1 Personers Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Uanset om man vandrer, cykler, fisker eller er på ferie, er et 1 personers telt det ideelle til solorejsende. De har en lille pakkestørrelse, er nemme at transportere og samtidig upåfaldende. Se vores bedst i test af 1 personers telte her, og bliv meget klogere.

1 Personers Telt Test: Top 5 Bedste Telte Til 1 Person

msr-elixir-1-personers-telt
Annonce

1. MSR Elixir 1

Bedste 1 personers telt i test
Pris: 1.878 DKK

MSR Elixir er et 1 personers telt med myggenet, vandsøjletryk på 3000 mm og oversejl af 68 D ripstop polyester, de rer særligt rummeligt. Med MSR Elixir får du et gennemtestet telt til 1 person med gode materialer, fornuftig vægt og indgang til apsis og sovekabine gennem en to-vejs lynlåslukket dør.

Kommer med footprint (teltunderlag)
Gennemtestede kvalitet & materialer
God ventilation & 100% vandtæt
Lille udvalg af farver
Annonce

2. Highlander Blackthorn 1

Bedste billige 1 personers telt
Pris: 549 DKK

Med Blackthorn 1 fra det skotske mærke, Highlander, får du et hårdfør, vandtæt og letvægtigt 1 personers telt. Highlander Blackthorn 1 har et vandsøjletryk på 2000 mm, kommer med kompressionspose og kan sættes op på 5 minutter. Highlander Blackthorn er forholdsvis letvægtigt med en vægt på 1,5 kg.

Letvægtigt, vandtæt & hårdfør
Opsættes på 5 minutter
Fås i flere farver
Mindre holdbart end alternativer
Annonce

3. Nordisk Telemark 1 LW

Bedste premium 1 personers telt
Pris: 3.639 DKK

Telemark 1 LW er et letvægts 1 personers telt fra danske Nordisk, som kun vejer sølle 830 gram. Nordisk Telemark 1 LW er nemt og hurtigt at opsætte, er vindtestet til 25 m/s og kommer med vindfang til opbevaring og madlavning. Telemark 1 LW fra Nordisk er et af de mest avancerede telte i verden!

Lav vægt på 830 gram
Avanceret ventilation & let justerbare barduner
Rummeligt med god plads
Prisen
aquipe-2-personers-pop-up-telt
Annonce

4. Aquipe Pop Up Telt

Bedste 1 personers pop up telt
Pris: 495 DKK

Med Aquipe får du et fremragende 1 personers pop up telt med en vægt på 1,8 kg, nemt at slå op og så har det samtidig et vandsøjletryk på 3000 mm, som gør det vandtæt. Aquipe kommer emd integreret underlag og fås i flere farver.

Oplagt til festival, camping & ture
Lynhurtig pop-up opsætning
Fås i flere farver
Fås kun i én farve
Annonce

5. Grand Canyon Topeka 2

Bedste store 1 personers telt
Pris: 648 DKK

Grand Canyon er et undermærke til det velkendte danske mærke, Nordisk. Med et Grand Canyon Topeka 1 personers telt får du gode materialer og høj kvalitet, masser af detaljer og samtidig en fornuftig pris. Grand Canyon Topeka er et rummeligt 1 personers kuppeltelt, der er meget alsidig i brug.

Vandsøjletryk på 3000 mm
Rummeligt kuppeltelt
Fås i flere farver
Ikke udviklet til krævende brug

Indholdsfortegnelse

Men med så mange muligheder af 1 personers telte, er det ikke så nemt at holde styr på tingene og finde det helt rigtige telt til dine behov.

I vores bedst i test af 1 mands telte præsenterer vi dig for de mest populære telte til én person i denne sammenligning. I vores tjekliste herunder kan du også se, hvordan du genkender god kvalitet og hvad du bør være opmærksom på, når du skal købe et 1 personers telt.

Tjekliste til køb af 1 personers telt

Når du skal finde det bedste 1 personers telt, findes der mange mærker, modeller og i hver deres prisklasser. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvorfor vi har udarbejdet en tjekliste, du kan tage udgangspunkt i.

Komfort og størrelse: Hver person har forskellige krav til komfort og plads i et telt. Andre faktorer som tidsforbruget i teltet afgør også ofte, hvilken model der i sidste ende vælges. Følgende faktorer er også vigtige, når du skal vælge det rigtige telt:

 • Siddehøjde: Et telt med siddehøjde er særligt praktisk i dårligt vejr, så det ikke bliver ubehageligt indenfor, og du nemt kan holde et par timers regn ud.
 • Liggeområder: For nogle er det vigtigt, at der er plads til en oppustelig madras. Hvis du har brug for dette, bør du vælge et 1 personers telt med ekstra plads.
 • Opbevaringsplads: Teltet bør have opbevaringsplads til din egen bagage. Du bør derfor tage højde for yderligere plads i teltets længde og eventuelle apsis, da du her kan opbevare dit medbragte udstyr. Det kan også være et solotelt med apsis eller overdækket opbevaringsrum uden for inderteltet, hvor du kan opbevare din bagage, og dermed er det beskyttet mod fugt.

Pakkestørrelse: Pakkestørrelsen kan være særlig relevant, hvis du skal transportere teltet på ryggen. Sørg da gerne for, at pakkestørrelsen er så lille som muligt, da vandrerygsækken eller backpacker rygsækken også skal have plads til sovepose og liggeunderlag. Er du f.eks. på en længere vandretur, er pladsen i din bagage yderst begrænset.

Vægt: En lavere vægt er en klar fordel, hvis du selv skal transportere din bagage. Her er et ultra letvægtstelt en god mulighed, da disse er lettere og normalt består af en enkeltvægget konstruktion. Letvægtstelte til 1 person vejer som oftest mindre end 1.4 kg.

Teltkonstruktion: 1 personers teltets konstruktion og form afgør, i hvilket område teltet kan anvendes.

 • Tunneltelte er ikke fritstående og skal altid monteres for at bevare deres opretstående stilling. Det betyder, at ikke alle overflader egner sig til at sætte teltet op. Dette kunne f.eks. være problematisk på hård jord eller sand.
 • Kuppeltelte er et godt valg, fordi de er fritstående og ikke kræver pløkke eller fyrreb i godt vejr. Kuppeltelte er også ekstremt stabile under blæsende forhold.
 • Små bivuaktelte kan bruges på næsten enhver overflade. De er dog i højere grad simpelt husly, og tillader ikke meget komfort.

Montering og demontering: Ved køb skal du være opmærksom på hurtig og nem montering. Dette er særligt afgørende, hvis 1 personers teltet f.eks. Skal sættes op, når det regner og du ønsker læ inden for få minutter. Derudover sparer du hurtig og ukompliceret opsætning og nedtagning af teltet på kræfterne, og du undgår en stresset situation.

 • Pop up telte er en god løsning, da de garanterer ekstrem hurtig opsætning.
 • Et dobbeltvægget telt kræver lidt mere tid at slå op, da enten inderteltet hænges i eller yderteltet skal fastgøres ovenover. Ikke desto mindre giver et dobbeltvægget 1 personers telt normalt bedre regnbeskyttelse og god luftcirkulation.

Vandsøjle: En tilstrækkelig vandsøjle er et absolut must for et godt 1 personers telt.

 • I tørre områder, f.eks. i sydlige lande er en vandsøjle på omkring 2000 mm tilstrækkeligt.
 • Rejser du i bjergene eller nordlige lande, bør du vælge et telt til 1 person med et højere vandsøjletryk, så teltet med garanti er vandtæt. Vores anbefaling her er et vandsøjletryk på 4000 eller 5000 mm.

Andet: Der findes også yderligere funktioner, som gør opholdet i dit 1 personers telt mere behageligt.

 • Indvendige lommer i telte til 1 person bruges til at opbevare småting, f.eks. bilnøgler, mobiltelefon, m.m.
 • Lamper er praktiske og giver dig det nødvendige lys i teltet, så du også kan se om aftenen, og samtidig ikke behøver en lommelygte.
 • Farven på teltet kan spille en væsentlig rolle, og gøre det nemmere for dig at finde, hvis du f.eks. er på en campingplads.
1-personers-telt-bedst-i-test

Hvad er et 1 personers telt?

Som det også fremgår af navnet, passer et 1 personers telt til én person. Denne type telt er oplagt til dig, der ønsker at tage på camping, festival eller andre udendørs eventyr alene. Et 1 personers telt er oftest mindre og lettere end telte, der er designet til flere personer, da det er velegnede til, at du kan tage afsted på solo vandretur, cykelferie eller hvilket som helst andet eventyr, hvor vægt og plads er vigtige faktorer.

Hvorfor skal jeg bruge et 1 personers telt?

Der findes flere grunde til, at du skal have et 1 personers telt med på dit næste eventyr. Telte til 1 person er ofte meget lettere i vægt end større telte, hvilket gør det oplagt til soloture, hvor vægten kan spille en stor rolle, f.eks. på vandreture, cykelferier eller andet.

Derudover får du med et 1 personers telt meget større fleksibilitet, når du skal opstille det på trange eller ujævne terræner, hvor større telte måske ikke vil passe ind. Det kan komme dig til fordel, hvis du skal opstille dit telt nogle komplicerede steder.

Et 1 personers telt er mindre end andre, hvorfor det rent økonomisk typisk også vil være billigere. Det kan derfor også være en økonomisk løsning sammenlignet med større telte, men ønsker du at have ekstra plads, kan du med fordel vælge en større model.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om 1 personers telt

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!