Dampsauna

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Er du vild med damp, men også sauna? Så burde du prøve en dampsauna! En dampsauna bringer mange fordele med sig, men samtidig også en fantastisk oplevelse. Læs med i dette indlæg, hvor vi gør dig klogere på dampsaunaer.

Dampsauna Test: Top 4 Bedste Dampsaunaer

polax-aura-dampsauna
Annonce

1. Polax Aura

Bedste dampsauna
Pris: 2.799

Med Aura dampsauna fra Polax får du hele 9 varmeniveauer (1-9), maksimal temperatur på 55°C, og en håndholdt styringsenhed. Dampgeneratoren kommer med en kapacitet på 4 liter, og der medfølger bl.a. foldbar stol, bæretaske, svedabsorberende gulvmåtte og en brugermanual.

1 - 9 varmeniveauer
Reducerer stress og uro
Størrelse: 90 cm x 90 cm x 180 cm
Prisen
ihero-premium-dampsauna
Annonce

2. Premium Dampsauna

Bedste billige dampsauna
Pris: 1.499 DKK

Med denne iHero dampsauna får du 1500w dampgenerator, hurtig og nem opsætning, betjening via kontrolenhed og justerbare temperaturer. Ønsker du at reducere stress og uro i kroppen, og få en særlig god oplevelse med dampsauna, kan du med ro i maven vælge denne model!

Kraftig 1500W dampgenerator
Nem, hurtig & let at opsætte
Justerbar temperatur
Fås kun i sort
arctic-recovery-transportabel-damp-sauna
Annonce

3. Arctic Recovery Damp Sauna

Bedste premium dampsauna
Pris: 2.749 DKK

Arctic Recovery Steambox er en transportabel dampsauna med varmeniveauer fra 1 - 7, maks temperatur på 55°C og tidsindstillinger fra 20 - 60 minutter. Derudover kommer Arctic Recovery dampsauna med en håndholdt kontrolenhed, generator med kapacitet på 4L og i god kvalitet.

Varmeisolerende termoovertræk
Vandsugende gulvmåtte & klapstol
Størrelse: 100 L x 80 B x 190 cm
Ikke udviklet med 9 varmeniveauer
recovery-scandinavia-dampsauna
Annonce

4. Recovery Scandinavia Dampsau

Bedste flytbare dampsauna
Pris: 2.699 DKK

Med denne flytbare dampsauna fra Recovery Scandinavia får du fjernbetjening til dampmaskine, isolerende sort sauna cover, ramme lavet i glasfiber, klapstol og svedabsorberende gulvmåtte. Recovery Scandinavia dampsauna har 7 varmeniveauer og en maksimal temperatur på 50°C.

1 - 7 varmeniveauer
Tidsindstllinger på 20 - 60 minutter
Størrelse: 90 cm x 90 cm x 200 cm
Lav maksimal temperatur

Indholdsfortegnelse

Elsker du at sidde i sauna, og vil du gerne bringe spaoplevelsen hjem? Så kan du med fordel læse nærmere om de såkaldte dampsaunaer. En dampsauna er en forholdsvis ny ting i Danmark, og lader dig bringe lykken, glæden og de sundhedsmæssige fordele med hjem, som damp og sauna tilbyder.

Tjekliste til køb af dampsauna

Plads og størrelse: Gør dig gerne tanker inden køb om, hvor meget plads du har til en eventuel dampsauna. Alt efter hvilken model og mærke du vælger, kan de variere i størrelsen.

Konstruktion og materiale: Dampsaunaer kommer i mange forskellige skikkelser, og du finder både varianter, som er lavet i billigere materialer af stof og plastik, men samtidig også de dyrere modeller, som er lavet i træ. Dette giver også dampsaunaer, som opfylder forskellige behov.

Opvarmning af dampsauna: Hvilket opvarmningssystem anvender dampsaunaen? Er det med infrarød opvarmning, vanddamp eller en traditionel saunaovn?

Hvad er en dampsauna?

En dampsauna giver dig de sundhedsmæssige fordele, som du får ved dampbad og varmeterapi. Det er en unik oplevelse, der giver dig en beroligende tilstedeværelse i kroppen af velvære og afslapning.

En dampsauna kombinerer varmen fra en traditionel sauna, som du kender den, med fugten fra damp. Med denne kombination er du sikret en afslappende atmosfære, men også en behagelig oplevelse, der giver ro i sind og krop.

Hvordan virker en dampsauna?

Med din dampsauna medfølger oftest en generator, der producerer damp ved at opvarme vand. Herefter fordeles dampen rundt i rummet, hvilket giver en højere luftfugtighed, og samtidig giver en varm og fugtig atmosfære, som man ønsker at opnå.

dampsauna-bedst-i-test

Hvorfor skal jeg bruge en dampsauna?

Med de nye og moderne varianter af dampsauna, har du mulighed for at placere dampsauen i eget hjem, hvorfor du kan nyde alle de helbredsmæssige fordele, når du har lyst. Vi har listet en del af grundene til, at du bør overvejer at anskaffe dig en dampsauna herunder:

Afkøling og hydrering

Al den damp som en dampsauna kan give, er med til at åbne op for porerne i huden og øge blodcirkulationen, men hjælper også med at forbedre hudens hydrering, og giver dig en sundere hud.

Reducerer stress

Du er sikret en rolig og afstressende oplevelse, grundet varmen og fugten i dampsaunaen. Dette giver dig en befriende atmosfære, hvor du er væk fra dagligdagens stress og travlhed. Du kan med fordel kombinere din dampsauna med et saunatæppe eller isbad, som også køler dig ned, reducerer stress og tilfører mange andre sundhedsmæssige fordele.

Forstærker immunforsvaret

Måske har du tidligere prøvet at være i sauna, og opleve den ro, som du finder i lokalet. Det er eksponeringen for et varmt og beroligende miljø, som en dampsauna også kan give - og det er med til at reducere niveauet af stress i kroppen.

Der findes også mange andre gode grunde til, at du bør begynde at bruge en dampsauna. I sidste ende bidrager det til en sundere hverdag, hvor du kan få lov at føle dig fri og nyde din tilværelse.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om dampsauna

Når du skal købe en dampsauna, vil du opleve, at der dukker en masse forskellige modeller op, men du sidder sikkert også inde med spørgsmål om, hvad en dampsauna skal kunne, hvilke materialer den skal være lavet af, men også hvordan man bruger den. Herunder har vi samlet en række af de mest stillede spørgsmål, når det gælder køb af dampsauna.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!