Sommer Sovepose

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

For at du ikke sveder i soveposer ved højere temperaturer, har de forskellige producenter og mærker udviklet sommersoveposen. En sovepose til sommer sikrer dig behagelige drømme, selv når det er høje temperaturer, men kan til tider også anvendes om vinteren.

Sovepose Sommer Test: Top 5 Bedste Soveposer Til Sommer

haglöfs-tarius-6-regular
Annonce

1. Haglöfs Tarius +6 Regular

Bedste sommer sovepose
Pris: 727 DKK

Tarius +6 Regular fra Haglöfs er en kompakt sommer sovepose, hvor du får meget værdi for pengene. Høj kvalitet og syntetisk fuld af den eksklusive TriFusion® microfiber. Haglöfs Tarius +6 er lavet med en mumieformet facon, er fremstillet i polyester, vejer 1000 gram og kommer inkl. pakkepose.

Vandafvisende & åndbar yderpose
Fyld af let og højkvalitets kunstfiber
Mange smarte detaljer
Fås kun i blå
treklife-compact-sovepose
Annonce

2. Treklife Compact

Bedste billige sommer sovepose
Pris: 299 DKK

Compact fra Treklife er en letvægts sovepose til sommer med en lav vægt på 620 gram. Den er udviklet i mumiedesign med vandafvisende ydre materialer. Komforttemperatur på 12 -25 grader. Treklife Compact sommer sovepose kommer i en flot sort og har en vægt på 620 gram.

Billig sommersovepose
To-vejs anti-snag lynlås
Vejer kun 620 gram
Mindre holdbar end alternativer
sea-to-summit-spark-sp1
Annonce

3. Sea To Summit Spark SpI

Bedste premium sommer sovepose
Pris: Fra 2.599 DKK

Spark SpI fra Sea To Summit er en høj kvalitets sovepose til sommerbrug. Prisvindende teknisk design, letvægt på 340 gram og certificerede RDS dun og en komforttemperatur på 9 grader er blandt faktorerne. Sea To Summit Spark SP1 er lavet med 1/2 YKK lynlåse, og har vundet priser for dets tekniske design 

850+ ultra-dry behandlet dun
Designet til outdoor ture
Lav vægt på 340g
Høj pris
nordisk-puk-10-curve-letvaegts-sovepose
Annonce

4. Nordisk Puk +10 Curve

Bedste letvægt sommer sovepose
Pris: Fra 595 DKK

Med Nordisk Puk +10 Curve får du en god og letvægtig sovepose til sommer fra det danske mærke, Nordisk. Sommersoveposen er kurveformet, har god komfort og en lav vægt på 660 g. Nordisk Puk +10 Curve fås i flere størrelser og kommer inkl. kompressionspose.

Design øger varme & komfort
2-vejs L lynlås med blokeringsbeskyttelse
Sommersovepose fra dansk mærke, Nordisk
Design tiltaler ikke alle
nordisk-tension-comfort-300-sovepose
Annonce

5. Nordisk Tension Comfort 300

Bedste sommer sovepose dun
Pris: Fra 1.693 DKK

Med denne Tension Comfort 300 sovepose fra Y by Nordisk får du en sommersovepose, der er lavet af 90% dun og 10% småfjer. Det giver et løft på 600+ cuin. Nordisk Tension Comfort 300 vejer kun 695 gram, har en nedre temperaturgrænse på +3˚C og er ekstremt lækker. Y by Nordisk Tension Comfort 300 indeholder Crystal Down™ 90/10 fyld, og fås i flere størrelser.

90% dun, 10% småfjer
Yder- & inderpose fremstillet i SoftCell™
Vind- & vandresistente egenskaber
Prisen

Indholdsfortegnelse

Med en sovepose til sommer kan du tage på vandreferie med vennerne eller camping med familien og samtidig få en god nats søvn. Der findes et omfattende udvalg, hvorfor du med garanti kan finde den, som passer bedst til dig. Vi har hos Friluftsfreak lavet en bedst i test af sommer soveposer, og viser dig alle de populære modeller i denne test.

Tjekliste til køb af sommer sovepose

Anvendelse: Sommersoveposer er fremstillet til temperaturer mellem 10 - 24°. Fyldet skal gerne være tykkere eller tyndere alt efter hvordan du har det med temperaturen.

Fyld: Dun har en højere isoleringsevne, mens syntetiske fibre er bedre til at holde fugt ude.

Størrelse: Der er specielle soveposer til børn og babyer, som er egnet til sommerhalvåret. Er du voksen, og vil I gerne sove sammen, kan I med fordel vælge en dobbelt sovepose.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af sommer sovepose

Der findes et hav af webshops og fysiske butikker, som tilbyder sommersoveposer. Der er mange modeller til både børn og voksne. Fordele og ulemperne ved en sommersovepose er følgende:

Fordele

 • Letvægts sovepose

 • Lille pakkestørrelse

 • Åndbar

 • Fjerner fugt

 • Kan bruges som liner/lagenpose i en vintersovepose

 • Nem at vedligeholde og pleje

 • Hurtigtørrende

Ulemper

 • Ikke egnet til vinter

 • For varmt til en overnatning i hytte

test-sovepose-sommer

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en sommer sovepose?

Vi anbefaler, at du overholder følgende købskriterier, når du skal vælge din egen sommersovepose. Vi har hos Friluftsfreak sat fokus på de kriterier, der gælder for en sovepose til sommer. Du vil også kunne finde flere detaljer og kriterier i vores store test af soveposer.

 • Materiale

 • Fyld

 • Form

 • Størrelse

 • Vægt og pakkestørrelse

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Jersey og bomuld

Disse materialer anvendes ofte i soveposer til småbørn og babyer. Materialerne er ikke vand- og vejrbestandige - de er derfor heller ikke egnet til udendørs brug. I dag er der også mærker, som tilbyder soveposer til babyer af økologisk bomuld.

Nylon

Nylon er slidstærkt og vandtæt. Af denne grund bruges dette materiale også ofte i soveposer til voksne.

Polyester

Polyester er også blandt et af de mere anvendte materialer i soveposer. Materialet har en holdbarhed tilsvarende nylon, men tørrer hurtigere.

Hvilket fyld til sommersovepose?

Soveposer til sommer er som regel fyldt med et af følgende materialer:

Dun

Med dun får du en høj isoleringsgrad og et let materiale. Det er vigtigt, at dunen ikke flytter sig takket være kamrene for at sikre ensartet isolering. En af ulemperne ved dun er, at det reducerer sine isolerende egenskaber, når det bliver vådt. Dunsoveposer har som oftest altid en lille pakkestørrelse.

Syntetiske fiber

I modsætning til dun isolerer syntetiske fibre selv, når de er våde. Syntetiske fibre har dog generelt en lavere isoleringsevne end dun. Der er allerede et par syntetiske fibersoveposer, der kommer tæt på en dunsovepose. Ulempen ved disse modeller er dog den store pakkestørrelse og høje vægt. Syntetiske fibersoveposer er populære, fordi de er nemme at passe, pleje og tørrer hurtigt.

Uld

Brugen af uld som fyld er forholdsvis ny. Uld sikrer en god nats søvn, fordi det regulerer temperaturen og er ufølsomt over for fugt. En anden fordel er, at disse soveposer kan gå i vaskemaskinen.

Hvilken form skal min sommer sovepose have?

En sommer sovepose fremstilles i følgende former:

Mumiesovepose: En sovepose formet som en mumie begrænser bevægelsesfriheden, men har en højere isoleringsevne. Den er derfor også velegnet til køligere nætter. En mumiesovepose passer i mange andre soveposer, hvorfor den også kan anvendes som liner/lagenpose.

Tæppesovepose: Disse er meget populære, fordi de kan åbnes helt op og bruges som tæppe, når temperaturen er høj. Dette forhindrer stort set sveden, og soveposen kan også bruges til hyttetur.

Sovepose med arme og ben: Disse modeller er designet til babyer og børn. En sovepose med ærmer varmer på køligere nætter, mens en sovepose uden ærmer er produceret til de varmere nætter. Her får du også et generøst fodområde for ikke at begrænse bevægelsen for babyen. En sovepose med ben er velegnet til større børn, der kan bruge den til at gå på toilettet om natten under camping.

Silke sommersovepose: En silkesovepose er den idelle lesager til vandreferier, trekkingture og backpacking. Disse varianter har en temperaturregulerende egenskab og kan enten varme eller køle. De siges også at have en insektafvisende funktion, hvorfor de er særligt populære i troperne og på varme sommernætter.

Størrelse

Når du leder efter den bedste sommer sovepose, skal du naturligvis vælge en, som passer perfekt til dig. Udover de specielle størrelser til babyer og børn, er der enkelte og dobbelte soveposer. Du vil også kunne finde modeller, der kan kobles sammen. Dette gør, at to individuelle soveposer kan laves om til én stor sovepose til to personer.

Hvilken vægt og pakkestørrelse skal min sommersovepose have?

Skal du på cykel- eller vandretur, kan du med fordel vælge en sovepose med en lille pakkestørrelse og lav vægt. Ultralette modeller har en vægt på omkring 400 gram. Den næste kategori vejer ofte op til 800 gram, mens de tunge sommersoveposer kan nå en vægt på 1000 gram.

Kendte producenter og mærker af sommersoveposer

 • Nordisk

 • Sea To Summit

 • Fjällräven

 • Robens

 • Haglöfs

 • Marmot

 • Therm-A-Rest

 • Highlander

 • Treklife

 • Trespass

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om sommer soveposer

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!