Outdoor Ur

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Et godt outdoor ur er ikke kun vandtæt, men giver også mange andre fordele og bør derfor ikke mangle på en trekking- eller vandretur. Disse outdoor ure byder ikke kun på information som tid og dato, men har også meget andet i sig, som vi kommer ind på i dette indlæg.

Outdoor Ur Test: Top 5 Bedste Outdoor Ure Til Herre Og Dame

garmin-instinct-2x-solar
Annonce

1. Garmin Instinct 2X Solar GPS

Bedste outdoor ur
Pris: 2.749 DKK

I dette outdoor ur fra Garmin får du ABC-funktioner, ubegrænset batterilevetid grundet solceller, indbygget LED-lommelygte og mange andre praktiske funktioner. Garmin Instinct 2X Solar GPS kan anvendes til alle friluftsaktiviteter, men også sport og meget andet.

Læs vores test af Garmin Instinct 2X Solar.

Outdoor ur til hverdag & sport
Kompatibel med Bluetooth & ANT-teknologi
Oplades via solceller
Lille udvalg af farver
Annonce

2. Casio G-Shock Basic (3229)

Bedste billige outdoor ur
Pris: 899 DKK

Med Casio G-Shock Basic (3229) får du et fint digitalur i sort, der har en vandbeskyttelse på 20 ATM (200m) samt flere funktioner som dato, stopur, timer, alarm og ugedage. Casio G-Shock Basic er et billigt outdoor ur, der kommer med gummirem.

Vandbeskyttelse på 20 ATM (til 200 m)
Materiale af resin
El lys & stødafvisende
Få funktioner sammenlignet med andre ure
Garmin-Fenix-7s-Sapphire-Solar
Annonce

3. Garmin Fenix 7S Sapphire Solar

Bedste premium outdoor ur
Pris: 4.190 DKK

Her får du et outdoor ur fra velkendte Garmin, der har alle de smarte funktioner og ovenikøbet et cool design. Uret er udviklet med ABC sensor og solopladning. Garmin Fenix 7S Sapphire Solar GPS ur er et multisportsur, der kan anvendes til mange sportsgrene.

Lades op via solceller
Slidstærke materialer
Oplagt til alle udendørs udfordringer
Høj pris
Garmin-Instinct-2-Graphite
Annonce

4. Garmin Instinct 2

Bedste outdoor ur til hverdagsbrug
Pris: 2.199 DKK

Garmin Instinct 2 er et robust outdoor ud, der både er udstyret med GPS og pulsur. Uret er desuden udviklet med ABC-sensorer og er oplagt til vandring, rejser og friluftslivet. Garmin Instinct 2 vejer 52 gram, har en batterilevetid på op til 28 dage og er solidt til friluftsliv, rejse og sport.

Vandtæt ned til 100 meter
Batterilevetid op til 28 dage
Enkelt design
Lavere batteritid end alternativer
garmin-fenix-7-pro-sapphire-solar-multisports-gps-ur-47mm
Annonce

5. Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar Multisports GPS Ur

Bedste funktionelle outdoor ur
Pris: 6.165 DKK

Med Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar Multisports GPS ur får du både LED-lygte, op til 74 dages batterilevetid og et ur, der både begår sig til friluftsliv, sport og hverdag. Fenix 7 Pro Sapphire Solar Multisports GPS ur fra Garmin lader op via solen og har tonsvis af smarte funktioner.

Op til 74 dages batterilevetid (oplader via sol)
Indbygget LED lygte
Til sport, friluftsliv & hverdag
Prisen

Indholdsfortegnelse

Alle friluftsentusiaster har hver deres behov og ønsker, hvorfor producenterne også udstyrer deres ure med forskellige funktioner. Du vil blandt andet opleve, at nogle modeller har egenskaber som pulsmåler og barometer.

I denne bedst i test af outdoor ure præsenterer vi forskellige ure til udendørs brug. Læs med her, og bliv meget klogere på valget af det bedste outdoor ur.

Tjekliste til køb af outdoor ur

Drivkraft: Oftest er et outdoor ur udstyret med batteri. I modeller af høj kvalitet holder uret naturligvis i længere tid, end hvis du køber en billigere model. Alternativt findes der også ure, der drives af solceller og dermed lader sig selv.

Størrelse og vægt: Størrelsen afhænger af, om det er et outdoor ur til herre eller dame. Meget lette varianter vejer ned til 50 gram, mens tungere modeller vejer 100 gram og opefter.

Vand- og vejr: Du vil kunne finde ure med en vandtæthed på 20 bar (200 meters dybde), men samtidig også billigere modeller med dårligere egenskaber på dette område.

Funktioner: Antallet af funktioner i outdoor ure varierer betydeligt. Kompas, barometer, højdemåler, GPS og pulsmåler er blandt de mest populære funktioner i disse ure.

Display: Kommer både i analog, digital og blandet form, alt efter hvilket ur du vælger. Belysende og lysende cifre er vigtige, så uret også kan aflæses i mørke.

Design: Takket være kreativiteten hos producenterne, er der et omfattende udvalg og noget til enhver smag.


Fordele og ulemper ved outdoor ure

Fordele

 • Der findes modeller til herre og kvinder

 • Ofte udviklet med kompas og højdemåler

 • Mange outdoor ure er udstyret med GPS

 • Enten lang batteritid eller solcellefunktion

 • Fremstillet i robust og vejrbestandigt materiale

 • Kan måle pulsen

Ulemper

 • Lav din egen personlige test for at finde din favorit

 • Outdoor ure af høj kvalitet er forholdsvis dyre

garmin-outdoor-ur

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af outdoor ur?

Følgende købskriterier hjælper dig med at finde din helt egen testvinder og det outdoor ur, som passer bedst til dig:

 • Formål

 • Drivkraft

 • Model

 • Funktion

 • Materiale

 • Vandtæthed

Formål

Hvornår er et outdoor ur brugbart og til hvilke sportsgrene og aktiviteter, kan det anvendes?

Vandring/trekking

Er du til vandreferie i udland og vandreture, kan du med fordel bruge et outdoor ur, da du kan drage fordele af forudinstallerede kort over vandreruter samt kompas. Hertil kan en pulsmåler også være nyttig.

Bjergbestigning

I bjergene skifter vejret meget hurtigt, hvorfor et barometer er godt til at vurdere vejrsituationen. Samtidig anbefales et ur med højdemåler og automatisk nødsender også. GPS og kompas passer også perfekt ind her.

Løb

Outdoor ure er også sportsure, hvorfor mange modeller er udstyret med skridttæller og pulsmåler. På denne måde kan du holde styr på alle de vigtige faktorer, så du kan tracke din træningsfremgang. 

Dykning

Ure, der er vandtætte op til 200 meter, er velegnet til dykkere. Med et ur til dykkere kan du også måle dybden.

Skiløb

Grundet de vejrbestandige egenskaber kan outdoor ure også bruges, når du står på ski eller snowboard. Nogle producenter udvikler endda deres modeller med pistekort.

Drivkraft

Størstedelen af outdoor ure er drevet af batteri, som imponerer med deres lange batteritider. Hvis du benytter mange af funktionerne i uret, vil det også skulle oplades oftere.

Modeller af outdoor ure

Der findes flere forskellige kategorier, når det gælder outdoor ure og disse får du et overblik af her:

Sportsure

Modellerne, som har færre funktioner, kaldes sportsure. Det er ofte et ur, som kan klare regn og samtidig er udviklet med pulsmåler og skridttæller. 

GPS ure

Disse ure er normalt udstyret med kortmateriale, og kan til enhver tid udvides. Derudover har GPS-ure som oftest også et kompas, der understøtter GPS-systemet.

Militærur

Disse tilbyder ofte en bred vifte af funktioner og er på samme tid meget robuste. 

Outdoor ur til børn

Der findes også ure til børn, der er henvendt til udendørs brug. De fleste er vandtætte op til 50 meter og har basale funktioner som dato, tid, alarm og stopur.

Funktioner

Outdoor ure kan udstyres med adskillige funktioner. Blandt disse funktioner findes blandt andet:

 • Helt basale funktioner som tid, dato og kalender

 • Barometer

 • Termometer

 • Kompas

 • Navigation (GPS)

 • Smartphone forbindelse

 • Betalingsfunktion (betal med uret)

 • Vække- og stopur

Materiale

Disse outdoor ure er lavet af slidstærke materialer som titanium eller plast. Ofte bruges safirglas til glasset, som er brudsikkert. Remmen på uret skal desuden være lavet af et åndbart materiale, hvorfor mange producenter også er afhængige af polyethylen, silikone eller gummi.

Vandtæthed ved outdoor ure

De helt simple modeller er vandtætte ned til 30 meter. Andre ure kan tåle op til 50 meter, mens andre kan 100 og mere til.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om outdoor ur

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!