Outdoor
SUP
Surfing
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Enhver, der camperer om vinteren eller har en idé om at skulle overnatte i naturen under en vandretur, værdsætter fordelene ved en sovepose til vinter. Kun med en vintersovepose får du tilstrækkeligt med varme, og beskytter dig selv ved lave temperaturer.

Men hvilke er så de bedste soveposer til vinter? En dunsovepose er stadig førstevalget til at sove udendørs om vinteren. Men en sovepose med syntetiske fibre kan også være en del af udstyret. Læs med i Friluftsfreak bedst i test af soveposer til vinter, når vi kommer ind på de vigtigste kriterier, bedste modeller og hvad du skal være opmærksom på.

Læs også vores bedst i test af soveposer.

Vinter Sovepose Test: Top 5 Bedste Soveposer Til Vinter

robens-glacier-ii

1. Robens Glacier III

Bedste allround vintersovepose

Pris: 999 DKK

Glacer III er en kompakt og letvægts sovepose til vinter fra danske Robens. Lav vægt på sølle 1.795 gram, god bevægelsesfrihed og masser af komfort.

Udviklet med Loft Expander System™ for komfort og bevægelsesfrihed
Slidstærke og vandafvisende materialer
Fyld af Robens eget AirThermo® (silikoniseret hulfiber)
Fås kun i grøn
TIL BUTIK
Snugpak-Sleeper-Expedition-sovepose
Bedste billige sovepose til vinter

Pris: 599 DKK

Snugpak Sleeper Expedition er en 4 sæsons varm sovepose til vinter, der har en komfort temperatur ned til -12C°. Designet med justerbar elastik ved hovedet og tovejs lynlås.

Meget value for money
Isofibre polyester fyld
Mummy design for god komfort
Relativ høj vægt
TIL BUTIK
nordisk-arctic-1400-large

3. Nordisk Arctic 1100/1400

Bedste premium vintersovepose

Pris: 4.199 DKK

Med Y by Nordisk Arctic får du en dunsovepose i verdensklasse, hvor kvalitet, materialer og design er i verdensklasse. Imprægneret og certificerede gåsedun, nedre komforttemperatur på -28°C og en vægt på 2.180 gram. 

Håndlavet i Tyskland
Imprægnerede & certificerede dun
H- & S-formede dunkamre
Høj pris
TIL BUTIK (Under 183 cm)
TIL BUTIK (Over 183 cm)
y-by-nordisk-phantom-large

4. Nordisk Phantom 770

Bedste letvægts vintersovepose

Pris: 2.399 DKK

Y by Nordisk Phantom 770 er håndlavet i Tyskland, og vejer kun 1.210 gram. Det er en god allrounder, som er designet med S-formede dunkamre, der holder dunene godt på plads.

Håndlavet i Tyskland
Imprægneret dunblanding for vandresistenthed & bedre løft
Lav vægt
Prisen
TIL BUTIK (Under 183 cm)
TIL BUTIK (Over 183 cm)
fjallraven-polar-30-sovepose

5. Fjällräven Polar -30

Bedste Fjällräven sovepose til vinter

Pris: 8.199 DKK

Polar -30 soveposen fra Fjällräven er oplagt til vinterkulde med pels på hætten, 800 fillpower dun og en høj isoleringsevne. Lavet med fuld to-vejs lynlås i venstre side og kort lynlås i højre.

Designet og udviklet til hård kulde
Anatomisk hætte- og fodkonstruktion
Fremstillet i 20 denier nylon & 800 fillpower dun
Lang leveringstid
TIL BUTIK (Under 183 cm)
TIL BUTIK (Over 183 cm)

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af sovepose til vinter

Vintersoveposer er velegnede til lave temperaturer, men hvad skal du ellers vide? Vi kommer herunder ind på fordele og ulemper ved soveposer til vinter:

Fordele

 • Fungerer også ved lave temperaturer
 • Velegnet til klatring, bjergbestigning og i bjergmiljø
 • Dun eller syntetisk fiberfyld
 • Syntetiske fiber soveposer er lette og nemme at pleje og vedligeholde
 • Lille pakkestørrelse
 • Til enhver størrelse og aldersgruppe

Ulemper

 • Høj vægt og pakkestørrelse med dunfyld
 • Dun kan være svært at vedligeholde, og kræver særlig pleje og rengøring
bedst-i-test-vintersovepose

Hvad er en sovepose til vinter?

Som navnet også antyder er en vintersovepose en type sovepose, som er specielt designet til at blive brugt i koldere vejrforhold. Den er fremstillet i materialer, som giver en bedre varmeisolering og bevarer kropsvarmen. Når temperaturerne falder under frysepunktet, kan en vintersovepose altså stadig holde dig komfortabel og varm.

Hvorfor skal jeg bruge en vintersovepose?

Er du til backpacking, vandreture, cykelferier og overnatning i naturen, kan en sovepose til vinter være at foretrække - især hvis du også dyrker disse aktiviteter i de kolde vintermåneder.

En varm sovepose til vinter sørger for, at du forbliver varm og komfortabel, selv når det bliver minusgrader under frysepunktet. Den er nemlig udviklet, designet og fremstillet til at fungere som en beskyttende barriere overfor vind og kulde, og isolerer dig fra de ydre elementer i barske vejrforhold. Skal du overnatte i ekstreme temperaturer, giver en sovepose til minusgrader dig den beskyttelse du har brug for, bl.a. mod hypotermi og frostskader.

Varme soveposer til minusgrader kan klare kolde vejrforhold, men kan også anvendes i mildere vejrforhold. Størstedelen af dem er udviklet med lynlåse, så du kan lyne ned og give afkald på overskydende varme, hvis det er nødvendigt. Dette gør samtidig, at du kan anvende de varme soveposer til minusgrader året rundt i de forskellige temperaturer, som miljøet byder på.

Skal du have de mindste med på tur, kan du med fordel også købe en god sovepose til børnene.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en sovepose til vinter?

Vi præsenterer dig i denne test af vintersoveposer for de vigtigste købskriterier. På denne måde kan du hurtigere selv træffe din personlige vinder og få en sovepose, der passer til dine behov:

 • Størrelse
 • Materiale
 • Fyld
 • Anvendelse

Størrelse

Med en sovepose til vinter skal det bemærkes, at der normalt også bruges varmere tøj om natten. Hvis du hopper i din sovepose med almindeligt tøj på, på kolde dage, bør du vælge en, der mindst er tyve centimeter bredere. 

Længde skal samtidig også være længere, men ikke så meget, at den tilstedeværende luft har en negativ effekt på isoleringsevnen.

Tip: En vintersovepose til trekking- eller vandreture bør være større end en sovepose til campingture. Dette skyldes, at man som oftest også bruger normalt tøj om natten, når der vandres i store højder.

Materiale

Det er meget vigtigt, at din kommende vintersovepose kan stå imod eventuelt dårligt vejr. Derudover skal det yderste lag være vandtæt. Dette er også en af grundene til, at producenter af vintersoveposer normalt vælger nylon eller polyester.

Fyld

Når du leder efter den bedste vintersovepose, vil du opdage, at der tilbydes soveposer med to forskellige fyld:

Dun

Dun er naturligt og giver en høj grad af varme. Med dette fyld er det vigtigt at bemærke, hvor høj en andel af dun, der er. Dun kræver særlig pleje, og blandes også ofte med andre materialer. 

Efter vask skal de rystes op igen og igen for at bevare deres fylde. Generelt kan dun bruges ved en lavere temperatur end syntetiske fibre.

Syntetisk fiber

Der er allerede visse syntetiske fibersoveposer, der nærmer sig en dunsovepose. Ikke desto mindre isolerer syntetiske fibersoveposer normalt ikke så godt som dun. De imponerer med at kunne gå i vaskemaskinen, men også med deres lave vægt.

Tip: Syntetiske fibersoveposer kan også vaskes under camping- eller vandreferien, da de tørrer hurtigt.

Anvendelse

Det antydes i navnet - en vinter sovepose er selvfølgelig velegnet til vinter. Men er du en person, som hurtigt bliver kold, mens du sover, kan du også bruge en vintersovepose om efteråret eller foråret. Det er altid vigtigt, at overholde det temperaturområde, der er angivet af producenten.

Den ekstreme rækkevidde gælder kun for personer, der ikke så let bliver kolde eller er klædt meget varmt på. Dem, der orienterer sig efter komfortområdet, er på den sikre side. Du kan også finde soveposer, der egner sig til brug ved -20˚C

Kendte producenter og mærker af vintersoveposer

 • Sea To Summit
 • Nordisk
 • Robens
 • Vaude
 • Mammut
 • Haglöfs
 • Jack Wolfskin
 • Asivik
 • Deuter

Konklusion på vintersoveposer

Der er efterhånden lige så mange soveposer til vinter, som der er til sommer eller helårssoveposer. Det er ikke nemt at holde styr på, og er det første gang du skal købe en sovepose, er det en uoverskuelig opgave.

I denne test af varme soveposer til vinter har vi præsenteret dig for en række forskellige modeller, hvor du tydeligt kan se og differentierer soveposerne.

Vi håber, at vores indlæg og har gjort dig klogere på at finde din personlige testvinder, så du kan få en afslappende, varm og behagelig søvn selv ved lave temperaturer.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om soveposer til vinter

Til hvilke temperaturer anbefales en vinter sovepose?

Vi har alle en forskellig følsomhed over for temperaturer. Det kan derfor også være svært at anbefale vintersoveposer til bestemte temperaturer. I gennemsnit er anbefalingen -15 til -20˚C.

For ikke at fryse ved disse temperaturer, er det en god ide at bære varmt tøj. Nogle gange er varmt undertøj nok, mens du ved trekkingture længere oppe i bjergene med fordel kan bære almindeligt tøj.

Hvad koster en god sovepose til vinter?

Gode vintersoveposer er dyrere end helårs-, letvægts soveposer eller sommersoveposer. Vil du være opmærksom på prisen, kan du bevidst lede efter tilbud på vintersoveposer.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en vintersovepose?

Ved disse soveposer er det særligt vigtigt, at en termokrave og isolerede lynlåse er integreret. Varmen må ikke gå tabt nogen steder, og ingen kulde må trænge ind. Vi anbefaler derfor også, at du finder en model med en justerbar hætte.

Hvor køber jeg en god sovepose til vinter?

Du finder et stort udvalg og gode tilbud på vintersoveposer hos friluftsbutikker. Her har de som oftest et større sortiment af modeller fra forskellige mærker og i mange prisklasser.

Vil du købe en brugt model, kan du også kigge på DBA og andre brugtmarkeder.

Hvilken er den bedste sovepose til vinter?

Der findes mange gode modeller, men vi kan desværre ikke fortælle dig, hvilken der ultimativt er den bedste. Det afhænger af, hvad dine behov og kriterier er, samt hvordan din krop reagerer i forskellige temperaturer.

Vi anbefaler dig, at du mærker efter, finder ud af hvad dine behov er til en god vintersovepose og derfra vælger den, som passer bedst til dig.

Giv din mening til kende:

Hvad synes du om indlægget?
FRILUFTSFREAK
© 2022 Friluftfreak
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram