Kano

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Kunne du tænke dig at komme på tur i kano, og leder nu efter den bedste model? Der findes et hav af forskellige typer kanoer, hver med forskellige funktioner, egenskaber og design. Læs med her, og bliv klogere på de bedste kanoer på markedet.

Kano Test: Top 5 Bedste Kanoer

galaxy-canadier-kano-2-4-personer
Annonce

1. Galaxy Canadier

Bedste kano
Pris: 6.900 DKK

Med denne Canadier kano fra Galaxy får du en god kano til 2-4 personer, der er oplagt til å, kyst og sø. Galaxy Canadier er en rummelig og åben kano, som giver en rolig tur på vandet med masser af komfort. Galaxy Canadier kanoen har en max lastevne på 380 kg, vejer 45 kg og kommer med en 3 års fabriksgaranti.

Kano til sø, å & kyst
Sæder med god komfort & opbevaringsrum
Åben og rummelig
Fås kun i én farve
viking-kano-med-padler-redningsveste-vogn-kanosaet
Annonce

2. Viking kanosæt

Bedste billige kano
Pris: 8.495 DKK

Her får du en Viking kano med padler, redningsveste og vogn, altså et komplet kanosæt. Viking kanoen er fremstillet i solidt plastmateriale, har 3 sæder og bærehåndtag både for og bag. Her får du en komplet kano pakke med god stabilitet, som er oplagt til sø, å og kyst.

Komplet kano pakke
Plads til 3 personer
Fremstillet i solidt plastmateriale
Bedst i rolige vejrforhold
nova-craft-prospector-15-sp3-kano
Annonce

3. Nova Craft Prospector 15 SP3

Bedste premium kano
Pris: 14.999 DKK

Prospector 15 SP3 fra Nova Craft er designet med et symmetrisk skrog, moderat rocker og en lav buebund. Den er lavet i SP3 plast og stort set umulig at ødelægge. Kan anvendes i alle typer vandforhold. Nova Craft Prospector 15 SP3 kanoen har en vægt på 36,3 kg og maks kapacitet på 386 kg.

Fremstillet i Canada
Allround kano
Manøvredygtig & nem at styre
Høj pris
rainbow-apache-17-kano
Annonce

4. Rainbow Apache kano

Bedste store havkajak
Pris: Fra 11.995 DKK

Rainbow Apache kanoen fås i to størrelser, hhv. 16 og 17, og er fremstillet i Italien i canadisk design. Med denne kano til enten 3 eller 4 personer, får du slidstærke og holdbare materialer i top kvalitet, der sikrer en lang levetid. Rainbow Apache er lavet med en markant v-bund, der giver stabilitet, balance og retning.

Slidstærk & holdbar kano
Fremstillet i superlinear polyethylen
Vejer 45-58 kg
Prisen
nova-craft-new-fox-14-tuffstuff-solokano
Annonce

5. Nova Craft New Fox 14 Tuffstuff

Bedste lille kano
Pris: 37.000 DKK

New Fox 14 Tuffstuff fra Nova Craft er en lille kano til soloture, hvor du får en kano med stabilitet, god balance og manøvredygtighed. Nova Craft New FOx 14 Tuffstuff er velegnet til åer, stille floder, fladt vand og har en vægt på 19,5 kg og maksimal kapacitet på 250 kg.

Fremstillet i Tuffstuff (basalt & Innegra-fibre)
Lille kano til soloture
Vægt på 19,5 kg
Dyr ift. alternativer

Indholdsfortegnelse

En kano giver mulighed for at komme på eventyr og udforske naturen fra vandet af. Før du køber en kano, bør du dog sætte dig ind i de vigtigste funktioner, så du undgår et dårligt køb.

I vores bedst i test af kanoer tager vi dig gennem hele processen. Alt fra de vigtigste egenskaber, god kvalitet og det rette materiale. Læs med herunder og bliv klogere på valget af kano.

Tjekliste til køb af kano

Type af kano: Der findes både de traditionelle og stive modeller, men også oppustelige kanoer.

 • Oppustelige modeller skal først pumpes op med en pumpe (manuel eller elektrisk pumpe), mens konventionelle modeller kan sættes i vandet med det samme.

 • Oppustelige kanoer er utrolig nemme at transportere og opbevare. Teknologien er samtidig også sikker, og deres bærbarhed, høje ydeevne og lange holdbarhed gør den til den ideelle ledsager til fritiden. 

Kapacitet: Inden du køber en kano, bør du tænke over, hvor stor kanoen bør være (hvor mange personer skal I maks. være i den), og hvilken vægtkapacitet, har du brug for.

Pris: Gode kanoer koster hurtigt over 5.000 kr. Vi anbefaler hos Friluftsfreak, at du køber en god kvalitetsmodel fra starten af, da det også kan blive dyrt at købe billigt ind. Er du sikker på, at du kun vil sejle lidt i fritiden, kan du også vælge en billigere model.

Hvad er en kano?

En kano er en form for åben båd med en spids bag- og forende. De bliver normalt fremstillet i træ, men moderne modeller kan også være af plastik eller glasfiber. En kano er lille og let, og anvendes oftest til at ro, padle og tage på tur på vandet.

Kanoer er oplagte til forskellige aktiviteter, såsom udforskning af naturområder, fiskeri, konkurrence og/eller andre ekspeditioner. De bevæger sig stille gennem vandet, og du ser ofte folk tage på tur på søer, langs åer eller sejle rundt ved stranden. 

Der findes mange forskellige typer og modeller af kanoer, med hver deres egenskaber, funktioner og størrelser. Alt efter hvilken type kano du vælger, er de egnet til forskellige aktiviteter.

kano-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg bruge en kano?

Der er mange gode grunde til, at du skal bruge en kano. Først og fremmest er det en sjov aktivitet med venner, familie og kæreste, men kan samtidig også være en rolig oplevelse, hvor I blot skal nyde momentet. Det afhænger i høj grad af, hvad du gør det til.

Er du vild med friluftsliv, er kano en oplagt mulighed for at komme ud og opleve naturen på en unik måde - nemlig fra vandet af. Du kan ofte se naturen fra en anden vinkel, når du befinder dig midt ude på en sø eller padler langs åen. Samtidig er det også god motion at padle i en kano, da det styrker din overkrop, forbedrer balancen og øger din udholdenhed.

Kanoer er også populære, når det gælder fiskere. De giver dig nemlig mulighed for at komme tæt på gode fiskesteder, hvor det ellers kan være svært at komme til. Eftersom en kano bevæger sig stille gennem vandet, kan du på let vis komme til de gode fiskepladser uden at forstyrre fiskene.

Hvad er forskellen på en kano og kajak?

En kajak og kano ligner hinanden på mange punkter, men adskiller sig stadig på flere områder.

Ved en kano får du som oftest en åben top, mere rummelighed og så er den bredere end en kajak. Modsat en kano har en kajak en lukket cockpit, hvor du som roer sidder i. I en kajak bruger du en pagaj, som har et blad på begge sider, hvorimod du i en kano bruger en åre, som har ét blad.

Generelt set er en kano mere stabil og rummelig end en kajak, og derfor er de også favoritter til begyndere og til længerevarende ture, hvor du ønsker at have oppakning med. Kanoer velegner sig også til jer, der gerne vil flere på tur, da kanoer fås til op til flere personer. En kajak er hurtigere, har et bedre glid gennem vandet og mere manøvredygtig, når det gælder padling. Det afhænger naturligvis af, hvilken form for kajak du har valgt. Der er stor forskel på, om det er en traditionel, sit on top kajak eller fiskekajak.

Kanoer anvendes oftest til større ture, hvor I er mange mennesker, som skal afsted på tur. Dette kan være campingture, ekspeditioner, fiskeri eller andet. Grundet deres rummelighed kan I være flere personer afsted, og samtidig have godt med oppakning ombord.

Kajakker er bedre til ene personer, som vil ud på vandet. De er hurtigere og velegner sig mere til tekniske vandforhold.

Kano mærker

Når du leder efter de bedste kanoer, uanset om det er 2 eller 3 mands kano, kano til 4 personer eller de som er større, vil du støde på et stort udvalg. Det kan være svært at skelne mellem forskellige typer, modeller, men også mærker. Herunder kan du se en oversigt af de mest kendte mærker og producenter af kanoer.

Nova Craft

Nova Craft blev etableret i London, Ontario i Canada, som ligger tæt på hovedbyen, Toronto. Her begyndte de så småt at producere kanoer i fiberglas, og har siden da vokset sig til et større sortiment og produktion af forskellige typer kanoer. 

Nova Craft er kendt for at fremstille kanoer i ekstremt høj kvalitet, som kan tages i brug hele livet. De laver ikke længere udelukkende kanoer i fiberglas, men tager også deres eget plastmateriale i brug, der har navnet SP3. 

Deres udvalg af kanoer inkluderer blandt andet Nova Craft Prospector, Haida, New Fox, Trapper og flere modeller, som er designet til hver deres formål.

OSAGIAN

Historien om OSAGIAN startede i 1976, hvor de første håndbyggede kanoer fra mærket blev bygget og sat i vandet i Nordamerika. I dag ser det dog helt anderledes ud, for OSAGIAN er 100% danskejet, og blandt de største producenter af kanoer i aluminium på verdensplan.

OSAGIAN har både produktion i Danmark og USA, nærmere præcist i Roskilde og Beaufort, Missouri. Alle deres kanoer er håndbygget, hvorfor du aldrig vil støde på to ens. Skal du have en kano i højeste kvalitet, hvor der er kælet for detaljerne, bør du vælge en OSAGIAN kano.

Aqua Marina

Måske kender du i forvejen til Aqua Marina, eller har tidligere hørt om mærket. De laver nemlig ikke kun kajakker og kanoer, men også oppustelige paddleboards. Aqua Marina sætter oplevelsen i fokus, og fremstiller produkter for at du kan tage på eventyr, opleve nyt og med teknologi, der holder dig sikker.

Rainbow

Rainbow designer og fremstiller en række forskellige typer af både kajakker og kanoer. Deres sortiment inkluderer blandt andet helt traditionelle 3 mands kanoer, men også til 2 og 4 personer.

Derudover gør de sig også i havkajakker, kajakker med ror, ekspeditionkajakker, tandem og det tilhørende udstyr, du kan have brug for som roer.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om kano

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!