Sovepose Børn

Artiklen er lavet i samarbejde med vores eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Vi har ikke selv testet produkterne.
Denne artikel indeholder annoncer

De fleste børn elsker at overnatte i sovepose og for dette, behøver du ikke engang at planlægge en campingtur. En overnatning hos dit barns bedste ven er nok til at bruge en børnesovepose. Men hvilken sovepose til børn og junior er bedst?

Sovepose Børn Test: Top 5 Bedste Sovepose til junior og børn

nordisk-puk-junior-sovepose-boern
Annonce

1. Nordisk Puk Junior

Bedste sovepose til børn og junior
Pris: 699 DKK

Puk Junior fra danske Nordisk er specielt designet til børn i voksealderen, og passer fra 120 - 150 cm. Fremstillet i blødt Norguard S-PO 80 fiberfyld, der sikrer barnet varme. Nordisk Puk Junior er en sovepose til børn med gode inderlommer til opbevaring, lynlås i venstre side og en lav vægt på 760 gram.

Udvides hurtigt & nemt
Kan justeres mellem 120 og 150 cm
Fås i rød & blå
Ikke lavet i ultra letvægtsdesign
Highlander-Sleepline-Junior-sovepose
Annonce

2. Highlander Sleepline Junior

Bedste billige børnesovepose
Pris: 349 DKK

Sovepose til børn og junior fra Highlander i mummydesign. Soveposen har en komforttemperatur på 6 grader, og kommer med blødt Azted indre linned samt 2-vejs lynlås. Highlander Sleepline Junior sovepose til børn har en fuld længde lynlås og vægt på 850 gram.

2 sæsons sovepose til børn & junior
Fremstillet i 190T polyester & 300 gram hollow fibre
Fås i 2 farver
Forholdsvis høj vægt
marmot-kids-trestles-elite-eco-30
Annonce

3. Marmot Kids Trestles Elite Eco 30

Bedste premium børnesovepose
Pris: 1.099 DKK

Kids Trestles Elite Eco 30 er en varm fibersovepose fra Marmot. Børnesoveposen har en komforttemperatur omkring frysepunktet, og giver god komfort. Marmot Kids Trestles Elite Eco 30 har fuld to-vejs lynlås i venstre side, og er lavet med HL-ElixREco fiberisolering.

Anatomisk hætte- & fodkonstruktion
Cool design
Sovepose til junior & børn
Høj pris
treklife-junior-sovepose-boern
Annonce

4. Treklife Junior 4-sæsons

Bedste 4-sæsons sovepose børn
Pris: 399 DKK

Treklife Junior er en 3-4 sæsons sovepose til børn, der er udviklet med øget isolering, så dit barn kan holde sig varmt. Den har en komforttemperatur på -2°C og en nedre temperaturgrænse på -6°C. Treklife Junior fås i to farver, og har en vægt på 1100 gram.

Meget værdi for pengene
Lommer til opbevaring af genstande
Fremstillet i 210T ripstop polyester
Ikke velegnet til sommer
trespass-bunka-sovepose-boern
Annonce

5. Trespass Bunka

Bedste mummy sovepose til børn
Pris: 249 DKK

Trespass Bunka er en 3-sæsons mummy sovepose til børn med en vægt på 950 gram. Den har en komforttemperatur på 1°C og nedre temperaturgrænse på -10°C. Fyld af 100% polyester. Trespass Bunka soveposen til børn kommer i mange farver, har en vægt på 950 gram og er lavet med 2-vejs lynlås.

Kommer med 2-vejs lynlås & kompressionspose
100% polyester fyld
Stort farveudvalg
Billigere alternativ

Indholdsfortegnelse

Børn har forskellige præferencer, hvorfor valget ikke er let. I denne bedst i test sammenligner Friluftsfreak de mest populære børnesoveposer, og giver samtidig dig en guide til, hvad du skal være opmærksom på.

Læs med i denne guide til køb af sovepose til børn, og bliv meget klogere på valget.

Tjekliste til køb af sovepose til børn

Modeller: Børnesoveposer til børn kommer i mumie- og tæppeform. Du vil også kunne få soveposer til børn, der kan udvides med tiden, hvilket giver dit barn en sovepose, som kan bruges gennem flere år.

Temperatur: Børn har en individuel følsomhed over for varme. Derfor er der ingen temperaturanbefalinger.

Materiale: Materialet på indersiden øger komforten.

Sådan træffer du den rigtige beslutning ved køb af sovepose til børn

Vi har hos Friluftsfreak allerede lavet informative og dybdegående indlæg om de letvægts soveposer og soveposer til sommer.

I denne bedst i test af soveposer til børn undersøger vi de kriterier, der er særligt vigtige, når du skal vælge passende og god børnesovepose.

Gør gerne dit forarbejde og undersøg hvilke former en børnesovepose kan have, hvor tung den skal være, og hvordan du kan se, at den er fri for eventuelle skadelige stoffer.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af sovepose til børn?

Den ideelle børnesovepose skal opfylde følgende kriterier:

 • Form

 • Design

 • Højde/Vægt

 • Forurenede stoffer

Form

Der findes mange forskellige former, når det gælder soveposer. Der er blandt andet mumie- og tæppesoveposer, men også ærmeløse samt soveposer med ærmer og ben til små børn.

Disse tyndere og bedste soveposer kan tages på for at sove, hvis de anvendte liggeunderlag ikke isolerer tilstrækkeligt.

Tip: Uanset formen bør en sovepose til børn have tykkere polstring.

Design

En sovepose til børn er lavet af nylon eller polyester. Hvis du gerne vil have en i et andet materiale, kan du også vælge bomuld. Bomuld producerer dog ikke det typiske soveposedesign.

Der findes også soveposer til små børn, som er produceret i et “sødt” design. Disse kommer ofte med puder.

Højde/Vægt

Hvis børnesoveposen skal bruges på farten, kan en ultralet model med fordel vælges. Disse er ofte fyldt med dun.

Forurenende stoffer

En sovepose til børn skal være fri for alle skadelige stoffer. Flere af modellerne til babyer og småbørn er ofte øko-tex certificeret. Alternativt kan du også vælge en sovepose lavet af økologisk bomuld.

Kendte producenter og mærker af soveposer til børn

 • Nordisk

 • Highlander

 • Marmot

 • Haglöfs

 • Asivik

 • Deuter

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om børnesoveposer

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak