Outdoor bukser

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Er du ofte afsted i naturen, ved du, at normale jeans ikke kan opfylde naturens krav. Gode outdoor bukser gør, at du undgår ubehagelige friktioner og begrænset bevægelse. Samtidig er de som oftest vind- og vandtætte, har mange og praktiske lommer samt er forstærket de rigtige steder.

Outdoor bukser Test: Top 5 Bedste Outdoor Bukser

revolutionrace-rvrc-gp-pro-cub-vandrebukser-removebg
Annonce

1. RevolutionRace GP Pro

Bedste allround outdoor bukser
Pris: 799 DKK

Mangler du en outdoor buks, som kan klare alle årstider? Med et par GP Pro fra RevolutionRace har du det oplagte valg. De er åndbare, har masser af bevægelighed og er samtidig stretchy. RevolutionRace GP Pro er en alsidig outdoor buks og kan anvendes til hverdag, friluftsliv og meget mere!

Læs vores test af RVRC GP Pro.

Vandafvisende
Masser af stretch
Findes i 26 farver
Tåler let regn
revolutionrace-nordwand-pants-dark-olive-1-no-background
Annonce

2. RevolutionRace Nordwand

Bedste billige outdoor bukser
Pris: 629 DKK

Nordwand fra RevolutionRace er prisbevidste og billige outdoor bukser, som ikke går ned på komfort og egenskaber. Bukserne er slidstærke, har ventilation og forstærkninger på udsatte områder. RevolutionRace Nordwand er et par prisbillige outdoor bukser, der kommer i mere end 20 forskellige farver.

Læs vores anmeldelse af RevolutionRace Nordwand.

Forstærkninger på udsatte områder
Vind- & vandresistent
Fås i 23 farver
Lavere holdbarhed end alternativer
fjallraven-karl-pro-vandrebukser-herre
Annonce

3. Fjällräven Karl/Karla Pro

Bedste premium outdoor bukser
Pris: 1.049 DKK

Karl/Karla Pro fra Fjällräven er en alsidig op lagt buks til outdoor brug. Fremstillet i deres G-1000 materiale har buksen en høj slidstærke, samt er resistent overfor vind og vand. Fjällräven Karl og Karla Pro er en klassisker hos svenske Fjällräven, og har en lav vægt på 476 gram.

Slidstærk & holdbar
Fremstillet i G-1000 for høj kvalitet
God pasform
Høj pris
revolutionrace-gp-pro-zip-off-vandrebukser-herre
Annonce

4. RevolutionRace GP Pro Zip-Off

Bedste zip off outdoor bukser
Pris: 799 DKK

GP Pro Zip-Off fra RevolutionRace giver et par outdoor bukser med buks og shorts i én samlet løsning. Bukserne er slidstærke, lavet i letvægtsdesign og er ventilerende. RevolutionRace GP Pro Zip-Off bukserne er fremstillet i polyester, bomuld og elastan og vejer 550 gram.

Vandafvisende
Ventilation
Aftagelige bukseben (buks til shorts)
Ikke egnet til vinter
lundhags-makke-vandrebukser-herre
Annonce

5. Lundhags Makke

Bedste outdoor bukser til vinter
Pris: 1.347 DKK

Lundhags Makke er designet og fremstillet til brug i de kolde og våde måneder. Ekstra polstring mod kulde samt vandtætte områder på knæ og numse er blandt funktionerne. Lundhags Makke er lavet i LPC® Eco, 65% genanvendeligt polyester og 35% økologisk bomuld.

God pasform & bevægelse
Outdoor bukser til vinter
Fås i flere farver
Prisen

Indholdsfortegnelse

Outdoor bukser er meget forskellige fra hinanden, hvorfor vi hos Friluftsfreak har udarbejdet en købsguide. Læs med i vores bedst i test af outdoor bukser for at finde ud af, hvilke bukser der passer bedst til hvilken situation, og hvad du ellers skal være opmærksom på. Vi giver dig et bud på de bedste modeller, som sparer dig tid på at lede efter de bedste outdoor bukser.

Læs også vores test af outdoor bukser til dame og outdoor bukser til herre.

Tjekliste til køb af outdoor bukser

Formål: Der findes mange forskellige modeller af bukser til outdoor og friluftsliv: outdoor bukser til vinter og sommer, vandrebukser, regnbukser, softshell bukser og klatrebukser.

Pasform: Gode outdoor bukser skal sidde behageligt på kroppen, ikke gnave eller irritere og samtidig giver en høj grad af bevægelsesfrihed.

Egenskaber: De bedste outdoor bukser har funktioner som vandtæthed, mange og gode placeringer af lommer, materiale og forstærkninger på udsatte områder (numse, knæ, inderside af ben). Undersøg gerne disse nærmere, inden du foretager køb.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af outdoor bukser?

Foruden jakke (f.eks. skaljakke), trøje, gode vandresko eller holdbare vandrestøvler og sokker, omfatter det rigtige outdoor udstyr ude i naturen også et par gode og velsiddende outdoor bukser. Du får mange fordele i forhold til andre afslappende og/eller hverdagsbukser.

Fordele og ulemper ved outdoor bukser

Fordele

 • Elasticitet

 • Lang holdbarhed

 • Vind- og vandbeskyttende

 • Lommer

 • Lynlåse og snefang

 • Termisk ydeevne og isolering

 • Åndbarhed

Ulemper

 • Ikke alle bryder sig om designet

 • Outdoor bukser er ofte dyrere end andre bukser

outdoor-bukser-bedst-i-test

Hvilke typer af outdoor bukser findes der?

Outdoor bukser kan opdeles i flere kategorier, og afhængigt af aktiviteten egner de sig til noget forskelligt.

Vandrebukser

Vandrebukser er de helt klassiske friluftsbukser. De er elastiske, åndbare, generer ikke under vandring og kommer ofte med gode og funktionelle lommer. Blandt vandrebukser er der flere ting, som du bør være opmærksom på ved køb:

 • Zip-off: Disse har lynlås over knæene, så du kan transformere dine lange vandrebukser til et par korte shorts.

 • Roll-up: Med et par vandrebukser med denne funktion kan du på enkel vis rulle bukserne op og dermed får du lidt mere luftcirkulation.

 • Vinter: Du finder også specielle vandrebukser, der er lavet til vådt vejr og kulde. Disse har ofte en ekstra isolerende foring på indersiden, der forstærker for varme og er vind- og vandafvisende.

Regnbukser

Regnbukser er kendetegnet ved at være vand- og vindtætte. Du trækker dem ofte ud over andre udendørs bukser som det yderste lag, og giver dermed isolering og beskyttelse.

Softshell bukser

Softshell er et vind- og vandafvisende yderlag med et isolerende inderlag. Softshell bukser er som oftest meget åndbare og derfor oplagte til f.eks. Skiture, da de giver god beskyttelse.

Klatrebukser

Disse er robuste og ekstremt elastiske. Klatrebukser giver maksimal bevægelsesfrihed grundet deres snit og vægt, så du kan koncentrere dig om at dyrke klatring eller bouldering. Materialerne der anvendes til disse bukser er ofte meget mere holdbare end almindelige jeans eller bukser til sport.

Shorts

Du kan naturligvis også bruge shorts i naturen. På varme sommerdage er korte vandreshorts en fordel eller et par zip-off, som du kan lyne ned fra knæet.

Hvilke egenskaber har outdoor bukser?

Gode bukser til friluft har præcis det ekstraudstyr og de egenskaber, som gør livet i naturen nemmere.

Lommer: Store og små lommer placeret de rigtige steder, gør bukserne praktiske. Det giver mulighed for at kunne opbevare genstande af værdi, et kort, telefon, kompas eller andet udstyr, som du vil have med på turen. I Fjällräven outdoor bukser finder du ofte en separat lomme til værktøj og udstyr i denne kategori. Samtidig bør du undersøge, hvorvidt lommerne er sikret med lynlås eller knap, hvilket er en fordel.

Forstærkning af materiale: Mange outdoor bukser har materialeforstærkninger på visse områder, som er ekstra udsatte. Dette kan for eksempel være knæ, benender og balder. Dette gør også, at dine outdoor bukser holder i længere tid, da dermed ikke nær så let bliver slidt.

Lynlåse: Ved regnbukser ser du ofte, at de har lynlåse i siden, hvilket gør dem nemmere at tage af og på.

Snefang: Outdoor bukser til vinter og softshellbukser har ofte et snefang. Dette er altså et ekstra lag, som er syet ind i enden af benet, og dermed kan trækkes over skoene. Det gør, at der ikke kan komme sne ind i bukserne.

Størrelse og pasform på outdoor bukser

Som udgangspunkt skal udendørs bukser være relativt stramme, men ikke begrænse bevægelsesfriheden. Undgå at have for brede bukser på, da de ofte er tungere og mere modtagelige overfor vind, men samtidig også kan blive fanget af buske, grene og lignende.

Det er en svær balance, for outdoor bukser må heller ikke være for stramme. Dette er for at undgå friktion og sikre isolering.

Hvilke outdoor bukser passer til hvilket vejr?

Alt afhængig af hvad og hvor du skal bruge dine outdoor bukser, er modellerne velegnede til hver deres aktiviteter.

Gode bukser til varmt og tørt

Når solen skinner, det varmer og vinden står stille, er det selvfølgelig oplagt at hoppe i et par vandreshorts. Et alternativ kan være et par zip-off outdoor bukser, hvor du kan låne buksebenet af, og dermed står du i et par shorts. Roll-up bukser er også især velegnet til sommer og varmt vejr.

Derudover skal du også være opmærksom på åndbarhed, tykkelse og farver ved outdoor bukserne. Lyse farver, som hvid eller beige, varmer ikke meget om sommeren og er derfor mere behagelige at have på.

Gode bukser til kulde

Den susende vind og blæst er ofte en af hovedårsagerne til kuldegysninger. Ved lave temperaturer skal dine outdoor bukser være vindtætte. Vejret om vinteren og i bjergene kan være meget omskifteligt, hvorfor du hurtigt bør kunne omstille dig. Regnbukser og vandtætte outdoor bukser er derfor også en fordel.

Mørkere farver som sort eller blå bliver varmere af solens stråler, hvorfor de er mere velegnede til vinteren. Derudover er outdoor bukser til vinter foret for bedre isolering.

Gode bukser til regn og vådt vejr

Til regnvejr og generelt vådt vejr, er det oplagt med et par regnbukser. Disse kan du trække ud over dine outdoor bukser, og dermed beskytte mod fugt.

Hvor meget vejer outdoor bukser?

Vægt er oftest en af de vigtigste faktorer, når det gælder outdoor udstyr. Kigger du f.eks. efter de bedste liggeunderlag, sovepose, telte eller vandrerygsække spiller vægten en vigtig rolle. Men når det gælder outdoor bukser, er vægten ikke nær så vigtig. Dette skyldes, at de typisk bæres på kroppen og ikke i en rygsæk. Derfor bør komfort og levetid tillægges større vægt, når der skal træffes en købsbeslutning.


Det eneste du skal overveje er vægten af regnbukser. Disse bæres generelt i en vandre- eller vandtæt rygsæk og bruges som et ydre lag i dårligt vejr.

Kendte producenter og mærker af outdoor bukser

 • The North Face

 • Fjällräven

 • Arc’teryx

 • RevolutionRace

 • Lundhags

 • Haglöfs

 • Patagonia

 • Jack Wolfskin

Konklusion på outdoor bukser

Med det store udvalg af outdoor bukser til dame, herre og børn, er det ikke nemt at vælge de bedste outdoor bukser. De forskellige bukser velegner sig bedst til hver deres situation, hvorfor det kan være svært at vælge en favorit.

Vores anbefalinger hos Friluftsfreak viser dig de mest populære og bedste outdoor bukser på markedet fra forskellige kategorier. Dette giver dig et enkelt overblik af alle bukserne, så du på nem vis kan træffe det rigtige valg.

Derudover fortæller vi dig om de vigtigste egenskaber ved outdoor bukser, så du har styr på dit outdoor tøj og outdoor udstyr.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om outdoor bukser

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!