandresandaler er vandtætte og velegnede til at krydse små vandløb samt komme godt gennem regn og blæsevejr.

Lukning/snøresystem: Sandalerne kommer oftest med to slags lukkesystemer. Der findes det velkendte velcro, men også “quick lace" -snøresystemet. Vælger du velcrolukningen har sandalen en større tendens til hurtigere at løsne sig op, end hvis du vælger et quicklace snøresystem. Derfor ses det også, at mange af de bedste vandresandaler udvikles med dette system.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af vandresandaler

Det er ikke altid nemt at vælge de rigtige sandaler. Derfor har vi også lavet en lille oversigt over fordele og ulemper ved vandresandaler, så du kan blive klogere på beslutningen:


Fordele og ulemper ved vandresandaler

Fordele

 • De fremstår ofte som en almindelig sandal og forhindrer sved

 • Med lukkede varianter kan du med fordel også tage på længere vandreture eller vandreferie i bjergene

 • Skridsikre såle med godt greb

 • Vandtætte modeller kan også anvendes til vandsport

 • Beskyttelse ved tåområdet sikrer, at der ingen sten kommer ind

 • De er designet og udviklet efter fodens anatomi, hvorfor der er maksimal støtte og komfort

Ulemper

 • Ikke alle vandresandaler er velegnede til brede fødder

 • Sten kan ved visse modeller komme ind i sandalen

vandresandaler-bedst-i-test

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af vandresandaler?

Vi anbefaler, at du overvejer følgende kriterier, når du skal finde din personlige favorit.

 • Form

 • Egenskaber

 • Materiale

 • Størrelse

Form: Hvad betyder det for vandresandalen?

Strukturen på vandresandalen skal tilpasses den påtænkte anvendelse:

Vandretur i varmt vejr

Hvis du planlægger en vandretur eller -ferie i varmere vejr med høje temperaturer, kan du vælge et par åbne sandaler. Disse har ingen beskyttelse til tåen, og hælen er samtidig også åben.

Med et par åbne sandaler får du oftest tre stropper, som kan tilpasses individuelt. Med disse tre stropper er du sikker på, at sandalerne sidder godt, og tillader dig også at vandre op ad stejle bakker med god komfort og en passende sål.

Vandretur i stenet terræn

Skal du vandre på grusstier eller andre steder, hvor der kan være mange sten, er det essentielt med beskyttelse til tæerne i dine sandaler. Beskyttelse til tåen sikrer, at der ikke kommer sten ind i sandalen og forhindrer dermed også skader. 

Beskyttelse til tæerne er også en vigtig funktion, når du går ned ad bakke, da foden ikke glider ud af vandresandalen.

Vandretur i moderat vejr

Ved første øjekast kan vandresandaler i høj grad godt minde om sneakers eller almindelige vandresko. Men de er udviklet med ventilationsåbninger på siden for at hindre sved og giver masser af luft til fødderne under din vandring.

Sandaler er særdeles velegnede til vandreture på varme dage, men er samtidig også populære, når det gælder stejlere terræn. Derudover mener mange at lukkede vandresandaler giver et bedre greb.

Vandretur i bjergene

Vil du vandre i bjergene kræver det ikke kun vandresandaler med godt greb og et sikkert fodfæste, hvilket garanteres af mange af de tidligere nævnte varianter. Men sålen er samtidig også vigtig, som ikke kun skal være skridsikker.

Profilen skal give et godt greb. Derfor designer og udvikler mange producenter deres vandresandaler med en standard vandresko-sål, så du får alle de samme fordele.

Funktioner: Hvad skal en vandresandal kunne?

Vandresandaler af høj kvalitet der passer til enhver situation, skal have følgende egenskaber:

 • Hvis vandresandalerne er vandtætte, kan du også krydse vandløb med dem. De kan sagtens tåle regnbyger, men bør ikke komme helt under vand.

 • Vandresandaler er åndbare, så længe de har nok ventilationshuller. Det rigtige materiale i indersålen understøtter samtidig åndbarheden.

 • Sålen gør dine vandresandaler skridsikre, og giver dig et godt greb, uanset om det går op eller ned. Den skal gerne have en profil, der også egner sig til bjerge, og som ikke glider.

 • Hvis du vandrer meget på hårdt underlag eller er på længere distancer, kan du med fordel købe en vandresandal, der er designet med en dæmpende mellemsål. En dæmpende mellemsål går samtidig ind og forebygger eventuelle skader og fysiske lidelser.

 • Med en god indlægssål får du masser af komfort og støtte, der giver ekstra stabilitet. Sådanne varianter kan også bæres ved vandring op ad bjerge.

Materiale: Hvad er vandresandaler fremstillet i?

For at opnå de bedst mulige egenskaber, udvikler producenterne oftest deres vandresandaler i følgende materialer:

Gummi

Gummi bruges i lang de første tilfælde på ydersålen af sandalen. Materialet er vandtæt, og giver dig et rigtig godt greb. Derudover tørrer gummi hurtigt, når det bliver vådt - og det giver dig en fuld funktionel vandresandal, som altid er klar på det næste eventyr, uanset om det regner eller ej. På nogle vandresandaler er indersålen også lavet af gummi, der sikrer en skridsikker overflade.

Tekstil

Nogle producenter vælger at bruge materialet, tekstil, til deres indersål. Tekstil kan føles blødt, og er derfor behageligt at have på. Det er dog ikke altid at tekstil forhindrer sveden.

Syntetisk materialer

Dette er en fælles betegnelse for forskellige materialer, der er robuste, vandtætte og har en lang levetid. Det føles også blødt og behageligt, er fleksibelt og nemt at justere.

Stof-/kunstlæder

Læder anvendes til vandresandaler af høj kvalitet. Selvom læderet er blødt at røre ved og for det meste vandtæt, kræver det også meget vedligeholdelse end en vandresandal i syntetisk materiale.

Størrelse: Hvilken er den rigtige for mig?

Et par gode vandresandaler skal naturligvis sidde og passe perfekt. Den må hverken sidde for løst eller klemme nogen steder. For ikke at skulle lave en separat størrelse til hver fod, kommer vandresandaler oftest med enten velcrolukning, snørebånd eller et quicklace snøresystem, så du kan stramme dem ind til din fod.

Derudover findes der også specielle vandresandaler til brede og smalle fødder. Det er også vigtigt at du sikrer dig, at tæerne ikke støder ind i hinanden eller føles sammensnørede.

Det anbefales, at du bærer et par gode vandrestrømper i dine vandresandaler. Og for at du kan tage strømper på selv i dårligt vejr, bør du vælge en sandal som er én størrelse større.

Producenter af vandresandaler

Der findes mange producenter og mærker af vandresandaler til dame, herre og børn. Herunder kan du se blandt de mest populære producenter af vandresandaler:

 • Ecco

 • Teva

 • KEEN

 • HOKA

 • Columbia

 • Keen

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om vandresandaler

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!