Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Letvægts Sovepose

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer
jetboard-limfjorden-4
august 23, 2023

Med en sovepose er en lav vægt og lille pakkestørrelse en stor fordel, især til vandreture, cykelferier og camping. Den passer i enhver rygsæk, og giver tilstrækkelig varme og komfort om natten, så du får en sund nattesøvn.

Det evige spørgsmål, når det gælder soveposer handler om fyldet: dun eller syntetiske fibre? Med hensyn til pakkestørrelsen har en dunsovepose absolut føringen, men syntetiske fibre byder også på fordele, såsom en lavere pris.

I dette indlæg kan du finde ud af, hvilken letvægts sovepose, der er den rigtige fra en bred vifte af udvalgte soveposer. Vi kommer desuden også ind på alle de vigtige købskriterier for kompakte soveposer med en lille pakkestørrelse.

Læs også vores test af soveposer.

Letvægts Sovepose Test: Top 5 Bedste Letvægts Soveposer

robens-icefall-pro-300-sovepose

1. Robens Icefall Pro 600

Bedste letvægts sovepose

Pris: 1.149 DKK

Med Icefall Pro 600 fra danske Robens får du en letvægts sovepose, hvor der udelukkende er anvendt de letteste og bedste materialer. Det er en oplagt helårssovepose, og den vejer kun 645 gram.

100% PCE-fri letvægts sovepose
Fremstillet i smidige, slidstærke og vandafvisende materialer
Fyld af Robens eget dunagtige MicroThermo® Ball
Fås kun i én farve
TIL BUTIK
treklife-compact-sovepose
Bedste billige letvægts sovepose

Pris: 599 DKK

Letvægtig og kompact sovepose fra Treklife med en vægt på 620 gram. Designet med vandafvisende ydre materialer, mumiedesign og vindbeskyttende lag langs lynlåsen for øget isolering.

Billig letvægts sovepose
Ydre materiale er vandafvisende
Vægt på 620 gram
Fås kun i sort
TIL BUTIK
sea-to-summit-spark-spii

3. Sea To Summit Spark SpII

Bedste premium letvægts sovepose

Pris: 3.599 DKK

Her får du en ultralet sovepose fra Sea To Summit med en vægt på kun 560 gram. Spark SpII har et prisvindende teknisk design, 850+ ultra-dry behandlet dun og en god rummelighed.

Vejer kun 560 gram
4-sæsoners sovepose
Dun i ypperste kvalitet
Prisen
TIL BUTIK (Under 183 cm)
TIL BUTIK (Over 183 cm)
nordisk-puk-10-curve-letvaegts-sovepose

4. Nordisk Puk +10 Curve

Bedste letvægts sovepose til sommer

Pris: 695 DKK

Nordisk Puk +10 Curve er en letvægts sommersovepose fra danske Nordisk. Den er kurveformet, er designet med god komfort og. varme samt en lav vægt på 660 g.

God komfort & varme
Konturhætte og fodboks
Dansk producent
Egner sig ikke til vinter
TIL BUTIK (Op til 175 cm)
TIL BUTIK (Op til 190 cm)
y-by-nordisk-passion-one

5. Nordisk Passion One

Bedste letvægts sovepose med dun

Pris: 2.474 DKK

Med en One Passion letvægts sovepose fra Nordisk får du blandt markedets letteste soveposer i dun til sommerbrug. Den kompakte sovepose vejer kun 320 gram, og kommer med hætte og indvendige lommer.

Letvægts sovepose med dun
Vejer kun 320 gram
Dansk mærke
Egner sig kun til sommerbrug
TIL BUTIK (Under 183 cm)
TIL BUTIK (Over 183 cm)

Tjekliste til køb af letvægts sovepose

Pakkestørrelse: En lille pakningsstørrelse bør altid overvejes i forhold til soveposens termiske effekt. Selvfølgelig er en vintersovepose en anelse mere omfangsrig end en sommersovepose. Grundlæggende har dunsoveposer en mindre pakkestørrelse end syntetiske fibermodeller med samme termiske effekt.

Vægt: Vægten er relateret til pakningsstørrelsen, men også relateret til den termiske effekt. Sommer- og 3-sæsons soveposer vejer normalt mellem 500 til 800 g. Soveposer til vinter vejer mellem 1000 til 2000 g. Vægtmæssigt er dunsoveposer også foran syntetisk fiberfyld.

Fyld: Som vi allerede har nævnt, er fyldet af soveposen en utrolig vigtig faktor.

  • Dun: Dun er et let materiale, kan pakkes småt og har en meget høj varmeydelse. Det mister dog sin isoleringsevne, så snart det bliver vådt.
  • Syntetiske fibre: I modsætning til soveposer i dun, der er mindre og lettere, holder syntetiske soveposer dig varm, selv når den er våd. En anden fordel er også, at de er meget nemmere at passe på og holde ved lige. 

Form: Der er forskellige former for soveposer, og disse kommer vi ind på her:

  • Mumiesovepose: Denne type sovepose giver den højeste varmeydelse, da soveposen er tæt på kroppen. Den er derfor særdeles velegnet til kølige nætter eller som en liner/lagenpose til andre soveposer.
  • Tæppesovepose: Disse soveposer kan åbnes og anvendes som et tæppe. Denne funktion er særlig behagelig ved høje temperaturer.
letvaegts-sovepose-bedst-i-test

Størrelse: Der findes soveposer i forskellige størrelser til folk i forskellige højder. Den samme model fås ofte i flere længder.

Termisk ydeevne: Producenter og mærker af soveposer angiver ofte et temperaturområde for deres produkter, som soveposen er egnet til.

  • Den angivne komforttemperatur angiver, hvor mange grader de fleste kan sove komfortabelt i. Grænseområdet bør ikke testes.
  • Du skal huske på, at de angivne værdier for det meste refererer til mænd. Hvis du er i tvivl, bør kvinder vælge en varmere sovepose.
  • En soveposes termiske ydeevne kan forbedres med omkring en til to grader med et indlæg.

Hvad er en letvægts sovepose?

En kompakt eller letvægts sovepose er en sovepose, der er designet med udgangspunkt i at være så kompakt og let som muligt, men naturligvis stadig uden at gå på kompromis med komfort, varmeisolering og andet. En letvægts sovepose er ideel til dig, der backpacker, tager på vandreferier eller ture, bestiger bjerge og andre friluftsaktiviteter, hvor du blot ønsker at minimere vægten og pladsen i forhold til den medbragte oppakning.

Når du køber en letvægts sovepose, er de ofte fremstillet ved brug af andre teknikker og materialer end andre traditionelle soveposer, som du kender dem. Kompakte soveposer er lavet med letvægts syntetiske eller dunfyldninger, der stadig er varmeisoleret, men dertil også lette og med en reduceret vægt.

Når du køber en letvægts sovepose er det vigtigt, at du vælger en, som har den rigtige temperaturvurdering for dig. Den skal passe til de forhold, du skal anvende den i, men samtidig også til din krop og kropsvarme. Letvægts soveposer er som oftest vurderet ud fra sin temperaturgrænse, der angiver den laveste temperatur, som soveposen kan holde dig varm ved. Vi anbefaler derfor, at du bruger ekstra tid på at undersøge dette, så du får den bedste letvægts sovepose for dig.

I disse kompakte soveposer er der ofte sparet på ekstra funktioner, sammenlignet med tungere soveposer. Foretrækker du mere luksuriøse soveomgivelser og masser af plads i din sovepose, kan en letvægts sovepose derfor være mindre behagelig for dig.

Hvorfor skal jeg vælge en letvægts sovepose?

Er du til backpacking, vandreture, cykelferier eller bjergbestigning, er en sovepose i letvægt det optimale valg. De har nemlig en reduceret vægt, der gør dem kompakte, lette og derfor nemmere at bære på ryggen sammen med din gode vandrerygsæk.

En kompakt sovepose gør det enkelt at rejse, uanset om det er cykling, vandring, bjergbestigning, backpacking eller klatring, og du kan nemt have den med på større afstande. Den sparer dig samtidig også for en masse plads i rygsækken, så du kan have plads til andet outdoor udstyr, som et godt letvægtstelt til én person eller 2 personers telt til dig og din makker. Skal du have ungerne med på tur, kan du med fordel anskaffe dem en sovepose til børn og junior.

Udover at være letvægtige, har disse soveposer også en god varmeisolering. Grundet letvægtsmaterialer som syntetiske fyldninger eller dun, har de overraskende varmeegenskaber, og kan holde dig varm under flere forskellige slags vejrforhold.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om letvægts sovepose

Hvad er fordelene ved en letvægts sovepose?

En kompakt sovepose er i bedste fald ultralet eller har en lav vægt. Samtidig skal disse soveposer give tilstrækkelig isolering, det vil sige god varmeydelse, hvilket også gør en høj sovekomfort mulig.

Hvad er det særlige ved en sovepose i letvægt?

En åbenlys fordel ved disse soveposer er, at de fylder meget lidt og dermed skaber mere plads i din backpacker rygsæk. En lille pakkestørrelse og lav vægt giver dig som vandrer, backpacker eller andet mulighed for nemt at opbevare andet udstyr i rygsækken.

Til hvilke aktiviteter er en letvægts sovepose velegnet?

En kompakt sovepose i letvægt og høj varmeydelse bruges til ture med telt. Disse soveposer er særdeles velegnet til backpacking eller overnatning i med venner.

Hvad koster en god letvægts sovepose?

Prisen på en kompakt sovepose afhænger i høj grad af det anvendte materiale, men også mærket. Syntetiske fibersoveposer er generelt lidt billigere end modeller fyldt med dun. Grundlæggende kan du forvente en pris på 500 kr. til 3.000 kr. og opefter. Køber du en sovepose til vinter, kan det medføre en højere pris.  

Er en letvægts sovepose også egnet til vinter?

Der findes selvfølgelig også vintersoveposer med en relativ lav vægt. De er bestemt mere omfangsrige end sommer- eller 3-sæsons soveposer. Men soveposer til vinter, især dem lavet af dun, kan have en høj termisk effekt og stadig ikke fylde meget i rygsækken.

Hvilken er den bedste letvægts sovepose?

Vi er alle forskellige, hvorfor den bedste letvægts sovepose for os ikke nødvendigvis er den bedste for dig. I vores bedst i test af letvægts soveposer kommer vi med vores bud på de bedste letvægts soveposer på markedet. Husk dog altid at træffe din beslutning efter egne behov og kriterier til, hvad en god, kompakt og let sovepose skal kunne.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram