Friluftsfreak logo

Koldtvandskar

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet alle produkter, men nogle af dem.
Denne artikel indeholder annoncer

Er du vild med det kolde gys, og giver det dig forstærket energi i kroppen, er et udendørs koldtvandskar det optimale for dig. Med et udendørs badekar kan du styrke immunforsvaret, få opfyldt dit behov for det kolde gys og samtidig få en god oplevelse.

Koldtvandskar Test: Top 5 Bedste Udendørs Koldtvandskar

polax-isbad-deluxe-01
Annonce

1. Polax Deluxe

Bedste koldtvandskar
Pris: 1.399 DKK

Polax koldtvandskaret er transportabelt, og kan hurtigt sættes op. Det er desuden fremstillet i en 5 lags termoisolering, så det holder godt på temperaturen. Der medfølger et isolerende låg til dette koldtvandskar i plast.

Bærbart koldtvandskar
5 lag termisk isoleret TPE-beskyttelse
Konstant vandtemperatur
Kun plads til én person
arctic-recovery-isbad-transportabelt
Annonce

2. Arctic Recovery

Bedste billige koldtvandskar
Pris: 999 DKK

Med dette transportable Arctic Recovery koldtvandskar får du 3 lags termisk isoleret TPE-beskyttelse, en håndpumpe til at pumpe det op og et låg. Koldtvandskarret fra Arctic Recovery er oplagt til koldtvandsterapi og til efter træning.

Bærbart isoleret koldtvandskar
3 lag termisk isoleret TPE-beskyttelse
Leveres med låg, pumpe, manual, m.m.
Holder ikke nær så godt på temperaturen
thermowood-koldtvandskar-ø120
Annonce

3. Thermowood Ø120

Bedste premium koldtvandskar
Pris: 10.700 DKK

Dette koldtvandskar kan indeholde op til 750L, og er fremstillet i 42 mm træ. Karret er produceret i Europa, og giver kroppen en masse sundhedsmæssige fordele. Perfekt alternativ til vinterbadning og restitution efter sport.

Produceret i træ
Stige medfølger
Styrker kroppen
Høj pris
polax-isbad-pro
Annonce

4. Polax Pro

Bedste koldtvandskar i plast
Pris: 6.499 DKK

Dette koldtvandskar i Pro model fra Polax er fremstillet med robust isolering, låg i glasfiber og deres egen Ice Cold™ -teknologi. Koldtvandskarret er lavet i holdbart PVC-materiale med 8 cm isolering. Derudover har det plads til 2 personer.

Plads til 2 personer
Robuste materialer & lang holdbarhed
Transportabelt
Prisen
hanki-isbad-pool
Annonce

5. Hanki Kuldebad

Bedste kuldebad
Pris: 16.250 DKK

Kuldebad, isbad eller koldtvandskar - med dette bad fra Hanki kan du ny fordelen ved koldtvandsterapi, når du har lyst. Hanki kuldebad er oplagt til den professionelle sportsudøver, men også entusiasten hvor sport, åndedrætstræning og godt velvære er i fokus.

Fremmer kroppens restituering
Dæmper musksmerter & inflammation
3 års garanti
Ikke særlig transportabelt

Indholdsfortegnelse

Et koldtvandskar er ikke nødvendigvis kun et alternativ til vinterbadning, men er også oplagt til restitution efter sport, da badning i koldt vand styrker blodcirkulationen, reducerer stress og mange andre fordele.

Koldtvandskar er perfekte til udendørs brug i haven eller på terrassen, og kommer som oftest i træ, plast eller glasfiber. Læs med i vores bedst i test af udendørs badekar, og bliv meget klogere på valget.

Hvad er et koldtvandskar?

Et koldtvandskar går under flere navne, og er også kendt som isbad kar og udendørs badekar. Der kan dog stadig godt skelnes lidt mellem de to produkter, da et koldtvandskar ofte er fremstillet i træ, glasfiber og plast. 

Et udendørs badekar er i sig selv, som du måske også kan fornemme på ordet et kar med koldt vand i. Koldtvandskaret er ofte lavet i en rum form af træ, men kan også være i plast eller glasfiber alt efter hvilket udendørs badekar, som du køber.

Et koldtvandskar kommer som oftest uden nogen form for opvarmning - hele ideen med karet er jo, at det skal fyldes op med koldt vand. Hos nogle producenter kan du dog vælge, om der skal inkluderes en udvendig ovn, elektrisk opvarmet eller ingen af delene.

Er du vinterbader eller ønsker at blive det, er et godt koldtvandskar det perfekte valg for dig. Med et udendørs badekar kan du nemlig få det helt samme som ved vinterbadning, og så slipper du ovenikøbet for køreturen til vandet.

Hvorfor skal jeg bruge et koldtvandskar?

Der kan være mange gode grunde til, at du skal erhverve dig et udendørs koldtvandskar. Et koldtvandskar styrker kroppen, og byder på en lang række af sundhedsmæssige fordele, som du kan styrke din krop med. Der er utrolig mange fordele, men herunder får du en lille liste af de mest relevante:

  • Styrker immunforsvaret

  • Bedre søvnkvalitet

  • Bedre restitution (derfor også oplagt til sportsfolk)

  • Blodcirkulationen i kroppen øges

  • Stress og angst i krop reduceres

  • Energiniveau forøges

Et udendørs badekar kan hurtigt komme til at lyde som en isnende kold oplevelse, og det er det i princippet også - du styrer trods alt selv, hvor koldt vandet skal være. Men et koldtvandskar pynter også udendørs på terrassen eller i haven, og kan samle venner, familie og andre bekendtskaber. 

Er du vinterbader, og har styr på alt tilbehøret til vinterbadning, kan et udendørs badekar godt være prikken over i’et, der fuldender dit udstyr til vinterbadning. Vinterbadning er super fedt, men bor du ikke klods op ad vandet, kan man til tider godt ønske, at det er meget tilgængeligt.

Med et koldtvandskar har du mulighed for at dyrke vinterbadning udendørs i haven, og du kan på let vis få alle de samme fordele, som du ellers fik ved at køre til stranden.

Hvilket udendørs badekar skal jeg vælge?

Når du leder efter det bedste udendørs badekar for dig på markedet, er der et stort udvalg at vælge mellem. Som det oftest er, findes der billige og dyre modeller, og prisen hænger altid sammen med kvaliteten.

Har du mange krav om at dit koldtvandskar skal være fremstillet i specifikke materialer, f.eks. noget bestemt træ, at det skal have et bestemt udseende, komme med ekstra udstyr eller andet, er det naturligvis med til at løfte prisen.

Blandt billigere modeller af udendørs badekar er de ofte transportable og fremstillet i et mindre slidstærkt materiale. De løser det simple behov, som karet skal kunne, hvorimod du ved et dyrere koldtvandskar får et kar, hvor det er lavet i flot træ, eventuelt kommer med en skammel og samtidig giver et flot look i haven eller på terrassen.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om koldtvandskar

Når du er på udkig efter de bedste udendørs badekar, er der flere gode producenter og mærker, som har gode tilbud og et stort udvalg af produkter. Er det første gang du skal købe et koldtvandskar, kan det være svært at se forskel på nogle af modellerne. Dette er også en af grundene til, at vi har lavet denne FAQ, hvor vi har samlet blandt de mest stillede spørgsmål, når det vedrører køb af udendørs badekar.

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak logo
    © 2022 Friluftfreak