Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Outdoor Ur

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Sidst opdateret: [year] | Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
maj 29, 2023

Et godt outdoor ur er ikke kun vandtæt, men giver også mange andre fordele og bør derfor ikke mangle på en trekking- eller vandretur. Disse outdoor ure byder ikke kun på information som tid og dato, men har også meget andet i sig, som vi kommer ind på i dette indlæg.

Alle friluftsentusiaster har hver deres behov og ønsker, hvorfor producenterne også udstyrer deres ure med forskellige funktioner. Du vil blandt andet opleve, at nogle modeller har egenskaber som pulsmåler og barometer.

I denne bedst i test af outdoor ure præsenterer vi forskellige ure til udendørs brug. Læs med her, og bliv meget klogere på valget af det bedste outdoor ur.

Outdoor Ur Test: Top 5 Bedste Outdoor Ure Til Herre Og Dame

garmin-instinct-2x-solar

1. Garmin Instinct 2X Solar GPS

Bedste outdoor ur

Pris: 3.499 DKK

I dette outdoor ur fra Garmin får du ABC-funktioner, ubegrænset batterilevetid grundet solceller, indbygget LED-lommelygte og mange andre praktiske funktioner. Kan anvendes til alle friluftsaktiviteter.

Læs vores test af Garmin Instinct 2X Solar.

Outdoor ur til hverdag & sport
Kompatibel med Bluetooth & ANT-teknologi
Oplades via solceller
Lille udvalg af farver
TIL BUTIK
clawgear-mission-sensor-ii-sort

2. ClawGear Mission Sensor II

Bedste billige outdoor ur

Pris: 769 DKK

Hos Claw Gear kan du få deres velkendte Mission Sensor II, der både har acryl glas, vandtæt til 30 meter og er magnet resistent. Oplagt ur til vandreturen, verdensomrejsen, men også hverdagsbrug.

Lades op via solceller
Vandtæt til 30 meter
Digital kompas, barometer, m.m.
Batterilevetid på 2 år
TIL BUTIK
Garmin-Fenix-7s-Sapphire-Solar

3. Garmin Fenix 7S Sapphire Solar

Bedste premium outdoor ur

Pris: 5.839 DKK

Her får du et outdoor ur fra velkendte Garmin, der har alle de smarte funktioner og ovenikøbet et cool design. Uret er udviklet med ABC sensor og solopladning.

Lades op via solceller
Slidstærke materialer
Oplagt til alle udendørs udfordringer
Prisen
TIL BUTIK
Garmin-Instinct-2-Graphite

4. Garmin Instinct 2

Bedste outdoor ur til hverdagsbrug

Pris: 2.199 DKK

Garmin Instinct 2 er et robust outdoor ud, der både er udstyret med GPS og pulsur. Uret er desuden udviklet med ABC-sensorer og er oplagt til vandring, rejser og friluftslivet.

Vandtæt ned til 100 meter
Batterilevetid op til 28 dage
Enkelt design
Lavere batteritid end alternativer
TIL BUTIK
garmin-fenix-6x-pro-solar

5. Garmin Fenix 6X Pro Solar GPS

Bedste funktionelle outdoor ur

Pris: 7.499 DKK

Robust ur fra Garmin i flot design, skærm på 1,4" samt udviklet med solcelleopladning. Her får du et smartwatch med et hav af funktioner, der kan lidt af det hele.

Mange funktioner
Oplades via solen
Robst
Høj pris
TIL BUTIK

Tjekliste til køb af outdoor ur

Drivkraft: Oftest er et outdoor ur udstyret med batteri. I modeller af høj kvalitet holder uret naturligvis i længere tid, end hvis du køber en billigere model. Alternativt findes der også ure, der drives af solceller og dermed lader sig selv.

Størrelse og vægt: Størrelsen afhænger af, om det er et outdoor ur til herre eller dame. Meget lette varianter vejer ned til 50 gram, mens tungere modeller vejer 100 gram og opefter.

Vand- og vejr: Du vil kunne finde ure med en vandtæthed på 20 bar (200 meters dybde), men samtidig også billigere modeller med dårligere egenskaber på dette område.

Funktioner: Antallet af funktioner i outdoor ure varierer betydeligt. Kompas, barometer, højdemåler, GPS og pulsmåler er blandt de mest populære funktioner i disse ure.

Display: Kommer både i analog, digital og blandet form, alt efter hvilket ur du vælger. Belysende og lysende cifre er vigtige, så uret også kan aflæses i mørke.

Design: Takket være kreativiteten hos producenterne, er der et omfattende udvalg og noget til enhver smag.

 

Fordele og ulemper ved outdoor ure

Fordele

 • Der findes modeller til herre og kvinder
 • Ofte udviklet med kompas og højdemåler
 • Mange outdoor ure er udstyret med GPS
 • Enten lang batteritid eller solcellefunktion
 • Fremstillet i robust og vejrbestandigt materiale
 • Kan måle pulsen

Ulemper

 • Lav din egen personlige test for at finde din favorit
 • Outdoor ure af høj kvalitet er forholdsvis dyre
garmin-outdoor-ur

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af outdoor ur?

Følgende købskriterier hjælper dig med at finde din helt egen testvinder og det outdoor ur, som passer bedst til dig:

 • Formål
 • Drivkraft
 • Model
 • Funktion
 • Materiale
 • Vandtæthed

Formål

Hvornår er et outdoor ur brugbart og til hvilke sportsgrene og aktiviteter, kan det anvendes?

Vandring/trekking

Er du til vandreferie i udland og vandreture, kan du med fordel bruge et outdoor ur, da du kan drage fordele af forudinstallerede kort over vandreruter samt kompas. Hertil kan en pulsmåler også være nyttig.

Bjergbestigning

I bjergene skifter vejret meget hurtigt, hvorfor et barometer er godt til at vurdere vejrsituationen. Samtidig anbefales et ur med højdemåler og automatisk nødsender også. GPS og kompas passer også perfekt ind her.

Løb

Outdoor ure er også sportsure, hvorfor mange modeller er udstyret med skridttæller og pulsmåler. På denne måde kan du holde styr på alle de vigtige faktorer, så du kan tracke din træningsfremgang. 

Dykning

Ure, der er vandtætte op til 200 meter, er velegnet til dykkere. Med et ur til dykkere kan du også måle dybden.

Skiløb

Grundet de vejrbestandige egenskaber kan outdoor ure også bruges, når du står på ski eller snowboard. Nogle producenter udvikler endda deres modeller med pistekort.

Drivkraft

Størstedelen af outdoor ure er drevet af batteri, som imponerer med deres lange batteritider. Hvis du benytter mange af funktionerne i uret, vil det også skulle oplades oftere.

Modeller af outdoor ure

Der findes flere forskellige kategorier, når det gælder outdoor ure og disse får du et overblik af her:

Sportsure

Modellerne, som har færre funktioner, kaldes sportsure. Det er ofte et ur, som kan klare regn og samtidig er udviklet med pulsmåler og skridttæller. 

GPS ure

Disse ure er normalt udstyret med kortmateriale, og kan til enhver tid udvides. Derudover har GPS-ure som oftest også et kompas, der understøtter GPS-systemet.

Militærur

Disse tilbyder ofte en bred vifte af funktioner og er på samme tid meget robuste. 

Outdoor ur til børn

Der findes også ure til børn, der er henvendt til udendørs brug. De fleste er vandtætte op til 50 meter og har basale funktioner som dato, tid, alarm og stopur.

Funktioner

Outdoor ure kan udstyres med adskillige funktioner. Blandt disse funktioner findes blandt andet:

 • Helt basale funktioner som tid, dato og kalender
 • Barometer
 • Termometer
 • Kompas
 • Navigation (GPS)
 • Smartphone forbindelse
 • Betalingsfunktion (betal med uret)
 • Vække- og stopur

Materiale

Disse outdoor ure er lavet af slidstærke materialer som titanium eller plast. Ofte bruges safirglas til glasset, som er brudsikkert. Remmen på uret skal desuden være lavet af et åndbart materiale, hvorfor mange producenter også er afhængige af polyethylen, silikone eller gummi.

Vandtæthed ved outdoor ure

De helt simple modeller er vandtætte ned til 30 meter. Andre ure kan tåle op til 50 meter, mens andre kan 100 og mere til.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om outdoor ur

Hvad skal et outdoor ur kunne?

Hver vandrer og Friluftsfreak har forskellige krav til, hvad et godt outdoor ur skal kunne, samt dets funktioner. Under alle omstændigheder er det vigtigt at have et kompas, en højdemåler og en eventuel GPS funktion. Derudover skal et outdoor ur være robust og kunne anvendes i både kulde og regn. Derfor bør du også vælge et ur, som er vandtæt.

Hvilke outdoor ure er bedst?

Selvom vi alle har hver vores krav og ønsker til et outdoor ur, er der nogle ure, som bare er bedre i praksis. De bedste outdoor ure er vandtætte, brugervenlige og designet med højdemåler.

Hvis du skal bruge uret over længere tid, er det værd at tage et kig på et ur med opladning via solceller.

Hvilket outdoor ur til vandreture?

Til lettere vandreture, der ikke når til alpint niveau, er højdemåler ikke obligatorisk. Hvis vandringen tager længere tid og det bliver mørkt, er det en fordel med baggrundslys i uret, så du stadig kan hente information.

Hvor kan jeg købe et outdoor ur?

Du finder et stort udvalg af outdoor ure i både fysiske, men også online webshops. Mange af kvalitetsmærkerne, f.eks. Garmin, forhandles i en lang række butikker - fra sportsbutikker, friluftsbutikker, men også elektronikbutikker som Elgiganten.

Outdoor ure kommer ofte på tilbud, hvorfor du bør holde øje med butikkerne. Alternativt kan du købe et brugt outdoor ure på DBA eller i en Facebook gruppe.

Hvad koster et godt outdoor ur?

De billigste ure til outdoor brug kan fås helt fra helt ned til 4-500 kr. Jo flere funktioner uret har, desto højere vil prisen også være. Skal du have et af de bedste outdoor ure, hvor kvaliteten er i top og det samtidig er spækket med funktioner, kan det koste op til 10.000 kr. og opefter.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram