5 Personers Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Leder du efter et telt til 5 personer til din næste ferie eller campingtur, bør du tage et kig på telte med tunnel og iglo konstruktioner. De to former byder på en masse fordele og giver meget plads i 5 mands teltet – også kendt som et familietelt.

5 Personers Telt Test: Top 5 Bedste 5 Mands Telte

high-peak-ancona-5-personers-telt
Annonce

1. High Peak Ancona

Bedste 5 personers telt
Pris: 2.199 DKK

Med Ancona fra High Peak får du et 5 personers telt, hvor det kan deles op til en eller to sovekabiner samt stor stue med separat underlag. High Peak Ancona har en indvendig højde på hele 200 cm, kommer med fiber glas stænger på 1 mm, tapede sømme og har en vægt på 10,3 kg.

God ståhøjde på 200 cm
Varmereducerende overflade
Vandsøjletryk på 3000 mm
Fås kun i én farve
high-peak-nevada-5-personers-telt
Annonce

2. High Peak Nevada

Bedste billige 5 personers telt
Pris: 1.499 DKK

Billigt, men kvalitetsbevidst 5 mands telt fra tyske High Peak med UV beskyttende solfaktor på 80 sømmede syninger og oversejl med alu-belægning. High Peak Nevada er et fint 5 personers til til en god pris, som både kan anvendes til familie, men også ture med vennerne.

Oversejl med alu-belægning & oplagt til ture
5 mands telt til familie & venner
Vandsøjletryk på overtelt til 3000 mm
Ikke nær så holdbart
amaroq-glamping-telt-medium
Annonce

3. Amaroq Glamping Telt Medium

Bedste premium 5 personers telt
Pris: 6.499 DKK

Glamping teltet i størrelse medium fra danske Amaroq Glamping kan huse hele otte personer, og er perfekt til ture eller opsætning i haven. Udviklet med aftagelig tyk PVC bund, og lavet i overfladebehandlet bomuldsblanding. Amaroq glamping teltene kommer i flere størrelser, så der er helt sikkert også en størrelse for dig.

Aftagelig tyk PVC bund (100% vandtæt)
Ventilationshuller & opklappelige sider
Fås i mange størrelser
Prisen
robens-klondike-6-personers-tipitelt
Annonce

4. Robens Klondike 6 PRS Tipi

Bedste tipi telt til 5 personer
Pris: 4.797 DKK

Tipi telt fra anerkendte Robens. Oversejl i 100% vandtæt og robust polyester samt udtag til skorten. Med Robens Klondike Tipi 6 PRS får du et gennemført lavvu telt til en god pris, som ovenikøbet kan indeholde mere end 5 personer.

6 personers tipi med myggenet
Vejer 11.2 kg
Vandsøjletryk på 5.000 mm
Vægten
nordisk-utgard-technical-cotton
Annonce

5. Nordisk Utgard 13.2 Technical Cotton

Bedste familietelt til 5 personer
Pris: 6.928 DKK

Nordisk har lavet teltet, som er det tætteste på at bo i hus. Rummeligt telt med plads til 6 personer, hvorfor I som 5 har god plads. Designet med myggenet. Med Nordisk Utgard 13.2 Technical Cotton telt får du dansk design og ekstrem høj kvalitet.

Vægt på 22.5 kg
Fremstillet i bomuld/polyesterblanding
Komfort telt & nemt at rejse
Vandsøjletrykket

Indholdsfortegnelse

Mange af teltene til 5-6 personer har et stort, rummeligt soveværelse, men nogle modeller er også opdelt i 2 sovekabiner. Alt efter dine behov til 5 personers teltet, kan den ene model være mere tiltalende end den anden.

Når du køber et 5-personers telt, er der et par faktorer, du skal overveje for at sikre, at du får det bedste telt til dine behov. Størrelse, vægt og funktioner er vigtige faktorer, når du skal vælge telt. Læs vores bedst i test af 5 personers telte, og bliv klogere på valget. Leder du derimod efter et mindre telt, kan du også læse vores guide til det bedste 4 personers telt og bedste 3 personers telt.

Hvad skal du bruge et 5 personers telt til?

Inden du begynder at lede efter et godt 5 personers telt, så tænk først over, hvad du præcis skal bruge dit telt til, og hvordan det kan bruges. For afhængigt af den påtænkte anvendelse er der forskellige krav til dit telt til 5 personer – uanset om det er som et familietelt eller et større eventyr telt, du skal have med på vandreturen.

Hvis du for eksempel oplever, at du skal slæbe teltet over lange afstande, som når du er på vandretur, vil en mindre pakkestørrelse og lav vægt være en vigtig faktor. Til dette formål bør du måske endda undvære 5 mands teltet og derimod anskaffe dig 2 stk. 2 personers telte eller 3 personers telte. Dermed sparer i en del på vægten, og den enkelte person slipper for at bære på et helt 5 personers familietelt.

Måske planlægger du eventyr i ekstreme områder med hård vind? Så er det af enorm betydning, at et telt kan modstå disse forhold og kan tilbyde den nødvendige beskyttelse. Her vil et geodætisk telt nok være det bedste valg.

Som du kan se, giver det ekstremt god mening først at tænke over de mulige brugsformål for derefter at kunne identificere et passende telt til 5 personer.

Købsguide: Køb det rigtige 5 personers telt

For at en campingtur skal blive en komplet succes, er det vigtigt at have et passende sted at sove. Et sted at sove, der giver plads nok og beskyttelse mod for eksempel regn og blæst. Ikke alle camperer i campervans, men benytter sig derimod af telte. Afhængig af hvor mange i er afsted på camping, cykelferie, vandreferie, festival eller familietur, skal I have et telt, hvor I alle kan være i.

Hvis I er tre personer afsted, kan det dog til tider stadig være en god ide at have et 5 eller 6 personers familietelt. Dermed har I også en del mere plads at boltre jer på, opbevaring og udstyr og det kan være rart, når man er ude i naturen. Hvis I skal have udstyr med til at lave mad, f.eks. trangia, gasbrænder, foldekopper og bestik, vil I sætte pris på mere plads til opbevaring. Hvis I er endnu flere afsted, skal I kigge mod et 8 personers telt eller et af de helt store familietelte.

Et 5 personers telt kan være en fantastisk sovemulighed for familie eller venner. Leder du efter et 5 personers telt, vil du hurtigt indse, at der findes utallige telte på markedet. Husk også at få anskaffet dig et godt liggeunderlag, sovepose og varmt tøj, så du kan sove igennem kulden, hvis du er afsted om vinteren.

Vi kommer herunder ind på relevante købskriterier, som du bør overveje i din søgning og forhåbentlig kan vi hjælpe dig til at finde det 5 personers telt, som passer allerbedst til dig og dine behov.

Hvilke telttyper findes der til 5 personers telte?

Leder du efter et telt til 5 personer, skal du vide, at der findes forskellige typer telte. Hver type telt har sine fordele og ulemper.

Et overblik over mulighederne kan altid hjælpe dig med at indsnævre din søgning yderligere og fortsætte mere målrettet i din søgen efter det bedste 5 mands telt på markedet.

Kuppeltelt eller iglotelt til 5 personer

Kuppel- eller iglo-teltet er en type telt, der har eksisteret i meget lang tid, og som også virker intuitiv i sin form. Navnet kommer fra dets form, der ligner en kuppel eller en iglo. 

Blandt denne type telt kan du også finde modeller som familietelt til 5 personer eller et helt klassisk 5 mands telt, nogle gange i kombination med strukturen af et tunneltelt.

Et kuppeltelt ligner en halvkugle, når det er sat op og holdes normalt på plads af to diagonale stænger.

Konstruktionen af ​​denne type telt er ret enkel. Som regel er de ikke fastmonteret separat, hvorfor disse telte normalt er fritstående. En ulempe ved kuppeltelte er, at pladsudnyttelsen er noget ineffektiv. Dette er så meget desto mere ineffektivt, jo mindre stejle væggene er. Kuppeltelte har en tendens til at være ret lette, hvor stængerne står for det meste af vægten.

Tunneltelt til 5 personer

Tunnelteltet er almindeligt at finde blandt campister. De er opkaldt efter deres form, der ligner et langt rør, en tunnel.

Til konstruktionen af ​​disse kræves pæle – for det meste buede pæle sat parallelt med hinanden. Et længere tunneltelt har normalt flere af disse stangbuer end et kort tunneltelt. 5 personers telte er ofte en kombination af et kuppel- og tunneltelt. Typisk udnytter tunneltelte pladsen bedre end kuppeltelte.

Tunneltelte er ofte ikke fritstående, og skal derfor sikres yderligere.

Liner og pløkker leveres ofte til dette formål, men det skader ikke at få kvalitetspløkker. Desværre er de medfølgende pinde ofte af en ret middelmådig kvalitet. Opsætning af et tunneltelt er også ret simpelt og tager lidt tid. Det er det perfekte 5 personers familietelt.

Geodætisk telt

Er du på udkig efter et særligt stabilt og sikkert telt, skal du kigge efter et geodætisk telt. Disse telte bruges ofte i alpine områder, på steder med høje vindhastigheder og ekstreme forhold.

Her tages der flere krydsede stangbuer i brug. Strukturen er lidt mere kompleks end med et tunnel eller kuppeltelt. Især hvis de skal sikres rigtig godt.

Pop up telt til 5 personer

Pop-up teltet er også en meget populær type telt. Populært, fordi campister forventer meget komfort fra disse telte, fordi de er så nemme at sætte op. Som navnet antyder, kastes dette telt op i luften for at blive opsat. Teltet folder sig ud og skal normalt kun placeres korrekt.

Det hele fungerer mest på grund af en speciel foldeteknik og brugen af ​​specifikke, fleksible stænger.

Hvis det er vigtigt for dig, at teltet er særligt nemt at sætte op, kunne et 5-personers pop-up telt være det rigtige for dig. Men pop-up telte har også en stor ulempe. På grund af konstruktionen er pakkestørrelsen ret stor, og de anvendte stænger er ofte relativt tunge (ikke rigtig tunge). Dette gør disse telte mindre egnede, hvis en meget lille og kompakt pakkestørrelse er vigtig for dig.

Pakkestørrelse og vægt på telt til 5 personer?

Pakkestørrelsen og vægten af ​​dit fremtidige familietelt til 5 personer er også et relevant kriterium. Grundlæggende kan man sige, at producenterne af teltene forsøger at holde vægten og pakkestørrelsen så lav som muligt, hvilket de normalt gør meget godt. Men hvis du er stor fan af lange vandreture, vil du helt sikkert sætte pris på hvert gram vægt, du har sparet. Derfor er det værd at tjekke vægt og pakningsstørrelse, når du leder efter det bedste 5 personers telt.

Hvilket materiale skal jeg vælge til familietelt på 5 personer?

Du bør bestemt også tage et kig på de materialer, der bruges til et 5 personers telt. Som regel bruges forskellige materialer i produktionen. Nylon og polyester findes ofte, selvom forarbejdningen og belægningen kan variere.

Vandtæt polyester med høj vandsøjle bruges ofte til yderteltet, da det er dette, som skal yde beskyttelse mod regn og ydre påvirkninger. En silikonebelægning kan for eksempel gøre materialet mere “rivefast” samt øge beskyttelsen mod UV-stråler.

Når det kommer til indertelte, er fokus ofte på åndbarhed for at sikre et godt indeklima i teltet. Her er polyesteren ikke altid belagt, så fugt kan slippe ud indefra og ud.

Gulvet skal også være lavet af materiale af høj kvalitet. Vandtæthed er særligt vigtigt her, så vandsøjlen i gulvmaterialet bør være særlig høj – fra 5000 mm anbefales.

Der er brugt forskellige materialer til stængerne. Stængerne udgør normalt en stor del af vægten af ​​hele teltet. Derfor forsøger de fleste producenter også at bruge lette materialer, som stadig er robuste og stabile. Der bruges ofte glasfiberstænger til 5 personers familietelte, men du vil også støde på kulstof og aluminium.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om telte til 5 personer

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!