Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bålstativ

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
april 24, 2023

Mad over grill er en fantastisk måde at tilbringe tid med venner, familie og bekendte på. Der er intet bedre end at samle de bedste venner til et godt måltid mad, og for at du kan få mest muligt ud af oplevelsen, bør du have det rigtige udstyr. Et bålstativ er essentielt, og gør oplevelsen nemmere og sjovere.

Vi gennemgår i denne bedst i test af bålstativer, hvad og hvilke funktioner du skal være opmærksom på og hvem, der tilbyder de bedste bålstativer på markedet. Vi giver dig også tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit bålstativ, hvis du vil tage dine grill færdigheder til næste skridt. Læs med herunder, og bliv meget klogere på det perfekte bålstativ.

Læs også vores test af dutch ovens og bålgryder.

Bålstativ Test: Top 5 Bedste Bålstativer

petromax-cooking-tripod

1. Petromax Cooking Tripod

Bedste allround bålstativ

Pris: 525 DKK

Petromax Cooking Tripod er blandt de mest populære bålstativer på markedet. Med dette robuste bålstativ kan du både hænge pander, kedler, dutch ovens og gryder af støbejern op.

Tripod bålstativ i høj kvalitet
Højde kan reguleres mellem 88 - 144 cm
Maksimal last på 40 kg
Vægten
TIL BUTIK
outnative-foldbart-baalstativ

2. Outnative Foldbart Bålstativ

Bedste billige bålstativ

Pris: 359 DKK

Bålstativet fra Outnative er foldbart, nemt at anvende og vejer under 1 kg. Det er fremstillet i rustfri stål, måler 39x40, 5x40,5 cm og kan holde til 5 kg vægt.

Rustfri stål
Løfter ilden op fra jorden
Value for money
Kan ikke holde meget vægt i forhold til alternativer
TIL BUTIK
petromax-fire-bridge-frk1

3. Petromax Fire Bridge 

Bedste premium bålstativ

Pris: 1.275 DKK

Bålstativet, Petromax Fire Bridge har det hele! Stabilt og alsidigt udekøkken der skaber rammerne for det perfekte køkken i naturen. Designet med tre kroge, så du har plads til gryder, dutch ovens, m.m.

Kommer som komplet sæt
Stabilt, holdbart & bredt bålstativ
Tilbered flere retter på samme tid
Høj vægt
TIL BUTIK
petromax-fire-anchor

4. Petromax Fire Anchor

Bedste bålanker bålstativ 

Pris: 825 DKK

Med et bålanker fra Petromax kan du gøre ethvert sted til et madlavningsområde. Her får du et alternativt bålstativ med masse af funktioner, som ovenikøbet også er yderst praktisk i naturen.

Komplet løsning & inkl. grillrist
Vægt på 6700 gram
Fremstillet i pulverlakeret stål
Alternativ til bålstativer
TIL BUTIK
mil-tec-baalstativ-inkl-pose-justerbart-aluminum-1

5. Mil-Tec Bålstativ

Bedste letvægtige bålstativ

Pris: 159 DKK

Mil-Tec har udviklet et robust, trebenet og billigt bålstativ, som er sammenklappeligt. Fremstillet i aluminium, lav vægt på 458 gram og kan fastgøres til rygsækken.

Kan reguleres i højden
Nem at transportere
Vægt: 458 gram
Ustabilt
TIL BUTIK

Kort om det vigtigste ved bålstativer

 • Bålstativer er bedst kendt med navnet "bålstativ", men du kan også støde på produkter, hvor navnet er trebenede grill grundet opbygningen og stabiliseringen af bålstativet
 • Bålstativer ligner oftest hinanden, men der vil også være afstikkere, hvor de er bygget op omkring andre funktioner og egenskaber
 • Traditionelt set og rent anvendelsesmæssigt placeres bålstativer over et bål, grillrist eller andet, der giver flammer og varme, så gryden kan hænge over bålet. 
 • Med bålstativets tre ben kan den nemt tilpasses perfekt til enhver højde, så du afhængig af ild og varme på enkel vis kan få den rette temperatur.
 • Den hurtige montering af bålstativer gør, at den kan bruges fleksibelt, hvilket gør den utrolig alsidig. Opsætningen over bål giver samtidig en vis romantik og meget hyggelig stemning.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af bålstativ?

Du kan vælge at tage vores udvalgte faktorer i brug, når du skal finde det bedste bålstativ for dig. Herunder kommer vi ind på kriterier, du kan bruge til at sammenligne og vurdere de forskellige modeller af stativer. Dette gør det også nemmere for dig at få et overblik og at beslutte dig for et passende og effektivt bålstativ.

 • Størrelse
 • Materiale
 • Vægt
tripod-baalstativ

Størrelse

Størrelsen på bålstativet spiller en stor rolle. Det er ikke kun størrelsen på selve grillen, men også på den tilhørende grillrist, der har en vigtig betydning. Du bør ikke forsømme højden af grillen og den maksimale diameter, når du træffer din købsbeslutning.

Du kan som udgangspunkt godt vælge en med lidt mere plads, så du ikke når grillens grænser for hurtigt. Desuden skal grillen og grillristen passe godt sammen i størrelsen.

Materiale

Som de fleste andre produkter, hænger design, materialer og kvalitet oftest sammen, og dette afspejler sig også i prisen på det gældende produkt. Bålstativer fås i en lang række prisklasser, designs og med hver deres enkelte funktioner, som gør det enkelte produkt specielt.

Det anbefales altid, at du er særligt opmærksom på godt håndværk uanset prisklassen. Det giver naturligvis utrolig god mening at være særligt opmærksom på materialet, når du skal finde det bedste bålstativ. De fleste højkvalitetsmodeller af bålstativer er kendt for at være meget holdbare, selv når vejrforholdene tester dig og stativet af.

Vægt

Når du skal vælge det bedste bålstativ, er vægten også værd at tage i betragtning, og bør helt klart indgå i dine overvejelser. Vægtklassen spiller også en rolle i forhold til mobiliteten og fleksibiliteten af bålstativet. 

Har du ideer om at tage stativet med på campingferie, udflugter eller den kommende vandreferie, kan en model med lavere vægt anbefales. Vil du derimod bruge bålstativet i haven og generelt stationært, bør du finde en tungere og mere stabil model.

Hvad kendetegner et bålstativ?

Bålstativet er designet til at du kan have en grillrist, gryde eller andet hængende over et bål. Grillristen holdes over bålet af en simpel stålkæde, højden kan altid kunne justeres.

Justering af højden er meget vigtig, når du vælger et bålstativ. Den skal altid kunne reguleres uden at ændre temperaturen på selve bålet.

Hvorfor skal jeg bruge et bålstativ?

Et bålstativ er ideelt til dig, der værdsætter mobilitet og fleksibilitet, når du griller. Takket være den utrolig enkle montering og afmontering af de trebenede stativer, kan du nemt transportere og bruge den på campingferie, festival eller ude i den fri natur. Derudover giver grill med bålstativ en utrolig god bålstemning, som langt størstedelen helt klart vil finde hyggeligt.

Fordele og ulemper ved bålstativ

Fordele

 • Nem og hurtig montering og demontering
 • Fleksibel og ideel til transport
 • Let at bruge

Ulemper

 • Fare ved åben ild
 • Ikke egnet til altan eller terrasse

Med et drejeligt bålstativ har du også mulighed for at dreje grillristen ud af bålområdet. Dette er meget praktisk, hvis du vil placere mad på risten, eller hvis temperaturen skulle blive for høj.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om bålstativ

Hvor meget koster et bålstativ?

Priserne på bålstativer fungerer ligesom størstedelen af andre produkter. Jo bedre et mærke og højere kvalitet, du vil have, desto dyrere bliver det. Hvis du derfor leder efter en topmodel, skal du grave dybere i lommerne.

Der er op til flere vigtige faktorer, som afgør prisen på et godt bålstativ, og disse er blandt andet materiale, størrelse, vægt og design på produktet. Et bålstativ koster oftest mellem 350 - 2000 kr.

Hvor kan jeg købe et bålstativ?

Du kan oftest købe bålstativer hos de forskellige byggemarkeder, som f.eks. Jem og Fix, Harald Nyborg, Silvan og Bauhaus. Du kan også finde en lang række gode og blandt de bedste bålstativer hos friluftsbutikker som Spejdersport, Friluftsland og flere til.

Hvilke alternativer til bålstativer findes der?

Kan bålstativet ikke løse dine behov, er der naturligvis også andre produkter, som kan give dig en hyggelig dag i naturen eller haven. Af alternative løsninger kan du også bruge en grillrist eller et bålfad, som også giver varme og samtidig skaber et hyggeligt miljø. Af andre alternativer kan du også anvende en kulgrill, gasgrill eller engangsgrill.

Hvilket er det bedste bålstativ?

Vi har alle vores behov og krav til, hvordan det bedste bålstativ skal se ud, og hvilke funktioner det skal have. Derfor kan vi hos Friluftsfreak heller ikke komme med et facit på hvilket bålstativ, som er det bedste. 

I ovenstående bedst i test af bålstativer kan du danne dig et overblik af de modeller, som vi synes er de bedste. Når du skal vælge det perfekte bålstativ for dig, er valget naturligvis altid dit.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram