Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det rigtige valg af familietelt er nok et af de vigtigste kriterier for en familieferies succes. Specielt til en campingferie med familien er der et stort antal telte med forskellige strukturer, størrelser og komfort niveauer og funktioner. Men hvordan får du valgt det helt rigtige familietelt?

Friluftsfreak har set nærmere på de mest populære familietelte, og sammenligner de bedste modeller. I vores bedst i test af store telte finder du også ud af, hvilke kriterier du skal være opmærksom på, når du foretager et køb. Du kan derfor med garanti finde din personlige vinder.

Leder du derimod efter et mindre telt, kan du læse vores test af 8 personers telte og 6 personers telte.

Familietelt Test: Top 5 Bedste Store Telte

amaroq-glamping-telt

1. Amaroq Glamping Telt

Bedste allround familietelt

Pris: 6.499 DKK

Det danske mærke, Amaroq, laver gode familietelte i flere størrelser. Dette glamping familietelt egner sig til haven, ture og kommer med en 100% vandtæt og stærk bund i PVC samt opklappelige sider og myggenet.

Rummeligt glamping familietelt
Findes i mange størrelser (4, 8, 10 & 14 pers)
Dansk mærke
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
tipii-4-personers-comfort-telt

2. Tipii Comfort Telt (4 pers)

Bedste billige familitelt

Pris: 1.099 DKK

Prisbevidst og billigt familietelt fra danske Tipii.. Kommer med myggenet, tapede syninger, vandsøjletryk på 3500 mm (100% vandtæt) og stærke lynlåse fra SBS. Kan modstå hårde vejrforhold.

100% vandtæt & slidstærkt
Dansk mærke
Vægt på 7,2 kg
Kun plads til 4 personer
TIL BUTIK
nordisk-midgard-20-basic-cotton

3. Nordisk Midgard 20 Basic Cotton

Bedste premium familietelt

Pris: 14.599 DKK

Luksuriøst stort familietelt med plads til hele 10 personer, med dets grundareal på 20 m2. Teltet til større grupper, familie og glamping.

Luksus familietelt med plads til 10 personer
Indvendig ståhøjde på op til 3 meter
Vejer 41.5 kg
Prisen
TIL BUTIK
robens-chinook-ursa-8-prs-tipi-telt

4. Robens Chinook Ursa Tipi

Bedste lavvu familietelt

Pris: 5.055 DKK

Robens egen lavvu til 8 personer - benyt den enten som en gruppe af venner eller familie. Mange detaljer, stærke materialer og udtag til skorsten.

Tipi familietelt med plads til 8 personer
Luksus familietelt i gennemførtdesign
Vægt: 14 kg
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
trespass-caterthun-4-personers-telt

5. Trespass Caterthun 4 Pers

Bedste 4 personers familietelt

Pris: 1.399 DKK

Billigt 4 personers familietelt fra prisbevidste Trespass. Kommer i en flot blå farve og med en lav vægt på kun 8,8 kg.

4 personers familietelt i tunneltelt konstruktion
Dobbeltlag design med stænger i fiberglas
Vejer 8.8 kg
Ikke nær så holdbart
TIL BUTIK

Hvad er et familietelt?

Et familietelt er ikke kun ét specifikt telt, men kan være mange forskellige telte. Grundlaget for at det er et familietelt, er at en familie kan opholde sig i teltet og overnatte – dette er uanset om det er et 5 personers telt eller 4 personers telt. Det afhænger naturligvis kun af, hvor stor en familie i er, og hvis i er fire personer, er et telt til fire personer tilstrækkeligt. 

Når der er tale om et stort telt eller familietelt, tænker vi dog ofte på et større telt, som kan rumme +8 mennesker. Det er ofte større telte, som de vi ser til konfirmationer, større havearrangementer eller på et marked. Det er derfor også disse store telte, som vi lægger størst fokus på i denne bedst i test af familietelte.

Hvordan vælger jeg det rigtige familietelt?

En campingferie er en fantastisk måde at tilbringe tid med familien på, mens du nyder den store den dejlige danske eller udenlandske natur. Det nok vigtigste element i dit eget udstyr er et passende stort camping telt, som kan rumme hele familien – og lidt ekstra plads skader ikke, når man er på ferie sammen. Derfor kan du med god samvittighed også vælge et af de større familietelte til f.eks. 5 personer, selvom I måske kun er fire.

I vores købsguide til store telte vil vi fortælle dig, hvordan du finder det perfekte telt til dine egne behov. Hvis du er opmærksom på følgende kriterier ved køb, finder du det bedste familietelt til dig og din familie på ingen tid.

Hvad skal du overveje, når du køber et familietelt?

Et godt familietelt skal ikke kun give plads nok, men også være stabilt og vandtæt. Derudover bør følgende egenskaber også tages i betragtning ved køb:

 • Størrelse
 • Areal og højde
 • Telttype
 • Konstruktion
 • Stabilitet
 • Materiale
 • Pakkestørrelse og vægt
 • Diverse

Hvor stort skal et familietelt være?

Først og fremmest rejser spørgsmålet sig om, hvor mange personer der skal indkvarteres i teltet. De fleste familietelte er designet til mindst fire personer. Mange telte er dog væsentligt større og rækker til seks, otte eller endda ti personer.

Kapaciteten siger – især med familietelte – meget lidt om den faktiske størrelse på et stort telt. Producentens oplysninger fortæller dig oftest kun, hvor mange mennesker der kan sove i teltet. Derfor vil du også kunne opleve, at pladsen kan være ret trang.

Dette siger ikke, om der er plads nok til at opbevare din egen bagage, eller om familien kan holde sig komfortabelt inde, hvis det skulle blive dårligt vejr. Så hvis du gerne vil have lidt mere plads og komfort, bør du gå efter et større telt.

Areal og højde for et familietelt?

Området af teltet er mere meningsfuldt for den faktiske plads inde i teltet. Derfor bør du ved køb være opmærksom på, om der også er en lounge, eller om der er opsat et stort fortelt.

Komforten i et stort telt øger frem for alt muligheden for at kunne stå indenfor. I dårligt vejr kan du lave mad, spille spil eller dyrke andre aktiviteter uden at føle dig begrænset. Derfor skal man ved køb være opmærksom på ståhøjden.

Hvilken er den bedste telttype til store telte?

Der findes forskellige typer og konstruktioner af telte, som kan give dig en indikation af strukturen, den tilgængelige plads og stabiliteten. De mest populære typer af telte er:

Stejlt vægtelt 

Telte med stejle vægge er ideelle overnatningssteder for mange mennesker, takket være deres næsten lodrette vægge udnytter de pladsen i et telt bedst muligt og har ofte en god ståhøjde.

Stejle vægtelte er normalt designet til mange mennesker. Derfor har de som oftest også meget teltmateriale, hvilket har en negativ effekt på den samlede vægt og pakkestørrelse. Derudover er de som regel mere komplekse at sætte op, og kræver at du har en hjælper.

Tunneltelte 

Tunneltelte skabes af mindst to strakte teltpæle, der ikke er forgrenet med hinanden. De er ikke fritstående, og skal altid forankres til jorden med pløkke.

På grund af den manglende forgrening af teltpælene er de mindre stabile end andre telte under blæsende forhold, og skal derfor være særligt godt forankret. Tunnelkonstruktionen tillader ofte installation af separate kabiner, som også tillader lidt privatliv, når du camperer.

Tipitelt

De fleste mennesker har set en tipi, men ikke alle kender særlig godt til teltet. Tipier er klassiske pyramidetelte, der er sat op med en stang i midten og spændt ud med fyrreb på siderne. Den midterste stang giver dig mulighed for at stå oprejst inde i teltet.

Traditionelle modeller inkluderer et røghul, så du kan lave mad eller endda lave ild inde i teltet. Tipier er normalt ret store, men tilbyder meget lidt privatliv. De er typiske telte til ungdomslejre eller til spejdergrupper.

Oppustelige telte

Oppustelige telte har erstattet teltstængerne med luftslanger, der pustes op med luft. Disse muliggør en meget enkel og hurtig montering, som kan udføres af én person.

Oppustelige telte anses for at være meget robuste og ekstremt stabile i vinden, da luftrørene blot bevæger sig med vinden og derfor er mindre belastede end teltstænger.

Simpel opsætning af familietelt?

Det siger sig selv, at større telte som familietelte normalt har en mere kompleks struktur end små 2 personers telte eller 3 personers telte. Ikke desto mindre er der store forskelle, der skal tages i betragtning ved køb.

Her scorer telte, der er oppustelige, særligt godt, da de kan opstilles af kun én person. Dette sparer en masse forældre for stress.

Også anbefalet er pop-up telte, som popper op, så snart fikseringen slippes og derfor sættes op på få minutter. Pop-up telte på størrelse med et familietelt er dog ret sjældne.

Generelt gælder det, at jo større teltet er, jo mere tidskrævende og komplekst er det at sætte op og tage ned.

Stabile familietelte

Teltet fungerer ikke kun som overnatningssted, men skal yde beskyttelse mod alle vejrforhold. Derfor er en stabil konstruktion, især til store telte, essentiel. Ud over en robust ramme sikres dette som regel af pløkke og fyrreb.

Teltstængerne er normalt lavet af aluminium, stål eller glasfiber. Begge er meget stærke, hvor glasfiber er lidt lettere. Aluminium er mere fleksibelt og mindre tilbøjeligt til at gå i stykker.

Det rigtige materiale til presenning

Køber du et familietelt, bør du være opmærksom på god kvalitet og holdbarhed. Teltmaterialer som polyester eller nylon garanterer begge dele, da de anses for at være meget modstandsdygtige. Du bør også sikre dig, at presenningens materiale er vandtæt.

Lille pakkestørrelse og vægt

Familieteltenes vægt og pakkestørrelse kan naturligvis ikke sammenlignes med trekking teltenes, som er væsentligt lettere og mindre. Hvis du vælger et familietelt, skal du helt sikkert regne med et par kilo mere på vægten.

Men da familietelte normalt transporteres i bil og ikke skal transporteres længe, ​​er en højere vægt og større pakkestørrelse acceptabel.

Andre vigtige kriterier:

 • Er der mere end én dør, kan der sikres et bedre indeklima. Derudover er andre mindre forstyrrede, når nogle mennesker skal forlade teltet om natten.
 • Indvendige rum og teltlommer hjælper med at holde teltet ryddeligt og finde dine ejendele, selv efter et par dage i teltet.
 • Yderligere sovekabiner skaber privatliv. Individuelle kabiner er yderst praktiske, især med børn, så børnene har deres egen plads, men forældrene kan også trække sig, når muligheden byder sig.
 • Kabelkanaler er praktiske for alle, der kan lide at opholde sig på campingpladsen og er afhængige af strøm.

Kendte mærker og producenter af familietelte

Familietelte er blandt de mest populære telte af alle. Derfor er markedet for familietelte vokset enormt de seneste år. Så nu om dage er der rigtig mange producenter, som tilbyder de store telte. Kendte mærker inkluderer:

 • Nakano
 • Eureka
 • Outwell

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om familietelte

Hvordan kan du identificere et godt familietelte?

Et godt familietelt byder på alt, hvad en campists hjerte begærer. Der skal være minimal plads til at rumme de tilstedeværende personer og deres bagage.

Et fællesrum med ståhøjde er fordelagtigt for komfortabelt at kunne tilbringe tid i teltet på regnvejrsdage. En vandtæt presenning og en stabil konstruktion tåler også alt vejr. Hvis du kan lide at holde dit telt ryddeligt, bør du sørge for at have nok inderlommer.

Hvor mange personer kan der være plads til i et familietelt?

Familietelte kommer i forskellige designs og størrelser. De mindste telte starter fra en kapacitet på fire personer. Telte til omkring seks personer er almindelige, men større muligheder for otte, ti eller tolv personer er også tilgængelige.

Hvor meget koster gode familietelte?

Afhængigt af hvilket større telt du vælger, kan prisen på et familietelt variere meget. De billigste telte er normalt en smule mindre og koster fra 1.500 kr. Større muligheder er prissat mellem 2.000 kr. og 8.000 kr. De, der værdsætter håndværk af høj kvalitet, holdbarhed og gennemtænkt design, kan også købe et telt til over 10.000 kr.

Hvor praktiske er telte med flere sovepladser?

Familietelte med sovekabiner har vist sig at være meget praktiske. Da teltpladsen er begrænset, tillader de stadig noget privatliv, når du camperer og er særligt praktiske for forældre eller unge.

Kan familietelte også være små og lette?

Sammenlignet med trekkingtelte, som for det meste er udviklet til en eller to personer og maksimalt vejer 2,5 kg, er familietelte  tungere i forhold til vægt og pakkestørrelse. Ikke desto mindre er de frem for alt kendetegnet ved deres størrelse, som er velegnet til mange mennesker.

Der er familietelte, der vejer over 15 eller endda 20 kg. Samlet set kan det antages, at større komfort er ledsaget af større vægt. Nogle producenter stræber efter at finde mindre og lettere løsninger.

Findes der også luksus familietelte?

I de senere år har den nye trend med “glamping” udviklet sig, som kombinerer glamour og camping. Mange mennesker vil ikke undvære naturoplevelsen, heller ikke komforten og luksusen, og glamping giver dem mulighed for at kombinere begge dele.

Klassisk glamping er dog sjældent selvorganiseret. Der er mange leverandører, der leverer rummelige og indbydende glamping telte med nøje udvalgt interiør, som ikke har meget at gøre med grundlæggende campingudstyr. Læs mere om glamping på Sjælland og glamping i Jylland.

En campingferie som inkluderer et luksus familietelt er meget dyrere end en klassisk campingferie, hvor alle medbringer eget udstyr.

Hvilke alternativer til familietelte er der?

Som et alternativ på teltområdet er husteltet bestemt at nævne. Dette er et stejlt vægtelt, som minder om et lille hus på grund af de næsten lodrette vægge og ståhøjden.

Stejle vægtelte har normalt også separate områder og hytter. De er ekstremt stabile og robuste, men også meget tunge.

Klassiske alternativer til familietelte i udendørsområdet ville også være campingvogne. Alt efter størrelse er disse også velegnede til mindre familier, og kommer endda med fast inventar samt eventuel strømforsyning og egne sanitære faciliteter. 

Hvor kan jeg købe familietelte?

Familietelte kan købes i sports- og friluftsbutikker (f.eks. Friluftsland, Friluftslageret). Udover sports- og friluftsbutikker fås familietelte ofte også til overkommelige priser i de større supermarkeder som Bilka og Føtex.

Hvis du ikke vil afsted, kan du sammenligne forskellige webshops for de respektive telte på internettet og lede efter et passende telt. Derudover er der også et stort udvalg af brugte familietelte på DBA.

Hvis det endnu ikke er klart, om camping med familien er det, du ønsker, og om det kan betale sig at købe dit eget store telt, er der også udbydere, som vil leje et telt i et par dage.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram