Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Termokande

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
juni 12, 2023

Termokander er det optimale produkt til dig, som ønsker at holde noget varmt eller koldt gennem længere tid. Uanset om det er på kontoret, vandreturen eller noget tredje holder termokander drikkevarer enten varme eller kolde i timevis. Investerer du desuden i en af høj kvalitet, har du den som regel hele livet.

Når du leder efter en kande, kan der være store forskelle i bearbejdnignen og kvaliteten af modellerne. I vores bedst i test af termokander kommer vi ind på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den bedste termokande, som passer til dig og dine behov.

Læs også vores test af termoflasker og termokrus.

Termokande Test: Top 3 Bedste Termokander

termoflaske-stanley-classic-vacuum-bottle-1l

1. Stanley Termokande 1L

Bedste allround termokande

Pris: 349 DKK

Denne Stanley Classic Vacuum Termokande kan indeholde 1L, er fremstillet i 18/8 rustfri stål og er desuden 100% BPA fri. Den kommer med dobbeltvægget isolering og 25 års EU garanti.

Termokande i høj kvalitet
Kan gå i opvaskemaskine
Fås i mange farver
Kan "kun" indeholde 1L
TIL BUTIK
thermos-light-and-compac-0.75-l-termoflaske

2. Thermos Light & Compact 0.75L

Bedste billige termokande

Pris: 299 DKK

Her får du en hårdfør termokande fra anerkendte Thermos. Kanden holder særdeles godt på varme/kulde, og er fremstillet i rustfri fjederstål.

Lav vægt
Enhåndsbetjent hældeprop
Billig termokande
Design tiltaler ikke alle
TIL BUTIK
stanley-termokande-1.9L

3. Stanley Termokande 1.9L

Bedste premium termokande

Pris: 499 DKK

Termokanden fra Stanley på 1.9L kan du have varmt eller koldt drikke med til dig selv og venner på turen. 18/8 rustfri stål, 100% BPA fri og dobbeltvægget isolering. Derudover 25 års EU garanti.

All-time klassisker
Lækkefri & flot design
Kommer med garanti
Høj vægt
TIL BUTIK
esbit-sculptor-stainless-vacflsk-500-ml

4. Esbit Sculptor Stainless Vac 0.5L

Bedste termokande i rustfri stål

Pris: 229 DKK

Robust termokande fra Esbit i 18/8 rustfri stål, der kommer med lækagesikkert skruelåg. Sculptor Stainless fra Esbit har en lang isoleringstid for både varme og kolde drikke.

Termokande med kop
18/8 rustfir stål & lækagesikker
Fås i flere størrelser (0.5, 0,75 & 1L)
Der medfølger kun én kop
TIL BUTIK
primus-vacuum-bottle-1L

5. Primus Vacuum Bottle 1L

Bedste letvægtige termokande

Pris: 279 DKK

Det svenske mærke, Primus, laver blandt de mest pålidelige termokander og -flasker, og dette er ingen undtagelse. Designet med en robust lukning og i lækkert udseende.

QuickClose™ -pop giver robust lukning
Fremstillet i pulverlakeret og rustfri 18/8 ædelstål
Cool design
Holder ikke koldt/varmt nær så længe som alternativer
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af termokande

Betegnelse: Termokanden og -flasken kommer oprindeligt fra mærket, Thermos, som du måske allerede kender.

Komponenter: En termokande er helt grundlæggende en kolbe med håndtag og holdeanordning/håndtag, du kan holde i.

Modeller: Alt efter hvilken aktivitet termokanden skal anvendes i, findes der mange forskellige typer og modeller af kander.

Sådan vælger du den rigtige termokande

Termokander er uundværlige, både i hverdagen, men også på udflugter og ture. Om vinteren holder kaffe og te sig varm i mange timer, takket være termokandens design og funktioner. Om sommeren kan du få en dejlig afkøling med koldt vand efter mange timer i solen.

 

Fordele og ulemper ved termokander

Fordele

 • Termokander holder temperaturen på indholdet i timevis
 • Større modeller sparer dig for den hyppige tur i køkkenet for at lave kaffe og/eller te
 • Mindre termokander passer perfekt i vandrerygsækken eller den vandtætte rygsæk, og kan medbringes over alt

Ulemper

 • Termokander er større, tungere og mere besværlige end almindelige vandflasker
 • Der er store forskelle i design, kvalitet og håndværk

Hvad skal jeg overveje ved køb af termokande?

Hvis du vil finde den bedste termokande for dig, skal du være opmærksom på følgende funktioner:

 • Isolering
 • Volumen
 • Håndtering
 • Holdbarhed

Type af isolering

Hvor længe skal en termokande holde sig varm eller kold? Varigheden af isolationen afhænger af flere forskellige faktorer:

Type af isolering

Isoleringen er hovedegenskaber ved enhver termokande. Vakuumisoleringen er meget almindelig og vakuumet gør, at luften mellem kandens to vægge forhindrer varmen i at komme ud eller ind.

Konstruktion

Konstruktionen kan være afgørende for termokanden, som ofte kan have en forholdsvis høj vægt. Det bør derfor også være tydeliggjort og samtidig noget du bør være opmærksom på, om isoleringen er den ekstra byrde værd. 

Isolationstid

Her er det vigtigt at overveje, hvor længe du ønsker at termokanden skal kunne holde indholdet varmt eller koldt. Her er det nødvendigt at kigge på, om forseglingen holder i et par timer eller skal holde på temperaturen hele dagen.

Tip: Hvis du pakker din termokande ind i et håndklæde, trøje eller jakke, kan den holde sig varm eller kold i endnu længere tid.

termokande-bedst-i-test

 

Volumen

Hvor mange liter skal en termokande kunne indeholde? Den nødvendige mængde volumen afhænger ofte af to faktorer:

Aktivitet: Skal du bruge en termokande til længere ture? I så fald bør du kigge efter mindre og lettere modeller, der har en størrelse på op til 750 ml. Hvis ekstra vægt ikke er et stort problem for dig, eller hvis flere personer er med, kan en større flaske også være fordelagtig.

Indhold: Den bedste måde er at følge dine normale drikkevaner. Drikker du kun én kop kaffe om dagen, behøver du ikke mindre en hel liter. Hvis I derimod er flere afsted på turen, kan en større termokande på 1.5L være en oplagt mulighed.

Håndtering

De forskellige versioner, modeller og designs af termokander fører til en bred vifte af forskellige anvendelsesmuligheder:

Klassiske termokander

De helt klassiske og mere “normale” modeller har ofte et håndtag og en form for dispenseringsanordning. Disse anvendes oftest på kontoret eller i forbindelse med camping.

Låg som kop

Du vil også opleve, at der i mange termoflasker er et låg oven på flasken, som samtidig kan bruges som kop. Sådanne typer af flasker er særligt velegnede til f.eks. vandreferier og -ture, cykelrejser, m.fl. De kan nemt gemmes ned i rygsækken, og drikkevarer kan nydes og deles i pauserne. Visse termokander kommer endda med to kopper.

Lukning

Visse termokander tilbyder endda enhåndsbetjening med kliklukninger, og dette gælder oftest mindre modeller, bl.a. termokrus fra Stanley. Andre skal skrues af med begge hænder. Til brug i vinterhalvåret anbefales enhåndslukninger, da man ofte skal tage handskerne af for at åbne dem, hvilket kan gøre hænderne kolde.

Drikkesystem

Ved mindre termokander, såsom termokopper og -krus, er der oftest kun én drikkeåbning. Dette er praktisk for dig, som rejser alene, eller udelukkende selv skal bruge termokoppen. Nogle modeller har en form for automatisk mekanisme, der forhindrer lækage. Disse er specielt gode til kørsel.

Tilbehør

Du vil også støde på termokander, der er udstyret med foldbare håndtag, tefiltre, men også temperaturdisplay. Denne form for tilbehør er ikke absolut nødvendigt, men kan gøre produktet en anelse sjovere og nyttigt til visse aktiviteter. Du ved bedst selv, om du har brug for det.

Tip: Pas på med lækage! Konstruktionen af låget bestemmer, hvor tæt din termokande er. Dette er samtidig også afgørende for din egen sikkerhed, når der er kogende vand i kanden. Vælg med omhu.

Holdbarhed

Hvor robust skal en termokande egentlig være? Termokanden skal kunne holde til meget, når det gælder udendørsaktiviteter. Derfor er de fleste kander også designet og fremstillet i rustfri stål, som gør dem holdbare. Lågene kan dog ofte være lavet i plastik, og er derfor mere sårbare.

Du vil også kunne finde termokander af rustfri stål og en mindre del glas, men dette er sjældent. Selvom glas kan forblive varmt meget længe, er de mere tilbøjelige til at gå i stykker, hvorfor de heller ikke anbefales til udendørs brug.

Producenter og mærker af termokander

 • Stanley
 • Klean Kanteen
 • Thermos
 • YETI
 • CamelBak
 • Stelton
 • Rosendahl
 • Eva Solo
 • Georg Jensen
 • Kähler
 • Primus

Konklusion

En god termokande holder ofte hele livet, hvorfor du lige så godt kan købe en af bedre modeller fra starten. Ved køb skal du derfor være opmærksom på kvalitet, solidt håndværk og de rigtige egenskaber.

I denne sammenligning og købsguide af termokander fra Friluftsfreak, kan du læse hvilken termokande der egner sig bedst til hvad, og hvilke funktioner du skal overveje ved køb.

Når det kommer til gode og de bedste termokander, er der meget stor forskel på kvaliteten på markedet. Men træffer du den rigtige beslutning baseret på velfunderet viden, har du en termokande resten af livet.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om termokander

Hvordan fungerer en termokande?

Termokander isolerer indholdet med vakuumisolering. Det betyder, at kanden har to vægge, hvor der er luft imellem. Luften forhindrer varme i at komme ind eller ud.

Hvad kendetegner en god termokande?

Gode termokander holder temperaturen på deres indhold så længe som muligt. De lækker ikke, og er nemme at bruge.

Hvor længe kan en termokande holde væske varmt?

Hvor lang tid en termokande kan holde den indeholdende væske varmt, afhænger af kvaliteten og udførelsen af den respektive kande. Vi anbefaler, at du altid læser specifikationer fra den gældende producent, hvor de oftest gør opmærksom på, hvor længe termokanden kan holde væsken varmt eller koldt.

Har du fundet en termokande, der kan holde væsken varm i op til 24 - 38 timer, er det en god termokande.

Hvor holdbare er termokander?

Plejer og vedligeholder du din termokande, kan den følge dig resten af livet. Især modeller af rustfri stål er utrolig holdbare.

Hvilke alternativer til termokander findes der?

Når det gælder alternativer til termokander, findes der også termoflasker og termokopper og -krus. Disse er ofte mindre i størrelsen, men egenskaber er oftest de samme.

Visse vandflasker kan også fyldes med varme væsker, men er ikke særlig godt isolerede og bliver hurtigt kolde. Vil du transportere varm væske i op til flere timer, anbefales en god termokande.

Hvor dyr er en god termokande?

En god termokande fås helt ned fra omkring 150 kr. Leder du efter en af højere kvalitet, kan den koste dig omkring 3-400 kr. Og vil du have en af de bedste termokander på markedet, skal du af med + 400 kr. Disse har normalt en meget lang isoleringstid og er særligt lækagesikre.

Hvordan rengører jeg bedst en termokande?

De fleste termokander kan dog oftest gå i opvaskemaskinen, og ellers kan du vaske den i hånden. Vi anbefaler altid, at du læser producentens anbefalinger, når det gælder rengøring af termokander.

Kan en termokande gå i opvaskemaskinen?

Visse producenter oplyser, at deres termokander kan gå i opvaskemaskinen. Hos Friluftsfreak foretrækker vi dog at rengøre den i hånden. I opvaskemaskinen kan det nemlig ske, at der kommer vand ind i vakuumet mellem termokandens to vægge og dermed beskadiger produktet.

Hvad er forskellen på termokande og termoflaske?

En termokande har oftest et håndtag, som du kan holde i, når du hælder op og samtidig også en tud. En termoflaske har ikke nogen hank og kommer med en rund åbning. Termokander er som udgangspunkt mere “stationære” til hjemmet eller på kontoret, hvorimod termoflasker egner sig bedre på praktisk vis, f.eks. på vandretur, cykelferie, roadtrip i bilen eller andet.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram