6 Personers Telt

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Stedet hvor I bor, opholder jer og sover, er et af de vigtigste kriterier for at jeres rejse som familie eller en tur med vennerne på seks, bliver en succes. Derfor er et godt 6 personers telt, som hurtigt kan sættes op, rummer plads nok til alle inklusiv eventuelt ekstraudstyr I medbringer essentielt.

6 Personers Telt Test: Top 5 Bedste Telte Til 6 Personer

robens-klondike-6-personers-tipitelt
Annonce

1. Robens Klondike Tipi 6 PRS

Bedste 6 personers telt i test
Pris: 4.797 DKK

Gennemført 6 personers telt fra Robens med reflekterende barduner, aflynelig bund og tilhørende reparationsmateriale til oversejlet. Robens Klondike 6 Tipi kommer med myggenet, vejer 16,7 kg og har plads til hele 6 sovende personer.

Udtag til skorsten
Vejer 11.2 kg
Tåler vandsøjletryk til 5.000 mm
Design tiltaler ikke alle
trespass-caterthun-4-personers-telt
Annonce

2. Trespass Torrisdale

Bedste billige 6 personers telt
Pris: 1.949 DKK

6 personers telt fra skotske Trespass med dobbelt vægge i farven blå. Underlaget er fast påsyet, og teltets ydre lag er vandtæt op til 3000 mm. Trespass Torrisdale kommer med fibre glas stænger, en vægt på 11.25 kg og er fremstillet med vandtætte syninger, der forstærker vandtætheden i teltet.

Rummeligt 6 mands telt
Vægt: 11.25 kg
Vandtæt til 3000 mm
Ikke nær så holdbart
amaroq-glamping-telt-medium
Annonce

3. Amaroq Telt

Bedste premium 6 personers telt
Pris: 6.499 DKK

Ekstremt rummeligt og slidstærkt glamping telt med plads til 6 personer fra det danske mærke, Amaroq Glamping. Kan indrettes med møbler, frirum og er opskriften på hygge. Designet med med opklappelige sider og ventilationshuller. Amaroq Glamping teltene fås i mange størrelser, hvorfor der helt sikkert også er et for dig.

Aftagelig tyk PVC bund (100% vandtæt)
Overfladebehandlet bomuldsblanding
Dansk mærke
Høj pris
highlander-cypress-6-personers-telt
Annonce

4. Highlander Cypress

Bedste 6 personers telt med stue
Pris: 1.899 DKK

Highlander Cypress er et 6 personers telt med to opdelte soveværelser, vandsøjletryk på 3.000 mm, og er designet med en smart sideåbning, så du let kan tilgå teltet. Det er brandhæmmende lavet, vejer 11 kg og er fremstillet i 190T åndbart polyester.

Vandsøjletryk på 3.000 mm
Stor stueområde
To opdelte soveværelser
Fås kun i én farve
nordisk-utgard-13-2-basic-cotton
Annonce

5. Nordisk Utgard 13.2 Basic Cotton

Bedste familietelt til 6 personer
Pris: 6.174 DKK

Rektangulært 6 personers telt fra danske Nordisk, som er velegnet til glamping, camping eller haven. Designet med myggenet, dør og to vinduer. Nordisk Utgard 13.2 teltet er stort og rummeligt, har justerbar pælhøjde og behageligt indeklima samt en vægt på 22,5 kg.

Vægt på 22.5 kg
Materiale: bomuld/polyesterblanding
Stanghøjden er justerbar
Vandsøjletrykket

Indholdsfortegnelse

Jo flere mennesker I er afsted, desto flere og større krav vil der oftest også være til et godt 6 personers telt. Mange producenter tilbyder nu en række forskellige 6-personers telte i forskellige former og størrelser. For at finde den rigtige model, skal et par faktorer tages i betragtning ved køb. I denne guide hjælper vi dig til at finde et godt telt til 6 personer, som opfylder alle krav og behov, som du måtte have. 

Leder du derimod efter et større telt, kan du læse vores guide til det bedste 8 personers telt eller bedste 5 personers telt, hvis du mangler et mindre.

Tjekliste til køb af telt til 6 personer

Herunder viser vi, hvilke egenskaber der er afgørende for, at du kan finde det helt rigtige 8-personers telt.

Størrelse på 6 mands telt

Arealet på teltet giver dig information om, hvor stort teltet reelt set er. Der er normalt en mere eller mindre stor lounge i et godt telt til 6 personer, som giver mulighed for at hygge sig, når det regner eller blæser. Derudover har mange 6 mands telte højt til loftet, hvilket er særligt praktisk ved længere ophold inde.

Producenter oplyser ofte, at 6 personers telte kan rumme seks sovende personer, men gør ikke opmærksom på, at der ofte er mindre plads inde i teltet til andre aktiviteter og egen bagage eller ekstra udstyr, såsom gasbrænder, foldekopper, termokrus og andet udstyr, som I måtte medbringe. For de, der ønsker mere komfort, er vores anbefaling at overveje at købe et stort telt, f.eks. et familietelt.

Konstruktion

6 mands telte kommer i en række forskellige konstruktioner og former.

Tunneltelt til 6 personer

Tunneltelte får deres form fra mindst to teltpæle, som spændes op efter hinanden, hvilket skaber en slags tunnel. Tunneltelte er ikke fritstående og skal altid fastgøres til jorden.

Afhængigt af overfladen kan det være svært at sætte det op. Stående 6-personers tunneltelte med langsiden i vinden belaster teltpælene enormt, hvilket kan resultere i, at teltet mister stabiliteten.

6 personers kuppeltelt

Denne type telt er skabt af to teltpæle, der krydser i teltets tag. Strukturen er forholdsvis enkel. Faktisk er kuppeltelte mindre almindelige end store telte. Samlet set er de meget stabile i vinden, tilbyder (for det meste) en siddehøjde og er primært udviklet som såkaldte overnatningslejre.

Stejlt vægtelt

Navnet siger det hele. Den tilgængelige plads udnyttes bedst muligt takket være de næsten lodrette vægge. I stejle vægtelte er der normalt plads nok til længere ophold, da der er god loftshøjde og masser af plads.

På grund af de høje materialekrav er stejle vægtelte ret tunge sammenlignet med andre konstruktioner. Strukturen er også forholdsvis kompleks.

Opsætning af 6 personers telt

Producenter gør meget for at gøre teltopsætning lettere. Især ved særligt store telte som 6 mands telte er simpel montering guld værd.

I modsætning til konventionelle telte anses oppustelige telte for at være vidundere, når det kommer til at rejse dem og kan takket være en luftpumpe rejses på meget kort tid. Modsat hvad man skulle tro, er de også ekstremt robuste og klare vindmodstanden rigtig godt.

Vandsøjle

For at sikre, at din campingferie ikke bliver til et mareridt, bør I sikre dig, at der er en tilstrækkelig vandsøjle. For områder med lidt regn kan 2000 – 3000 mm være tilstrækkeligt. Hvis I gerne vil campere i omskifteligt vejr, bør I finde et 6 personers telt med en højere vandsøjle.

Vægt og pakkestørrelse på 6 mands telt

Selv i bilen tæller hvert ekstra kilo, og hver centimeter er vigtig. Så I bør være opmærksom på en praktisk pakkestørrelse og lav vægt. Lettere modeller vejer omkring 10-15 kg og tungere, større telte op til 30 kg.

Andre funktioner: Hvis andre funktioner er installeret i teltet, kan dette gøre dit ophold endnu sødere:

 • Indvendige lommer hjælper med at holde indretningen pæn, især på ferier med mange gæster. Mobiltelefoner, nøgler og andre småting kan opbevares sikkert der.

 • En teltstue eller fortelt som det også kaldes, kan være rart at have. Det giver jer mulighed for at have mere med og opbevare jeres ekstra bagage her, f.eks. vandrestavevandrerygsækken, den vandtætte rygsæk eller liggeunderlag og sovepose, når I ikke skal sove.

 • En integreret baldakin kan have forskellige funktioner. Den kan give skygge på solrige og varme dage. Samtidig kan den bruges til at beskytte bagage mod vind og vejr.

 • Lampekroge i taget er ideelle til telte til 6 personer med lounge. Dermed kan I også tilbringe hyggelige timer i teltet om aftenen.

 • Kabelkanaler gør det muligt at føre kabler inde i teltet og muliggør dermed nem strømforsyning.

 • Et godt 6 mands telt med indsyet gulv er mere effektivt til at holde fugt fra gulvet og hjælpe med at holde snavs ude.

 • Farven på teltet kan være afgørende i naturen. Er teltet grønt, gråt eller mørkeblåt, tilpasser det sig mere til omgivelserne og er godt camoufleret. Specifikke farver kan hjælpe til hurtigere at finde teltet i en større menneskemængde (f.eks. på campingpladsen).

Hvad er et telt til 6 personer? 

Et telt til 6 personer kan naturligvis rumme seks sovende personer. Hvis I er seks personer afsted, kan det dog til tider godt være en fordel at købe et endnu større telt, f.eks. Et 7 personers, 8 personers eller et stort familietelt. Dette vil give jer mere plads, når I skal sove, men samtidig også mere plads til jeres udstyr, såsom bålfad, bålstativ, køleboks og hvad I ellers har brug for på jeres eventyr. 

Hvis I vil have mindst muligt med, og ved at I udelukkende skal bruge teltet til at sove I, er et telt til 6 personer perfekt.

Hvorfor skal jeg købe et 6 mands telt?

Der kan være mange gode grunde til at købe et godt telt til 6 personer, og det behøver ikke udelukkende være til udendørs eventyr som cykel- og vandreferie. Det kan også være et 6 personers familietelt til haven, hvor I vil have en god sommer, men gerne vil bruge mere tid udendørs eller til campingferien i Danmark eller udland. 

Vi anbefaler altid, at I først og fremmest finder ud af, hvad I skal bruge et 6 mands telt til, og derefter træffer I valget om hvilket telt til 6 personer, som er det bedste til jer. Afhængig af hvad I skal bruge teltet til, kan der være mange forskellige funktioner, som I vil sætte pris på.

6 Personers telt mærker

Når I skal finde det bedste telt til 6 personer, kan det til at starte med virke som en umulig opgave. Der er et hav af forskellige 6 mands telte, i forskellige mærker og med hver deres funktioner og kvaliteter. Det kan være svært at finde ud af, hvilket 6 mands telt, som passer bedst til jeres situation. Om I egentlig skal have et 6 personers familietelt, eller om et tunneltelt er bedre.

Herunder kommer et par anerkendte mærker indenfor telte, som har styr på kvaliteten og har dannet sig et navn indenfor verdenen.

Telte fra Outwell

Outwell er et af de populære danske mere indenfor telte, når det gælder 6 personers telte. Mærket har gennem flere år udviklet, designet og fremstillet telte i mange størrelser og i høj kvalitet. Det er din sikkerhed for, at du får et godt telt til 6 personer, som har kvaliteten i orden.

Telte fra Nakano

Her er endnu et mærke, som er kendt for at lave kvalitetsbevidste telte – både mindre som 2 personers telte3 personers telte, men også 4 personers telte. Mangler du et godt familietelt, er telte fra Nakano et rigtig godt valg.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om 6 personers telte

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak