Risotto på trangia: Kantareller, parmesan, citron & hvidvin

Denne artikel indeholder annoncer

Når solen skinner og naturen kalder, er der intet som at komme ud i det grønne og friske Danmark. Vi har tager en tur til Møn i Ford Ranger Raptor, hvor vi i selskab med bilen har lavet et fantastisk måltid mad, nemlig risotto på et Robens kogesæt.

At tilberede en overdådig ret risotto midt i den flotte natur er en oplevelse, der kombinerer komfort, eventyr og kulinarisk glæde. Det kan også være lidt mere besværligt, end hvis du stod hjemme i det sædvanlige køkken, men udsigten er trods alt også dét bedre. I dette indlæg tager vi dig på en rejse gennem risotto med kantareller, citron, parmesan, hvidvin og mere til.

Risotto med kantareller på ladet af Ford Ranger Raptor

Inden du tager afsted for at lave risotto på trangia, skal du sørge for at medbringe alt det nødvendige udstyr. I Ford Ranger Raptoren er der masser af plads, så det var bare at smide grejet, som vi skulle bruge ind i bilen. Vi havde blandt andet Stanley termokande, Robens Fire Beetle Pro kogesæt og andet relevant udstyr med, som vi skulle bruge til at lave måltidet.

Et godt trangia sæt som Robens Fire Beetle Pro er altid et fantastisk valg til madlavning i naturen. Det er let at transportere, kan stå de fleste steder i det fri, og giver dig mulighed for at lave lækker mad udendørs.

Reklame for Ford Danmark
Reklame for Ford Danmark

Ingredienser til risotto på trangia

For at lave vores lækre risotto med kantareller på trangia, skal du have følgende ingredienser klar:

  • Friske kantareller (vær heldig og pluk dem i naturen eller køb i supermarked)

  • Risottoris

  • Aubergine

  • Løg

  • Hvidløg

  • Citron

  • Hvidvin

  • Grøntsagsbouillon

  • Parmesanost

  • Frisk timian og rosmarin

  • Salt og peber

  • Olivenolie

Sådan tilbereder du risotto med kantareller i naturen

  1. Find et flot sted i den danske natur, hvor du kan parkere og sætte op til madlavning.

  2. Start dit kogesæt og varm en pande op med olivenolie. Tilsæt herefter hakkede løg, hvidløg og sautér.

  3. Tilsæt risottoris og rør godt rundt til risene er dækket af olie og begynder at blive let gennemsigtige i kanterne.

  4. Hæld hvidvin over risene og lad det koge ind.

  5. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen, indtil risene bliver mere møre og cremet.

  6. Forbered kantareller: Rens dem godt, og skær i mindre stykker.

  7. Steg herefter kantarellerne i lidt olivenolie og eventuelt med frisk timian og rosmarin. Salt og peber til.

  8. Når risottoen er færdig, tilsætter du kantareller, citron og revet parmesan.

  9. Server din flotte "natur-risotto" og nyd den danske natur.

risotto-paa-trangia-kantareller-parmesan-citron-hvidvin

Hvis du er vild med naturen og friluftslivet, er dette 100% en oplevelse for dig. At tilberede retter i naturen - uanset om det er risotto, havregrød på trangia eller noget helt tredje, får du en unik oplevelse. Husk at komme ud i det fri, slå dig løs og nyd alt det, som naturen har at byde på!

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Friluftsfreak
    På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
    © 2024 Friluftsfreak