Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Oppustelig Kano

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
september 8, 2023

Med den oppustelige kano kan du tage på tur, nyde livet og se dig omkring med venner, familie eller kæreste. En af de helt store fordele er, at den er oppustelig og derfor nem at have med på rejsen, camping eller nærmeste strand.

En oppustelig kano byder på meget plads, og fås både som ét sædet, men også 2 personers. Derfor er den også utrolig god til udflugter, flerdagesture eller kortere afstande på søer, fjord eller åer.

I denne bedst i test af oppustelige kanoer, gør vi dig meget klogere på valget, og introducerer dig for en række modeller. Læs med herunder, og bliv klogere på de bedste oppustelige kanoer til 1, 2 og 3 personer.

Læs også vores test af oppustelige kajakker.

Oppustelig Kano Test: Top 3 Bedste Oppustelige Kanoer

aqua-marina-tomahawk-air-k-375

1. Aqua Marina Tomahawk Air-K 375 (1'er)

Bedste allround oppustelig kano

Pris: 4.195 DKK

Denne oppustelige kano fra Aqua Marina anbefales til dig, der ønsker hygge, men også god motion. Kanoen er ekstra stiv, og har modtaget RED-DOT design prisen for sit flotte design. Kommer som komplet sæt inkl. kano pagaj.

Pustes let op
Kommer som komplet sæt (inkl. pagaj)
Udviklet med drop-stitch bund
Kun plads til én person
TIL BUTIK
sevylor-2-personers-oppustelig-kano-adventure-blaa
Bedste billige oppustelig kano

Pris: 2.699 DKK

Her får du en lille oppustelig kano til 2 personer fra Sevylor. Den er designet med to justerbare sæder med god komfort og ergonomiske håndtag. Der medfølger to pagajer.

Lav pris
Plads til 2 personer
Komplet sæt
Kan ikke have nær så meget last ombord
TIL BUTIK
advanced-elements-packlite

3. Advanced Elements PackLite

Bedste lille oppustelig kano

Pris: 2.990 DKK

Letvægts oppustelig kano med alt-i-én pakke (oppustelig kano, 4-delt pagaj, transporttaske og PackLite™ fodpumpe). Kanoen vejer kun 2.900 gram, og du kan have den med alle steder. 

Komplet sæt
Kompakt & god manøvredygtighed
Bili´lig
Plads til én person
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af oppustelig kano

Anvendelsesområde: Afhænger af om du skal bruge den til flerdagesture, familieture eller bare hygge på stranden. Ud fra dette skal den oppustelige kano gerne opfylde kravene til det respektive anvendelsesområde.

Materiale: Der kan være stor variation i kvaliteten ved oppustelige kanoer, og derfor bør du være opmærksom på det anvendte materiale og forarbejdningen ved produkterne. De er som oftest fremstillet i polyester eller PVC, som er beklædt med en gummibelægning. For en høj levetid på din oppustelige kano, bør den være lavet med tykt og robust gummi.

Lufttryk: Lufttrykket kan være med til at bestemme, hvor stabil din oppustelige kano er at sejle i. Desuden er de, som kan klare et højere lufttryk, ofte også dyrere, da de i sidste ende kan give mere stabilitet.

Hvad er en oppustelig kano?

Du kender helt sikkert til en kano, og det specielle ved en oppustelig, ligger også lidt i navnet. Det er en kano, som er oppustelig, hvilket gør den ideel til at have med på tur - uanset om du skal ud at rejse, i sommerhus, den nærmeste strand eller vil på kanotur ned ad åen. En oppustelig kano adskiller sig fra traditionelle kanoer, der oftest er fremstillet i træ eller plastik, ved at have en lavere vægt, så du med fordel kan have den med på tur.

Selvom den er oppustelig, gør det ikke, at den ikke er holdbar - bare rolig! En oppustelig kano er nemlig fremstillet i fleksibelt og holdbart materiale som PVC eller gummi. Derudover består den af flere separate luftkamre, der kan pustes op ved hjælp af en pumpe. Når du har fyldt luft i kanoen og føles fast og hård, får den en stabil struktur, der giver mulighed for at bære en eller flere personer.

Oppustelige kanoer findes i mange størrelser, modeller og med hver deres funktioner og egenskaber, som dernæst gør dem egnet til hver deres aktivitet. Oppustelige kanoer er særligt velegnet til frilufts- og eventyrsentusiaster, der ønsker at udforske deres område yderligere til vands.

 

oppustelig-kano-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg bruge en oppustelig kano?

Er du eventyrlysten, og vil du gerne udforske områder? Så er den oppustelige kano det optimale valg. Den er let at have med og kan hurtigt pustes op ved brug af en pumpe, og så er I klar til at tage afsted på tur. Den kræver heller ikke særlig meget opbevaring, da du på let vis kan tømme den for luft, pakke den sammen og sætte den til side, når den ikke er i brug.

Traditionelle kanoer bliver nemt beskadiget, hvis du støder ind i noget med dem, hvorimod oppustelige modeller kan klare flere knubs. De er nemlig oftest fremstillet i PVC eller gummi, der er særligt slidstærkt og giver en kano, som kan holde i mange år. Du skal dog stadig være opmærksom på eventuelle skarpe genstande, der kan skade den oppustelige kano.

En oppustelig kano kan bruges til mange aktiviteter, heraf ture på søer, fjorden og langs åer. Du kan også tage på flerdages kanoture, da der er plads til masser af opbevaring i de større modeller. Du sætter grænserne for, hvordan du vil bruge din oppustelige kano, for mulighederne er mange. Husk at bære en god svømmevest eller redningsvest til kano.

Hvad er forskellen på en oppustelig kano og kajak?

Den største forskel på en oppustelig kano og kajak er, at de ikke har den samme form og design, selvom de begge er lette at transportere og selvfølgelig oppustelige. Dette gør sig også gældende for andre typer af kajakker, f.eks. sit on top kajak, havkajak eller fiskekajak.

En oppustelig kano er ofte udviklet og designet med en mere åben top, samt en fladere bund, hvilket giver mere tilgængelig plads inde i selve kanoen. Her er det omvendt med en oppustelig kajak, som har en lukket top, og du kan sidde med strakte ben foran dig. En af forskellene er også, at du i en kano bruger en åre, hvorimod en kajak pagaj anvendes i kajakken.

En kajak har ofte en højere hastighed, bedre glid gennem vandet, samt mere manøvredygtighed sammenlignet med en kano. Med en oppustelig kajak kan du nemmere manøvrere rundt i vandet, padle hurtigere og træffe beslutninger på kort tid. 

I en kano får du mere indvendig plads, og skal du på en tur, kan du derfor tage mere oppakning med i en kano. Kajakker har mindre plads til opbevaring, og har en begrænset vægtkapacitet.

I sidste ende afhænger det naturligvis af hvilken oppustelig kano eller kajak, du har valgt. De kan også dele mange af de samme egenskaber, hvorfor du bør undersøge mulighederne ved de enkelte modeller.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om oppustelige kanoer

Hvor sikker er en oppustelig kano?

Helt generelt er oppustelige kanoer ikke mere eller mindre usikre end konventionelle kanoer. De har hver deres fordele og ulemper, men hvis du rammer grund med en konventionel kano, er skaden større end ved en oppustelig kano.

Hvor lang tid tager det at puste en oppustelig kano op?

Hvor længe det tager at puste en oppustelig kano op, kan både afhænge af kanoens volumen, men også den anvendte pumpe. Jo mere luft der skal i, desto længere tid tager det naturligvis, men har du en højkvalitetspumpe, f.eks. en elektrisk pumpe, vil det alt andet end lige gå hurtigere.

Det tager omkring 10 - 20 minutter at puste en kano op af gennemsnitlig størrelse.

Hvor længe holder oppustelige kanoer?

Når du køber en oppustelig kano, bør du undersøge hvilket materiale, den er fremstillet i - for lige præcis dette påvirker holdbarheden. Oppustelige kanoer i PVC har en maksimal levetid på ca. 15 år, hvis du passer godt på dem.

Oppustelige kanoer i højere kvalitet, f.eks. EPDM, er mere robuste og har dermed også en længere holdbarhed.

Hvor meget koster en oppustelig kano?

Som det oftest er med produkter, bestemmes prisen af materiale, mærke, design, kvalitet og størrelse, og det samme gør sig gældende ved oppustelige kanoer.

Billigere modeller fremstillet i PVC koster fra mellem 1.500 - 3.000 kr. Større modeller og af højere kvalitet koster 4.000 - 7-8.000 kr. Skal du have en særlig robust model af den mere professionelle type, kan de også koster +10.000 kr.

Hvor kan jeg købe en oppustelig kano?

Der er et stort udvalg og gode tilbud på oppustelige kanoer online på diverse webshops, men du kan til tider også finde billigere modeller i byggemarkeder, supermarkeder og andre fysiske butikker.

Eftersom de er oppustelige, kan du med fordel købe dem online, da de nemt kan sendes.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram