Oppustelig Kano

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Med den oppustelige kano kan du tage på tur, nyde livet og se dig omkring med venner, familie eller kæreste. En af de helt store fordele er, at den er oppustelig og derfor nem at have med på rejsen, camping eller nærmeste strand.

Oppustelig Kano Test: Top 4 Bedste Oppustelige Kanoer

watery-oppustelig-kano-2-personer
Annonce

1. Watery Oppustelig Kano

Bedste oppustelig kano
Pris: Fra 795 DKK

Her får du en meget rummelig oppustelig kano fra det danske mærke, Watery. Den er lavet i et flot, enkelt design, god stabilitet og fås både som 1 og 2 personers oppustelig kano. Med denne oppustelige kajak fra Watery medfølger én pagaj, manuel håndpumpe, reparationskit samt opbevarings og transporttaske.

Pustes let op
Rummelig plads
Slidstærk PVC og drop-stitch teknologi
Fås kun i én farve
bestway-hydro-force-lite-rapid-x2
Annonce

2. Wavez Oppustelig Kano 2 personer

Bedste billige oppustelig kano
Pris: 395 DKK

Her får du en let oppustelig kano, der kan laste op til 160 kg. Wavez oppustelig kano kommer inkl. 2 aluminium pagajer, 1 håndpumpe, 2 sæder, aftagelig finne og lappegrej. Wavez er en ekstremt prisbillig oppustelig kajak til to personer, hvor du stadig får en fin kvalitet, og så vejer den 14 kg.

Plads til 2 personer
Fremstillet i kraftig PVC
Vægt på 14 kg
Fås kun i ét design
advanced-elements-packlite
Annonce

3. Advanced Elements PackLite

Bedste premium oppustelig kano
Pris: 2.990 DKK

Letvægts oppustelig kano med alt-i-én pakke (oppustelig kano, 4-delt pagaj, transporttaske og PackLite™ fodpumpe). Kanoen vejer kun 2.900 gram, og du kan have den med alle steder. Advanced Elements PackLite kan anvendes af alle - fra begyndere til øvede.

Komplet sæt
Kompakt & god manøvredygtighed
Billig
Kun plads til én person
sevylor-2-personers-oppustelig-kano-adventure-blaa
Annonce

4. Sevylor Adventure

Bedste oppustelig kano til 2 personer
Pris: 2.839 DKK

Her får du en lille oppustelig kano til 2 personer fra Sevylor. Den er designet med to justerbare sæder med god komfort og ergonomiske håndtag. Der medfølger to pagajer. Sevylor oppustelig kajak har en vægt på 11,5 kg og maks. belatning på 165 kg.

Lav pris
Plads til 2 personer
Komplet sæt
Kan ikke have nær så meget last ombord

Indholdsfortegnelse

En oppustelig kano byder på meget plads, og fås både som ét sædet, men også 2 personers. Derfor er den også utrolig god til udflugter, flerdagesture eller kortere afstande på søer, fjord eller åer.

I denne bedst i test af oppustelige kanoer, gør vi dig meget klogere på valget, og introducerer dig for en række modeller. Læs med herunder, og bliv klogere på de bedste oppustelige kanoer til 1, 2 og 3 personer.

Læs også vores test af oppustelige kajakker.

Tjekliste til køb af oppustelig kano

Anvendelsesområde: Afhænger af om du skal bruge den til flerdagesture, familieture eller bare hygge på stranden. Ud fra dette skal den oppustelige kano gerne opfylde kravene til det respektive anvendelsesområde.

Materiale: Der kan være stor variation i kvaliteten ved oppustelige kanoer, og derfor bør du være opmærksom på det anvendte materiale og forarbejdningen ved produkterne. De er som oftest fremstillet i polyester eller PVC, som er beklædt med en gummibelægning. For en høj levetid på din oppustelige kano, bør den være lavet med tykt og robust gummi.

Lufttryk: Lufttrykket kan være med til at bestemme, hvor stabil din oppustelige kano er at sejle i. Desuden er de, som kan klare et højere lufttryk, ofte også dyrere, da de i sidste ende kan give mere stabilitet.

Hvad er en oppustelig kano?

Du kender helt sikkert til en kano, og det specielle ved en oppustelig, ligger også lidt i navnet. Det er en kano, som er oppustelig, hvilket gør den ideel til at have med på tur - uanset om du skal ud at rejse, i sommerhus, den nærmeste strand eller vil på kanotur ned ad åen. En oppustelig kano adskiller sig fra traditionelle kanoer, der oftest er fremstillet i træ eller plastik, ved at have en lavere vægt, så du med fordel kan have den med på tur.

Selvom den er oppustelig, gør det ikke, at den ikke er holdbar - bare rolig! En oppustelig kano er nemlig fremstillet i fleksibelt og holdbart materiale som PVC eller gummi. Derudover består den af flere separate luftkamre, der kan pustes op ved hjælp af en pumpe. Når du har fyldt luft i kanoen og føles fast og hård, får den en stabil struktur, der giver mulighed for at bære en eller flere personer.

Oppustelige kanoer findes i mange størrelser, modeller og med hver deres funktioner og egenskaber, som dernæst gør dem egnet til hver deres aktivitet. Oppustelige kanoer er særligt velegnet til frilufts- og eventyrsentusiaster, der ønsker at udforske deres område yderligere til vands.

oppustelig-kano-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg bruge en oppustelig kano?

Er du eventyrlysten, og vil du gerne udforske områder? Så er den oppustelige kano det optimale valg. Den er let at have med og kan hurtigt pustes op ved brug af en pumpe, og så er I klar til at tage afsted på tur. Den kræver heller ikke særlig meget opbevaring, da du på let vis kan tømme den for luft, pakke den sammen og sætte den til side, når den ikke er i brug.

Traditionelle kanoer bliver nemt beskadiget, hvis du støder ind i noget med dem, hvorimod oppustelige modeller kan klare flere knubs. De er nemlig oftest fremstillet i PVC eller gummi, der er særligt slidstærkt og giver en kano, som kan holde i mange år. Du skal dog stadig være opmærksom på eventuelle skarpe genstande, der kan skade den oppustelige kano.

En oppustelig kano kan bruges til mange aktiviteter, heraf ture på søer, fjorden og langs åer. Du kan også tage på flerdages kanoture, da der er plads til masser af opbevaring i de større modeller. Du sætter grænserne for, hvordan du vil bruge din oppustelige kano, for mulighederne er mange. Husk at bære en god svømmevest eller redningsvest til kano.

Hvad er forskellen på en oppustelig kano og kajak?

Den største forskel på en oppustelig kano og kajak er, at de ikke har den samme form og design, selvom de begge er lette at transportere og selvfølgelig oppustelige. Dette gør sig også gældende for andre typer af kajakker, f.eks. sit on top kajak, havkajak eller fiskekajak.

En oppustelig kano er ofte udviklet og designet med en mere åben top, samt en fladere bund, hvilket giver mere tilgængelig plads inde i selve kanoen. Her er det omvendt med en oppustelig kajak, som har en lukket top, og du kan sidde med strakte ben foran dig. En af forskellene er også, at du i en kano bruger en åre, hvorimod en kajak pagaj anvendes i kajakken.

En kajak har ofte en højere hastighed, bedre glid gennem vandet, samt mere manøvredygtighed sammenlignet med en kano. Med en oppustelig kajak kan du nemmere manøvrere rundt i vandet, padle hurtigere og træffe beslutninger på kort tid. 

I en kano får du mere indvendig plads, og skal du på en tur, kan du derfor tage mere oppakning med i en kano. Kajakker har mindre plads til opbevaring, og har en begrænset vægtkapacitet.

I sidste ende afhænger det naturligvis af hvilken oppustelig kano eller kajak, du har valgt. De kan også dele mange af de samme egenskaber, hvorfor du bør undersøge mulighederne ved de enkelte modeller.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om oppustelige kanoer

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!