Vinter Sovepose

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

Enhver, der camperer om vinteren eller har en idé om at skulle overnatte i naturen under en vandretur, værdsætter fordelene ved en sovepose til vinter. Kun med en vintersovepose får du tilstrækkeligt med varme, og beskytter dig selv ved lave temperaturer.

Vinter Sovepose Test: Top 5 Bedste Soveposer Til Vinter

treklife-down-600-4-seasons-dunsovepose
Annonce

1. Treklife Down 600 4-sæsons

Bedste allround vintersovepose
Pris: 1.199 DKK

Treklife Down 600 er en 4-sæsons vinter sovepose i RDS-certificeret dun og Oeko-tex stof, der er lavet i et letvægtigt og komptakt design. Designet med vindbeskyttelse ved lynlås og skuldre, der øger isolering samt inderlomme til opbevaring. Treklife Down 600 vintersoveposen vejer 1100 gram og kommer inkl. kompressionspose.

RDS-certificeret dun
Nedre temperaturgrænse på -8 grader°
YKK to-vejs lynlås
Fås kun i sort
Snugpak-Sleeper-Expedition-sovepose
Annonce

2. Snugpak Sleeper Expedition

Bedste billige sovepose til vinter
Pris: 599 DKK

Snugpak Sleeper Expedition er en 4 sæsons varm sovepose til vinter, der har en komfort temperatur ned til -12C°. Designet med justerbar elastik ved hovedet og tovejs lynlås. Snugpak Sleeper Expedition soveposen vejer 2,6 kg og leveres inkl. komprimeringspose og fyld af Isofibre polyester.

Meget value for money
Isofibre polyester fyld
Mummy design for god komfort
Relativ høj vægt
y-by-nordisk-arctic-1400-large
Annonce

3. Nordisk Arctic 1100/1400

Bedste premium vintersovepose
Pris: Fra 3.273 DKK

Med Y by Nordisk Arctic får du en dunsovepose i verdensklasse, hvor kvalitet, materialer og design er i verdensklasse. Imprægneret og certificerede gåsedun, nedre komforttemperatur på -28°C og en vægt på 2.180 gram. Nordisk Arctic 1100 indeholder Crystal Down Dry™ 90/10 dun og har en vægt på 1700 gram.

Håndlavet i Tyskland
Imprægnerede & certificerede dun
H- & S-formede dunkamre
Høj pris
y-by-nordisk-phantom-large
Annonce

4. Nordisk Phantom 770

Bedste letvægts vintersovepose
Pris: Fra 2.463 DKK

Y by Nordisk Phantom 770 er håndlavet i Tyskland, og vejer kun 1.210 gram. Det er en god allrounder, som er designet med S-formede dunkamre, der holder dunene godt på plads. Y by Nordisk 770 Phantom indeholder Crystal Down Dry™ 90/10 dun, har mumie facon og vejer 1210 gram.

Håndlavet i Tyskland
Imprægneret dunblanding for vandresistenthed
Lav vægt
Prisen
fjallraven-polar-30-sovepose
Annonce

5. Fjällräven Polar -30

Bedste Fjällräven sovepose til vinter
Pris: 8.199 DKK

Polar -30 soveposen fra Fjällräven er oplagt til vinterkulde med pels på hætten, 800 fillpower dun og en høj isoleringsevne. Lavet med fuld to-vejs lynlås i venstre side og kort lynlås i højre. Fjällräven Polar -30 vinter sovepose er fremstillet med 20 denier nylon og 800 fillpower dun samt vejer 2200 gram.

Designet og udviklet til hård kulde
Anatomisk hætte- og fodkonstruktion
Fremstillet i 20 denier nylon & 800 fillpower dun
Lang leveringstid

Indholdsfortegnelse

Men hvilke er så de bedste soveposer til vinter? En dunsovepose er stadig førstevalget til at sove udendørs om vinteren. Men en sovepose med syntetiske fibre kan også være en del af udstyret. Læs med i Friluftsfreak bedst i test af soveposer til vinter, når vi kommer ind på de vigtigste kriterier, bedste modeller og hvad du skal være opmærksom på.

Læs også vores bedst i test af soveposer.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af sovepose til vinter

Vintersoveposer er velegnede til lave temperaturer, men hvad skal du ellers vide? Vi kommer herunder ind på fordele og ulemper ved soveposer til vinter:

Fordele

 • Fungerer også ved lave temperaturer

 • Velegnet til klatring, bjergbestigning og i bjergmiljø

 • Dun eller syntetisk fiberfyld

 • Syntetiske fiber soveposer er lette og nemme at pleje og vedligeholde

 • Lille pakkestørrelse

 • Til enhver størrelse og aldersgruppe

Ulemper

 • Høj vægt og pakkestørrelse med dunfyld

 • Dun kan være svært at vedligeholde, og kræver særlig pleje og rengøring

bedst-i-test-vintersovepose

Hvad er en sovepose til vinter?

Som navnet også antyder er en vintersovepose en type sovepose, som er specielt designet til at blive brugt i koldere vejrforhold. Den er fremstillet i materialer, som giver en bedre varmeisolering og bevarer kropsvarmen. Når temperaturerne falder under frysepunktet, kan en vintersovepose altså stadig holde dig komfortabel og varm.

Hvorfor skal jeg bruge en vintersovepose?

Er du til backpacking, vandreture, cykelferier og overnatning i naturen, kan en sovepose til vinter være at foretrække - især hvis du også dyrker disse aktiviteter i de kolde vintermåneder.

En varm sovepose til vinter sørger for, at du forbliver varm og komfortabel, selv når det bliver minusgrader under frysepunktet. Den er nemlig udviklet, designet og fremstillet til at fungere som en beskyttende barriere overfor vind og kulde, og isolerer dig fra de ydre elementer i barske vejrforhold. Skal du overnatte i ekstreme temperaturer, giver en sovepose til minusgrader dig den beskyttelse du har brug for, bl.a. mod hypotermi og frostskader.

Varme soveposer til minusgrader kan klare kolde vejrforhold, men kan også anvendes i mildere vejrforhold. Størstedelen af dem er udviklet med lynlåse, så du kan lyne ned og give afkald på overskydende varme, hvis det er nødvendigt. Dette gør samtidig, at du kan anvende de varme soveposer til minusgrader året rundt i de forskellige temperaturer, som miljøet byder på.

Skal du have de mindste med på tur, kan du med fordel også købe en god sovepose til børnene.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en sovepose til vinter?

Vi præsenterer dig i denne test af vintersoveposer for de vigtigste købskriterier. På denne måde kan du hurtigere selv træffe din personlige vinder og få en sovepose, der passer til dine behov:

 • Størrelse

 • Materiale

 • Fyld

 • Anvendelse

Størrelse

Med en sovepose til vinter skal det bemærkes, at der normalt også bruges varmere tøj om natten. Hvis du hopper i din sovepose med almindeligt tøj på, på kolde dage, bør du vælge en, der mindst er tyve centimeter bredere. 

Længde skal samtidig også være længere, men ikke så meget, at den tilstedeværende luft har en negativ effekt på isoleringsevnen.

Tip: En vintersovepose til trekking- eller vandreture bør være større end en sovepose til campingture. Dette skyldes, at man som oftest også bruger normalt tøj om natten, når der vandres i store højder.

Materiale

Det er meget vigtigt, at din kommende vintersovepose kan stå imod eventuelt dårligt vejr. Derudover skal det yderste lag være vandtæt. Dette er også en af grundene til, at producenter af vintersoveposer normalt vælger nylon eller polyester.

Fyld

Når du leder efter den bedste vintersovepose, vil du opdage, at der tilbydes soveposer med to forskellige fyld:

Dun

Dun er naturligt og giver en høj grad af varme. Med dette fyld er det vigtigt at bemærke, hvor høj en andel af dun, der er. Dun kræver særlig pleje, og blandes også ofte med andre materialer. 

Efter vask skal de rystes op igen og igen for at bevare deres fylde. Generelt kan dun bruges ved en lavere temperatur end syntetiske fibre.

Syntetisk fiber

Der er allerede visse syntetiske fibersoveposer, der nærmer sig en dunsovepose. Ikke desto mindre isolerer syntetiske fibersoveposer normalt ikke så godt som dun. De imponerer med at kunne gå i vaskemaskinen, men også med deres lave vægt.

Tip: Syntetiske fibersoveposer kan også vaskes under camping- eller vandreferien, da de tørrer hurtigt.

Anvendelse

Det antydes i navnet - en vinter sovepose er selvfølgelig velegnet til vinter. Men er du en person, som hurtigt bliver kold, mens du sover, kan du også bruge en vintersovepose om efteråret eller foråret. Det er altid vigtigt, at overholde det temperaturområde, der er angivet af producenten.

Den ekstreme rækkevidde gælder kun for personer, der ikke så let bliver kolde eller er klædt meget varmt på. Dem, der orienterer sig efter komfortområdet, er på den sikre side. Du kan også finde soveposer, der egner sig til brug ved -20˚C

Kendte producenter og mærker af vintersoveposer

 • Sea To Summit

 • Nordisk

 • Robens

 • Vaude

 • Mammut

 • Haglöfs

 • Jack Wolfskin

 • Asivik

 • Deuter

Konklusion på vintersoveposer

Der er efterhånden lige så mange soveposer til vinter, som der er til sommer eller helårssoveposer. Det er ikke nemt at holde styr på, og er det første gang du skal købe en sovepose, er det en uoverskuelig opgave.

I denne test af varme soveposer til vinter har vi præsenteret dig for en række forskellige modeller, hvor du tydeligt kan se og differentierer soveposerne.

Vi håber, at vores indlæg og har gjort dig klogere på at finde din personlige testvinder, så du kan få en afslappende, varm og behagelig søvn selv ved lave temperaturer.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om soveposer til vinter

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak