Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kano

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
september 8, 2023

Kunne du tænke dig at komme på tur i kano, og leder nu efter den bedste model? Der findes et hav af forskellige typer kanoer, hver med forskellige funktioner, egenskaber og design.

En kano giver mulighed for at komme på eventyr og udforske naturen fra vandet af. Før du køber en kano, bør du dog sætte dig ind i de vigtigste funktioner, så du undgår et dårligt køb.

I vores bedst i test af kanoer tager vi dig gennem hele processen. Alt fra de vigtigste egenskaber, god kvalitet og det rette materiale. Læs med herunder og bliv klogere på valget af kano.

Kano Test: Top 5 Bedste Kanoer

aqua-marina-tomahawk-air-k-375

1. Aqua Marina Tomahawk Air-K 375 (1'er)

Bedste allround kano

Pris: 4.195 DKK

Tomahawk Air-K 375 fra Aqua Marina er en kano til dig, der både vil have hyggeture, men også god motion. Der kan sidde én person i kanoen, og der er plads til oppakning. Oplagt til begyndere og letøvede, der ønsker en kano, som lægger sig tæt op af alt det gode fra en kajak.

Kommer inkl. pagaj
Vundet RED-DOT design pris
Drop-stitch bund
Kun plads til én person
TIL BUTIK
sevylor-2-personers-oppustelig-kano-adventure-blaa
Bedste billige kano

Pris: 2.699 DKK

Lille kano med plads til 2 personer fra Sevylor. Kanoen kommer som komplet sæt, justerbare sæder og ergonomiske håndtag. Der medfølger to pagajer.

Kommer inkl. 2 pagajer
Plads til 2 personer
Vægt på 11.5 kg
Bedst i rolige vejrforhold
TIL BUTIK
vova-craft-prospector-15-sp3-kano

3. Nova Craft Prospector 15 SP3

Bedste premium kano

Pris: 14.999 DKK

Prospector 15 SP3 fra Nova Craft er designet med et symmetrisk skrog, moderat rocker og en lav buebund. Den er lavet i SP3 plast og stort set umulig at ødelægge. Kan anvendes i alle typer vandforhold.

Fremstillet i Canada
Allround kano
Manøvredygtig & nem at styre
Prisen
TIL BUTIK
rainbow-apache-17-kano

4. Rainbow Apache kano

Bedste premium kano

Pris: 12.995

Apache fra Rainbow er en stor kano med plads til op til 4 personer (kan også fås til 3). Fremstillet i canadisk design, markant v-bund, god balance og masser stabilitet. Oplagt til åer, søer eller kysten.

Slidstærk & holdbar kano
Fremstillet i superlinear polyethylen
Vejer 45 kg
Prisen
TIL BUTIK (3 personer)
TIL BUTIK (4 personer)
nova-craft-new-fox-14-tuffstuff-solokano

5. Nova Craft New Fox 14 Tuffstuff

Bedste lille kano

Pris: 37.000 DKK

New FOx 14 Tuffstuff fra Nova Craft er en lille kano til soloture, hvor du får en kano med stabilitet, god balance og manøvredygtighed. Velegnet til åer, stille floder og fladt vand. Solokane med ét sæde.

Fremstillet i Tuffstuff (basalt & Innegra-fibre)
Lille kano til soloture
Vægt på 19,5 kg
Høj pris
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af kano

Type af kano: Der findes både de traditionelle og stive modeller, men også oppustelige kanoer.

 • Oppustelige modeller skal først pumpes op med en pumpe (manuel eller elektrisk pumpe), mens konventionelle modeller kan sættes i vandet med det samme.
 • Oppustelige kanoer er utrolig nemme at transportere og opbevare. Teknologien er samtidig også sikker, og deres bærbarhed, høje ydeevne og lange holdbarhed gør den til den ideelle ledsager til fritiden. 

Kapacitet: Inden du køber en kano, bør du tænke over, hvor stor kanoen bør være (hvor mange personer skal I maks. være i den), og hvilken vægtkapacitet, har du brug for.

Pris: Gode kanoer koster hurtigt over 5.000 kr. Vi anbefaler hos Friluftsfreak, at du køber en god kvalitetsmodel fra starten af, da det også kan blive dyrt at købe billigt ind. Er du sikker på, at du kun vil sejle lidt i fritiden, kan du også vælge en billigere model.

Hvad er en kano?

En kano er en form for åben båd med en spids bag- og forende. De bliver normalt fremstillet i træ, men moderne modeller kan også være af plastik eller glasfiber. En kano er lille og let, og anvendes oftest til at ro, padle og tage på tur på vandet.

Kanoer er oplagte til forskellige aktiviteter, såsom udforskning af naturområder, fiskeri, konkurrence og/eller andre ekspeditioner. De bevæger sig stille gennem vandet, og du ser ofte folk tage på tur på søer, langs åer eller sejle rundt ved stranden. 

Der findes mange forskellige typer og modeller af kanoer, med hver deres egenskaber, funktioner og størrelser. Alt efter hvilken type kano du vælger, er de egnet til forskellige aktiviteter.

 

kano-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg bruge en kano?

Der er mange gode grunde til, at du skal bruge en kano. Først og fremmest er det en sjov aktivitet med venner, familie og kæreste, men kan samtidig også være en rolig oplevelse, hvor I blot skal nyde momentet. Det afhænger i høj grad af, hvad du gør det til.

Er du vild med friluftsliv, er kano en oplagt mulighed for at komme ud og opleve naturen på en unik måde - nemlig fra vandet af. Du kan ofte se naturen fra en anden vinkel, når du befinder dig midt ude på en sø eller padler langs åen. Samtidig er det også god motion at padle i en kano, da det styrker din overkrop, forbedrer balancen og øger din udholdenhed.

Kanoer er også populære, når det gælder fiskere. De giver dig nemlig mulighed for at komme tæt på gode fiskesteder, hvor det ellers kan være svært at komme til. Eftersom en kano bevæger sig stille gennem vandet, kan du på let vis komme til de gode fiskepladser uden at forstyrre fiskene.

Hvad er forskellen på en kano og kajak?

En kajak og kano ligner hinanden på mange punkter, men adskiller sig stadig på flere områder.

Ved en kano får du som oftest en åben top, mere rummelighed og så er den bredere end en kajak. Modsat en kano har en kajak en lukket cockpit, hvor du som roer sidder i. I en kajak bruger du en pagaj, som har et blad på begge sider, hvorimod du i en kano bruger en åre, som har ét blad.

Generelt set er en kano mere stabil og rummelig end en kajak, og derfor er de også favoritter til begyndere og til længerevarende ture, hvor du ønsker at have oppakning med. Kanoer velegner sig også til jer, der gerne vil flere på tur, da kanoer fås til op til flere personer. En kajak er hurtigere, har et bedre glid gennem vandet og mere manøvredygtig, når det gælder padling. Det afhænger naturligvis af, hvilken form for kajak du har valgt. Der er stor forskel på, om det er en traditionel, sit on top kajak eller fiskekajak.

Kanoer anvendes oftest til større ture, hvor I er mange mennesker, som skal afsted på tur. Dette kan være campingture, ekspeditioner, fiskeri eller andet. Grundet deres rummelighed kan I være flere personer afsted, og samtidig have godt med oppakning ombord.

Kajakker er bedre til ene personer, som vil ud på vandet. De er hurtigere og velegner sig mere til tekniske vandforhold.

Kano mærker

Når du leder efter de bedste kanoer, uanset om det er 2 eller 3 mands kano, kano til 4 personer eller de som er større, vil du støde på et stort udvalg. Det kan være svært at skelne mellem forskellige typer, modeller, men også mærker. Herunder kan du se en oversigt af de mest kendte mærker og producenter af kanoer.

Nova Craft

Nova Craft blev etableret i London, Ontario i Canada, som ligger tæt på hovedbyen, Toronto. Her begyndte de så småt at producere kanoer i fiberglas, og har siden da vokset sig til et større sortiment og produktion af forskellige typer kanoer. 

Nova Craft er kendt for at fremstille kanoer i ekstremt høj kvalitet, som kan tages i brug hele livet. De laver ikke længere udelukkende kanoer i fiberglas, men tager også deres eget plastmateriale i brug, der har navnet SP3. 

Deres udvalg af kanoer inkluderer blandt andet Nova Craft Prospector, Haida, New Fox, Trapper og flere modeller, som er designet til hver deres formål.

OSAGIAN

Historien om OSAGIAN startede i 1976, hvor de første håndbyggede kanoer fra mærket blev bygget og sat i vandet i Nordamerika. I dag ser det dog helt anderledes ud, for OSAGIAN er 100% danskejet, og blandt de største producenter af kanoer i aluminium på verdensplan.

OSAGIAN har både produktion i Danmark og USA, nærmere præcist i Roskilde og Beaufort, Missouri. Alle deres kanoer er håndbygget, hvorfor du aldrig vil støde på to ens. Skal du have en kano i højeste kvalitet, hvor der er kælet for detaljerne, bør du vælge en OSAGIAN kano.

Aqua Marina

Måske kender du i forvejen til Aqua Marina, eller har tidligere hørt om mærket. De laver nemlig ikke kun kajakker og kanoer, men også oppustelige paddleboards. Aqua Marina sætter oplevelsen i fokus, og fremstiller produkter for at du kan tage på eventyr, opleve nyt og med teknologi, der holder dig sikker.

Rainbow

Rainbow designer og fremstiller en række forskellige typer af både kajakker og kanoer. Deres sortiment inkluderer blandt andet helt traditionelle 3 mands kanoer, men også til 2 og 4 personer.

Derudover gør de sig også i havkajakker, kajakker med ror, ekspeditionkajakker, tandem og det tilhørende udstyr, du kan have brug for som roer.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om kano

Hvor gammel skal man være for at sejle i kano?

Der er ikke nogen aldersgrænse for, hvornår du må sejle i kano. Du kan tage selv små børn med på kanoture, så længe du har en redningsvest til kano på. Fra omkring 6 - 7 år kan børn også sejle i traditionel eller oppustelig kajak alene.

Hvilket materiale er kanoer lavet af?

Afhængig af hvilken kano du vælger, er de lavet af en lang række forskellige materialer:

 • PE (Polyethylen): Holdbart og robust
 • Carbon: Meget let materiale, men også mindre robust og mere skrøbeligt end f.eks. PE.
 • PVC: God værdi for pengene, når det kommer til de oppustelige kanoer. PVC vil over tid blive blødere og blødere, hvorfor de har en levetid på omkring 10-15 år alt efter, hvordan du plejer kanoen.
 • EPDM (Ethylen, Propylen, Dien & Monomer): Materialet anvendes oftest til oppustelige kanoer af høj kvalitet, der tåler ekstra belastning og højt tryk. God holdbarhed, men også væsentlig dyrere end PVC.
 • Træ: Det traditionelle materiale, når det gælder kanoer. Her får du lang holdbarhed, men også et mere følsomt materiale sammenlignet med andre.

Hvad skal du bruge for at kunne sejle i kano?

Når du skal sejle i kano, er det en klar fordel, hvis du har følgende udstyr:

 • Pagaj: I en kano bruger man en god pagaj, hvor der kun er et blad på den ene side. I kajak bruger du en pagaj med dobbeltblad.
 • Redningsvest: Du SKAL have en redningsvest eller svømmevest til kano på, når du padler rundt på vandet. Den er med til at sikre dig opdrift i tilfælde af kæntring og er et krav på vandet.
 • God beklædning: I tilfælde af koldt eller dårligt vejr, anbefales neopren eller tørt tøj. Hvis det er varmt, kan du naturligvis have mindre tøj på.
 • Neopren sko: Gode neopren sko eller lignende sko til vandsport er at foretrække, så du undgår våde fødder. Du kan med fordel også bruge et par neopren handsker til kajak.

Hvilken kano skal jeg vælge som begynder?

Brede, mellemlange, ikke-vippende kanoer er særligt velegnede til begyndere. Disse tilbyder en god balance mellem retningsstabilitet og manøvredygtighed. De oppustelige kanoer er samtidig utrolig gode til begyndere.

Hvor mange kilometer kan jeg sejle på én dag med kano?

Vil du på længerevarende ture, kan du uden problemer gøre det i en kano. Afhængig af din form og vind/vejr, kan du på én dag godt sejle op mod 40 km i en turkano og op til 60 km i en tur- eller havkajak. Er du i god form og en habil roer, kan du også ro endnu flere kilometer på én dag.

Hvor meget vejer en kano?

Dette afhænger af kanoens volumen. En gennemsnitlig 4-personers kano kan f.eks. bære omkring 400 kg. Vi anbefaler dig altid, at du tjekker op på dette fra producentens side.

Hvor mange kilo kan en kano bære?

Alt efter hvilken type og model, er vægten forskellig. En letvægtskajak vejer omkring 10 kg, en gennemsnitlig 4-personers kano vejer omkring 50 kg. og store kanoer med plads til 10 personer kan veje op til 120 kg.

Hvor mange mennesker kan der være i en kano?

Kanoer kan fås i rigtig mange størrelser. Du kan både få modeller, der har plads til én person. Men også 2, 3 og 4 mands kanoer, samt større varianter med plads til +8 personer.

Hvor lang skal en kano være?

Tommelfingerreglen er, at jo længere din kano er, desto hurtigere kan den sejle. Manøvredygtigheden falder dog også med længden, hvorfor du bør kigge efter en, hvor målene går op i en højere enhed.

Er du på udkig efter en smidig kano, bør du vælge en længde mellem 2,50 m og 4 m. Hurtige kanoer har længder på op til 6,50 m og de helt store kanoer til mange personer, kan nå op på 8 m.

Hvordan skal jeg opbevare min kano?

Du bør opbevare din kano et tørt og mørkt sted, f.eks. i et skur, bådhus eller lignende. Du kan også opbevare den på vandet, men her kan forekomme forurening fra alger, samt at solen kan falme kanoen.

Hvordan skal jeg transportere min kano?

Der er flere måder til, hvordan du kan transportere din kano. Du kan blandt andet bruge en af følgende metoder:

 • Kajakvogn: En vogn til din kano er førstevalg, når det gælder transport over korte afstande. Her kan du på let vis løfte din kano op på vognen, og så kan du ellers køre med den ned til stranden, søen eller åen, hvor du kan sætte den i.
 • Biltag: Hvis du ønsker at transportere én eller flere kanoer på bilens tag, bør du have bøjler på, hvor kanoen kan ligge og husk samtidig at spænde dem fast. Vær opmærksom på, at de ikke overstiger bilens maksimale taglast.
 • Trailer: Vil du transportere flere kanoer, bør du bruge en speciel trailer til kanoer, hvor de kan ligge på langs.

Hvor kan jeg købe kanoer?

Du kan købe kanoer online i diverse webshops inden for friluftsliv, men der findes også deciderede webshops, som er specialiserede inden for kajakker og kanoer i Danmark. Vil du gerne se kanoen i virkeligheden, inden du foretager købet, kan du også tage til en af de mange vandsports- eller friluftsbutikker i Danmark, som også har et stort udvalg af kanoer.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en kano?

Når du køber en kano, bør du være opmærksom på, hvad kanoens formål er, samt hvilke materialer den er fremstillet i:

 • Formål: Gør dig gerne nogle tanker om, hvad du vil bruge kanoen til, så du kan beslutte dig for den rigtige type.
 • Materiale: Ønsker du en let kano, kan du med fordel vælge en kano af carbon. Hvis den derimod skal være meget robust, bør du vælge en lavet i PE.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram