Havregrød på trangia: Brombær, banan, rosiner, mandler & peanut butter

Denne artikel indeholder annoncer

Vi har igen været i den danske natur, mere specifikt på Møn, med Ford Ranger Raptor pick-up bilen. Denne gang fandt vi et hyggeligt spot tæt på stranden, hvor vi først startede med at bade, og efterfølgende lavede lækker og næringsrig havregrød på et Fire Beetle Pro Kogesæt fra Robens. Dertil bryggede vi naturligivs også en god kop kaffe ved hjælp af udstyret fra Robens, men også ved brug af et kaffefilter fra Stanley.

Ultimativ Ford Ranger Raptor eventyr: God havregrød og kaffe i naturen

Er du en outdoor entusiast, der elsker at kombinere off-road eventyr med lækker mad? Så er du i denne omgang kommet til det rette sted! Vi forsøgte på vores bedste at lave en velsmagende havregrød og friskbrygget kaffe i hjertet af naturen og ovenikøbet på ladet af en Ford Ranger Raptor. Vi har samlet blandt de bedste ingredienser, som vi mener skal indgå, for at der kan laves en ualmindelig god havregrød - brombær som vi selv har samlet, mandler, banan, peanut butter og rosiner.

Med alt det grej og udstyr kan det godt tage lidt tid at få stillet det op, så det både står "ordentligt" på ladet uden at det vælter. Og derefter kan vi komme i gang med madlavningen!

Reklame for Ford Danmark

Ingredienser og udstyr til havregrød

For at lave vores lækre havregrød og kaffe på farten, skal du have følgende ingredienser klar:

 • Havregryn

 • Vand til havregrøden

 • Brombær

 • Hakket mandler

 • Bananer i skiver

 • Peanut butter

 • Rosiner

 • Vand til kaffen

 • Robens kogesæt eller lign

 • Stanley kaffefilter

Skridt 1: Forbered dit kogesæt og Stanley kaffefilter

Sørg for, at dit kogesæt og kaffefilter er klar til brug. Hvis du ikke har anvendt disse ting før, kan du med fordel tjekke brugsanvisningen, men ellers er det forholdsvis let at gå til.

Skridt 2: Kog havregrøden

Hæld vand i gryden og bring det i kog. Herefter kan du tilsætte havregryn og lade dem simre, indtil grøden begynder at tykne. Det er vigtigt, at du rører regelmæssigt, da det ellers vil brænde på.

Skridt 3: Tilsæt ingredienser

Når din havregrød er ved at være klar, kan du tilsætte ingredienser, som du har medbragt. Vi tilføjede lidt brombær til at starte med for at give havregrøden ekstra smag og en mere "lækker" farve. Tilføj også hakket mandler, bananer i skiver, peanut butter, rosiner og bland det hele godt godt sammen, så har du den perfekte smagsoplevelse.

Skridt 4: Bryg kaffen

Mens din havregrød hviler, kan du begynde brygningen af den perfekte kop udendørs kaffe. Placér dit Stanley kaffefilter på en passende kop, termoflaske eller andet (vi brugte Stanley Legendary Camp Mug og Stanley Termoflaske). Hæld langsomt kogende vand gennem filtreret, og lad kaffen dryppe ned i koppen/flasken.

Reklame for Ford Danmark
havregroed-paa-trangia-brombaer-banan-rosiner-mandler-peanut-butter

At lave mad i naturen, uanset om det er let morgenmad som havregrød, en god frokost eller risotto til aftensmad, er det en anden oplevelse end at stå hjemme i køkkenet. Det har sine fordele og ulemper, men er du til friluftslivet, ved du hvad jeg mener. Næste gang du skal på eventyr i den danske eller udenlandske natur, glem da ikke dit Fire Beetle Pro kogesæt fra Robens, trangia sæt eller hvad du ellers benytter.

God fornøjelse!

Friluftsekspert

Christian Thomsen

Christian har en funktion som surf-, friluftsekspert og journalist hos Friluftsfreak. Hans interesse for surfing kom i en tidlig alder, efter han blev introduceret til windsurfing af sin far. Interessen er siden da vokset stødt, og omhandler nu flere grene inden for surfing. Derudover er han flittig bruger af både den danske og udlandske natur, hvor han årligt tager på vandreture, overnatter, laver mad og nyder den friske luft. Det er også Christian, som er vores person, når der testes friluftstøj og -udstyr.
Hvad synes du om indlægget?
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Friluftsfreak
  På Friluftsfreak laver vi anmeldelser af vandreture, -ferier og friluftsaktiviter. Vi tester løbende også friluftstøj og -udstyr.
  © 2024 Friluftsfreak
  friluftsfreak-logo

  Hold dig opdateret!

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag mails når vi har testet nyt udstyr!