Bålstativ

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Mad over grill er en fantastisk måde at tilbringe tid med venner, familie og bekendte på. Der er intet bedre end at samle de bedste venner til et godt måltid mad, og for at du kan få mest muligt ud af oplevelsen, bør du have det rigtige udstyr. Et bålstativ er essentielt, og gør oplevelsen nemmere og sjovere.

Bålstativ Test: Top 5 Bedste Bålstativer

petromax-cooking-tripod
Annonce

1. Petromax Cooking Tripod

Bedste allround bålstativ
Pris: 517 DKK

Petromax Cooking Tripod er blandt de mest populære bålstativer på markedet. Med dette robuste bålstativ kan du både hænge pander, kedler, dutch ovens og gryder af støbejern op. Petromax Cooking Tripod har en maksimal last på 40 kg, vejer selv 4.1 kg og er lavet i et flot, enkelt design.

Tripod bålstativ i høj kvalitet
Højde kan reguleres mellem 88 - 144 cm
Maksimal last på 40 kg
Vægten
robens-bushcraft-diy-tripod
Annonce

2. Robens Bushcraft DIY Tripod

Bedste billige bålstativ
Pris: 98 DKK

Robens Bushcraft DIY Tripod gør det sjovt, da du selv skal opsætte dit bålstativ - du skal blot bruge tre passende pinde, og så er du klar til mad over bål! Robens Buschcraft DIY Tripod kommer med pose til transport og opbevaring, kompakt adapter med tre fikseringspunkter og er letvægtig. Med dette bålstativ kan du samtidig selv justere i højden ved kædens længde.

Inkl. adapter med tre fikseringspunkter
Oplagt til trekking & i lejren
Sjov løsning
Ikke for alle
petromax-fire-bridge-frk1
Annonce

3. Petromax Fire Bridge FRK1

Bedste premium bålstativ
Pris: 1.257 DKK

Bålstativet, Petromax Fire Bridge har det hele! Stabilt og alsidigt udekøkken der skaber rammerne for det perfekte køkken i naturen. Designet med tre kroge, så du har plads til gryder, dutch ovens, m.m. Petromax Fire Bridge FRK1 har en maksimal last på 70 kg, vejer i sig selv 16 kg og har en højde på 110 cm.

Kommer som komplet sæt
Stabilt, holdbart & bredt bålstativ
Tilbered flere retter på samme tid
Høj vægt
petromax-fire-anchor
Annonce

4. Petromax Fire Anchor

Bedste bålanker bålstativ
Pris: 813 DKK

Med et bålanker fra Petromax kan du gøre ethvert sted til et madlavningsområde. Her får du et alternativt bålstativ med masse af funktioner, som ovenikøbet også er yderst praktisk i naturen. Petromax Fire Anchor er fremstillet i pulverlakeret stål, vejer 6.7 kg og har en højde på 103 cm.

Komplet løsning & inkl. grillrist
Vægt på 6700 gram
Fremstillet i pulverlakeret stål
Alternativ til bålstativer
mil-tec-baalstativ-inkl-pose-justerbart-aluminum-1
Annonce

5. Mil-Tec Bålstativ

Bedste letvægtige bålstativ
Pris: 159 DKK

Mil-Tec har udviklet et robust, trebenet og billigt bålstativ, som er sammenklappeligt. Fremstillet i aluminium, lav vægt på 458 gram og kan fastgøres til rygsækken. Mil-Tec bålstativet består af 3 ben, en krog, kæde samt nylonpose og kan på enkeltvis fastgøres til rygsækken.

Kan reguleres i højden
Nem at transportere
Vægt: 458 gram
Ustabilt

Indholdsfortegnelse

Vi gennemgår i denne bedst i test af bålstativer, hvad og hvilke funktioner du skal være opmærksom på og hvem, der tilbyder de bedste bålstativer på markedet. Vi giver dig også tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit bålstativ, hvis du vil tage dine grill færdigheder til næste skridt. Læs med herunder, og bliv meget klogere på det perfekte bålstativ.

Læs også vores test af dutch ovens og bålgryder.

Kort om det vigtigste ved bålstativer

 • Bålstativer er bedst kendt med navnet "bålstativ", men du kan også støde på produkter, hvor navnet er trebenede grill grundet opbygningen og stabiliseringen af bålstativet

 • Bålstativer ligner oftest hinanden, men der vil også være afstikkere, hvor de er bygget op omkring andre funktioner og egenskaber

 • Traditionelt set og rent anvendelsesmæssigt placeres bålstativer over et bål, grillrist eller andet, der giver flammer og varme, så gryden kan hænge over bålet. 

 • Med bålstativets tre ben kan den nemt tilpasses perfekt til enhver højde, så du afhængig af ild og varme på enkel vis kan få den rette temperatur.

 • Den hurtige montering af bålstativer gør, at den kan bruges fleksibelt, hvilket gør den utrolig alsidig. Opsætningen over bål giver samtidig en vis romantik og meget hyggelig stemning.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af bålstativ?

Du kan vælge at tage vores udvalgte faktorer i brug, når du skal finde det bedste bålstativ for dig. Herunder kommer vi ind på kriterier, du kan bruge til at sammenligne og vurdere de forskellige modeller af stativer. Dette gør det også nemmere for dig at få et overblik og at beslutte dig for et passende og effektivt bålstativ.

 • Størrelse

 • Materiale

 • Vægt

tripod-baalstativ

Størrelse

Størrelsen på bålstativet spiller en stor rolle. Det er ikke kun størrelsen på selve grillen, men også på den tilhørende grillrist, der har en vigtig betydning. Du bør ikke forsømme højden af grillen og den maksimale diameter, når du træffer din købsbeslutning.

Du kan som udgangspunkt godt vælge en med lidt mere plads, så du ikke når grillens grænser for hurtigt. Desuden skal grillen og grillristen passe godt sammen i størrelsen.

Materiale

Som de fleste andre produkter, hænger design, materialer og kvalitet oftest sammen, og dette afspejler sig også i prisen på det gældende produkt. Bålstativer fås i en lang række prisklasser, designs og med hver deres enkelte funktioner, som gør det enkelte produkt specielt.

Det anbefales altid, at du er særligt opmærksom på godt håndværk uanset prisklassen. Det giver naturligvis utrolig god mening at være særligt opmærksom på materialet, når du skal finde det bedste bålstativ. De fleste højkvalitetsmodeller af bålstativer er kendt for at være meget holdbare, selv når vejrforholdene tester dig og stativet af.

Vægt

Når du skal vælge det bedste bålstativ, er vægten også værd at tage i betragtning, og bør helt klart indgå i dine overvejelser. Vægtklassen spiller også en rolle i forhold til mobiliteten og fleksibiliteten af bålstativet. 

Har du ideer om at tage stativet med på campingferie, udflugter eller den kommende vandreferie, kan en model med lavere vægt anbefales. Vil du derimod bruge bålstativet i haven og generelt stationært, bør du finde en tungere og mere stabil model.

Hvad kendetegner et bålstativ?

Bålstativet er designet til at du kan have en grillrist, gryde eller andet hængende over et bål. Grillristen holdes over bålet af en simpel stålkæde, højden kan altid kunne justeres.

Justering af højden er meget vigtig, når du vælger et bålstativ. Den skal altid kunne reguleres uden at ændre temperaturen på selve bålet.

Hvorfor skal jeg bruge et bålstativ?

Et bålstativ er ideelt til dig, der værdsætter mobilitet og fleksibilitet, når du griller. Takket være den utrolig enkle montering og afmontering af de trebenede stativer, kan du nemt transportere og bruge den på campingferie, festival eller ude i den fri natur. Derudover giver grill med bålstativ en utrolig god bålstemning, som langt størstedelen helt klart vil finde hyggeligt.

Fordele og ulemper ved bålstativ

Fordele

 • Nem og hurtig montering og demontering

 • Fleksibel og ideel til transport

 • Let at bruge

Ulemper

 • Fare ved åben ild

 • Ikke egnet til altan eller terrasse

Med et drejeligt bålstativ har du også mulighed for at dreje grillristen ud af bålområdet. Dette er meget praktisk, hvis du vil placere mad på risten, eller hvis temperaturen skulle blive for høj.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om bålstativ

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!